Noua securitate basista, cu agentii ei cu tot, descrisa cu lux de amanunte de site-ul Lumea Justitiei –  www.luju.ro

Surse judiciare avizate ne-au informat asupra dedesubturilor operatiunii intempestive de ridicare a unui computer, in ziua de duminica 19 ianuarie 2013, din biroul de la CSM al judecatorului Adrian Neascu, operatiune urmata de audierea acestuia la DNA si punerea sub invinuire pentru fals si abuz in serviciu. Multa lume s-a intrebat cum a fost posibil ca DNA sa patrunda in biroul unui membru al CSM, sa-i ridice calculatorul din incapere, fara sa se emita o cerere de perchezitie, un aviz de incuviintare a percheztieiei din partea CSM si o autorizatie de la un judecator. Potrivit surselor noastre avizate, acceptul pentru patrunderea in biroul lui Adrian Neacsu a fost dat de insasi sefa CSM Oana Haineala, care a permis anchetatorilor sa ridice calculatorul din biroul acestuia de la etajul II, sustinandu-se ca acesta este un bun al institutiei, pe proedura simpla de ridicare de obiecte. Practic, pentru a se evita avizul si autorizatia de perchezitie, s-a dat un simplu accept de ridicare a bunului aflat in lista de inventar a CSM. Ce ziceti despre aceasta miscare?

Independenta judecatorului, eludata din pix de un procuror ajuns sef al CSM

Legalitatea procedurii insa nu convinge, pentru ca indiferent daca bunul era al CSM, pe acest calculator aflat in custodia judecatorului, se puteau afla date/documente/corespondenta personale ale lui Adrian Neacsu, pentru care legea prevede autorizari speciale. In plus, ridicarea de obiecte in aceste conditii ar fi trebuit sa fie efectuata si in prezenta titularului biroului in care s-a patruns, adica a lui Adrian Neacsu, care nu se afla la serviciu intrucat operatiunea a avut loc intr-o zi de duminica si nu a stiut nimic. Este limpede insa ca Oana Haineala a preferat sa colaboreze direct cu procurorii DNA, astfel incat judecatorul Adrian Neacsu sa poata fi urmarit penal si, cine stie, poate chiar trimis in judecata cum se aude…

Interesant este ca in biroul lui Adrian Neacsu se mai afla un calculator, pe care acesta chiar il folosea regulat, el fiind o persoana cu abilitati IT, insa acesta nu a fost ridicat. A fost ridicat doar un calculator vechi, pe care acesta nu-l folosea si care nici macar nu era situat pe biroul sau, fapt ce te trimite cu gandul la faptul ca operatiunea a fost una de intimidare. Cu atat mai mult cu cat cu o saptamana inainte, Adrian Neacsu si Horatius Dumbrava au cerut demisia de onoare a Oanei Haineala si au acuzat faptul ca aceasta a fost aleasa ilegal sefa CSM.

—————————————————————————————————————–

Presedintele Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, a preluat mesajul judecatoarei Iulia Motoc de la CCR, care, in urma cu aproximativ o saptamana, instiga pe Facebook la falimentarea trustului Intact. La fel ca Iulia Motoc, Horia Georgescu indeamna companiile multinationale sa nu mai cumpere publicitate la un trust de presa din Romania, mentionat si in Raportul MCV. Desi nu pronunta vreun nume, Horia Georgescu face trimitere evidenta la trustul Intact, cu care el se afla in judecata, dupa ce a intentat mai multe procese unor jurnalisti care au facut publice dezvaluiri despre averea sa si despre acuzele de mita aduse de fratele sefului ANI.

Intr-un interviu acordat ziare.com, seful ANI precizeaza ca, in opinia sa, companiile nationale care cumpara publicitate la trustul Intact ar trebui sa tina cont de campaniile de hartuire si linsajul de presa pe care il practica acesta, aspecte mentionate, sustine Georgescu, si in rapoartele MCV, OSCE sau de catre Comisia de la Venetia: “Scopul acestui trust mediatic este de a descuraja, intimida si hartui personalul agentiei in vederea neindeplinirii prerogativelor legale. Acest fenomen grav si fara precedent a fost mentionat in mai multe rapoarte precum MCV, OSCE si cel al Comisiei de la Venetia. Companiile multinationale care cumpara publicitate de la acest trust media ar trebui sa analizeze foarte serios aceasta problema. Pana acum, asa ceva nu s-a intamplat”.

—————————————————————————————————————–

Lovitura de maestru data de sotii Birsan (judecatorul roman la CEDO Corneliu Birsan si judecatoarea Gabriela Victoria Birsan, de la Inalta Curte. Dupa ce DNA, mana in mana cu CSM, si cu judecatoarea Geanina Arghir, de la Sectia Penala a ICCJ, au cerut, avizat si dispus o perchezitie vadit ilegala la locuinta sotilor Birsan din comuna Snagov, in data de 6.10.2011, in conditiile in care ambii judecatori se bucurau de imunitate diplomatica, Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de contencios administrativ a decis la data de 31 ianuarie 2013 sa anuleze in mod irevocabil Hotararea CSM nr. 765 din 6.10.2011 prin care s-a incuviintat perchezitia ceruta de procurorul DNA Viorel Cerbu.

Efectul acestei decizii este devastator. Nu doar ca perchezitia este recunoscuta oficial de o instanta romaneasca ca fiind ilegala, dar membrii Sectiei de judecatori a CSM care au semnat-o sunt buni de plata unor daune morale considerabile, in solidar cu institutia, fata de sotii Birsan carora li s-au adus grave prejudicii de imagine prin dispunerea nejustificata si mediatizarea perchezitiei. Alaturi de membrii CSM care au incuviintat perchezitia mai pot raspunde material si nu numai judecatoarea Geanina Arghir, care a emis mandatul de perchezitie, dar si procurorii DNA care au efectuat-o, toti acesti magistrati ignorand imunitatea existenta in cazul sotilor Birsan.

Minuta deciziei de anulare a perchezitiei incuviintate de CSM la cererea DNA

Iata minuta deciziei Sectiei de contencios administrativ a ICCJ: „Decizia nr. 505 din 31 ianuarie 2013 – Admite recursul declarat de reclamantul Birsan Corneliu impotriva Sentintei nr. 168 din 12 aprilie 2012 a Curtii de Apel Pitesti – Sectia a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal. Modifica sentinta atacata, in sensul ca, admite actiunea formulata de reclamantul Birsan Corneliu in contradictoriu cu paratul Consiliul Superior al Magistraturii. Anuleaza, in parte, Hotararea Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 765 din 06.10.2011, in privinta incuviintarii perchezitiei domiciliare la locuinta reclamantului Birsan Corneliu. Irevocabila. Pronuntata in sedinta publica, astazi 31 ianuarie 2013.”

116 COMMENTS

 1. EXTRAORDINAR.Pe cand asa un discurs a lui Basinel,Poanta,Crin.

  RUSIA! Putin in fata Dumei de stat ” In Rusia traieste poporul rus, iar poporul rus nu admite nici un afront al unei minoritati; acestea trebuie sa respecte Rusia, pe rusi si legile fara sa ceara favoruri speciale sub pretextul ca sunt discriminati; cine face altfel este invitat sa paraseasca Rusia imediat; Nu Rusia are nevoie de minoritati ci ele au nevoie ca Rusia sa-i primeasca, ofere adapost, locuri de munca si hrana; In Rusia traiesc doar rusi! “. Membrii Dumei de Stat au aplaudat in picioare 5 minute !!!!!
  Wow…hai sa ne inchipuim acum un asemenea discurs al lui Basescu in Parlament pe tema minoritatilor : tigani, maghiari, etc….hm? primea aplauze ??

  • Daca i-ar fi invitat Basescu sa plece din Romania pe cei din minoritati care cer favoruri? Pai s-a intamplat putintel pe dos, in sensul ca i-a invitat/sfatuit pe toti romanii care au pretentii sa plece din Romania, o tara care nu are ce sa le ofere…
   Si oricum, intrebarea nu e daca ar primi aplauze, ci daca ar fi el in stare sa tina un asemenea discurs. Raspunsul e simplu: NU. Daca era capabil ar fi facut-o deja. Dar cum sa se ia de maghiari? Ca doar a recunoscut – mai in gluma, mai in serios – ca in tara numai ei il mai sustin.
   Parerea mea este ca nici nu ar trebui sa se ia de maghiari, ci de cei care ii instiga. Dar nici asta nu se va intampla, pentru ca pare sa fie in relatii cordiale cu acestia.
   Dar ca sa iti raspund totusi la intrebare, da, ar fi primit aplauze. Si nu numai din sala… Ar fi primit aplauze si pentru un discurs mai “soft”, diplomatic, adresat numai oficialilor ungari care ii instiga pe maghiari. Multi romani l-ar fi “reevaluat”. Daca…

 2. Nu-i opreste nimeni pe Ponta ,Crin ,USL-ul sa faca schimbari majore in institutiile asa zise si pe drept mafiotizate .CINE-I OPRESTE .?IO NU TU NU ,ROMANII NU.

  • Cand mai vin Ponta si Crin la emisiuni, dar Ponta in mod special ca e mai in domeniu poate ne spun si noua cum de s-au evaporat dosarele lui Ritzi si Basescu de exemplu. Cum a spus cineva zilele trecute sa trimita si ei la Bruxelles dosarul Flota si cum s-a purtat Sulaiman cu procurorii care au anchetat flota. De agitatie pe posturi si coabitari eu m-am saturat. Cine nu-i permite guvernului sa puna la punct lucrurile in Justitie? Si apoi multi spun ca doamne fereste sa ajungi in instantele romanesti. Cat timp justitia e pe spagi ca la medic nu se rezolva nimic.

 3. Ar fi bine sa faci publice si la tv chestiile astea. Sau influenteaza justitia?

  apropo de just.
  Ieri labe1, pe la 11-12 erau rudele alea ale lui voic. Le-am ascultat ca le-am mai vazut de 2 ori pe la tribunal si au tot vorbit, dar n-am inteles pt. ce au ei proces cu voiculelscu. N-am priceput nici acum ce au avut de suferit, ca doar daca suferi ceva rau dai pe cineva in judecata.
  Oricum…
  Barbatu’ lu’ cucoana aia a zis ceva, ca incheiere si ca o concluzie.
  Cica, si incerc sa citez cit mai fidel: toti judecatorii din tara asta, de la judecatorii, de la tribunal, de la curtea suprema, de la CCR (sic!) , cum spunem noi in germania – crema cremei – se OCUPA de voic., SA-L REZOLVE. moderatorul a schimbat brusc subiectul. Daca asta nu-i dovada ca pe astia ii plateste cineva sa faca ce fac si au asigurari ca voiculescu “va fi rezolvat”, nu stiu ce ei. Voic. s-ar pute folosi de inregisgrarea asta cred si in instanta.

 4. Până noi,nici nu știu dacă mai suntem cetățeni sau ai cui,nu ne recuperăm VOTUL și puterea lui,domnule Radu Tudor,putem să fim călcați în picoare!
  cetățenii României nu au votat pe 9 decembrie 2012,majoritatea parlamentară,de aceea nu au fost fraude din gura lui Băsescu findcă votul nostru tot nu a contat,pentru noi,pentru că am fost forțați,puși cu pistolul la tâmplă să votăm o majoritate parlamentară a oamenilor care ne-au dezamăgit prin eșecul lor de a da lovitura de grație,cu Parlamentul,servitorii noștrii care se înjură între ei.
  Dacă alianța USL ar dori schimbarea mentalității în ceea ce privește politica,felul în care te comporți cu cel care te-a votat,rolul fiecăruia,împiedicarea formării unui nou regim,atunci când va trebui votat Crin Antonescu președinte,ar vrea ca mandatul președintelui să fie de doi ani,guvernul de trei și eliberarea primarilor de lesa partidului.
  O depolitizare în masă,în poliție,CSM,ANI,tot!
  DAR NU VOR!
  Este cazul să vă gândiți,doar să vă gândiți,ultima frontieră a libertății,presa,adevărata presă rămasă în picioare,Antena 3,să vă gândiți la desfințarea Antenei 3 pentru a da un semnal de alarmă că ceva trebuie schimbat!
  Mai mult de 1000 nu reușim să ieșim în stradă,chiar dacă 1000 ieșim zilnic.
  Ce rost mai are să dezvăluiți toatea astea dacă nimeni nu își a inima în dinți?
  NU vreau desfințarea Antenei 3 dar politicienii nu se vor sacrifica!
  Nu vă cer să demisionați azi,mâine,dar vă cer să puneți în discuție acest gând,un simplu nu știu ce anume a României!

   • Domnule sau Doamna Denise, pai numai pe-aici? De ce credeti ca era asa revoltat Maestrul Petre Tutea ? Si in consecinta, la o decizie irevocabila a ICCJ n-ar putea exista si niste “revocabili”?

 5. D-le TUDOR ,Tot ceace se intampla se datoreaza PSD.Sa nu fiu inteles gresit:RUPEREA USL ar fi catastrofala pentru cele 2 partide PSD si PNL,pentru ROMANIA si ROMANI.Dar tradarea din vara dupa referendum a celor 7,4 milioane de romani de catre PSD (probabil din calcule electorale=numele viitorului presedinte) li se intoarce USL-istilor ..in cap..ca un bumerang.Nota bene, nu ma refer numai la ministrul de interne PSD , ci la toti PSD-isti, care au facut in vara aceasta miscare”inteligenta”.Si iarasi ma bucur …ca moare si capra vecinului(psd).Se vede ca …politica este curva…dar un pic de cinste si corectitudine este strict necesara chiar si in politica si in cadrul unei aliante.

  • Este mult mai catastrofal sa ramana impreuna cu Pnta prim-minstru !

   PNL-PC daca mai raman mult in USL, la viitoarele alegeri vor avea soarta PNTCD.

   Liberalilor, inca nu v-ati prins ca PS are putere de erziune, si NICIODATA nu vor cobori sub 25%?

   Ceea ce face Ponta si PSD este jocul lui Basescu !

   PSD si Basescu sunt mana in mana !

    • @ nimabe
     …un comentariu de-al meu …cu dedicație și care nu ți se adresează ție ci, mai ales…tuturor.

     Motto: ”Din aceasta dilema nu puteți ieși…Am zis!”
     .
     Văd că foarte multi pe aici sorb cu nesaț emisiunile RTV și le ”vomită” cu lux de amănunte, mai apoi, aici pe blog , numai și numai dintr-un partizanat demonic cu PNL-ul cu dorința clară de a impila lumea și liderii USL doar-doar s-o rupe USL-ul , doar-doar Crin Antonescu, cu capul împuiat de tot felul de prostii cum ca Ponta , prin oamenii lui, îl sapă, acesta să facă mișcarea decisivă dorită de p….ime(fie… ultraș-pnl-istă, fie de cohorta de …”binevoitori” și ”doritori” de zurbă…pdl-isti, prm-isti, ddd-isti si udmr-isti, care vor lauda cu frenezie această mișcare ”inteligenta” a lui Crin Antonescu, dacă va fi să fie, de a se rupe de USL croindu-și un nou drum care-l va aduce câștigător peste timp.
     Stau, de o bună bucată de vreme și mă întreb : Se mai uită cineva la Antena 3? Din două una : Ori te uiți la Sinteza Zilei și te încarci de …energie pozitivă atunci când urmărești această emisiune și-al său realizator, ori te uiti la …Striblea & Corina Dragotescu (vedeti că nici nu prea știu cum se numește emisiunea cu pricina și mi-e silă să caut (și de frica unor ”inteligenți” de pe aici care vor zice : Vezi că știi despre ce este vorba dar te faci că nu știi, PSD-ist nenorocit ce ești!)
     Acuma nu puteți să ziceți, unii , că nu aceeași …poveste s-a întamplat și la Antena 3 unde, înafară de Sinteza Zilei și de poziția clară echidistantă și de unitate a USL-ului a d-lui Radu Tudor în cadrul LOZ si…Punctul de Întălnire, toate emisiunile cam…”pupau” la Antonescu și-l puneau la colț pe Ponta. Sunt …NOTORII atacurile la Ponta , la liderii PSD, ca si împotriva PSD-ului în general, și prin ele nu de puține ori împotriva Guvernului avand drept ”vârfuri de lance” pe… Mircea Badea, Victor Ciutacu, Dana Grecu, Niels Snecker ca și a multor invitați parcă aduși anume. Și-acum vin unii și zic că nu-i corect ceea ce fac cei ce fac la …RTV. Nu că aș apăra doamne-ferește pozițiile anti-pnl-iste de care se face , cam mult…vorbire.
     .
     Este un individ pe aici(și ca el sunt foarte mulți), ”nomina odiosa”, care a spus cu subiect și predicat că el(ei) se uită NUMAI la Antena 3 și la …sport. Cine știa însă și combătea cu… lux de amanunte ce era pe la RTV? Răspuns…același individ. Asta se întâmplă(cu mulți) dacă ești și un mincinos precum băsescu(pe care-l critici cu toate că i te apropii ca atitudine), dacă_caști gura și înghiți pe nemestecate toate prostiile venite de oriunde și le verși aici cu…”mânie proletara”. Se vede …lucrătura. Se văd dedesubturile. Se vede că tu ești născut pentru a ți urmări(de cele mai multe ori) tendințele auroritariste, de a urî , de a contesta , pentru a demola orice îți stă inainte, din niște considerente obtuze care nu se potrivesc acolo în căpuțul tău, care nu au nimic comun cu buna creștere , cu raționalul, cu știința de carte. Ngâ…Ngâ.
     Așa că….vorba unui ”clasic” încă(politic) în viață ….” mai ușor cu pianul pe scări”.
     Ultimile poziții v-au mai …luminat? Ale celor TREI… IN CORPORE. Sau bălăcăreala la care v-ați dedat zi de zi, ați facut-o constructiv? (cum motivați de cele mai multe ori, ca scuză, când bateți cîmpii cu…grație)

     😀 nicoleta, cred că nu ai înțeles greșit și că nu ai uitat ce spuneam la …început? Comentariul meu se adreseaza, repet …celorlalți. Tu, și alții ca tine(puțini din păcate)nu te potrivești….lor.

 6. Cred , cu toata convingerea ca puterea e la USL .Cand detii puterea spui clar: nu stiu ce a facut seful vostru anterior cu voi , eu sunt noul sef al vostru si va rog/impun urmatoarele:..
  Ce spuneam anterior: mesaje lungi , limbaj impopular , atentie scazuta.

 7. Pare fara de sfarsit ceea ce se tot intampla din cauza ca nu am dus pana la capat revolta inceputa in iarna lui 2012. Cum de nu avem asemenea oameni de stat , incat sa opreasca aceste crime fara precedent dupa 1989?!Noi stim deja despre jocurile acestea mizerabile, dar nu avem nicio putere sa le facem sa inceteze. Ce se va intampla, Dumnezeu cu mila!

 8. A anuntat cineva oficialii de la UE? Daca nu ….sa fie sanatosi! Daca as putea i-as lua/fura calculatorul lui Haineala fara nici o aprobare!

 9. Domnule Radu Tudor,DE CE IN PE VORBESTE DOAR ELENA BASESCU SI AI EI ? De ce nu se inscrie nici un europarlamentar din USL care sa ii dezvaluie comisarului Reding ceea ce tocmai ati scris ? De ce nu spune nimeni sa auzim toata Romania,ceea ce se intampla in CSM,ceea ce face Georgescu ? Eu din pacate nu pot face asta ,dar dvs ca jurnalist aveti alta putere! Vreau si eu sa vad ca se intampla ceva in tara asta ,vreau sa vad si eu un om curajos care sa spuna tare in PE adevarul !

   • eu am impresia ca vorbesc numai la Antena3
    in rest, nu prea ii duce capul, habar nu au sa articuleze macar doua cuvinte

    • Tu ai auzit-o pe Norica Nicolai-PNL vorbind in Parlamentul European? Are statura, prestanta si idei ,are pregatire juridica si are o voce ca un tunet!
     daca nu ai auzit-o, cauta pe net si vezi ce spune in Parlamentul European si dupa aia da=i cu afirmatia ca Parlametarii USL vorbesc numai la antena3.

     • ha ha ha
      statura ? e mai mult lata decit inalta grasunica
      voce de tunet ? sau guitat de purcica ?
      e urita ca dracu’ miss USL asta a voastra

      nu e de mirare ca lui Antonescu si Ponta le gurg balele dupa Udrea….

     • @Florin
      Ești un nesimțit ce tratează problemele cu o crasă superficialitate! Pentru tine asta este important? Că un politician este frumos, scund, înalt sau slab?!! Crezi că pe mine mă interesează că Băsescu al tău este chior? Nu! Vreau să văd la politicienii noștri serizitate, inteligență și dragoste pentru țară și cetățenii ei. Puțin îmi pasă de aspectul lor fizic, atâta timp cât sunt niște persoane îngrijite și politicoase.

 10. Sau Traian băsescu a primit bani(chiar cash,personal) și se va scuza de banii ăștia extrem de puțini,aburîndu-ne cu minciunea și promisiunea reducerii datoriei suverane!

 11. Oricecaz!Dacă Băsescu nu vine de la Bruxel cu nimic,voi cere în stradă oprirea coabitării criminale!

 12. Nu ma pricep la justitie,dar intrebarea ii,de ce pivniceru,nu ii pune la dna si parchet pe doi dintre cei mai antibasisti oameni din romania?
  chioru betiv,nu mai poate refuza propunerea,deci mai pe romaneste,pivniceru ii poate pune la dna si pa voiculescu si nastase,asa ca nu inteleg,unde este problema si de ce se tergiverseaza atat?
  imi poate spune cineva de ce?
  nu are logica.
  din 2 octombrie 2012,usl putea avea oameni la parchet si dna,suntem in 8 februarie 2013.
  usl trebuie sa spuna asa,reforma justitie,chiorului betiv a fost un esec total,acuma este timpul ca usl sa isi asume raspunderea pe reforma justitiei.
  nu gasesc raspuns,la intrebarea asta,si nimeni nu imi poate raspunde:chioru betiv ii obligat sa accepte(conform constitutiei) cea de-a doaua propunere a monei pivniceru,privind sefia dna si parchet,ce mai asteapta pivniceru,chioru betiv ii la perete,nu are alta solutie decat sa ii accepte pe cei 2 antibasisti propusi de pivniceru.

  • Flash, daca am inteles bine, noile propunerile se vor face luna viitoare. Dar vezi cum umbla base cu jonglerii, spunand ca de fapt, noii sefi dna si parchet general ar trebui numiti de csm, nu de ministrul justitiei. Mona Pivniceru a respectat legea. Deci, guvernul si-a facut treaba. Nu trebuie sa uitam de separatia puterilor in stat – legislativă, executivă şi judecătorească. Nu poate Ponta sa mearga s-o ia de gat pe haimaneala si s-o dea afara. Din pacate, base a privatizat justitia pentru el.

 13. mizeriile gastii basiste de la CSM sunt arhicunoscute…chiar daca intr-o instanta e greu de dovedit reaua-intentie,la nivel de perceptie publica ei sunt total descalificati.nu vor mai avea in veci vreun pic de credibilitate alde Haineala,Ghica si Danilet

 14. nu inteleg articolul. cineva poate sa rezume esenta? batranetea asta…sau nu e nimic de inteles.

  • Păi ce-i de înţeles? Hăineală are un master la Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul” în 2008-2009,iar Georgescu, în 2009, este absolvent (curs postuniversitar) al Colegiului Naţional de Informaţii al aceleaşi Academii.Bref, conform site-ului SRI, “Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul” este instituţia de învăţământ superior din Serviciul Român de Informaţii care pregătește ofiţeri operativi, ofiţeri analişti şi experţi în domeniul informaţiilor de securitate“! Te-ai prins?

  • Asa si nea Radu, aici de fata, e absolvent al Colegiului National de Aparare, si al Colegiului de Securitate Nationala, ba chiar are si un master in ultima specializare. Mai mult, la CNA a fost coleg (la ceva promotii distanta) cu Elena Udrea. Asta ar insemna ca e militar, ofiter de informatii sau PDL-ist? Ma indoiesc.
   Sper, spre binele angajatorului dvs., ca nu dati dovada de aceeasi logica si cand trebuie sa argumentati un punct de vedere juridic.

    • @Adi
     Cu virgulă sau fără virgulă, uiți un aspect esențial. Radu Tudor n-are putere de decizie în nici una dintre instituțiile menționate mai sus: ANI, CSM etc Una este să faci presă și alta este să fii magistrat. Madame Hăineală ia hotărâri care ne afectează pe noi toți și mai nou văd că-și hărțuiești și proprii colegi, din răzbunare și motive pur personale.

     • Dimpotriva, as zice ca Radu Tudor are influenta mai mare (la nivel national) in comparatie cu Oana Schmidt-Haineala. Daca iei zece romani de pe strada (sociologic alesi, juma’ la tara, juma’ la oras, din toate straturile sociale) si ii intrebi ce s-a discutat aseara la Antena 3, macar 6 iti vor spune in mare. Daca ii intrebi ce s-a discutat ieri in CSM, e mare lucru sa gasesti unul.

     • @Adi
      Sunt de acord cu tine că Radu Tudor este un formator important de opinie. Doar atât! Nu este un om care are cuțitul în mână și ia hotărâri judecătorești. În majoritatea cazurilor, eu rezonez cu ceea ce spune Radu Tudor și-l consider un jurnalist extrem de inteligent, alții îl consideră ca fiind un însă un „om de nimic”, „sluga lui Voiculescu(citez din elucubrațiile de pe blog)” etc. Este problema fiecăruia ce post tv urmărește și pe cine stimează. Îți place A3, bine! Nu-ți place? Poți urmării alt canal tv, oricând. Pe când la CSM, este alta problema. Ce te faci dacă lui Hăineală i se ordonă să decidă într-un anumit fel și eludează legile creând o nedreptate, tocmai pentru a răspunde la comanda dată? Nu, domnule, magistrații, politicienii, în general cei cu putere de decizie trebuie să fie doar ceea ce sunt și nu să aibă dublu statut.

     • Dupa stiinta mea, CSM nu judeca oameni, ci situatii.
      Carevasazica, nu e o instanta de judecata, ci un organ administrativ.
      Prin urmare, nu prea vad ce influenta are presedintele CSM (oricine ar fi el) asupra vietii cetateanului obisnuit.

   • Totusi seful de la ANI cu facultati private terminate, Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir”, nu mi se pare tocmai potrivit pentru functia de sef la ANI. Dar asa stau treburile la noi partidul te califica.

    • L-a calificat BaSecu la locul de munca…… a fost ales pe baza de pedigree, baiatul lui taticu (cel ramas cu dosarele de la Secu din tot judetul Brasov)- Horica zis integritate mica – a fost cei mai buni dintre toti cei care si-au cumparat postul cu banii imprumutati de la frate…. oare chiar nu poate fii revocat de Parlament ? sa fie alegerea mai transparenta

 15. Vine ministrul Tinca: in cat timp lansati ? – In “x” secunde .-Vrajeala!
  Ia un suc , pleaca. Soarta desfiintarii stabilita . De cine ?
  Mai am rabdare , totusi.

 16. GUUVERNUL ROMANIAEI , IN FRUNTE CU PREMIERUL VICTOR PONTA SI PARLAMENTUL ROMANIEI, S-A FACA BINE SA-I SCHIMBE DIN FUNCTII PE SECURISTI BASISTI.
  NUMAI ASA VOM AVEA O JUSTITIE DREAPTA.

  • Numai așa vom putea avea un vitor care nu e neapărat sigur dar numai așa vom avea un vitor!

  • Numai sa nu se va intampla niciodata.Nu fara zeci de mii de oameni in strada.

   Credeti ca Ponta & Co. nu au vazut ca noi, romanii, suntem de toata jena?

   Dupa referendum, NIMENI nu a iesit in strada.

   Pai Ponta E PROST sa nu faca la fel, in atare conditii?

 17. Asta am gasit pe site-ul PNA.ro, sunt niste acuzatii acolo. Inteleg ca doar perchezitia a fost ilegala. Daca judecatorii au luat mita este urat. In Justitie cand iei mita de la cineva dezavantajezi pe altcineva.

  “COMUNICAT
  La solicitarea reprezentaţilor mass-media, Biroul de informare şi relaţii publice este abilitat să transmită următoarele:

  Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează acte de urmărire penală faţă de următoarele persoane:

  – BÎRSAN GABRIELA VICTORIA, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – preşedinte al Secţiei de contencios administrativ şi fiscal, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă
  – PUŞOIU IULIANA, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cadrul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă
  – GHERBOVAN – SILINESCU CLAUDIA, avocat în Baroul Bucureşti, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă
  – CHIRIAC GABRIEL, om de afaceri, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă.

  Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale, în perioada mai 2010 – mai 2011, învinuitele Bîrsan Gabriela Victoria şi Puşoiu Iuliana au primit, în mod repetat, de la învinuiţii Gherbovan – Silinescu Claudia şi Chiriac Gabriel, diferite foloase reprezentând bijuterii, contravaloarea unor bilete de avion şi plata cazării pentru diferite deplasări în străinătate, suportarea cheltuielilor ocazionate de organizarea unor petreceri la restaurant, asigurarea folosinţei gratuite a unui apartament situat în Paris – Franţa. Foloasele respective au fost primite în schimbul facilitării soluţionării favorabile a unor dosare aflate pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia de contencios administrativ şi fiscal.

  Învinuiţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

  Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”

  • N-ai înţeles. Încuviinţarea percheziţiei este ilegală, deci un abuz. În sensul acesta s-a pronunţat Secţia de contencios administrativ a Înaltei Curţi. Iar această decizie are efecte juridice asupra desfăşurării procesului penal şi nu numai. Din acest motiv a spus d-l Tudor că este o lovitură de maestru.

   • Bine am inteles ca unii din CSM nu cunosc legea sau n-o aplica cum trebuie si ca perchezitia a fost un abuz. Cine a facut abuzul cum raspunde legal? Si cum au ajuns in CSM procurori care nu stiu legea? Si am inteles ca doamna judecator Birsan era banuita de luare de mita. Ce se intampla cu aceste caz de luare de mita?

 18. Multumim de informatie. Asteptam ca USL-ul sa vina la putere. Probabil ca ne mai trebuie vreo doua sute de scrutinuri.

  • Si cu 5 milioane de scrutinuri nu se rezolva. Credeti ca politicienii nostrii stiu sa traiasca pe venituri obtinute corect? Atata timp cat oamenii continua sa voteze smecheri n-o sa ne fie bine

  • Nu chiar o suta de scrutinuri. Doar unul in care se decide inlocuirea lui ponta cu altcineva din USL. Cineva cu demnitate si mai putin lacom. Cineva care care nu are plagiate in dulap si nu da de la buget 50 de milioane de RON la pusculita lui ioan rus (fonduri de “cercetare”)

 19. Dupa ultimele 2 zile, PNL pare un fel de lup imbracat in haina de oaie si trimis sa pazeasca stana.

  In scandalul cu fetele de la Min. Muncii au aparut astazi si sume, se vorbea de 15000 de Euro spaga pentru un loc de munca, ceea ce nu poate fi real fiindca una dintre ele avea un salariu de 1900 de RON deci cine ar fi nebun sa dea 15000 de Euro ca sa ajunga pe un salariu de 1900 de RON?! (sau chiar 3000-4000 de RON, e infim fata de nivelul spagii).

  Dupa aia astazi RTV a vorbit despre legaturi intre Crin Antonescu si cazul Codrut Marta. E adevarat, niste lucruri foarte tangentiale si probabil nereale, dar pentru telespectatorii OTV care au migrat la RTV sunt perfect plauzibile.

  Problema e ca de la RTV mai preia si presa asa-zis quality, asa ca daca maine-poimaine apare vreo investigatie despre legaturile lui Crin cu “grupul de la Monaco”, schimbam stafeta cu PDL-ul, vom deveni cei mai corupti din Romania.

  Daca nu se rezolva rapid problema cu RTV-ul, Antena 3 va trebui sa intoarca armele si sa-i atace pe Ponta si PSD. Fiindca oricum in 2014 Crin nu mai are nicio sansa daca e tocat zilnic de RTV, macar il tocam si noi pe Ponta si echilibram balanta mediatica.

  Antena 3 are o gramada de munitie dar nu mai are tinta, deci daca nu incepe sa atace repede pe cineva care sa merite atacat (Basescu nu mai merita atacat, nu mai reprezinta un pericol) atunci o sa-si piarda din rating, automat lumea va migra catre subiectele “hot”. Acum daca il ia in colimator pe Victor Ponta – in 6 luni il termina. Ceea ce n-ar fi rau deloc, as savura emisiunile ca in vremurile bune cand adormeam cu tv-ul deschis pe Antena 3 🙂

  La nivel politic nu stiu ce va fi… PSD-ul incearca sa ne forteze sa spargem USL ca sa nu apara ei ca faptuitori. Nu cred ca va risca nimeni sa sparga USL-ul, dar s-ar putea sa ne spuna in 2014 ceva gen “Crin a scazut in sondaje, nu-l mai putem sustine, va trebui sa-l sustinem toti pe Oprescu” si la refuzul nostru, printr-un joc de culise cu PDL-ul, ar putea ajunge sa dea si presedintele.

  Ar fi interesant sa vedem un PDL care se aliaza cu PSD-ul la prezidentiale pentru ciolan, dar la fel de interesant ar fi un PDL care refuza PSD-ul in numele apartenentei la politica de dreapta. Ambele situatii sunt posibile.

  Si mai e posibila inclusiv o revenire a lui Tariceanu la conducerea partidului fiindca PD-ul poate sa spuna “va sustinem, dar numai cu Tariceanu candidat” – caz in care sunt convins ca in 24 de ore numele lui Crin ar fi sters din toate documentele partidului. Partidele n-au foarte multe lucruri sfinte in ele.

  Daca Crin e decredibilizat, Tariceanu poate deveni cel mai puternic candidat la prezidentiale fiindca Tariceanu n-are nevoie de mai mult de 2-3 luni de expunere media, increderea in el nu s-a pierdut trebuie doar sa fie sters de praf.

  Toate astea pleaca din ambitia PSD-ului de a pune mana pe tot. Iar modificarea Constitutiei nu cred ca va iesi, deci cine vine in 2014 va avea puteri depline. Mda… 😕 cred ca in 2014 vom lupta inclusiv cu Washington-ul si cu Bruxelles-ul impotriva ciumei PSD-iste :mrgreen: sau invers…

  • Referitor la proportia spaga venit cat au cotizat candidatii la parlamentare ca doar nu-i un secret pentru nimeni? Si au un venit de 2000 de euro maxim. Lasati vrajeala ca pe posturile alea se sta nu pentru salarii ci pentru spagi si invarteli.

  • Cautati altul nu pe Tariceanu ca am vazut ce a facut cand i s-a dat ocazia. Nu e de bine daca tot cu ei defilam. Macar de Crin nu prea am auzit ca ar fi facut invarteli.

 20. Primul contabil al tarii ne face ca la alba neagra, cu cate miliarde am contribuit noi la scaderea bugetului UE intre 2007-2013 si 2014-2020?
  Cui îi place să fie mințit să dea cu capu sub ei!
  De mai luam de la 2 – 10 miliarde, ce dracu, are capra neagra lapte aici, are ugeru cat 100 de Holstein german.
  Luam luam putin, dar in ce conditii lumeeee, mare negociator, e ca la babaroase, sa consumam 6,5 miliarde in cat timp record, daca a dat 2 si 1 = 3 la zar, e zar de fuga.
  Abia astept sa vad cu fondurile, daca se schimba mentalitatea cu adevarat in Romania, eu vin cu bani de acasa pentru cofinantare, dar nu si pentru spagi, daca vor face tot ca pe vremea portocaliilor sa te duca din vreajeala pana vii cu spaga-n plasa, sa ne spuna de la inceput pentru ca nu vreau sa-mi rup gatu, sunt satul de japite, mai bine sa ne spuna,ba nu va dam si facem drumuri de ei si la alea mici nu ne bagam, puneti-va pofta’n cui !
  Legat de unguri si Basescu, incep sa cred ca e ungur, sa-i mai salvam si noi o data de ei insisi, sa ne tina minte, sunt hipersensibili si cu multe doleante, de nu ma uita.

 21. Nu mai am rabdare sa postati un nou subiect referitor la cat buget a obtinut Romania pentru 2014-2020 si comentez acum:
  1. este o rusine pentru noi acest Pres care a venit cu un buget mai mic cu 20%, nu 2% ci 20%, platindu-si astfel datoria pentru sustinerea pe care a primit-o in vara/referendum din partea domnilor si doamnelor de la CE.
  2. este o rusine pentru noi sa fim tratati ca si codasii Europei, si acum d-l Ponta ar trebui sa iasa la tv si sa faca public acordul de coabitare, DACA stie ca nu a fost cuprins in acest raport si mizeria asta si la lasat pe Pres sa negocieze in numele Romaniei.
  3. daca d-l Ponta vrea sa mai aiba sustinerea noastra, sa-si bage undeva acordul de coabitare ( fiindca oricum nu l-a semnat cu stiinta si acordul nostru) si sa le scoata dracului o data si sa faca publice auditurile cu care s-a laudat in campanie, fiindca , oficial, Romania este penalizata din cauza gradului de absorbtie mic al fondurilor nerambursabile la nivel de 2012.
  Oricat de aservite sunt DNA, ANI, ICCJ,CCR, CSM,…servicii secrete, daca Ponta are intr-adevar probe materiale, sa faca publice auditurile si sa le inainteze in justitie. Fiind popularizate, le va fi mai greu acelor organisme sa se faca ca nu stiu de ele si nu sunt demarate anchetele judiciare.
  Daca nu o face inseamna ca este inconstient fiindca puterea de cumparare este din ce in ce mai mica, in urma cresterii preturilor la combustibili, utilitati si alimente, si nu il vad bine pe d-l Premier in vara ( si poate nu ajunge nici in vara).
  4. Ce ii trbuie lui Ponta si Pivniceru ca sa gaseasca, in toata Romania, 2 procurori cu dosare curate si cu experienta pentru Parchet si DNA ?? Chiar toti sunt manjiti si aserviti ??
  Ne-am cam saturat de adevaruri spuse pe jumatate si cu jumatate de gura.
  Pe zi ce trece ma intreb, din ce in ce mai mult, ce s-a intamplat cu Romania, ce a ajuns Romania si la ce sa ne asteptam in continuare ?? O fatada de democratie si in realitate subjugati la puterile straine?

  • Hai sa va explic pe intelesu’ dvs. cum sta treaba asta cu bugetu’ european.
   Romania contribuie anual, in medie, cu aproximat UN miliard de euro la bugetul european. Romania poate primi, in medie, aproape SASE miliarde anual. Deci bagi un euro si poti castiga pana la sase euro.
   Partea a doua: Romania are o rata de absorbtie a fondurilor europene de vreo 10%. Carevasazica, din cele sase miliarde, Romania foloseste efectiv mai putin de un miliard.
   Si atunci, ce importanta are daca bugetul Romaniei e 40 de miliarde, 48 de miliarde, 100 de miliarde sau 15 miliarde?

   • Daca imi permiteti, hai sa va explic eu care este varianta corecta a gradului de implemetare ( nu absorbtie) a fondurilor structurale:
    1. Incepand cu 2008, in fiecare an, bugetul national a avut stipulata o suma pentru asigirarea contributiei de cofinantare guvernamentala pentru fiecare program de convergenta sau FEADR/POP.
    2. Tot incepand cu 2008 aceste sume au fost mancate de catre guvernati pentru alte interese.
    3. Gradul de ocupare ( nu absorbtie), cu realocarea fondurilor pe axele componente , pentru fiecare program conform listelor de proiecte care au incheiat contracte de finantare sau sunt eligibile si se afla pe listele de rezerva, este de minim 100%.
    4. Lasand la o parte APL-urile beneficiare care sunt colorate in proportie de 90%, IMM-urile si-au implementat sau implementeaza proiectele cu multe eforturi financiare ( credite, ipoteci..) si stau cu cereri de rambursare ( CR) de 8 -6 luni neincasate, desii ei si-au respectat contractul si au facut cheltuielile eligibile pentru investiile aferente proiectelor.
    Neincasand c/v CR-urilor, nu pot demara activitatile de servicii si productie , sa foloseasca investitia prin proiect, sa dea drumul la circulatia banilor in economie si sa genereze profit si plus valoare = minus incasari la bugetul de stat.
    5. Daca s-ar centraliza corect valoarea CR-urilor platite de catre AM-uri beneficiarilor ( indiferent de provenienta fondurilor pentru aceste plati), s-ar ajunge la un posibil procent la 31.12.2012 de 45% fonduri structurale.
    6. De ce nu sunt trasi la raspundere cei care au aprobat proceduri de achizitii si au validat CR-uri ca bune la plata ( 80% sunt CR-uri depuse de APL-uri si institutii subordonate, restul de 20% sunt IMM-uri cu proiecte aprobate prin pile).

    7. De ce nu sunt trasi la raspundere responsabilii din AM-uri care trebuiau sa faca documentatiile si cererile de plata pentru CE/UE ??
    Ii statea rau Romaniei cu un grad de absorbtie de 35 – 40% si cu plati CE/UE incasate la buget?
    Cine ii trage la raspundere pe acesti functionari publici, care din motive de interese partidice si comenzi primite pe filiera chiar de la UE, ne fac de rusine ??
    Sa nu va inchipuiti ca acesti functionari sunt prosti sau ca nu au ( toti) experienta. Ei au actionat la comanda si s-au folosit de toate mijloacele pentru a nu face raportati corecte si la timp.
    8. Termenul limita de raport si decontare a fondurilor structurale 2007-2013 este 15.07.2015.
    Cine ne va spala de rusine daca atunci se va raporta un grad de absorbtie de 75 – 80% ??!!
    Barroso si Merkel s-au folosit de cel care ar fi trebuit sa ne reprezinte si sa ne apere interesele ( si care a acceptat acest lucru pentru interesul lui si al clicii lui), pentru interesele lor de partid ( PPE) si pentru a-si trage avantaje pentru tarile lor .

    9. Romania, daca are programe pentru fonduri structurale cu ghiduri coerente si coroborate, masuri de sprijinire a beneficiarilor si cei mai important: functionari publici aplecati sa-si respecte atributiunile si nu sa raspunda la comanda, Romania poate sa foloseasca 50 mld euro in urmatoarea perioada, fiindca trebuie retehnologizata obtinerea energiei, industria si agricultura, dar pentru asta trebuie sa fie lasata de puterile straine sa faca acest lucru si nu sa i se puna bete in roate.

    Romania trebuia sa produca,nu sa fie piata de desfacere. Asta vreau pentru Romania si pentru viitorul copiilor nostri.

    Iarasi imi cer scuze pentru logorie si promit ca nu mai fac.

    • Hats off, un punct de vedere informat si argumentat. Dar revin si intreb: daca rata de absorbtie nu e 12%, ci 48% (carevasazica, de patru ori mai mare, ceea ce nu se va intampla), ce relevanta are faptu’ ca sunt 48% din 40 de miliarde (adica vreo 19 miliarde) sau 48% din 48 de miliarde (adica 23 de miliarde), cat timp bugetul planificat le depaseste pe amandoua?
     E o falsa problema, doar un nou motiv de blabla anti-Basescu. La fel ca si cretinatatea emisa de SRS (parca) aseara: “fieeeecareeee roman pierde 400 de euro pe luna din cauza lui Baaaaseeeesscuuuuu”. Pierde 400 de euro DIN CE? Din niste bani pe care nu i-a avut niciodata? Propaganda, propaganda, da’ macar cu un pic de logica.

  • PS: partea Romaniei din bugetul european nu a fost niciodata 48 de miliarde, deci orice referire la ea este nula. Ah, ca a fost o intentie acu’ cateva luni, un draft, e alta treaba.

   • Sunt de acord ca buba noastra este procentul mic de 12% de absorbite fonduri sau ca AM-urile responsabile nu au putut sa trimita la decontare decat c/v 20% din bugetul alocat din fondurile UE.
    La fiecare AM gestionara de fonduri, situatia centralizatoare a proiectelor depuse arata o valoare solicitata de amaratii de potentiali beneficiari de peste 130% si au fost semnate contracte de finantare pentru 100%. Proiectele se implementeaza incepand cu 2009 cu perioada de 2 sau 3 ani. Ca sa le implementeze , 70% dintre beneficiari au facut si credite, stau cu garantii imobiliare si afaceri blocate.
    Per total fonduri structurale s-au platit finantari nerambursabile de aprox. 45% si atunci, de ce s-au trimis la CE numai solicitari de plata de 20% si CE sa ne deconteze numai 12% ?
    Toata lumea se joaca cu cifrele dar nu apar analizele finale si corecte.
    Cine si in ce perioada a avut interesul sa nu se depuna la CE raporturile si deconturile definitive si mai ales, pentru ce motiv ??
    Daca au fost din cauza procedurilor de achiztii, sa fie trasi la raspundere cei care au aprobat cererile de rambursare si sa se recupereze banii de la vinovati.
    De aceea vreau sa faca publice auditurile si nu ma intereseaza ce culoare politica au responsabilii si cum se numesc, ma intereseaza sa se faca curatenie si cine este vinovat sa plateasca.
    Legat de cifra de 48 sau 39. Spuneti ca a fost un draft cifra de 48. Dar stim ca Ponta a obtinut o posibila sustinere ca aceasta va fi cifra pentru Romania. De ce vine d-l Pres cu cifra de 39 si se mai si lauda ca i-a placut negocierea? Si de ce din totalul de 40 mld eur ( 1.000 – 960) taiati, fata de varianta draft a bugetului UE, Romania are taiati 9 mld euro , cand sunt 27 de beneficiari fonduri UE?
    Atentia d-nei Mekel fata de d-l Press , pentru mine, este raspunsul ” Ti-ai platit datoria!”
    De ce trebuie sa sustina d-l Pres ca in Romania nu sunt specialisti care stiu sa implementeze proiecte si avem nevoie se specialistii lui Barroso ? Pana in iunie 2012 nu a stiut ca nu avem specialisti? S-a trezit acum, cand nu mai are putere PDL-ul?
    Chiar aceasta afirmatie a d-lui Pres este o rusine pentru noi, o minciuna si o denigrare!
    Romania a accesat si a implementat si proiecte pe fondurile de preaderare si atunci a avut specialisti, dar au avut grija portocalii sa-i indeparteze din esalonul 2 si 3 din ministere si sa-si puna in functii protejatii.
    Problema Romaniei este si ca d-nii de la USL procedeaza in acelasi mod. In loc sa fie multumiti cu posturile din esalon 0 si 1 si sa-si invete protejatii sa lucreze si sa-i asculte pe cei cu experienta in acest domeniu, si ei vor sa impanzeasca AM-urile cu toti neavenitii.

    Imi cer scuze la toti cititorii blog-ului daca in plictisesc cu insistentele mele si cu logoria.

    • Pana la urma, si astea 40 sunt tot un draft, pana cand se voteaza in PE, deci vorbim chestii teoretice.
     Despre ce sustinere vorbiti? Ah, ca o fi zis Schultz (nu stiu, speculez) ca sustine Romania pentru 48? Pai asa, poate sa zica si PPDD ca sustine instituirea Sharia, fara majoritate in Parlament degeaba sustii.

     Cum vad eu lucrurile apropo de “taierea” asta de noua miliarde:
     1. S-au taiat niste bani dintr-o suma pe care Romania nu a avut-o niciodata. Mai mult, sunt niste bani care se ofera de catre mari donatori din UE tarilor care o duc rau. Pastrind proportiile, e ca si cum cersetorul te-ar lua la suturi cand ii dai de pomana ca nu i-ai dat mai mult. Romanu’ mediu asta nu pricepe – nu are niciun drept divin la banii aia, sunt pur si simplu un ajutor din partea tarilor in care se munceste ca sa ii scoata din namol pe astia mai mici si mai pricajiti.

     2. De ce de la Romania s-au taiat 9 miliarde si de la altii mai putin? Pai, unu’ la mana, Romania e considerabil mai mare decat Cipru sau Malta. Doi la mana, cand dai niste bani cuiva si ala nu e in stare sa-i foloseasca (rata de absorbtie foarte redusa), ce sens are sa-i dai banii si sa ii tii blocati, cand poti sa ii dai cuiva care poate si stie sa ii foloseasca? Trei la mana, cand ai scandaluri de coruptie, programe blocate si alte cele, te gandesti de trei ori inainte sa dai o data.

 22. S-au pierdut…8 miliarde de euro…dar de fapt acesta este prețul plătit de Băsescu ,cu bună știință..pt .susținerea lui în post.Și dacă facem o socoteală simplă… coincidența cam de de gîndit. 8 milioane s-au, prezentat la vot la referendum…. 8 miliarde ====pierdute====deci cam un miliard la 1 milion de votanți….Ne costă mult prea scump….

  • buna socoteala
   deci 8 milioane de prostanaci, multi si prosti, ca nimic nu au facut cu votul lor
   acum behaie ca au fost tradati
   de cine, bibicule, de cine ????

   • florin, asta e parerea ta ca nu au facut nimic cu votul lor. Daca esti asa curajos, nu te duci tu in fata a 100 de oameni sa le spui ca sunt prosti ? Ca sa nu zic de 8 milioane. Viteaz de mucava ce esti. Vezi ca behai degeaba pe aici si-ti taie base ratia.

    • pai unde va adunati voi 100 de ciumpalaci USL ?
     ultima data in fata ambasadei mustaciosilor am numarat 10 bucati
     numai gura e de voi

     • florin “viteazule”, du-te in fata celor 10. Sau tu esti viteaz de ocazie.

  • Clar, e o conspiratie.
   Din ce s-au pierdut alea 8 miliarde? A avut Romania banii aia in mana, in banca, undeva, si au disparut? Nu.

 23. Traim intr-o tara de ”drepti, culcat, salt inainte!”. Ati vazut inregistrarile de azi cu bashescu de la brusel (asa pronunta el!): era secondat indeaproape de lacheul Mihnea Motoc, ambasadorul nostru pe langa UE (chiar e ”pe langa”). O sa vedeti cum se va exprima/impauna din nou pe ”feizbuc” nevasta-sa de la CCR! O noua explicatie/mostra de curvasaraie politica la cel mai inalt nivel…

 24. Victor Ponta nu a avut majoritatea parlamentară în momentul când a fost semnat acest pact.
  Pactul este nul!
  Ponta putea specula doar că va fi susținut de majoritatea parlamentară,sau cumva domnul Ponta știa ce gândește dinainte parlamentarul ca de altfel și cetățeanul,deci Victor Ponta nu putea garanta cu propria viață majoritatea parlamentară căci putea să se și înșele.Numai securiștii puteau fi convinși de ceva legat de genul acesta și până și ei s-au înșelat!N-a mai rezistat poporul!
  Îl puteți chema pe premier la Antena 3 până îl doare gura!Este inacceptabil să folosești ceva mai puțin valoros ca o hârtie igenică folosită și mototolită,drept scuză pentru a nu servi interesele poporului,iar alungarea vârcolacului de la Cotroceni prin Parlament este în interesul cetățenilor ,mai mult decât atât,este vital!
  Trebuia să jucați murdar și să săriți peste CCR!Trebuia să meargă Ponta la Bruxel și voi fi știut că doar 40 a putut stoarce Ponta,nu un 40 amărât aruncat în scârbă lui Traian Băsescu!
  Noi nu mai putem cu Traian Băsescu,este ultimul avertisment!

 25. Din cauza unor LEPRE de la nivel inalt justitia din Romania este compromisa. In ochii cetateanului nu mai face doi bani. Numai pe mana justitiei sa nu ajungi! Chiar daca la nivelurile inferioare,sant si persoane care-si fac datoria in mod constiincios si legal. Pacat ca majoritatea celor care lucreaza in justitie se lasa calcati in picioare si dezonorati de niste LEPRE BASISTE. TREZITI-VA OAMENI BUNI LA REALITATE!!!

 26. Domnule Radu Tudor

  Am o obsesie cu „regionalizarea” țării; vă rog să-mi spuneți când veți lua într-o dezbatere amplă acest subiect( la Antena3 ),fiindcă oamenii sunt total debusolați și nimeni nu explică de ce trebuie ( sau dacă trebuie ) să se facă așa ceva.
  Oare nu se va ajunge la federalizare ?
  Credeți că povestea cu fondurile (care sunt cheltuite mai bine dacă merg exact la fiecare regiune în parte )stă că în picioare și că banii nu vor fi folosiți de noii„ președinți ” ai celor 8 provincii ?
  Este cea mai importantă problemă a României la ora asta.
  Vă rog să-mi răspundeți.

  • Regionalizarea este lovitura mortala data unui stat.Toti nemernicii care s-au perindat, din 2004 pana acum, la guvernare, vor DISPATITIA statului romanesc.

   INDIFERENT de ce vor vrea miseii de la USL , nu voi vota o constitutie care are regionalizarea, SUB ORICE FORMA, inclusa in ea.

   • Da, la fel voi face și eu ; nu este posibil ca o mână de trădători aflați vremelnic în fruntea țării, să ne conducă spre pieire .
    Simt că-mi vine să pun mâna pe bâtă și să-i fac praf pe acești nemernici care n-au mamă- n-au tată, doar banii fiind țelul vieții lor.
    Doamne, ai milă de noi și nu ne lăsa la mâna acestor caricaturi de politicieni ; dă-ne putere să ne trezim din acest somn al morții și să ne luăm înapoi demnitatea de popor dârz și drept, care-am fost încă din vremuri imemoriale.

 27. Eu nu cunosc procedurile si prevederile legale, dar daca Ghica si Danilet au fost REVOCATI chiar de judecatorii care i-au ales in CSM, cand mama naibii are de gand CSM si Ha-ha-haineala sa ia act de aceasta decizie?? Si, in momentul cand acestia sunt revocati, nu devine ilegitima alegerea ei in fruntea CSM?? Ca doar ei au facut-o presedinta CSM! Tot vad articole cum ca Danilet si Ghica si-au retras candidaturile la vicepresedentie, cand, de fapt, ei au fost retrasi CU TOTUL din CSM! Asa ceva… numai in Romania lui bashescu…

  Off topic, imi place enorm campania voastra “He is the president of Romania”, cu traduceri, frumos, cu momente alese bine, “best of”… Sper ca CNN sa il difuzeze in cat mai multe tari…

  • E trist daca nu realizati absurditatea celor sustinute.
   E ca si cum ati spune ca Antonescu ar trebui dat afara din Parlament, doar pentru ca unul din alegatorii lui a murit la cateva zile, saptamani, luni dupa ce l-a votat (sau a fost condamnat la interzicerea drepturilor electorale, pentru o comparatie mai buna).
   Carevasazica, in momentul votului, aia erau alesi legal acolo, in functie, cu drept de vot. Madam asta Schmidt e prin urmare aleasa legal pentru urmatorul an de zile. Ce se intampla apoi e irelevant, pot sa fie revocati toti ceilalti membri ai CSM, tot degeaba.

   • Ce se intampla apoi nu e deloc irelevant, pentru ca “madam asta”, desi este aleasa legal pentru un an, trebuie sa respecte reguli si legi. Daca nu le respecta, nu poate ramane in functie.
    Echivalarea situatiei expuse de Sanda M. cu situatia in care Antonescu ar fi dat afara din Parlament pentru ca unul din alegatorii lui a murit, e gresita (ilogica). O sa se supere Base ca nu ati inteles nimic din ce au spus cei de la UE: intre justitie si politica nu se poate pune semnul egal. 🙂 CSM-ul si Parlamentul functioneaza dupa reguli diferite.
    Asadar, cine nu realizeaza absurditatea celor sustinute?

   • Mai degraba comparatia mi se pare absurda. Omul care l-a ales pe Antonescu si pe urma a murit, nu a murit din cauza ca l-a ales pe Antonescu! Or, cei doi judecatori sunt revocati TOCMAI pentru ca au contribuit decisiv la alegerea Oanei Haineala ca presedinte CSM! Mai degraba ar fi asa: daca eu sunt ales administrator de bloc si hotarasc demolarea blocului, nu numai ca ma dau jos rapid vecinii (si ma iau si la palme), dar probabil nici daramarea blocului nu va mai avea loc, nu? Sau daca sparg o banca, ulterior ma prinde politia, nu numai ca ma aresteaza, dar imi confisca si banii furati! Cand esti pedepsit pentru ca ai facut o mizerie, daca se poate, se repara si mizeria, nu?

    Inca o data, nu am cunostinte juridice de niciun fel, spun doar ce mi se pare mie logic, moral si de bun simt. Si, tocmai de aceea, e foarte probabil sa nu se intample asa… la noi se poarta foarte bine ideea “m-ati ales, m-am vazut cu sacii in caruta, de acum fac ce vreau, nu-mi cere nimeni socoteala, nu ma poate nimeni pedepsi, e doar treaba mea…”

    • Sper ca n-am inteles bine, sustineti cumva ca judecatorii X sau Y trebuie pedepsiti (eliminati din CSM) din cauza modului in care au votat?
     Sedinta a fost legala, transmisa in direct, nu exista suspiciuni de frauda sau coruptie. Asta inseamna ca oamenii aia doi sunt sanctionati pe baza unui delict de constiinta. E ca si cum dvs. ati fi data afara de la serviciu sau vi s-ar intrerupe pensia pentru ca ati votat cu unul sau cu altul la alegeri.

     Deci, care e “mizeria” pe care au facut-o? Nu, argumentele gen “asa a zis la Antena 3” nu sunt valide.

 28. Domnule radu Tudor , ma adresez dvs. pentru ca va respect foarte mult . Eu am o parere , in urma acestor evenimente care s-au produs la TVR , si va spun sincer , au miros de tradare . De ce ? Pentru ca , atunci cind s-au facut listele pentru parlamentare , d-nul Ponta l-a pus pe prietenul sau , Ghita Sebastian , pe listele pentru parlamentare , dar , datorita lui M. badea si a altor oameni , a fost facuta cunoscut adevarata fata a acestui personaj . Atunci Ponta l-a retras si la ascuns intr-un post caldut la SRI , de ce ? Si la PSD , este ca la PDL ? Dupa ce s-a instalat Ponta , cu ajutorul milioanelor de oameni ce au avut incredere in el , acest Ghita , a inceput sa atace PNL-ul , cu inversunare , acum , inaintea Congresului PNL . De ce ataca Ghita numai PNL-ul ? Daca , prin acest Congres Crin Antonescu , nu mai ramine prsedinte , va mai fi el alesul USL , la presedentie ??? Eu cred ca cei din PSD vor sa scape de Antonescu , om care a fost loial atit “jucatorului” Geoana cit si lui Ponta . Ma gindesc ca totusi cei din PSD , vor sa-l puna pe Oprescu la presedentie ,repet , este un presentiment . N-as pute sa va explic concret de ce , eu nu am incredere in Ponta , poate din cauza, ca nu a fost cinstit cu redactarea acelei coabitari cu Basescu ( dupa parerea mea putea sa spuna el inaintea ziarelor , doua vorbe ), vorbele lui nu ajung la mine , nu stiu , cum sa explic . Eu pe d-nul Antonescu , il respect foarte mult , si am convingerea ca daca va deveni Presedintele Romaniei , pot sa mai cred ca si la noi in tara va fii democratie . A fost omul politic care nu s-a abatut niciodata de la linia lui , si AM INCREDERE IN EL ; Din nefericire , are si el un Chiliman , un Tariceanu ,un Moisescu , un Orban L. Va aduceti aminte confruntarea de la Cluj intre Antonescu si Basescu , eu nu o pot uita , atunci am avut o scinteie de speranta in democratie . La TVR , la prietenul lui Ponta , ati vazut cine vine , o Tatoiu , o Pora etc . Atunci se naste intrebarea , Ghita mai este in PSD , si daca da ASTA NU MIROASE A TRDARE ? CUI II ESTE FRICA DE DEMOCRATIA LUI CRIN ANTONESCU ? IL TRADEAZA PONTA PE ANTONESCU ? Mi-e teama , ca da .

  • ariane, Oprescu a declarat foarte clar ca nu candideaza la presedintie. Nu mai bate campii.

   • Sti vorbele astea intelepte Romanesti.UITA DE LA MANA PANA LA GURA .sau SI PORCUL A ZIS CA NU VA MAI MANCA RAHAT DAR NUMAI ASTA CA-I CALD.

  • Pt ca Ponta e SMECHER.O sa i-o ,,traga ,, lui Crin si PNL-ului cand le-o fi lumea mai draga.Ce uitatura talhareasca are.Iar faptele lui demonstreaza caracterulo lui.ZERO BARAT.Il domina doar functia puterea EL EL si numai el sa fie .Cu orice pret de la a trada electoratul pana la a fi sluga celor puternici .FMI,BM,UE-BARROSO,REDING,MERKEL.

 29. @ariane Nu. Ponta nu il tradeaza/nu-l va trada pe Antonescu!!!.Adica atunci cand pornesti la lupta cu dusmanul(regimul dictatorial/odios basescu/boc/mru) iti alegi ca si ALIAT un om IN CARE AI DEPLINA INCREDERE(Antonescu are incredere in Ponta si invers).Dar in PSD se afla” UNII “cu” nasul in suflet”;multi santajabili datorita trecutului lor si care la un semn a lui basescu fac de “frica” aceste masinatiuni; multi care in teritoriu sunt imbarligati pe motive economice/de afaceri personale(bani/avere/lux/putere) de la stanga la dreapta si invers(impreuna/uniti unii”afaceristii/tradatori” din PSD,PNL,PDL,UDMR precum fratii de cruce);altii au fost frati de cruce in FSN(inainte de despartirea in PDL si PDSR) si” ASTIA” vor ramane frati de cruce pe viata.Sa nu uitam ca dupa 1990 cand” UNII “se aflau la putere(fsn) liberalii erau in opozitie si erau “golani”in Piata Universitatii(printre “golani” era si Antonescu si asta nu i se iarta).Dar SUNT FERM CONVINS ca toate acestea trebuesc uitate in beneficiul UNITATII USL si in beneficiul romanilor(ultima sansa este USL si daca nici acum nu va fi bine ,ATUNCI poate fi sfarsitul ROMANIEI si ROMANILOR) insa se vede ca acei” UNII”(mentionati mai sus) nu vor sub niciun chip “sa uite” ,nu vor democratizarea si prosperitatea ROMANIEI.

 30. Stiti ce mi se pare interesant? Ca multe persoane din institutii de stat care incalca legea si sunt descoperiti de catre presa, incep sa strige in lung si-n lat ca sunt presionati mediatic. Cum in Romania nu mai au credibilitate se folosesc de institutiile europene.

  Acum mi-am dat seama cat de naive sunt institutiile europene pentru ca in momentul in care cineva le trimite o scrisoare nu se oboseste sa intrebe respectiva persoana: Cum sunteti presionati? Sunt adevarate acuzatiile care vi se aduc in presa? 😉

 31. timpurile se schimba mereu.depinde deNOI insine sa ne fie bine pe viitor.speram sa se mai faca filme cu istoria lumii.

 32. “Scopul acestui trust mediatic este de a descuraja, intimida si hartui personalul agentiei in vederea neindeplinirii prerogativelor legale” Deci personalul ani = horia georgescu? Nu sunt cam putini pentru ce au defacut?

 33. Domnule Radu Tudor,
  Ma numesc Petrescu Liviu si sunt unul dintre zecile de mii de pensionari militari carora regimul ticalos Boc-Udrea-Oprea-Basescu le-a taiat pensia ce a fost obtinuta legal, in baza unei decizii definitive, emisa conform Legii 164/2000.
  In cazul meu taierea a fost in cuantum de 30%, fapt ce m-a dus la imposibilitatea de a-mi procura cele necesare traiului zilnic, pentru mine si familia mea.
  Sunt sigur ca aveti cunostinta de tragedia cu care niste oameni ce s-au sacrificat pentru tara lor, se confrunta.
  Ni s-a impus un asa-zis “principiu al contributivitatii” ignorandu-se si incalcandu-se “principiul neretroactivitatii legii”.
  Ne-am pus speranta in USL care, inca din luna mai 2012, ne duce cu vorba, sub diferite pretexte, iar intre timp noi riscam sa ne pierdem casele din cauza datoriilor.
  Cu ce am gresit ca sa fim batjocoriti de statul in slujba caruia ne-am sacrificat?
  Cea mai simpla solutie ar fi emiterea unei OUG prin care toate pensile militarilor sa revina la cuantumul din decembrie 2010. Statul ar castiga bani la buget in acest fel…
  Va rog intrebati-i pe domnii ministri ai internelor si apararii, pe care ii aveti invitati la emisiunea de astazi, cand ni se va face “dreptate pana la capat”? De ce se tergiverseaza aceasta reparatie legitima? USL-ul doreste sa fie partas la genocidul basist?
  Cu multumiri, Petrescu Liviu.

 34. Avand in vedere ca d-na Haineala era in conflict la CSM cu d-nul Neacsu, putem banui si de conflict de interese privind avizul CSM de perchezitie a d-nului Neascu. Mai mult, d-na Haineala este reprezentantul(si sefa) in CSM al procurorilor DNA.
  Se creeaza un precedent periculos in CSM ,astfel incat orice judecator indezirabil d-nei Haineala, poate fi intimidat(producand probe prin ridicare de calculatoare si inscrisuri) fara aviz CSM.

  • Pai nu ca Romania trebuie sa devina o tara agricola (plina de sclavi) si turistica (plina de prostituate). Ce nu intelegi ? Asta este planul pentru Romania in U.E.

 35. Am citit articolul. O dovada in plus ca, in Romania, statul de drept si democratia exista mai mult la nivel ideatic si declarativ.
  Am citit si comentariile. O dovada in plus ca, in Romania, cratima este un “inamic public” de temut pentru multi.
  Concluzia (mea): e la moda sa te afli in treaba – sa faci perchezitii, chiar daca nu sunt legale; sa scrii, chiar daca nu prea ti-a placut la scoala si nu esti capabil sa scrii corect in limba nativa; sa ceri obsedant ruperea USL, desi articolul pe care il comentezi are cu totul alt subiect.
  Dezavantajele evolutiei tehnologice… 🙂 Protestele din strada s-au mutat pe internet, unde este mult mai usor pentru cei din anumite structuri sa treaca drept “oameni din popor” si sa foloseasca tehnici, mai vechi sau mai noi, de manipulare.

 36. azi ai emisiune cu stroe…intreaba-l cand se modifica regula politiei,potrivit careia poti protesta sau aprticipa la manifestatii pentru”numai”1000 RON si bastoanele aferente,eventual bonus picioare-maini rupte

 37. Un pamflet spumos al Leliei Munteanu, sau cum a “negociat” Basescu la Bruxelles:

  Herman van Rompuy: Răumenia!
  Traian Băsescu: Aici! Să trăiţi!
  Herman van Rompuy: 48 de miliarde. Următorul!
  Traian Băsescu: Domnule preşedinte, o clipă! Sunt Traian Băsescu! Ză Negoşieităr! Mă ştie doamna Angela…
  David Cameron (spre consilierul său, în şoaptă): Cine e domnul?
  Consilierul: E preşedintele unei ţări vecine cu Ungaria. Anul trecut a dat o lovitură de stat. Sau a luat.
  Traian Băsescu: Domnule preşedinte Rompui, vă rog respectuos. N-aş vrea să trecem uşor. Am înţeles că putem avea un punct de vedere, că putem negocia…
  Herman van Rompuy: Dacă insistaţi. ..
  Traian Băsescu: Insist! Şi vă spun sincer, direct, cu curajul care mă caracterizează: 48 de miliarde e inacceptabil! Pur şi simplu, nu se poate. N-avem cum să-i cheltuim. Până-n 40, e veri maci ăukei…
  Herman van Rompuy: 41!
  Traian Băsescu: Măcar 39! Vă rog!
  Herman van Rompuy: 39,8! Nici un cent mai puţin!
  Traian Băsescu: (către Gherghina): Cât vine asta în lei…?

 38. Cum a “noegociat” Basescu fondurile europene, in viziunea Leliei Munteanu – varianta PDL:

  Traian Băsescu: Stimaţi şefi de state şi de guverne, fraţii mei! M-au trimis puşcăriabilii care-au dat în vară lovitura de stat să le aduc bani! Dănuţe, unde-s sacii ăia?
  Dan Diaconescu (apare, ducând în spinare nişte saci goi, inscriptionaţi MULŢUMIM PENTRU UE!): Aici, domnule preşedinte.
  Traian Băsescu: David, te văd cam şucărit…
  David Cameron: Avem în faţă o noapte grea de negocieri, excelenţă…
  Traian Băsescu: Rilex şi stei calm! Vă scot eu din belea. Pliz, ălau mi tu introdius iu Ză Gherghina – mare specialist! Împarte ăsta şi ce n-aveţi!… Angela, sora mea – da’ ce bine arăţi! – marcă banu, că iar mă suspendă! Mai ia de la polonezi – ăştia oricum îi cheltuie! Zâna mea, nu pot să mă întorc la Bucureşti izmene pe călător! Bagă ăia breakingnews pe Antene: ”S-a întors Tiranu cu palma-n kur”.
  Angela Merkel: Ia, Traine, 30 de miliarde!
  Traian Băsescu: Glumeşti a râde! N-a promis barrosanu 48? Mi-a zis Ponta…
  Angela Merkel: Care Ponta?
  Traian Băsescu: Băiatu cu lovitura de stat. L-am răsplătit penmtru efort, l-am făcut premier. Coabităm. Te rog io frumos, mai pune ceva! 30 de miliarde! Mă faci să plâng… (Plânge în hohote).
  Herman van Rompuy: Mai daţi-i ceva, că mi-a frânt inima…
  Angela Merkel: 32!
  Traian Băsescu (printre suspine): 32? Şi eu, care ţi-am pregătit un cadou de ziua îndrăgostiţilor… Pe bune – on ză gud.
  Angela Merkel: 35!
  Traian Băsescu: 40, că stă amărâtu’ ăsta cu săculeţii (arată spre Dan Diaconescu), s-a născut la Caracal, i-au luat televiziunea, puţină compasiune… Ă lităl compeşăn…
  Angela Merkel: 39,8!
  Traian Băsescu: Ies, ies, ies! Senchiu veri maci, te pup! Îţi trimit o tigaie drai cucăr! (Lui Dan Diaconescu, în şoaptă): Pregăteşte sacii pentru conferinţa de presă, cu bancnotele de 1000 deasupra!
  Herman van Rompuy: Mare negociator, preşedintele Basexiu…

 39. Cine dn tara asta a crezut ca tradatorul de la Cotroceni se va obosi sa
  ceara mai multi bani pentru romani ?Asta ar fi insemnat ca n_ar mai fi
  fost el. El, care a jefuit salarii ,pensii, a inchis scoli , spitale,a taiat
  din laptele sugarilor ,din alocatiile copiilor, le-a refuzat vaccinuri,
  medicamente, a atentat la siguranta vietii oamenilor,la demnitatea lor,cum ar
  putea un asemenea monstru sa ceara mai multi bani pentru binele celor pe care
  ii calca in picioare ,ii scuipa in fata cu ranjetul sau viclean fluturand
  hartiile coabitarii?

 40. ai lalait-o in emisiune,ce te-am rugat sa intrebi,nu ai intrebat…naiba mai iese la proteste sau manifestari,oricat ne-ai mai indemna

 41. Tot ce au facut cei de la USL pana acum, a fost sa fie in consonanta cu cererile oamenilor iesiti in strada si la vot. Probabil, si datorita faptului ca inca regimul de politie politica al lui Base functioneaza (DNA, ANI, CCR etc). Nu stiu ce ar fi daca ar avea ei acele asa-zise institutii, dar asta e o alta discutie. Noi trebuie sa speram ca putem avea, PENTRU PRIMA DATA IN ISTORIA ROMANIEI, o Justitie corecta si institutii care nu mai sunt impotriva poporului ! Daca ar fi fost o Justitie corecta pana acum, ar fi disparut toate problemele tarii; nu s-ar mai fi furat zeci de miliarde de euro din buget numai in ultimii 4 ani (desi Curtea de Conturi nu a gasit sau nu a vrut sa gaseasca decat 1 miliard euro lipsa); apoi, nu s-ar mai fi dezvoltat o grupare infractionala cu palarie politica (PDL), prejudiciind statul cu sume mai mari de sute de ori decat cei dinainte; de asemenea, sistemul generalizat de coruptie, de numiri in functii cu spaga la orice nivel (!), de colectare a spagii pentru campania electorala inclusiv folosind grupari infractionale de tip mafiot etc. Daca sistemul acesta mafiot ar fi fost sustinut numai din interior, ar mai fi fost de inteles, dar sustinerea de catre UE si SUA a acestui sistem, creeaza multe probleme ! Astfel, ar mai fi de inteles sa se dispuna luarea unei decizii politice, ca toti cei care sunt dati la LA COMANDA incompatibili de ANI sau cercetati tot LA COMANDA de DNA sa renunte la functiile de conducere, INSA un prim pas in acest sens ar trebui sa-l faca chiar primul puscariabil al tarii, cel care a influentat Justitia sa doseasca dosarele in care este inculpat !!! De ce europenii il acopera ? E clar ca mai usor poti avea in mana pe unul patat, dar si aceasta, nu pe gratis. Istoria ne va confirma. Rolul PPE se va sfarsi in curand, la viitoarele alegeri; daca nu ar fi in panica, nu s-ar fi fortat nici vara trecuta. Mai important e ca se tiparesc dolari fara nici o regula (RF SUA), aceasta fiind singura sansa de a nu destrama SUA, cu riscul unei mari inflatii ce va urma. Se dorea infiintarea SUE (pentru realizarea conducerii in bloc, metoda globalizarii), dar masurile specialistilor de 2 lei ai Iluminatilor se bat cap in cap, riscandu-se destramarea actualei UE si desfiintarea monedei euro. Pe de alta parte, s-a creat criza ce trebuia sa distruga sistemul bancar (uitandu-se ca statele depind de banci) si sa se desfiinteze monedele, ca apoi sa se treaca la cipurile 666 si controlul perfect. Ideologii tampite, oameni tampiti. S-ar putea renunta la masurile de distrugere controlata a omenirii (oprirea natalitatii se poate face si prin acorduri internationale; pare mai crestineste), masuri propuse pentru ca elitele sa poata lua in maini soarta omenirii. S-a mai renuntat la programul Apollo, cel ce trebuia sa duca elitele in cosmos dupa deteriorarea atmosferei terestre; deteriorarea nu s-a mai intamplat, specialistii Iluminatilor gresind din nou, neluandu-se in considerare procesul de regenerare al campului magnetic terestru). Africa are o pelicula imensa de apa sub Sahara, iar irigarea zonei ar rezolva hrana continentului; dar nu indrazneste nimeni sa renunte la pretul unor rachete pentru a salva Africa. V-am dat doar un exemplu ce contravine ideologiei masonice, ideologie ce a cooptat si la noi destui oameni cu functii inalte sau, pe altii, i-a avansat. Multi nu au inteles unde duce aceasta ideologie, probabil nici nu li s-a dat posibilitatea sa inteleaga. Grupul celor 300 e sabotat, indirect. Ei cred ca pot conduce lumea, dar inca nu-si dau seama ca sunt dirijati ! Si asa mai departe. Nu mai punem in discutie un lucru, ce ar trebui sa-l stie cei care cred ca ne pot conduce. Vointa poporului nu va putea fi inselata pentru mult timp si nici n-ar trebui sa se gandeasca la asa ceva. Ceausescu este un caz, zic unii. Nefericit, zic altii.

 42. Toata lumea vrea cena !Foarte bine .EU Meas-i dori un singur lucru .
  Cetatatenii :Basescu Traian ,Boc Emil,Blaga Vasile ,R.Alma Anasrase ,Udrea Elena ,Boagiu Ancuta ,Videanu Adrian ,Pogea Ghe .Macovei Monica ,Keovesi Codruta , MORAR ,Zegrean .Haineala ,Ungureanu Traian .Stolojan Todor,Ungureanu R.Mihai, care ar fii primul lot sa fie toti arestati pentru 29 de zile Judecati si condamnati an functie de faptele lor si continuand cu restu din ce ar rezulta .Asa sa-r rezolva linistea an Romaniea si Romani ar putea sa stie ca regimul BASIST care a distrus o Tara a luat SFRSIT .Asa vad EU rezolvarea cea dreapta pe care nea prostit USL-ul an campanie ca ;Vor face Dreptate pana la Capat ???? Noi de asta ea-m VOTAT ! USL-ul a ajuns la putere ,Pleaca ai nostri ,vin ai nostri NOI ramanem tot ca ;PROSTIIIIII .

 43. Desi nu avem o imagine chiar buna in lume, eu sunt mandru ca sunt roman, nu ne lipseste nimic … si tara e frumoasa, si oamenii sunt de treaba, poate trecem printr-o perioada mai nasoala, dar cred ca e mai rau in Africa decat in ROmania, deci …

Leave a Reply