Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au anunțat, într-un comunicat, trimiterea la Parchet a dosarului privind Ordonanța 13 și clasarea cauzei având ca obiect infracțiunea de folosire a influenței ori autorității ca persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

În comunicatul DNA se arată că s-a luat măsura ”disjungerii și declinării la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, spre competentă soluționare, sub aspectul săvârșirii următoarelor infracțiuni:
– Favorizare a făptuitorului
– Prezentare cu rea-credință, de date inexacte, Parlamentului sau Președintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârșirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului (prevăzută și sancționată de Legea 115/1999 – a răspunderii ministeriale)
– Sustragerea sau distrugerea de înscrisuri (art. 259 al.1 și 2 C.p)
– Sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri (art. 275 C.p)
– Fals intelectual

 Pentru a răspunde interesului public pe care această cauză l-a suscitat, interes susținut atât de amploarea dezbaterilor din spațiul public, precum și de solicitările de informare formulate de reprezentanți ai mass media, în vederea corectei informări a opiniei publice, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să prezinte o serie de aspecte conținute în ordonanța de clasare întocmită de procurori:

Dosarul s-a format, ca urmare a unei sesizări formulate de persoane fizice, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
– Favorizare a făptuitorului
– Prezentare cu rea-credință, de date inexacte, Parlamentului sau Președintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârșirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, prev. de art. 8 alin.1 lit.b din Legea 115/1999, în legătură cu modalitățile prin care primul ministru și ministrul justiției au promovat și susținut adoptarea prin ordonanță de urgență, la data de 18.01.2017, a două proiecte de ordonanță de urgență privind grațierea unor pedepse, precum și modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală.

Sesizarea a fost completată de aceiași petenți și cu privire la săvârșirea infracțiunii prev. de art. 13 din Legea nr. 78/2000 de către persoane ce dețin funcții de conducere într-un partid politic care și-ar fi exercitat autoritatea sau influența politică în vederea adoptării, în seara zilei de 31.01.2017, a unei ordonanțe de urgență prin care au fost modificate codurile penal și de procedură penală, cu scopul favorizării unor persoane urmărite penal sau judecate care, în felul acesta, ar fi beneficiat direct sau indirect de foloase necuvenite.

Ulterior, ca urmare a efectuării unor acte procedurale de către procurori, s-a dispus extinderea urmăririi penale în cauză, cu privire la infracțiunile de:
– sustragerea sau distrugerea de înscrisuri
– sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri
– fals intelectual”

 

18 COMMENTS

 1. Iata inca o doavada, daca mai era nevoie, ca DNA este de multi ani varful de lance al politiei politice, alaturi de cativa, putini la numar, fripturisti din fruntea serviiciilor de informatii. Ce au de spus tinerii frumosi si liberi din Piata Victoriei, adeptii anticoruptiei, catuselor si puscariilor ?!

 2. Bravo DNA! Aici sa raspunda toti care au executat ordine si in numele cui fara avize ! Felicit DNA!

  • @Sa raspunda toti!/Postare demna de un tefelepit care nu observa cum ca DNA nu-i deschide dosar penal pentru uz de fals lui Johannis HlauSS Wierme care s-a obtinut 2 case cu acte false. Fapt dovedit de instantele de judecata. Si asa cum Carpaci, seful de clan timisorean a fost condamnat a 7 ani cu executare tot 7 ani cu executare trebuie sa primeasca si dulapul nemtesc pe post de palton la Paltul Cotroceni.

   • Asta e o pensionara basista oparita mare suportera “de dreapta” din Cluj. Una Carmen, care umple blogul numai cu ragaieli “de dreapta”, foarte penibile ce e drept… Denota nivelul ei de oboseala care intervine odata cu avansarea in varsta, pentru ca as exagera mult daca l-as denumi nivel de inteligenta! Baga numai penibilitati si sloganuri de stadion sau de parc in care isi duce nepotii sa se joace, cel mult! Balarii la kilogram, “de dreapta” neaparat…

   • In cel mai rau caz Iohannis poate fi cercetat pentru calitatea de cumparator de rea credinta. In ce privesc acuzatile de falsuri, aceste acuzatii trebuie probate impotriva celor care or retrocedat acel imobil. Familia Iohannis o cumparat si nu o retrocedat. Case closed.

    • Uz de fals, nasule! Falsul a fost consfintit de instante inca din 2005, actele respective fiind expertizate grafologic de 3 ori. La voi, astia “de dreapta”, oricum nu conteaza logica, argumentele, legile. Conteaza doar sa va eliminati adversarul indiferent pe ce cai sau prin ce mijloace. Voi nu aveti nicio treaba cu adevarul sau cu corectitudinea. Sunteti doar unii care au mentalitate de suporteri de stadion si care vor sa le moara adversarul, nimic mai mult. Pa, pa

    • Despre DNA și dosarul privind OUG 13/2017 parcă e vorba aici d-le Ovidiu. Dar e bine dacă faci involuntar asocierea DNA-Iohannis!

 3. Mai bine ar verifica cineva si averea lui Busoi, cel cu soacra condamnata pentru spalare de bani. Despagubirile acordate de ANRP finilor parlamentarului PNL, de la cine au cumparat acestia drepturile litigioase, cat au platit pentru ele, cat au castigat si cum se face ca la putin timp dupa ce primesc actiuni la Fondul Proprietatea ele apar si in declaratia de avere a lui Cristian Busoi. Marius Bogdan Militaru a fost numit la conducerea Spitalului Județean Călărași de PNL Călărași, care conduce acest județ. Investirea în funcție a fost făcută în ciuda faptului că finul lui Bușoi este cercetat penal pentru obținerea ilegală de despăgubiri de la ANRP și pentru delapidarea bugetului Spitalului Jidețean Timiș.

  • Ti se pare normal ca prin mijloace ilegale (cercetare abuziva a miniștrilor, cu lipsa competentei materiale) s-a ajuns la constatarea unor fapte care nu sunt de fapt infracțiuni ci niște chestiuni ce țin de bucătăria interna a cabinetului Grindeanu? DNA devine o instituție tot mai penibilă! Știi ceva? Tot materialul strâns ilegal de DNA în privința OUG 13/’17 e nul de drept. Poate constitui doar proba incriminatoare pentru infracțiunea de cercetare abuziva comisă de procurorii DNA.

 4. spre deosebire de cativa spalati pe creier de pe blog care au sarit in apararea politiei politice numite dna constat ca din comunicat se arata foarte clar ca adevarata tinta a simulacrului de ancheta a fost dragnea cu celebra sintagma “Favorizare a făptuitorului”. trepanatii astia pupincuristi ai dna nu retin faptul ca denuntul a fost facut inainte de producerea faptei, ca lulutza a respins in prima faza denuntul, ca l-a chemat pe denuntator, soferul lui macovei, la parchet pentru a reface denuntul sub directa ei coordonare si apoi a navalit ca nkvd-ul peste guvern. de frica deciziei ccr la intampinarea facuta de tariceanu privind conflictul intre guvern si procuratura pe acest caz, politia politica renunta la acest denunt, claseaza denuntul si incearca sa nu se faca de cacao trimitand sesizarea la parchetul general. si asta taman in ziua in care la ccr se judeca acest caz!!!??? sictir.

 5. Si un student la drept in anul I, stie ca primul lucru pe care il face un procuror sau judecator, este sa isi verifice competenta. Sa termine dracului odata cu povestile de 2 bani pentru fraieri.

 6. Cu siguranță, este vorba despre spălarea pe mâini si la față, a DNA-ului, dar si de prelungirea cu orice preț a conflictului fiindcă Lazar va putea sa se distreze luni întregi cu defilări de miniștri la Parchetul General pentru cercetarea celorlalte “infracțiuni”. Coana Koveși e la fel de încăpățânată si de puțintica la minte ca si Johannis si faptul ca nu i-a ieșit răsturnarea guvernului dintr-un singur dosar trebuie sa fie răzbunata cumva. Oricum, nu cred s-o vedem vreodată cu flori in brațe, mergând, pe modelul ex-ministrului Pâslaru, sa le ofere guvernului Grindeanu pt a fi iertata de insultele, foarte grave, lansate asupra miniștrilor actuali pe care, până una-alta, i-a facut infractori de drept comun!

  • Nenorocire curată! CCR admite sesizarea “penalului” Tariceanu după ce a respins-o, nu demult, pe-a cavalerului dreptății, Johannis. Madam Stanciu s-a luptat, probabil, cu dinții si ghearele de le-a trebuit celorlalți vreo 2 ore bune sa admită cererea, si cred ca la ora asta la Cotroceni zboară paltoanele in capul consilierilor (un presedinte cu șase case trebuie ca are si paltoane in număr corespunzător cu dulapurile din aceste case) in semn de nemulțumire augusta fata de cei care l-au lasat s-o puna pe Stanciu in CCR, cand știau ca n-o va susține nimeni. Ei, ale vieții valuri!

 7. Mare tupeu are Virgil Guran de la PNL.

  Un hot si fasificator dovedit.Faptul că nu şi-a executat pedeapsa la închisoare de patru ani, doar pentru că a fost şmecher şi şi-a amânat procesul până la prescrierea faptei penale, nu se trece în cazierul judiciar.Are cazierul curat pentru că si-a amânat procesul până când s-a prescris fapta penală, DAR ESTE CONDAMNAT CIVIL, lucru care nu apare în cazierul judiciar.
  Toată lumea a înţeles că este CONDAMNAT pentru EVAZIUNE FISCALĂ, adică a furat statul român cu 5 miliarde lei vechi, că este un escroc care a declarat un venit de 5 milioane lei vechi pe lună ca să nu restituie toţi banii furaţi.

  Conform propriei declaraţii de avere, Virgil Guran nu are nimic pe numele său. Nu are cont bancar, nu are casă, nu are terenuri, nu are maşini. Ni vi se pare suspectă această situaţie, având în vedere nivelul său ridicat de trai?! Iar la capitolul venituri din ultimul an fiscal apare ridicola sumă de 6.360 lei, salariul său de director general la firma Aravi Prod SRL. Cu alte cuvinte, Guran susţine că trăieşte din 530 lei pe lună şi din alocaţiile copiilor…

  În concluzie, toată lumea înţelege despre ce este vorba. Numai mintea lui zdruncinată de “tulburare schizoformă” mai poate crede că salveaza ceva ce nu mai poate fi salvat: “CINSTEA, DEMNITATEA ŞI ONOAREA DE MILITAR!”

  În dimineaţa zilei de 6 iulie 2000, un individ bine îmbrăcat se plimba neliniştit prin curtea SPITALULUI VOILA din Câmpina. Omul se numeşte Virgil Guran şi avea toate motivele să fie agitat: pe numele său exista un mandat de arestare, iar oamenii legii erau pe urmele lui.
  Acuzele de fraudă, evaziune fiscală în acte şi delapidare de miliarde de lei vechi, toate acestea l-au determinat pe Virgil Guran să obţină pe numele său un certificat de nebun. Dacă Virgil Guran a înnebunit subit sau şi-a fabricat certificatul de nebun, numai medicul care i-a eliberat actul poate să ştie.
  MEDICINA S-A PRONUNŢAT: pacientul Virgil Guran suferă de “tulburare schizoformă”! NU SE TRECE ÎN CAZIERUL JUDICIAR…

  Virgil Guran a fost arestat preventiv şi condamnat pentru fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi EVAZIUNE FISCALĂ. Procesul a durat opt ani şi trei luni, iar Guran a scăpat de executarea pedepsei cu închisoarea doar pentru că a fost şmecher şi a avut relaţiile necesare pentru a-şi prelungi acest proces până la prescrierea faptei penale. Fapta civilă, însă, nu a fost prescrisă, Virgil Guran şi complicii săi fiind obligaţi de instanţă în solidar la plata integrală a prejudiciului adus statului român până la achitarea acestuia. Este vorba despre o sumă importantă – peste 5 miliarde de lei vechi, după actualizare.

  Până şi CEDO S-A PRONUNŢAT: Nu au fost încălcate drepturile şi libertăţile cetăţeanului Virgil Guran! NU SE TRECE ÎN CAZIERUL JUDICIAR..

  http://1.bp.blogspot.com/-sbTp4CKyMh4/ULzNCY8L5_I/AAAAAAAAAaw/Pxy9bM_xV-Y/s1600/Certificat+1.jpg
  http://3.bp.blogspot.com/-cIaaEGAMmUk/ULzN7OvGAsI/AAAAAAAAAa4/rc0ExQzdopQ/s1600/2Mandat+de+arestare.jpg
  http://2.bp.blogspot.com/-PQs0IA9amKc/ULzN8K9WCLI/AAAAAAAAAbA/Q9yMkdghPP8/s1600/2Mandat+de+arestare1.jpg

Leave a Reply