Agresivitatea retoricii maghiare impotriva Romaniei a capatat autoritate de stat : ministrul de externe Janos Martonyi , secretarul de stat Zsolt Nemeth si ambasadorul Oszkar Fuzes au declarat ca sprijina autoritatea teritoriala a maghiarilor din Transilvania.

Indiferent daca e vorba despre motive electorale interne in Ungaria, Romania trebuie sa reactioneze ferm si fara echivoc la atacurile constante ale maghiarilor la adresa Constitutiei si caracterului national al statului roman.

Traian Basescu refuza sa implice autoritatea presedintelui in temperarea declaratiilor agresive ale autoritatilor maghiare. Basescu are o agenda ascunsa impreuna cu Viktor Orban si Laszlo Tokes.

basescu,orban,tokes

Un important raport lansat de Centrul European pentru Studii Etnice al Academiei Romane vorbeste despre “slabirea comunitatii romanesti din Harghita si Covasna” si agresiunea permanenta la care e supus minoritatea romaneasca.

Raport-Centrul-de-Studii-Etnice-al-Academiei-Romane-Romanii-din-Harghita-Covasna

 

Va intreb si pe voi ceea ce voi supune dezbaterii la Antena 3 : mai exista autoritate romaneasca in Harghita si Covasna?

126 COMMENTS

 1. Au avut grija sa nu mai existe. Si-au plasat oameni strategic. Daca si-au pus ei un om la comisia de discriminare, ce sa mai zic ?! Politica pasilor marunti.

  • Da TOMA cam asa este, s-a dus autoritatea statului….din pacate am ajuns un stst in care nu se mai respecta nimeni si cel mai grav nu ne mai respectam nici noi, vezi si cazurile recente de la TV….JALNIC!

  • Autoritatea statului weste reflactata foarte clar in…taxe si impozite. In rest cand este vorba ca alte institutii si lideri straini sa ne atace si sa ne ocarasca ( ca sa nu spun ca ne dispretuiesc pe fata), autoritatea statului…nu exista. Halal politicieni avem.

 2. “Din punct de vedere tehnic, raportul are și alte probleme metodologice. În primul rând, o cercetare științifică nu este compatibilă cu judecăți de valoare; or, studiul acesta nu numai că nu respectă acest principiu, dar intensitatea enunțurilor ne permite să îl considerăm a fi mai degrabă un document propagandistic decât unul științific. Deși studiul este declarat ca având un caracter exploratoriu, preambulul lui conține o suită de enunțuri formulate cu fermitatea unor concluzii. Cu alte cuvinte, deși în cazul unei cercetări exploratorii nu se pune problema de a porni de la ipoteze pe care investigarea să le confirme/ infirme, studiul anunță din deschidere o serie de caracteristici ale fenomenului pe care își propune să-l exploreze cu forța unor concluzii.”
  (Agenția de Monitorizare a Presei)

 3. Eu inteleg ca Baselu nu este strain de toate aceste aspecte dar ma intreb oare actuala putere ce face?Au si majoritate ce mai asteapta?Tot noi trebuie sa iesim in strada si sa ne facem dreptate?De ce ii mai alegem daca nu sunt in stare sa ne reprezinte?Tot ceea ce se va intampla este din cauza incompetentei si coruptiei actualilor politicieni!!

 4. De acord cu “Toma”. Statul nu mai are autoritate nicaieri. Fiecare face ce vrea p. lui in tara asta. Statul sta degeaba, pentru ca ii place sa colcteze doar.

   • Cam asa este, dar din pacate am ajuns un stat de asistati sociali, de etnii – tigani si maghiari, de handicapati si someri, si asta o spun cu strangere de inima!

    Nu stiu cand va veni, daca va veni vremea, sa ne trezim!
    Si inca ceva, toti cer de la statul asta, dar sunt multi care nu au facut nimic pentru a li se da ceva! Sunt indignat de tigani, care fac scndal prin spitale, dar ei nu au platiti un leu impozit sau la asigurarile de sanatate!

    • Pai nu, ca n-ai voie sa zici nimic de tigani, in primul rand pentru ca “tigan” a devenit peiorativ pentru Academia Romana care se pare ca a devenit Academia Rroma si in al doilea rand, pentru ca te vor cataloga democratii ca fiind rasist. Dar tzaganu’ cand iti spune “hiri-al dreaq da ruman” sau “da rumanca” nu e rasist.

 5. NU MAI EXISTA DE MULT AUTORITATE .
  SA IASA LA INTERVAL CEI CE SE OCUPA CU REGIONALIZAREA SA NE EXPLICE AVANTAJELE ,DE CE SE CREAZA O NOUA CATEGORIE DE SEFI DAR PE EI CINEI CONTROLEAZA .CUM VOR INPARTI INVESTITILE STRAINE SAU AUTOCTHONE PENTRU DEZVOLTARE REALA NU FURTURI .PREZENTELE INSTITUTI RAMIN ATUNCI CAREI ROLUL DE LA CENTRU SI AU SI CAPITALA REGIONALA PRESEDINTI DE CONSILI JUDETENE DISPAR ?,DRAGNEA SA SE OCUPE DE CE ARE IN RESPONSABILITATE NU DE CRESTEREA SALARIULUI DEMISULUI SI SAL TRIMEATA INAPOI LA GARAJ .SA FIE MAI AUTORITARI CU MAGHIARI CARE SAR CALUL AU GRESIT DESTITUITI SI INCHISI DACA ESTE NEVOIE MAM SATURAT DE AROGANTA LOR SI MAI TARE CIND NE AMENINTA CU UE EU PERSONAL NU DAU 0 BANI PE ACEASTA ORGANIZATIE CARE NUSI ARE LOCUL EU O VAD CA UN INPERIU SUB JUGIND TARILE MICI PRIN AMESTECUL IN TREBURILE NOASTRE SI CU DIFERITE INPUNERI FORTATE FARA A SE TINE CONT DE VOINTA NOASTRA SI DE LEGILE TARI .INCORAJIND DICTATURA SI AVANSAREA NULITATILOR IN FIRFUL TARI

 6. Oare pana unde v-a merge viclenia , obraznicia,licuriciului pe care o toaca si o distruge pasi marunti ? Oare nu se gandeste ca va veni ziua scadentelor a raului facut si pe care continua sa-l faca Romaniei ?

  • Se gândeşte că o să scape, aşa cum de altfel a scăpat şi până acum. Şi din păcate ptr. noi toţi, va scăpa întreg, nevătămat şi atins. Grav este că în spatele său va rămâne o naţiune distrusă şi nu-i exclus mai târziu, o Românie ştersă de pe hartă.

 7. Mă gândeam zilele din urmă, în lumina evenimentelor relatate în text, că abordarea noastră, a tuturor, e greşită. Adică, situaţia românilor printre cei de etnie maghiară, în cele două judeţe, a fost amintită doar în treacăt mereu, ca şi cum e de la sine înţeles că este cunoscută.

  Mă gândeam, zic, că ar trebui un unghi de atac exact pe această temă: ÎNCĂLCAREA DREPTURILOR MINORITARILOR ROMÂNI din Harghita şi Covasna. Că tot le place ungurilor să se victimizeze tot timpul şi să discute despre presupusele încălcări ale drepturilor lor. Poate ar trebui o abordare agresivă, exact în stilul lor, dar invers, de data aceasta. Să vedem ce feţe vor face şi ce vor avea de răspuns la nişte probleme absolut concrete şi punctuale puse de cineva care se pricepe. Aşa cum ei se jelesc total aiurea şi se mai duc şi cu jalba în proţap pe la alte porţi, exact aşa trebuie gestionată situaţia din partea românilor, a autorităţilor române. Luaţi-o pe-asta, măi urmaşi ai hunilor!

  P.S. Apropo de huni, recunosc oarecum jenată, că am descoperit un adevăr elementar, banal, pe care trebuia să-l constat demult. Oare la baza prieteniei dintre Băsescu şi unguri, în general, şi dintre el şi Viktor Orban, în particular, să stea originea comună pe care o au? Sunt convinsă că şi chinezii ar fi fost folosiţi în aceeaşi manieră de Băsescu, dacă îi ardea buza, dar etnia tătărească a lui Băsescu nu poate fi trecută cu vederea, fie şi ca o simplă coincidenţă, cum probabil că este.

 8. Va felicit pentru emisiunile dvs.Intotdeauna v-am apreciat pentru emisiunile facute din inima si din dragostea dvs. de roman pentru ROMANIA.Este normal ca atunci cand esti patriot sa poti gresii(ceace n-am vazut la dvs.) purtat de “valul colectiv” al romanilor,insa nu pot sa-i iert pe ziaristii care isi fac meseria tragand cu un ochi la interesul lui personal(bine ar fi ca la ANTENA 3 sa nu gasim NICIODATA/NICIUNUL din acei “ziaristi” asa cum se gasesc destui la furt R- 0-TV).Am o nedumerire de ce ungurii “se lupta” asa de tare pentru 100 de secui, pentru ca EI NU SE CALIFICA, intrucat nu s-au “luptat” tot asa de tare cand au fost la guvernare pentru interesul a 18 milioane de romani/maghiari si datorita lor s-au inchis scoli si spitale si s-a INVALIDAT un REFERENDUM.Cred ca nu o sa gasiti vre-un parlamentar maghiar sa poata sa raspunda la aceste intrebari.

 9. In Romania, toate astea se intampla din cauza ca liderii maghiarimii din Harghita si Covasna au fost lasati in pace. Cine avertiza ca acestia nu isi vad de treburile lor, era imediat blamat in toate felurile, facand din romani, niste oameni carora sa le fie rusine cu natia lor. Apoi a venit legea care a transformat numele de “tigan” in “rrom”, doar pentru ca occidentul sa confunde cele doua natii (roman si rrom). De ce minoritatea tiganeasca nu s-a numit “hungana” ? Eram foarte curios sa vad cat de democratici si cat de toleranti erau UDMR-istii si alte capetenii maghiare, cu aceasta denumire. Era un test foarte bun pentru a vedea cat de europeni sunt aceste capetenii. O alta gresala a autoritatilor romane este lasarea in libertate si considerarea lui Lazlo Tokes un partener de dialog, cand acesta a fost si este defapt un extremist de cea mai joasa speta. Intrarea UDMR-ului ii P.P.E. mi s-a parut cea mai mare gresala a P.E. La Targu Mures, liderii maghiarimii indemnau manifestantii maghiari sa-i ciomageasca pe romani… De atunci, aceia care au facut asa ceva, trebuiau arestati. Dar Iliescu, la putere atunci, nu a pus piciorul in prag la fel cum n-au facut nici celelalte Guverne de dupa FSN. Toata aceasta situatie s-a creeat din cauza nepasarii Statului Roman, care cica a fost 23 de ani unul democratic si unul european. Nimic mai fals. Acest Stat n-are nicio putere. Acest popor a fost lasat pe drumuri… dar, cum am mai spus, a fost alegerea lui. Acum sa traga…

  • Nu mă pot abţine să nu sesizez ironia situaţiei, a propos de Laszlo Tokes şi ce aţi afirmat adineauri…
   L-am împuşcat pe Ceauşescu, care a vrut să îl închidă pe acesta, susţinând exact aceleaşi acuze… Plus vorbele alea cu “agenturi străine”…
   Am ajuns, după 23 de ani, să înţelegem ce ştia el încă de atunci?
   Nu sunt nostalgic ceauşist, dar voi nu sesizaţi aspectul???

   • L-am sesizat demult. Ceausescu a stiu ce a facut atunci cand a vrut sa-l aresteze pe acest extremist de dreapta… Cineva a tras un foc de arma cand cand a facut Ceausescu mitingul din Bucuresti . Cine a tras ? Nu stie nimeni si cei care stiu nu vor spune niciodata. Mascarada de la mitingul lui Ceausescu a reusit. Dar romanii si-au ales drumul dupa revolutie, nimeni altcineva. Acum nimanui nu-i convine. Adica pe timpul comunismului n-a fost bine. Dar acum cum e ? Ce am pus in loc ? Nimic. Oricum, multi condamna comunismul, unii din convingere, altii din cauza ca parintii sau bunicii lor au avut de suferit, iar o a treia categorie sunt cei care considera ca asa este “trendy”. Oricum, pana ’80 romanii au trait bine, chiar daca unii si altii pun pe tapet doar foametea de dupa ’80.

    • * a stiut
     Completare: Foametea fiind facuta pentru a plati datoriile catre FMI… acelasi FMI care ne infometeaza acum, stiind ca salariul minin BRUT pe economie din Romania este de 150 de euro si ca majoritatea muncitorilor sunt angajati pe acest salariu…

     • stie vreun economist roman care este de fapt venitul minim obligatoriu pentru Europa spre a vorbi de suma care reprezinta VENITUL SOCOTIT SUB LIMITA DE EXISTENTA ?

      Exista una oficiala pe care n-ai voie sa o reduci fara sa fii INUMAN!!!!!!??

      Salariile romane actuale sunt sub limita de subsistenta europeana:

      HIENELE EU N-AU AVUT DREPTUL SA NE SCADA VENITUL DEJA SUB LIMITA DE SUBSISTENTA STANDARD EUROPEANA , fara sa vrea ostentativ sa ne INFOMETEZE!
      HIENELE IMF-ULUI N-AU DREPTUL MORAL SI NICI EUROPEAN LEGAL SA CONTINUE CU “REDUCERILE” in consumul romanilor!

     • @ stie vreun economist roman care este de fapt venitul minim obligatoriu pentru Europa spre a vorbi de ce semnifica VENITUL SOCOTIT SUB LIMITA DE EXISTENTA sub limita de existenta?
      Pana sa intram in U.E. spuneam ca romanii nu vor fi in stare sa se poarte ca o “minoritate”, pentru ca in marea familie europeana fiecare popor reprezinta o minoritate… si am avut dreptate. Astea cu limitele din U.E. se aplica doar pentru VEST, pentru ca ESTUL este discriminat. Si cand spun ca P.P.E. reprezinta extrema dreapta, vin unii si ma contrazic… adica “Dumnezeule…” si alte d’astea.

    • Eu am “prins” anii ’80. Stiu ca era cu ratie si cartela, dar nu am auzit de oameni care sa manance toata ziua un cartof fiert si o bucata de paine, cum aud acum. Oare chiar era mai mare foametea atunci?
     Nu laud comunismul si nici nu il regret. Regret doar ca in 23 de ani am trecut de la un comunism declarat la un comunism ascuns, care acum poarta numele de “democratie”.

     • Sincer nu era bine nici atunci, nici acum. Eu nu-mi doresc sa revin la perioada aceea. E ca si cum peste 2 ani de guvernare USL ne-am aminti de PDL-epre si am spune vai ce bine era atunci ca acum e rau. Trebuie sa evoluam sa nu mai traim in trecut.

    • Pana in anii ’80 romanii au trait bine, nu? Cred ca te referi inclusiv la cei din inchisori, batjocoriti din motive politice si inventate. Nu stiam ca Iuliu Maniu, I. Mihalache, Dinu si Gh. Bratianu au trait bine, in epoca de aur de pana in anii ’80. Cred ca si exilul a plecat din tara, pana in anii ’80, de bine ce le era. Cred ca si strabunicii mei, ucisi la Canal si Sighet, pentru simplul motiv ca erau avocati, au trait bine. Petre Tutea si Noica au trait in lux in pana in anii ’80 zici? Interesant… Idiotule.

     Hrana relativ mai mare nu inseamna si libertate de exprimare politica, cretinule. Ceausescu s-a ambitionat sa plateasca o datorie pe care tot el o facuse, ignorand faptul ca in capitalism functioneaza institutia creditului suveran.

     Nu mi-as fi dorit sa traiesc pana in anii ’80, cu, nu asa, papica mai multa. Da, urasc stanga, sub orice denumire ar fi, din toata inima mea, pentru ca altfel nu as fi reusit sa ajung bancher la Londra, nu as fi putut studia in strainatate, nu mi-as fi putut demara afaceri personale si nu te-as fi putut baga in ma-ta de stangist, liber, intr-o tara libera, avand totodata garantia ca ma apara legea de furia ‘masilor’ ca tine, pentru delict de opinie.

     Asadar, pentru ca se traia mai bine ‘pana in anii ’80’, du-te-n ma-ta de cretin, ok? Expropriati-ma.

     • Ca sunteti bancher cand dati imprumut ii intrebati pe clienti daca sunt de stanga sau de dreapta? Sau banul daca iese este bine sa-l dea si alegatorul care voteaza stanga?

     • @citizen
      Prin “la munca ba sarantocilor”. Cine se invarteste cu expresiile in jurul acestei fraze, este PDL-ac. Doar PDL-acii incita la ura de clasa sociala, adica nevoiasii sunt niste milogi, iar ciocoii sunt cei mai buni.

   • CEAUSESCU SI-A DORIT UN STAT SUVERAN SI INDEPENDENT. A FOST SINGURUL CARE NU A DANSAT DUPA CUM A CANTAT ESTUL!

  • Ilici Iliescu si Roman ,Nastase si restul le-au facut pohtele.Au dansat dupa cum au cantat iudomeristii.Si se continua asa.Incet incet istoria se repeta.Dupa 89 tara a incaput pe mana escrociilor.RIVITI SITUATIA ROMANIEI SI STAREA NATIUNII SI VA DATI SEAMA CE,, NIMICURII,, AU AVUT PUTERE DE DECIZIE.Romanii bataia de joc a minoritatiilor.

  • Eu as spune ca dumneavoastra ati aruncat votul la gunoi votand USL-ul la fel ca si cei care au votat PDL-ul si PPDD-ul. Poate sa fie si mama alegerilor USL-ul nu se schimba. Cand or apare alte partide in parlament decat fostele reincarnate o sa mai avem o sansa.

   • Sunt sigur ca Ponta se fereste de escaladarea conflictului din Harghita si Covasna, pentru ca stie ca daca aresteaza vreo capetenie maghiara, o sa sara toti cum au sarit la Lazlo Tokes… Nu cred ca Guvernul Romaniei poate sa faca ceva, decat daca are aprobare de la Barroso, fratele lui Lazlo Tokes, ceea ce nu va avea niciodata. Oricum America are interes sa aiba trupe in toata lumea…

    • Cum sa aresteze Ponta ca legal nu are dreptul? Sa se aresteze daca este cazul dupa lege altfel nu. Si daca legea spune ca este ilegal sa se apere legea si sa se aplice ca iar dau aia MCV negativ. Legea este lege si smecheriile cu Barosso sunt smecherii cu Barosso. Bine le face Barosso ca-i pune sa faca ce vrea el si apoi le trage cate una ca nu respecta Justitia.

     • Daca vrea, un prim-ministru, adica cel ce conduce Guvernul si implicit si ministerul justitiei poate sa faca ceva ca legea sa se aplice in tara lui. Asta este ideea, nu ca sa aresteze Ponta personal.

     • Măi…citizen.Eu am votat USL-ul cu pușca lipită de vena jugulară,ca cei care au executat tăierea salariilor,a pensiilor a TVA-ului de care se folosește cu cea mai inacceptabilă nerușinare,dirigintele de la pupitru fără drept,acest substituitor de președinte,executanții măsurilor criminale să nu mai poată hotărâ nimic în Parlamentul României.
      De asta a fost votat USL-ul!
      Ponta este șantajat,familia lui îi este în pericol,fiica lui,deoarece Daniel Constantin este filat și cu siguranț și mia mult și alâii!
      Liderii USL au hotărât să se teamă mai degrabă pentru familiile lor(fest de înțeles) mai mult decât cei care i-au băgat în parlament(la fel de de înțeles)
      Eu pot dormi liniștit cu gândul că PDL nu mai poate hotărâ nimic.
      Eunucii sunt rezultatul unei operații barbare și greu de suportat.Milioane de bărbați au fost supuși unei astfel de intervenții din care doar câteva sute de mii au putut servi palatelor sau haremelor.
      Când un bărbat murea de această operație,el se tăvălea în chinuri iar stăpânul îl privea cu satisfacție cum își dă ultima suflare în agonie.
      același gen de satisfacție o am când privesc acum la liderii și foștii lideri ai PDL-ului.
      Deci pentru asta pot dormi liniștit.N-o să-mi cer niciodată scuze că am votat USL-ul ca să nu mai decidă demnii de silă,nimic!

     • Si eu am vrut sa scap de Basescu si de PDL si am vrut sa scap de multe care sunt anormale din tara asta dar sincer nu cerd ca se va intampla prea curand. Primul semn ca nu e bine a fost dupa locale cand in institutii s-au impartit posturile ca prada de razboi. Cu asa politicieni ma astept oricand sa vad PDL la guvernare.

  • Votul nostru a fost aruncat la gunoi pentru ca noi am permis sa se intample asta. Daca intr-adevar ne-am fi dorit sa fim respectati, nu am fi stat cuminti in casa atunci vointa noastra a fost ignorata. Lipsa de reactie a dat legitimitate unei nelegiuiri.
   Existenta Romaniei tine intr-o mica masura de conducatorii ei si intr-o mare masura de poporul ei. Insa, atata timp cat poporul va fi dezbinat (bugetari vs sector privat, medici vs pacienti, sustinatori PDL vs sustinatori USL, etc), puterea ramane doar in mana conducatorilor. USL-ul a reusit sa uneasca mare parte a acestui popor, insa “pericolul” a fost indepartat prin crearea unui nou conflict: “Antonescu-PNL vs Ponta-PSD”, care sa scindeze simpatizantii USL. Si ca sa existe siguranta ca poporul e bine dezbinat, sunt alimentate si conflictele din interiorul celor doua partide.
   Noi am uitat ca “in unire sta puterea” insa ei nu au uitat sa dezbine pentru a cuceri.

   • Cred ca ce sustineti Dvs. se potriveste foarte bine si pentru situatia din asa zisul tinut secuiesc, Harghita-Covasna.La orice aniversare a maghiarilor-secui, din aceste doua judete, participa confrati din Ungaria sau chiar reprezentanti ai autoritatilor ungare. Noi, nici chiar in zilele sarbatorilor noastre nationale, nu ne gandim sa mergem in numar cat mai mare in aceste judete si sa fim alaturi de concetatenii nostri, minoritari in aceste locuri, asa incat sa poata si acestia sa simta ca nu sunt singuri si ca noi romanii suntem uniti.E dureros sa spun, dar noi avem si ne tinem cu tarie de ea, zicala: “Sa moara si capra vecinului” (rautate, nepasare, egoism, invidie, etc., chiar si pentru cei apropiati).Ma tem ca aceeasi atitudine s-ar putea sa o aiba si autoritatile noastre, alaturi de romanii din cele doua judete rezultand de aici si lipsa de care ne intrebati.

 10. Atâta timp cât românii din Hargbita şi Covasna sumt lăsaţi de izbelişte (străini în propria ţară ,uitaţi intenţionat de guvernanţi la voia UDMR),ce pretenţii să avem de la udmr-işti,sã aibã grijă ei xe români?????
  Domnii guvernanţi de astăzi dau vima pe cei de dinaintea lor,uitând cã şi pe timpul guvernarii lor ,tot aşa s-a întâmplat. Întrebarea concretă care se pume ,este:SĂ NI SE RÃSPUNDÃ CU SUBIECT ŞI PREDICAT:
  ” DE CE AU FOST PÃRASITI ROMÄNII DIN HARGHITA ŞI COVASNA DE GUVERNELE ROMÃNIEI ŞI NU AU IMPUS CONDUCERE EGALĂ ÎN ACESTE DOUÃ JUDETE DNII GUVERNANTI ,timp de 23 de ani?”
  Ce măsuri au în vedere pentru viitor?
  Cu respect,gogu rezervistu’.

 11. @ TOMA Aveti dreptate .Sistemul odios basescu/boc/mru impreuna cu toata propaganda basisto-portocali/armata mecenarilor si tutarilor de la BUGET au daramat/PROGRAMAT SISTEMATIC aproape totul.Si cred ca distrugerea nu a fost intamplatoare ci in SCOPUL ca” acel sistem dictatorial” sa-si poata intinda, cat mai usor ,bratele caracatitei mafiote asupra unei populatii care emigreaza in alte tari;asupra unei populatii condamnate la somaj/infometare/la lipsa de asistenta medicala minima/gratuita in baza cotizatiei/contributiei de o viata;a unei populatii din ce in ce mai putin scolarizate; asupra unei populatii tot mai mult indobitocite/manelizate si lipsite de orice orizont si speranta.Cred ca USL-isti(chiar daca ar fi rai din nastere) au inteles ca SUNTEM IN CEASUL AL 12-lea ,in care problema se pune A FI sau A NU FI pentru ROMANIA.Sper ca vor rezista la toate manevrele facute de “fostii” in scopul de a-i destructura/despartii inainte de a-si atinge scopul:PUNEREA ROMANIEI PE LINIA DE PLUTIRE.

 12. In multe locuri autoritatea lipseste sau apara interese meschine. Politicienii si noi alegatorii traiesc in lumi paralele isi amintesc de noi doar la vot. Aceasta situatie este un bun prilej pentru guvernul USL sa exerseze in domeniul politicii externa ca nu prea au oameni calificati dar sa pot califica pe parcurs. Exercitiile astea poate o sa-i ajute sa se reprezinte bine si in problema justitiei care ne-a depasit granitele. Si este o bune ocazie si pentru politie si justite sa faca si ei ceva exercitii ca poate reusesc sa aplice legea in regiunile respective.

 13. Evident nu mai exista,din pacate nu va mai exista curand in toata Transilvania,sa nu si inchipuie cineva ca scopul final este independenta celor 3 judete…scopul final este independenta intregii Transilvanii

 14. Nimeni nu spune clar: “Să dăm minorităţilor naţionale EXACT ACELEAŞI DREPTURI pe care le are minoritatea română din ţara lor de origine.”
  Nu le convine maghiarilor din România de ce anume drepturi de bucură aici? Le ofer două soluţii: să asculte de preşedintele lor, Traian Băsescu, care la acest fapt – a nu-ţi conveni viaţa în România – răspundea clar: “Cui nu-i convine să plece!!!”, ori o altă soluţie: să li se dea absolut aceleaşi drepturi pe care le au românii în Ungaria.
  Ce atâtea complicaţii???
  Am de gând să emigrez în SUA, să mă stabilesc la Washington şi să văd pe indicatorul de localitate “Vălenii de munte”, că doar vrem tăbliţe bilingve, nu?
  Vă spun un lucru: neamul ăsta, al nostru, are stilul nenorocit de boceală şi jale mioritică! Vine ungurul să ne ia gâtul, noi bocim soarta crudă şi jelim la Înalta Poartă de nedreptatea hărăzită de stele, în loc să dăm drumul la câini şi să punem mâna pe bâtă să ne apărăm stâna!
  Nu fac apologia violenţei, prin cele spuse nu vreau să se înţeleagă “ad literam” a pune mâna pe bâtă, ci mă refer la textul “Mioriţei”.
  În practică, aş vrea să văd românii reprezentaţi la toate nivelele, inclusiv cel de jos, al nostru, de simpli cetăţeni, de bravi urmaşi ai dacilor, care au ştiut a dobândi respect şi demnitate chiar şi învinşi.
  Iar despre subiect, repet: SCURT. NU VĂ PLACE, PLECAŢI! Băsescu dixit.
  Iar cetăţenilor români de etnie maghiară care simt şi trăiesc alături de ţara asta, deschisă cu drag tuturor celor curaţi la suflet, le transmit stima şi dragostea mea, dorinţa mea de a trăi alături nedezbinaţi şi frăţeşte, cum ştim cu toţii că – fără interesele meschine ale unor personaje – am putea trăi liniştiţi.

 15. Daca penrtu o mie de secui e nevoie de steag si tinut, pentru celelalte nationalitati conlocuitoare ce se va cere ??
  Pentru fiecare dintre noi ACASA este acolo unde te-ai nascut dar orice OM care se respecta, vorbeste limba laptelui pe care l-a supt si respecta legile tarii a carei paine o mananca.

 16. Cand un Prefect care apara CONSTITUTIA si STEAGUL ROMANIEI este mutat de lacheul PONTACHE si adormitii ,,Maicii Domnului,, USL ce ma intrebi Radule .Autoritatea exista dar e anti-romaneasca.Pe-o mana cu hotii si denigratorii acestui neam cu FMI-UL,BM,UE cei care ne exploateaza bogatiile pe nimic sau care vor sa mai puna mana pe ultimele ramase.Din 89 AUTORITATEA STATALA a incetat sa mai existe .Au ajuns la putere escroci ,lasii,tradatorii,libidinosii si lingaii a tot ceeace e ROMANESC.Au usurat Romania de INDUSTRIE,AGRICULTURA,BOGATII NATURALE SISTEM FINANCIAR si plus ne-au incaltat de 90 miliarde datorie fara sa construiasca nimic cu banii astia.Institutiile statului sau mafiotizat .23 de ani ,an de an cancerul a curin institutiile.Numai o ,,chimioterapie de soc ,, mai scapa natiunea asta de la disparitie.Un stat slab corupt ,colonizat inseamna DIZOLVARE mai devreme sau mai tarziu.De 23 de ani Romanii doar asculta scuze,acuzatii asupra celorlati(puterea catre opozitie si invers)Scuze pt toate porcariile facute si distrugerea tarii in numle Europeismului,relatiilor bilaterale cu unu cu altul,in numele UE si multuclturalismului si alte rahaturi.Scuze pt a putea ei sa distruga sa vanda sa fure sa isi faca mendrele.Si poporul i-a crezut si votat.NU INTREBA CE FACE BASESCU .E unu.INTREABA-L PE POANTA SI CRIN SI CEI 70 LA SUTA DIN USL CARE AU PUTEREA.?Cel mai trist e sa vezii unii derbedei care au vandut bogatiile limbandu-si fundul pe la A3 sau alte televiziuni.Si facand pe marii aducatori de bunastare.

  • Subscriu, Marinelule, le vezi!
   Traim sub o carapace solida si extrem de perversa, d’aia si rezista, dar nu uita: in natura totul crapa!
   Da, e ff trist sa vezi ca antena3 nu este destul de critica cu toti cei care ar trbui demascati!
   Sper la o critica mult mai riguroasa asupra IOROPEI !
   SE CERE URGENT!

 17. Nu mai exista de mult.Au avut grija sa expulzeze multi romani din aceasta zona.Va rog sa faceti apel la arhivele d.vs dupa 1990 si sa incercati sa stati de vorba cu cei care au fost alungati.Vom avea toti mari surprize.

 18. odiosul ponta si sinistra lui sotie crin antonescu ar trebui sa iasa impreuna la un brechingniuz si sa spuna ceva.curlatean,dusha,radu stroe,dragnea parca sunt ministri,nu?! blogosfera a spus destul,ar fi timpul sa-i auzim si pe cei ce sunt platiti din bani publici sa apere tara asta. de pe la serviciile nashului maior mai auzim cate ceva inafara de interceptari de oameni politici?

 19. Bugetul multianual al UE, aprobat de Consiliul European este “mai degrabă rezultatul laşităţii, al lipsei de viziune şi de încredere în proiectul european”, a declarat, duminică, europarlamentarul PSD Corina Creţu, vicepreşedinte al grupului socialist din PE.
  Sursa: Antena 3
  Eu v-am zis ca U.E. e varza si ca vrea sa platim noi pentru c*r*l lor.

  • Problema grava pt cineva e ca atunci cand da cu,capul de grinda nu se trezeste.Asa-s si astia vad ce si cum dar persista sa dea cu capul de grinda.Vad stiu ce hram oarta FMI,UE altii dar nu si nu ei in loc sa inceapa o tactica de a se detasa frumos inteligent pe furis si sa faca INTERESUL NATIONAL nu vand ce a mai ramas ,raman la fel de slugarnici etc etc.

 20. Am observat ca au aparut unii care se dau ca ar fi liberali si care vor destramarea USL, doar ca sa faca pe plac PDL-acilor si UDMR-acilor de extrema dreapta.

 21. In legatura cu subiectul propus de dvs. . Revin si spun, ca postarea de zilele trecute de pe blogul dvs. in legatura cu “problema maghiara”, a fost una deosebit de documentata, indiferent de unde a “scapat”. Totodata cineva spunea ca n-ar trebui sa vorbim despre acest subiect. Uite ca a sosit si ceasul sa vorbim despre acest subiect.
  Presedintele Republicii “nici usturoi n-a mancat nici gura nu-i miroase”, asa ca, nu face vorbire despre cele intamplate in “secuime”. Agresiunea pasilor marunti a maghiarimii din Romania n-a incetat niciun moment, dimpotriva de 20 si ceva de ani s-a intensificat pe foarte multe planuri, iar politicienii udmr au avut acces la foarte multe date confidentiale ce tin de S.N. . Toate aceste actiuni ale “maghiarimii de pretutindeni” si ale politicienilor indiferent de culoare politica din Romania, nu fac altceva decat sa slabeasca organizarea statala a Romaniei.
  Vin si intreb. Secuii sunt maghiari ? Aceasta este intrebarea.

  Din cate se intampla in zilele nostre, in aceste 2 judete din centrul tarii, se pare ca autoritatea romaneasca nu exista.

  • subscriu (la bataia figurativa hahahaha !) Mai este o problema: inlaturarea mentalitatii fasciste la romani, fanariotismului si parvenitismului dar acestea raman doar deziderate.

  • d’accord!
   Io’l torturez zilnic, da vad ca nu crapa, ce sa ma fac?
   Mereu ii reapare muia scelerata pe firmament, ca un hopa mitica!
   Chiar daca e cu fiecare zi mai tampa si mai descompusa.

 22. Ba autoritatea românească există! Şi există destul de… autoritară! Împotriva românilor!!!

 23. Stimati conducatori ai Romaniei! Treziti-va pana nu-i prea tarziu! Romania are o CONSTITUTIE care trebuie pusa in aplicare urgent. Balbaiala va duce tara in haos. Nu asteptati indicatii pretioase de la europeni. Atitudinea parsiva a lui Basescu echivaleaza cu TRADAREA SI VANZAREA DE TARA ceea ce se poate pedepsi conform Constitutiei.A vazut o lume intraga cum se radeau cei doi,Orban si Basescu.De cine radeau? Radeau de noi,poporul roman pe care il desconsidera complet. Bine ca ii platim,cu bani grei,toate mofturile de PIRAT.

 24. Domnule Radu Tudor
  Chiar puneti nitroglicerina pe foc!!!!Statul de mult nu are autoritate Nicaieri din Dorohoi la Calafat si din Satu-Mare la Constanta dar nu din cauza ungurilor!!!!Daca cineva va spune ca denaturati si manipulati ziceti ca-i dusmanul Antenelor!!!!Totusi polica miotitico-damboviteana are exact atata autoritate in Harghita si Covasna cat are in Craiova si Bacau!!!!In legatura cu dubla masura aplicata in cazul Goga-Paunescu versus Nyiro daca nu recunoasteti si nu abordati subiectul in emisiune “ma supar” si declar totul stupid,penibil si absurd!!!!

 25. Draga domnule Tudor ! autoritatea sus exprimata este sublima dar lipseste cu desavarsire ! Ha Ha Ha . Cetateanul premier Ponta este inca catelus dupa cum am mai spus si nu dulau de paza la gospodarie ! Si pe de alta parte ce ar putea sa faca in contextul extern in care Romania a luat locul evreilor la imagine si la asa zisa vinovatie permanenta din perioada interbelica ! P.S. DACA ROMANIA SCAPA CU BINE DE PERIOADA NEFASTA PRIN CARE TRECE ACUM INCA 50 DE ANI DE ACUM INCOLO NU VOM MAI AVEA PROBLEME CU STATALITATEA !!!

 26. oare daca in zona respectiva ar fi fost o comunitate germana si ar fi arborat steagul germaniei s-ar mai fi iscat atata taraboi ?

  • ovi, ai postat un subiect interesant si as vrea sa aflu raspunsul dl. Radu TUDOR!
   Poate il lansati la TV!

   • Se uita un lucru: S-a arborat steagul secuiesc IMPREUNA cu steagul Ungariei pe institutii ce reprezinta autoritatea STATULUI ROMAN, iar in unele locuri TRICOLORUL a fost inlaturat. NU A OPRIT NIMENI ARBORAREA CELUI SECUIESC IN ALTE LOCURI, ci numai folosirea lui ca reprezentand autoritatea suprema in anumite localitati adica NEGAREA autoritatii statului Roman.

 27. aloo.in istoria europei si a romanilor asa a fost mereu ku bune si rele,depinde de noi insine sa ne fie bine pe viitor,politicienii din u d.m.r.fac valuri pentru a obtine prvilegii si bani pe seama maghiarilor de rind.este lok pentru toata lumea.timpurile se schimba mereu.romania este dacia.

 28. din nou manipularea cu ungurii…
  de data asta e facuta pt:
  – a fi acoperite hotiile demente de la utilitati (gaze, curent electric, gigacalorie) facute la ordinul fmi si ue;
  – securistul de basescu a declarat foarte clar ca nu trebuie sa ne asteptam la nici o reducere de tva pt ca acestea sint ordinele venite de la merkel… iar lacheul de ponta impreuna cu tradatorii din usl o sa execute intocmai si nu o sa scada nici macar un procent la tva
  – se pregateste pe sest impozitarea proprietatilor la singe
  – trebuie votata FEDERALIZAREA Romaniei in toamna iar ca manipulare pt a scoate oamenii la vot o sa fie pregatita inca o piesa de teatru din ciclul “lupta” basescu-usl presarata cu porcaria asta de manipulare maghiara in colabore cu prieteni buni ai securitatii roamensti din partea maghiara

  MANIPULARE securista romano-maghiara pt a putea fi distrusi prin tilharie ordinara la impozite… asta e toata magaria asta cu ungurii

  • @dan
   Dan, indiferent dacă este sau nu o manipulare, problema autonomiei există în continuare și trebuie rezolvată cumva. Nu-mi plac elementele extremiste defel, iar noi în Transilvania ne confruntăm cu așa ceva.

  • Eu cred ca scopul este sa iesim la vot. Ca legi exista din ce am vazut aseara la tv. Pai daca nu se plica legile acum ce garantie am ca cu o noua Constitutie legile se vor aplica?

 29. Radu , am sa te rog sa faci o ancheta in care sa verifici ceea ce am sa spun acum .
  – de ce nu se spune nimic despre atrocitatile facute in decembrie 1989 de acesti huni , atrocitati in urma carora reprezentantii puterii statale romanesti au fost masacrati ?
  – se poate verifica si proba introducerea de armament si munitie de razboi in camioane cu podea dubla de catre huni , armament cu care a fost doata asa-zisa Forta Civica Maghiara din CV si HR . Aceste grupari deja numeroase si fanatice au fost anihilate de Unitatea de Cercetare-Diversiune a Armatei Romane in anul 1992 , misiuni ce se desfasurau de pe aeroportul Bacau , cercetasii find trecuti muntii la bordul elicoptereleor MI 17 de la Alexeni .
  – de ce nu se face un film aerian cu stuatia reala a padurilor din CV si HR , film ce trebuie difuzat pe toate canalele tv pentru a fi aduse la cunostinta populatiei .
  Si mai cateva exemple pe care ti le pot trimite doar pe maill …

  Cu respect , un fost pilot de vanatoare al Aviatie Militare Romane .

 30. Domnule Tudor,sigur ca autoritatea statala in Harghita si Covasna este prefectul si atat…care prefect este in MINORITATE in raport cu restul autoritatilor locale ce sunt de etnie maghiara.Nu stiu cum se face dar in fruntea autoritatilor locale,ajung mereu persoane extremiste,cu abordari pe fata impotriva romanilor.Nimeni nu misca un bat in acest sens,nimeni nu condamna asta.Eu nu stiu de ce,daca noi aplicam o serie de drepturi minoritatii maghiare la nivelul macro(al tarii),de ce nu sunt si ei obligati sa faca acelasi lucru cu minoritarii romani,in zonele cu minoritari roamani.Deci daca se aplica la nivel macro,sa se aplice obligatoriu si invers,la nivel micro.Daca aplicam pentru maghiari la nivel de tara,sa aplicam local pentru romani.Eu cred ca asa ar fi normal,si poate ar trebui legiferat,pentru a-i obliga.

 31. Eu ştiu un lucru, Covasna şi Harghita se află în ROMÂNIA IAR PE TERITORIUL ROMÂNESC ESTE NEVOIE DE CULTURA ROMÂNĂ, CREDINŢA STRĂBUNĂ ORTODOXĂ, LIMBA ROMÂNĂ, ÎNSEMNELE STATULUI ROMÂN.pĂREREA MEA ESTE CĂ ÎN COVASNA ŞI HARGHITA ROMÂNII SUNT SUPUŞU UNUI FENOMEN DE DISCRIMINARE. CULMEA SĂ FIM NOI ROMÂNII ÎN PROPRIA ŢARĂ.CONDUCEREA ŢĂRII TREBUIE SĂ INSTAUREZE VALORILE ROMÂNEŞTI ÎN COVASNA ŞI HARGHITA.VALORILE ROMÂNEŞTI TREBUIE RESPECTATE CONFORM CONSTITUŢIEI.ÎN HARGHITA ŞI COVASNA SE ÎNCALCĂ CONSTITUŢIA.AUTORITĂŢILE ŢĂRII TREBUIE SĂ DISPUNĂ TOATE MĂSURILE LEGALE.

 32. Nu cedam Covasna, Harghita. Trebuie bagati in puscarie toti secuii din Tara noastra care nu respecta legea din Romania. Basescu nu ia masuri nici macar la nivel declarativ, pt ca acel Viktor Orban l-a ajutat pe Basescu sa-si pastreze scaunul. Nu cedam pamant romanesc unor SECui.

 33. D-le RADU TUDOR,

  Dl. Zamfirescu poate sa ne spuna cate ceva fata de importanta DECLARATIEI DE LA BUDA PESTA in relatia romano- ungara ?
  Obrazniciile ungrice de acum au la baza si radacini de atunci ?

 34. Autoritatea statului exista ,important este sa vrei sa o exerciti dar e foarte greu cind ….Fostul dvs. coleg Stan pe alt post de tv face o diversiune cit casa ,vezi Doamne Nastase a fost primit cu tricolorul romanesc la Chisinau si pe noi nu ne-a deranjat ,deci acest prof. univ. pune semnul egalitatii intre Moldova si harcov,este o magarie sustinut de oamenii care se vor elita Romaniei.Adica cu alte cuvinte sa inghitim ca aceste lucruri nu sint importante si bineinteles ii tine hangul un Cartianu,in aceste conditii e greu sa impui autoritatea cind “elita “e tradatoare.

 35. Nu mai exista de mult. Din cauza haimanalelor politice vom pierde din nou teritoriu. Capsomani si prosti precum cuplul de prosti BASESCU-PONTA vor duce Romania in pragul falimentului total. Aceste doua lichele politice minate si sustinute de institutiile de forta pline de zevzeci for demola in curind un stat care si asa face figuratie pe harta lumii. Noroc ca multi dintre noi ne inecam amarul incercind sa uitam ca suntem romani.

 36. referitor la secuii basescu conpice cu victor orban rade porcul ca a dat spaga 9 .milioane de euro la barosso drept rasplata ca lau scos din garaj cu ungurii,pe mafiot ,de asta el tinea linbocul dupa dintii cariatii de harciog securist inputit,el vrea sa -l iubeasca poporul nu stie ce vrea poporul cu dictatorul odios si pacatos se va trezi in iad curand

 37. 1 In Romania nu mai exista autoritatea statului Roman. Statul Roman nu mai exista. Poate sa arate cineva de cine este reprezentat si care sant mijloacele prin care poate sa exercite acesta “autoritate ” ? Disolutia este evidenta, ” descentralizarea “la nivel de STAT a fost ” pacaleala” ce a permis cedarea de suveranitate si acceptarea statutului de VASAL al Comisiei europene care are acum rolul de conducere al Romaniei. Rusinos pentru noi este ca ” cetatea a fost cucerita din interior “.
  2 Cine nu stia ce inseamna cu adevarat comunismul are acum parte de o portie zdravana.

 38. DOMNULE. R A D U. T U D O R, respectuos faceţi tot posibilul și rugaţi-l pe dl.prof.univ.I ON. S T A N,să vă facă cunoscut acordul,sau protocolul semnat de USL și UDMR,privind autonomia locală sau teritorială -iertati-ma că nu mai reţin complet-,a Ţinutului Secuiesc,semnat de dnii Crin Antonescu și Victor Ponta. Dl profesor a citit acest protocol în seara aceasta,10.02.2013,la oemisiune la RTV,in jurul orei 19.00. Dacă într-adevăr este așa,atunci de ce maivorbim de autoritate românească in Tara Romaneasca,nemaivorbind de Ţinutul Secuiesc. Respectuos,am onoarea să vă salut,membru SCMD, Gogu rezervistu’.

 39. Doamne, ce manca rahat cu polonicul, “celebrul” valentin stan la rtv, tinandu-i isonul lui cartianu, un alt mancator de rahat. Am rezistat vreo 5 minute si le-am dat un sut in cur. Nenorocitii aia difuzau imagini cu evenimentele de la Targu Mures, din 1990. Nu-si dau seama cat rau pot sa faca in contextul actual.

 40. Domnule Tudor, din tot ceea ce am citit si m-am interesat, va pot formula opinia mea in sensul urmator:

  1) in Ungaria incepe campania electorala, partidul lui Orban Viktor nu sta prea bine in sondaje si e ‘obligat’, politiceste, sa abordeze un astfel de discurs, in competitie directa cu partidul de dreapta radicala, Jobbik (de fapt, extrema dreapta);

  2) Modificarea granitei de vest este imposibila, pentru ca Ungaria a recunoscut acest status-quo prin accederea ei in NATO si UE si, mai mult, prin acceptarea si sustinerea accederii Romaniei in aceleasi structuri.

  3) Singurele pericole sunt actiunile din interiorul Romaniei, recte Har-Cov. Aici e foarte complicata problema, pentru ca ungurii sunt 80%. Este imposibil si contraproductiv (vom avea tensiuni mari de aici) sa-i faci pe unguri sa iubeasca ceea ce ei considera strain. Secuii sunt acolo de sute de ani de zile, Transilvania apartine Romaniei de nici macar un secol. E o problema de identitate.

  4) Daca observati, agitarea acestui subiect apare INTOTDEAUNA pentru a acoperi alte subiecte (cazul de fata, bugetul de stanga al Romaniei si sistarea platilor pentru A3 Transilvaniai, care deserveste si secuii).

  5) Harta economica a Romaniei ne prezinta aceste judete ca fiind printre cele mai sarace din tara (jaful baronilor UDMR, ignorarea lor etc.). Unde e saracie, nationalismul de grota si patriotardismul se dezvolta ca o tumoare.

  6) Drapelul secuiesc este recunoscut oficial, legal, de catre o instanta judecatoreasca romaneasca. El este arborat legal, este un precedent.

  7) Dezbaterea pe articolul 1 din Const. e ampla. Cum definim ‘natiunea’? In sens pur etnic? Statele nationale, in sens etnic, au constituit o etapa de dupa Primul Razboi Mondial, ele scad in intensitate, Germania, Rusia, UK, Austria sunt state federale, Italia, Spania, Serbia, Finlanda, au structuri autonome locale). Sau definim natiunea in sens civic, pe model american? Ungurii interpreteaza in acest sens articolul 1.

  Din punctul 7, va pot raspunde la intrebare, exista autoritate romaneasca in Har-Cov, doar ca nu e etnic romaneasca. Suna foarte ciudat, dar e acceptata tacit de ambele etnii.

  Ca o parere personala, in cadrul UE este imposibila ruperea centrului Romaniei de tara, dar un program intensiv de ‘netezire etnica’ (sa fiu elegant) v-a continua in urmatorii 20-30 de ani. Romanii nu au avut niciodata majoritate in zona, plus ca prin Declaratia de la Alba-Iulia din 1918, ne-am angajat, ca natiune, sa le oferim autonomie in schimbul restului Ardealului. Domnul acad. Giurascu, pe care-l stimez mult, va poate confirma.

  Viitoarea Constitutie a Romaniei va trebui sa fie mult mai clara si mult mai exacta, sa obtina un echilibru de fermitate si flexibilitate in aceasta privinta. Sunt interesat sa abordati cu domnul C. Antonescu acest subiect, fara patima.

  Toate bune!

   • Bazaconia este prezentata pe rtv de Valentin Stan si iata ca prinde !
    Declaratia ,din 1918 facea parte din un proces de UNIRE , nicidecum o promisiune de SECESIUNE ceea ce cer acum ungurii.

 41. Când am văzut fotografia în care zâmbea Traian Băsescu cu Viktor Orban la Bruxelles, mi-am amintit de „Stăpânul Inelelor” și de Smeagol, creatura aia oribilă care zâmbea și repeta într-una „my precious!, my precious!” Nu pot să înțeleg nicicum atitudinea lui ca politician, președinte sau ca simplu cetățean român. Nu te duci să te hăhăi cu ăla care vrea ciopârțirea propriei tale țări! Nu-l urăsc atât de mult pe Viktor Orban care cere cât pe Traian Băsescu pentru că este un trădător nenorocit!
  Mi-a făcut plăcere să văd atât pe ministrul Apărării cât și pe cel de Interne, în emisiune. Am înțeles de la cel din urmă că situația este monitorizată permanent în Transilvania. Mi-ar fi plăcut să aflu în ce stadiu se află ancheta privind teroriștii din Algeria, dacă mai luăm avione sau nu, dacă s-au făcut audituri la cele două ministere etc. Cred că mai erau o grămadă de alte teme de interes național. Sper să le abordați într-o emisiune viitoare cu ambii miniștri.

  • Tot mai mult vedem cât de bine vrea să trăim tovarășul Băsescu.
   Aici în Mureș, musai să știm și ungurește în orice instituție? E, nu suntem obligați, dar dacă nu te aude când vorbești românește ce faci?

 42. Ungurii in cauza au petrecut prea mult timp intre romani, si au invatat proverbul “Bate fieru’ cate cald” !
  De mult timp n-a mai fost statul roman asa slab ca in aceste momente, si cine stie cand va mai fi, deci ar fi o prostie din partea Ungariei sa nu profite pentru a asigura pozitie privilegiata pentru conationalii din Ardeal.
  Autonomia teritoriala n-are sens in conditiile existentei U.E. si pare mai degraba a face parte din tactica “piciorului in usa”.
  Ca roman, nu poti sa speri decat sa treaca mai repede momentul de slabiciune si saracie al tarii !

 43. O întrebare la care aș vrea un răspuns d-le Radu : UDMR este partid după lege apartidelor din Romania, oficial?

 44. m-am saturat sa aud de Har-Cov.m-am saturat sa ii tot aud pe ardeleni cum ne fac pe noi,astia din Bucuresti-Mitici.nu mai am chef de ei si de aia care l-au ales primar pe Boc,de destepti ce sunt ei.sa ia dracu Ardealul si sa se duca la mamica lor cu el.tot ii auzi cum la ei se munceste,sunt seriosi domne` ei, si noi astilalti stam degeaba.duca-se la dracu cu saracia lor cu tot,ca si asa sunt muritori de foame.au defrisat tot pe acolo si altceva nu mai au.dragoste cu forta nu se poate.cand or muri de foame sa vezi cum se roaga de noi sa ii primim inapoi

 45. Vicepremierul Liviu Dragnea a explicat ieri că fiecare regiune care se va forma va avea mai multe capitale, pentru ca toate judeţele să simtă beneficiile regionalizării.
  Sursa: DC News
  Da da, ca sa le faca pe plac extremistilor din PPMT si UDMR. Bine… Eu, dezmembrarea tarii, n-o votez. Sa le fie foarte clar…

  • jos cu regionalizarea! Vor , tarash-grapish sa transfere toata puterea in ghiarele catorva comisari EU care vor pune mana pe toate parghiile puterii si finantele regiunilor ca sa le dea ei de mancare cate o firimitura , spoliind in fapt regiunile a la divide et impera!
   Trebuie sa fii mare dobitoc sa votezi regionalizarea Romaniei a la EU!!!!
   UUUUUooo la oase cu regionalizarea talharilor UE!!!

   • Si sa vezi cati n-o sa fie care o sa-si voteze dezmembrarea tarii… Abia astept referendumul, ca romanii sa isi traga iarasi un cap in gura, la fel ca la “Culmea Yoga”.

 46. Luati Mumia Din Geam !

  Nu stiu ce indicatii pretioase, ce presiuni sau ce forme de santaj i-au administrat capii UE premierului roman pentru a-l determina sa “comita” asa-zisul document de coabitare cu cel care nu mai reprezinta poporul roman decat in fata postasului atunci cand vine cu pensia, in rest el fiind un cadavru politic ambulant la Cotroceni, stiu insa efectele devastatoare atat din punct de vedere economic, cat si mai ales din punct de vedere moral pe care le-a produs si inca le mai produce prezenta anticristului chiombalau in fruntea statului roman, pentru a-mi dori ca aceasta relicva securista sa dispara cat mai curand posibil din peisajul politic dambovitean.
  Daca d-l Ponta, de dragul sau de frica barosilor si a merkelitei, s-a angajat sa se poarte cu manusi cu aceasta plaga canceroasa nationala, acceptandu-i toate mofturile si badaraniile posibile, in ideea ca in 2014 i se termina mandatul, eu, ca parte a imensei majoritati de 7,4 milioane de votanti pentru demiterea satanei, nu-mi permit acest lux, care continua sa-mi scoata bani aiurea din punga in calitatea mea de contribuabil si in plus sa mai asist si neputicncios la declaratiile triumfaliste ale basescului atata timp cat tot romanu’ cu judecata la cap a vazut ca pretinsa negociere pentru bugetul UE acordat Romaniei in perioada imediat urmatoare s-a soldat cu un minus de 8 miliarde de Euro in buzunarul nostru, in timp ce Traienel sustine ca ” operatia a reusit, doar ca pacientul este mort”.
  Nu sunt economist de meserie, dar sunt convins ca si un novice ca mine in materie poate face niste socoteli aritmetice simple din care sa rezulte ca pagubele aduse de epoca basescu starii economice a tarii sunt comparabile cu efortul pecuniar al tarii in WW 2, sau cu despagubirile de razboi platite de tara noastra Uniunii Sovietice, la incheierea conflictului mondial.
  Ori, in opinia mea, este inacceptabil ca pe timp de pace, clasa politica sa asiste nepasatoare la matrapazlacurile cu efecte catastrofale comise de impostorul de la Cotroceni, doar in ideea ca mult a fost putin a ramas, anul 2014 fiind asteptat ca an al mantuirii nationale prin debarcarea la termen electoral a chiombului din fotoliul astazi ocupat abuziv si la dictat european.
  Aceasta piaza rea care a nenorocit Romania, mentinuta inca intr-o pozitie din care poate face rau neamului sau, il va face cu siguranta iar dupa terminarea mandatului la termen, tarii noastre si noua ca popor trebuindu-ne o perioada foarte lunga de timp pentru a indrepta cat de cat haosul produs de anticrist.
  Asa ca dragi lideri ai USL, puneti mana de la mana si suspendati-l din nou pe Basescu, de aceasta data pe indelete si in asa fel incat nici papa de la Roma sa nu poate gasi vreo fisura in actiunea voastra, mantuind in acest fel neamul care prin votul sau v-a dat in mana atat destinul sau cat si o putere imensa de a ne scapa de dracu.

  • Mai CIUMPALAC fara cap,
   Pana ce statul maghiar investeste mai mult decat statul roman in judetele din Ardeal (scoli, gradinite, programe culturale, creeri de locuri de munca, camine pentru copii orfani nevoiasi etc.)de care beneficiaza nu numai cetatenii romani de etnie maghiara ci si cei de celelalte etnii romani, germani, tigani si ceilalti, pot avea si ei o parere privin cele din Transilvania mai ales ca 1000 de ani au tot dezvoltat aceasta zona din Romania si poate cunosc mai bine realitatile din teritoriu decat miticii de la Bucuresti sau CIUMPLACII de la Constanta.
   Sa auzim numai de bine.

 47. Daca va referiti la autoritatea statului roman, in Har-Cov nu exista deloc, iar in restul tarii este asa scrisa, dar noi vedem ca nu e, de cand bulibasa JON(javra ordinara nationala) si-a imbarligat coada cu sovinii lui Tokes/Hunor/ Orban.
  Bine macar ca, coabitatorul Ponta, a semnat pactul cu Satana. Asa ca praful se va alege de ROM-manelia, ce va fi dezmembrata in regiuni/provincii/voievodate dupa bunul plac al strainilor.
  Dormiti linistiti dragi romani !

 48. “Să facem un experiment mintal: dacă mâine, José Manuel Durão Barroso declară că România trebuie să acorde autonomie teritorială Ţinutului Secuiesc, invocând drepturi ale minorităţilor sau alte poveşti din categoria „valorilor europene”, ce va face guvernul de la Bucureşti? Are cum să se opună acestui dictat? S-a elaborat cumva vreun „plan de contingenţă” pentru această situaţie? Desigur, se vor găsi mulţi analişti din zona pro-USL care vor susţine că aşa un dictat din partea UE este ceva imposibil, la fel cum au susţinut că este imposibil ca decidenţii de la Bruxelles să arunce la coş voturile a 7,3 milioane de alegători români în vara anului 2012.”

  Desigur, poate inca vor spune multi ca “Vocea Rusiei” nu este ceva credibil… De ce? Pentru ca este “a Rusiei”?
  Mie mi se pare ca ceea ce este scris in acest articol este cat se poate de real.

 49. LA 1 decembrie 2010, la hotelul Kempinski din Budapesta, Tokes Laszlo afirma : “totusi, nici bunavointa si solidaritatea noastra neconditionata nu poate sa dea uitarii ca ceea ce ei sarbatoresc ca zi de bucurie, pentru noi e zi de doliu”

  Tokes Laszlo un tradator si un extremist, dar cine l-a protejat la revolutie si dupa de a ajuns si europarlamentar!

  • Si a fost votat de parlamentarii “democrati” ai PDL si UDMR, partide pe care unii vor ni le bage pa gat sub forma de partide democratice, ele fiind defapt singurele partide parlamentare de extrema dreapta din Romania la ora actuala.

  • Mai CIUMPALAC fara cap,
   Pana ce statul maghiar investeste mai mult decat statul roman in judetele din Ardeal (scoli, gradinite, programe culturale, creeri de locuri de munca, camine pentru copii orfani nevoiasi etc.)de care beneficiaza nu numai cetatenii romani de etnie maghiara ci si cei de celelalte etnii romani, germani, tigani si ceilalti, pot avea si ei o parere privin cele din Transilvania mai ales ca 1000 de ani au tot dezvoltat aceasta zona din Romania si poate cunosc mai bine realitatile din teritoriu decat miticii de la Bucuresti sau CIUMPLACII de la Constanta.
   Sa auzim numai de bine.

   • “scoli, gradinite, programe culturale, creeri de locuri de munca, camine pentru copii orfani nevoiasi etc.”
    Toate pentru cei ce vor sa se maghiarizeze. Separatistule.

 50. Ce se petrece astazi in Harghita si Covasna este o dovada clara ca democratia participativa bazata pe principiul “one man one vote” este depasita atat istoric cat si social.Cum e posibil ca o minoritate ,oricare ar fii ea, sa dicteze regurile dupa care sa traiasca majoritatea.Este momentul sa discutam deschis fara patima sau nationalism despre viitorul nostru comun ca natiune.Ungurii care traiesc astazi in Romania nu pot fii facuti reponsabili pentru relocarea stramosilor lor din Asia in Europa sub conducerea lui Attila.Stiu ca eticheta aceasta de “populatie migratoare” deranjeaza enorm dar este o realitate istorica. Nu degeaba au investit atata in enormitatea numita “Teoria vidului demografic” .E chiar jenant.Puteau gasi ceva mai bun.Ei trebuie sa reinvete sa se comporte ca o minoritate care respecta regulile impuse de majoritate.E simplu.Noi,la randul nostru ca mojoritari, nu trebuie sa cadem in capcana trecutului si sa-i pedepsim pe cei de astazi pentru greselile altora din trecut.

 51. Pentru a intelege de cine sunt sustinuti maghiarii, trebuie sa ne intoarcem in trecut pana la istoria poporului kazar;de aceea Ungaria nu se afla in Muzeul Holocaustului de la New York desi l-au avut conducator(1920-1944) pe Horthy-criminal nazist. Cine se afla in varful piramidei masonice si al sistemului bancar mondial? Ghici ghicitoarea mea.Planul de destructurare a Romaniei continua cu ajutorul cozilor de topor. Grupul Comana cel care a pregatit “”Lovilutia”” din 1989 a fost format din tradatori ai Roamniei. Maestre, inteleg ca nu puteti spune adevarul, dar de ce continuati sa va faceti ca nu intelegeti si puneti intrebari””nevinovate””? Adica ce vreti sa va spunem noi, cei care nu avem acces la nivel decizional? Vreti sa vedeti pulsul masei de manevra?
  Este trist, deosebit de trist tot ce se intampla cu neamul romanesc. Iar voi desi nu faceti nimic, va jucati cu vorbele. De ce nu-i intrebati pe Ponta si pe Crin? A propos Crin doarme? Somn usor!

 52. http://www.dantanasa.ro/2013/03/07/exclusiv-unda-verde-de-la-ministerul-educatiei-pentru-manualul-istoria-secuilor-corespunde-realitatii-istorice-document/

  http://www.dantanasa.ro/2012/11/13/analiza-dr-ioan-lacatusu-manualul-istoria-secuimii-caracterizat-de-omisiuni-regretabile-si-nepermise/

  Domnule Radu Tudor,

  Lansez un apel dvs si Antena 3, in vederea realizarii unei analize serioase, a unei sesizari a Academiei Romane cat mai ales a Ministerului Educatiei, si daca vreti, a unei campanii de informare si sesizare a institutiilor statului, cu privire la IMPLICATIILE pe termen mediu si lung a existentei si functionarii unui Manual al Secuilor, in forma in care el a fost tiparit.
  Nu este vorba de implicatii politice si economice ci mai grav, de implicatii care sa afecteze, in viitor, relatiile interetnice dintre romani si maghiari/secui.
  Manualul Secuilor, acceptat se pare de Ministerul Educatiei, nu doar contine o lunga serie de abordari tendentioase si incorecte istoric, dar cultiva o anumita stare si atitudine antiromaneasca a celor care il vor folosi, de la varste foarte mici (clasele VI-VII).
  Mi se pare pe departe cea mai periculoasa abordare, cu bataie lunga in timp, “o adevarata bomba cu ceas” care va exploda peste ani de zile, timp in care ea se va “arma”. Cultivarea unei constiinte antiromanesti pe baza de neadevaruri istorice sau pe baza unor evenimente reliefate TENDENTIOS, inca din frageda pruncie, va asigura politicii revizioniste maghiare, a pasilor marunti, suficient de multi adepti, care, necunoscand decat “acele adevaruri” si nu altele, vor fi extrem de consecventi tocmai prin naturaletea simtirii lor. Practic, cu acordul Ministerului Educatiei, se gireaza prin astfel de manuale (politice), constituirea si implementarea in secuime a unei gandiri antiromanesti, chiar si subliminal, romanii fiind cei care “i-au invadat” pe secui, deci “ocupantii”, elemntul autohton romanesc fiind considerat ca si inexistent.
  Ce sentimente vor avea copiii care invata acum de pe aceste manuale, fata de colegii romani ori fata de tara in care traiesc si ai carei cetateni sunt, ROMANIA?!
  Pericolul este mai mare decat il putem cuantifica noi acum, si de aceea, prin puterea pe care o are, presa nu doar trebuie sa sesize ci si sa ajute la dezamorasarea acestor atacuri (evident sprijinite si din exterior)la fiinta, unitatea si demnitatea nationala.
  Domnule Radu-Tudor, cand ma gandesc la aceasta tara si la acest gen de provocari, la solutii, ma gandesc la dvs. si colegii dvs. si nu la Institutiile statului, asa cum ar trebui. Ma gandesc la emisiunile in care il aveati invitat pe acad.prof. Giurescu si ma gandesc la campaniile de sesizare ale Antenei 3. Statul roman nu isi mai apara cetatenii si valorile cultural-istorice, ci zace adormit de pastila democratiei drepturilor fara de obligatii si responsabilitati.
  De teama de a nu fi acuzati ca deranjeaza o minoritate nationala, de teama de a nu fi catalogati nationalisti (desi nu ar fi decat profesionisti, in cel mai “rau” caz – patrioti) si mai ales de frica de a nu creea tensiuni interetnice, reprezentantii ROMANIEI TAC si ACCEPTA. Intre timp, la adapostul statutului de minoritate nationala “asupribila”, FORMATIUNILE politice maghiare, incurajati financiar din exterior isi duc mai departe (cu pasi marunti dar apasati) proiectul tinutului secuiesc, cultivand elementul ESENTIAL, pentru a-si desavarsi visul: CULTURA.
  ROMANIA NU TINE PASUL (marunt), pentru ca de fiecare data se gasesc romani pregatiti sa nu vada, sa isi denigreze propriul popor, sa dezinformeze sau sa se relaxeze la adapastul unui “somn de moarte” prin care sa nu deranjeze pe nimeni cu nimic, explicand vezi-Doamne ca totul are o conotatie electorala si atat! JOCUL NU ESTE NUMAI UNUL ELECTORAL, cum ar vrea policienii maghiari abili sa se creada! Efectele sunt directe si permanente in raport cu aceasta tara! Jocul politic maghiar este organizat, sustinut si serios, iar degringolada romaneasca, de multe ori autodenigratoare, nu va mai rezista mult timp.
  PERICOLUL vine in primul rand din INTERIORUL TARII si cel care il statuteaza, in acest caz, este statul insusi!
  DESTEAPTA-TE ROMANE, DIN SOMNUL CEL DE MOARTE!!..

 53. Sa nu uitam totusi ca pe timpul ocupatiei maghiare,romani erau fortati sa isi schimbe numele,sa invete limba inpusa de acestia,sa respectea toate cate cer ei,in acest caz,daca s-ar ajunge din nou la asa ceva ce credeti ca i-ar inpiedica sa nu incerce iarasi ,si de data asta mai aspru.

 54. Asta pe langa crimele comise,nu mi se pare normal sa ucizi batrani,copii si femei fara aparare,dar ce sa faci oameni uita,daca nu e din familia mea nu ma bag …si cu asta au terminat,sunt foarte curios daca ar fi sa isi apere familia ar faceo…

Leave a Reply