Poliția Română a postat pe pagina de Facebook imagini din timpul operațiunii din Berevoiești, Argeș, unde s-au descoperit: aproape jumătate de kg. de aur, 228.000 de lei , 9 drujbe și 3 autoutilitare, care ar fi fost folosite în activitatea infracțională. Cel mai important, au fost salvate din lanțuri cinci persoane, victime ale rețelei infracţionale, potrivit unui comunicat oficial.

La data de 13 iulie a.c., 160 de poliţişti din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi Craiova, precum și polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S. T. Piteşti, împreună cu reprezentanţi ai D.G.A.S.P.C. Argeş, au efectuat 40 de percheziţii domiciliare, pentru probarea activităţii infracţionale a 90 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni de exploatare a persoanelor vulnerabile.

În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizați 228.000 de lei, susceptibili a proveni din infracţiuni de exploatare a persoanelor vulnerabile, aproape un kilogram de bijuterii din aur, 9 drujbe, precum și 3 autoutilitare care ar fi fost folosite în activitatea infracțională.

De asemenea, polițiștii au depistat 5 persoane, 3 adulți și 2 minori, care ar fi fost exploatate de cei în cauză, fiind preluate de reprezentanții D.G.A.S.P.C. Argeş.

Întreaga operațiune a fost realizată în urma informărilor primite de la polițiștii din cadrul Postului de Poliție Berevoiești.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum și al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă”, se arată în comunicatul oficial.

http://www.antena3.ro/actualitate/imagini-spectaculoase-de-la-descinderea-mascatilor-la-reteaua-care-transforma-muncitorii-in-sclavi-367869.html

12 COMMENTS

 1. Impresionante imagini, cu tot cu actiunea politistilor.
  Cam cu asa ceva ar trebuii sa se ocupe politistii, nu cu descinderi pe la batrani, femeie gravide, copii sau …
  Pot continua cu actiuni si pe la proxeneti.
  Ar avea de lucru, zeci de ani.

 2. un comentariu vis-a-vis de Dept. de presa al Politiei Romane:
  Cred ca mai intai trebuia sa puneti, la enumerari, OAMENII ELIBERATI, nu ca s-au capturat 280.000 ron primul lucru si apoi, “deasemenea, niste persoane au fost eliberate”
  Ca va platim noi, oamenii!!!!
  macar prefaceti-va ca va pasa de oameni mai intai!
  daca va uitati pe filmarea pusa la dispozitie, nu e cum vedeti in alte state. nu: la noi a venit un card de masini care s-au blocat una pe alta formand un sir lung de “oameni ai legii” care erau imobilizati pana la iesirea din localitate. Niciun creier luminat din DIICOT sau de unde or fi fost ei nu s-a gandit sa-i ia prin mai multe parti: nu nenica, hai sa venim toti in sir indian ca sa ne blocam si mai mult de jumate din politisti sa fie ineficienti si doar de imagine, ca sa dea bine cand filmam noi din drona ca sa dam la populatie!

 3. deasemenea, faptu ca in comunicat se face referire la faptul ca la operatiune a participat si Departamentul de Informatii si Protectie INterna ne spune ca defapt n-au avut increderea ca nu rasufla “descinderea” inainte ca ea sa aiba loc!.
  si cand vrei sa faci ditamai descinderea, tu ca boss din politie, cum planifici actiunea?? “duceti-va bah toti in sir indian, pe doua stradute! ce daca nu ii impresurati si aia din coloana din spate nu pot face decat rebus!:
  vai de capul lor de tablagii unsi cu bani si cu grade doar in cap….

 4. asa si calaii acestor oameni batjocorti pe viata conform articolelor anterioare ale dumneavoastra, trebuie inchisi in hoteluri si nu in puscarii…

  • sunteti complet in afara realitatii. noi pledam pt respectarea legii nu pt hoteluri. dvs si altii ca dvs sunteti responsabili de sutele de sinucideri din cauza conditiilor din inchisori, asa cum spun ONU si CEDO. Dvs sunteti probabil un fan al gulagurilor de tip sovietic

 5. Unde era poliția română până s-au constituit atâtea rețele infracționale? Nu cumva sunt unelte ale lor în ținerea sub papuc a acestui popor?

  • Mă întrebam și eu așa, oare autoritățile române chiar o fi dat uitării Berevoieștiul după distrugerea acolo a documentelor Securității, sau o fi împuternicit pe unii să țină controlul tăcerii în comună? De atunci o fi învățat localnicii să nu vadă și să nu audă nimic?

 6. Au mai fost relatate cateva cazuri izolate tot din acea zona, insa la o asa dimensiune a faradelegii nu ma asteptam. Noroc cu politistii din zona si cu cei de la BCCO in colaborare cu cei de la DIICOT care au facut ca aceasta retea de calai sa fie destructurata. Din pacate raman marile drame ale celor scapati din infernul sclaviei.

 7. Ma indoiesc ca Berevoiesti e singurul loc din Romania unde exista o astfel de sclavie. E posibil sa mai fie si alte cazuri, poate nu atat de ample; nu suntem pe primul loc in Europa la traficul de carne vie?

Leave a Reply