Unul din cei mai mari si influenti miliardari ai lumii, George Soros, în vârstă de 86 de ani a făcut mutări prudente pe piețe înainte de alegerile din noiembrie 2016 și a devenit și mai rezervat după triumful surprinzător al lui Trump. Pe moment, atitudinea lui Soros s-a dovedit a fi greșită, bursa crescând cu circa 9% în ultimele două luni.

George Soros a pierdut aproape un miliard de dolari după victoria lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din SUA, relatează The Wall Street Journal preluat vineri de Fox News.

Soros Fund Management are circa 250 de traderi care gestionează fonduri de circa 30 miliarde de dolari. Soros și-a asumat un rol mai activ în companie, anticipând turbulențe în China și Uniunea Europeană, au indicat surse apropiate investitorului.

În ultimii ani, George Soros, nr. 23 în clasamentul Forbes al celor mai mari averi, a promovat și susținut financiar cauze liberale și l-a criticat vehement pe Trump anul trecut, în timpul campaniei electorale prezidențiale din SUA. Miliardarul ar fi donat 7 milioane de dolari principalului grup de susținere a Partidului Democrat, Priorities USA Action, și alte 2700 de dolari — nivelul maxim permis de lege — campaniei lui Hillary Clinton. El a finanțat de asemenea cu 5 milioane de dolari un alt astfel de “super-comitet de acțiune politică” ce viza mobilizarea latino-americanilor și a altor imigranți în speranța de a opri ascensiunea lui Trump.

Totuși, per total, fondul lui Soros a înregistrat o creștere anuală de 5%, menționează Wall Street Journal.

11 COMMENTS

 1. Poate face si el un infarct totusi, sau un atac cerebral, ceva! Ar cam fi vremea, ca are varsta, deja e fezandat!

 2. Off-topic:

  Asteptam noile inregistrari ale lui Seby Ghita si cu plagiatoarea impostoare de la DNA!

  P.S. Probabil ca va baga material din nou luni seara, ca astazi este vineri si pana luni institutiile statului (vietii) au pauza, deci chiar daca ar baga nu s-ar misca nimic si n-are rost. O sa bage luni seara, garantat! Oricum, ii rupe pe ghelbani! Le-a dat situatie tactica de lupta cu eveniment deosebit la toti binomistii, sunt disperati ei si cu toti simpatizantii lor la un loc! I-a spart pe derbedei! Bravo Seby, baga tata!

  • si eu astept sa vad daca continua sau tinta era doar Coldea. acu eu sa fiu in locul lui, daca as mai avea ceva despre Codruta as baga fix cand e si ea in tara ca altfel se fasaie pana se intoarce

 3. Off-topic:

  Oricum, eu am inteles ca pe Coldea Helvig l-ar fi dat jos, nu inregistrarile lui Seby Ghita! Cica…

 4. Off-topic:

  Nu a observat nimeni un lucru interesant si anume ca de o perioada incoace, perioada care practic coincide cu fuga lui Seby Ghita, nu au mai aparut mari dosare de coruptie sau anchete de politicieni pe piata! Asa dupa cum lesne isi poate da seama oricine pe cale de consecinta, Florian Coldea nu avea nicio legatura cu toate acestea. Clar!

 5. Off-topic:

  Oricum, eu am inteles ca Helvig l-ar fi dat jos pe Coldea, nu inregistrarile lui Seby Ghita! Cica…

  Daca si Kovesi va fi demisa tot dupa ce apare Seby Ghita cu inregistrari si despre ea, e clar ca totusi altii sunt cei care au determinat toate aceste evenimente, mai ales ca acum cand Seby Ghita inca nu s-a apucat de Kovesi, intamplator pe mana tuturor celorlalti plagiatoarea e bine mersi si nu a fost inca demisa.

  Haoleu, neneeeeeei, foarte complicat, ce vrei! Cica l-a demis Helvig pe Coldea, nu Seby Ghita cu inregistrarile, am trait sa o aud si pe-asta! Pana n-a dat omu’ ala drumu’ la factura pe care a gasit-o “din greseala” nu s-a intamplat nimic! Probabil pentru ca nu daduse Helvig ordin inca, sa il demita pe nea Florica! Ma nene, chiar am sarit toti gardul la gradinita, sau care-i treaba?!

 6. Vezi,daca el era concentrat “sa castige Nicusor Dan cat mai multe procente” a pierdut dincolo controlul si l-au facut americanii la maruntis.

 7. Nu-mi fac probleme in privinta miliardarului G.S. . Daca e sa-mi fac imi fac probleme pentru mine pentru noi toti. Oricum corb la corb nu-si vor scoate ochii.

 8. Nu-l plang! Au grija javrele usriste sa-i plateasca dublu.
  Oricum a reusit sa se infiltreze si sa distruga Romania.

Leave a Reply