Un important congresman republican,  Mike Turner, a declarat pentru CNN că propaganda rusă a luat amploare în rândul unora dintre colegii săi republicani din Camera Reprezentanților și a ajuns să fie „rostită chiar în plenul Camerei”.

Vedem că vin direct din Rusia mesaje care sunt anti-Ucraina și pro-Rusia, unele dintre ele auzite chiar și în plenul Camerei”, a declarat Mike Turner, președintele Comisiei permanente pentru informații din Camera Reprezentanților, într-un interviu pentru CNN.

Mulți dintre susținătorii lui Trump în Congres, precum reprezentanta Marjorie Taylor Greene, republicană din Georgia, s-au opus acordării unui sprijin suplimentar Ucrainei, spunând că conflictul cu Rusia ar putea atrage Statele Unite într-un război mondial.

Comentariile lui Turner vin după declarațiile făcute săptămâna aceasta de președintele Comisiei pentru afaceri externe din Camera Reprezentanților, Michael McCaul, cu privire la modul în care propaganda rusă a prins rădăcini în rândul Partidului Republican.

McCaul, un republican din Texas, a declarat pentru Puck News că „propaganda rusă și-a făcut loc în Statele Unite, din păcate, și a infectat o bună parte din baza partidului meu”.

Propaganda, a spus Turner, „ne împiedică să vedem cu adevărat acest lucru ca pe o bătălie între autoritarism și democrație, ceea ce este de fapt”, a declarat Turner pentru CNN. „Președintele Xi al Chinei, Vladimir Putin însuși s-au identificat ca atare”, a mai spus el.

PS : Infiltrarea hard-core-ului republican din SUA de către intelligence-ul Rusiei se petrece de 10 ani. Azi vedem apogeul. El însă nu e văzut de cei care cred în propaganda MAGA Trumputinistă, pe ambele maluri ale Atlanticului. Subiectul dureros e dezbătut cu multiple dovezi de un deceniu. Insuficient timp de documentare pentru ignoranţi.

Leave a Reply