Fotografiile cu evenimentele rare din satele romanesti fac furori pe internet.

O noua ipostaza a fost surprinsa de reprezentantii World Wide Fund Romania.

Cert e un lucru : astfel de imagini nu mai vezi in alte parte a Europei…

 

 

Un zimbru reintrodus în sălbăticie în 2015 în zona munţilor Ţarcu, judeţul Caraş-Severin, a fost zărit plimbându-se liber pe uliţele satului Feneş, principala explicaţie fiind dificultăţile de adaptare la viaţa sălbatică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“De câteva săptămâni, pe uliţele satului Feneş, localnicii se întâlnesc pe uliţe cu un zimbru, pe care l-au şi hrănit în mai multe rânduri, motiv pentru care mamiferul a tot revenit în sat”, susţin reprezentanţii asociaţiei WWF-România, care a reintrodus zimbrii în sălbăticie, în Munţii Ţarcu.

Potrivit membrilor asociaţiei, zimbrul văzut în sat este o femelă tânără ce provine dintr-o grădină zoologică din Europa, care a fost adusă în zonă în anul 2015. Femela s-a separat de restul turmei, aflată în Măgura Zimbrilor şi a coborât în satul Feneş, aflat în apropiere.

Reprezentanţii asociaţiei precizează faptul că există mai multe posibile cauze pentru coborârea zimbrului rătăcit în localitate. Printre acestea se numără prezenţa, în zonă, a unor urme de lup şi urs, aspect care indică faptul că zimbrul a simţit un pericol. De asemenea, şi faptul că este un exemplar care se adaptează mai greu la viaţa sălbatică a condus la izolarea lui din turmă.

 

6 COMMENTS

 1. Ceea ce trebuie sa facem este sa ne aplecam cu mai mare atentie asupra animalelor in aceasta iarna mult mai grea. Lipsa hranei, a pericolelor a facut ca animalele (salbatice) sa se apropie de om. Si ele sunt suflete pe Pamant si ne pot face viata mai frumoasa.

  • Bine ca in satucul asta nu e sef de post seful Politiei Brasov! Fotografia este bestiala si la propriu si la figurat! iar muntele ala acoperit in ceatza din spate face jumatate din irealul imaginii. bravo cui a facut-o!

   • Nu-i asa ca avem o tara ca-n povesti si ne batem joc de ea ? “Eu cred ca vesnicia s-a nascut la tara.” Avem o indatorire din strabuni pe care unii azi vor s-o naruie, s-o calce in picioare, “Sufletul satului” trebuie sa dainuie, de acolo ne-am tras intotdeuna seva sanatoasa a natiei, sa nu-l lasam sa moara.

 2. Off-topic:

  Nea Radule, te rog eu frumos sa ii transmiti lui Andreea Dumitrache toate felicitarile mele de telespectator ca nu il slabeste deloc pe Klaus Iohannis (SEFU’ statului), si ca il streseaza cu cele mai incomode intrebari care probeaza adevaratul jurnalism de care da dovada fata! E exceptional ce face, te rog frumos sa nu uiti neaparat sa ii transmiti!

  P.S. Si Savaliug baga la rupere de o vreme incoace, e penal de penal, sparge tot! Tineti-o tot asa! Bafta!

Leave a Reply