O relatare DC News cu amanunte incredibile despre incidentul aviatic in care a fost implicata o aeronava Tarom.

—————————-

Vremea a făcut ravagii, vineri în România. O aeronavă Tarom, ATR 42-500, care plecare de pe București-Otopeni și se îndrepta spre Belgrad, a aterizat forțat în Timișoara. ATR 42-500 ATR 42-500 ATR 42-500 Aeronava Tarom ATR era la 7000-7500 de metri când s-a depresurizat, adică a rămas fără oxigen, aerul fiind rarefiat.

Cum aeronava nu este prevăzută cu măști de oxigen pentru pasageri, pilotul, unul experimentat, a avut experiența necesară pentru a reacționa rapid și, în primul rând a coborât la o altitudine la care pasagerii să poată respira, potrivit informațiilor dcnews.ro.

Pilotul avionului este Vlad Borza, instructor pe ATR. El a fost și în lotul național de acrobație aeriană. Din cauza ionizării, pilotul de pe ATR mai avea o problemă, nu s-a mai înțeles cu solul.

Pentru a putea ateriza pe aeroportul din Timișoara, el a comunicat cu un Airbus A310, tot de la Tarom, aflat la o altitudine mai mare, de deasupra sa, practic. Pilotul de pe Airbus A310 i-a dat indicații pilotului de pe ATR 42-500 pentru a ateriza în siguranță.

10 COMMENTS

  1. Se confirma faptul ca profesionistii romani din toate domeniile, in particular pilotii romani sunt “buni”, au aplicat pasii de urmat, procedurile corespunzatoare in asemenea situatie.
    Probabil ca va trebui sa tinem minte, mai ales pasagerii acest nume, comandantul cursei TAROM Vlad Borza, pilot cu experienta al TAROM-ului, printre ultimele “redute” nationale care ne fac cinste.

  2. ASTA ESTE : ” OMUL POTRIVIT, LA LOCUL POTRIVIT ” , NU : ” OMUL POTRIVIT, LA LOCUL POTRIVIT DE ALȚII ” ! FELICITĂRI ȘI SĂ SE PREOCUPE DOMNUL PILOT, SĂ AIBĂ URMAȘI ! ! !

  3. Domnule Tudor, tot astept pozitia dvs. fata de gestul absolut impardonabil SI JIGNITOR, aproape ostil, la adresa Romaniei, facut de tovarasu’ KLEMM.
    Avind in vedere ca este doar unul din lungul sir al gesturilor inacceptabile comise de acesti cetateni veniti parca din padure, va intreb: ce interes au astia sa toace marunt, la radacina, bruma de simpatie de care INCA se mai bucura americanii in Romania?

  4. Tot respectul pentru pilotii romani ! Chiar cred ca sint cei mai buni piloti . Respect si recunostinta pentru domnul Vlad Corza !

  5. Pilotii de la Tarom au experienta, nu e singur Domnul Borza dar cu siguranta situatia din care a iesit cu brio, este demna de lauda. Probabil cei mai recunoscatori pot fi pasagerii respectivei curse.

Leave a Reply