Miercuri 13 decembrie, in ziua aterizarii avionului militar, la ora 11.00, sicriul cu corpul neînsuflețit va ajunge la Aeroportul Otopeni, de unde va fi transportat cu mașina la Castelul Peleș. Evenimentul se va desfășura în prezența Familiei Regale, a reprezentanților instituțiilor Statului, ai Bisericii Ortodoxe și ai Casei Majestății Sale. Presa va avea acces la ceremonie. Publicul nu va avea acces la eveniment. La aeroportul Otopeni, va avea loc un scurt serviciu religios ortodox.

La ora 14.00, corpul neînsuflețit va fi așezat în Holul de Onoare al Castelului Peleș. Familia Regală va fi prezentă la Sinaia. La așezarea sicriului în Holul de Onoare se va oficia un scurt serviciu religios ortodox.

Programul oficialităților pentru a transmite condoleanțe la Castelul Peleș va fi următorul:

– Ora 14-15: Instituția Președintelui României, Președinția Republicii Moldova, Membrii Guvernului României și ai Guvernului Republicii Moldova, Membrii Parlamentului României și ai Parlamentului Republicii Moldova.

– Ora 15-16: Reprezentanții Instituțiilor Statului, centrale și locale.

– Ora 16-17: Reprezentanții Corpului Diplomatic, ai Uniunii Europene, NATO și ai Organizațiilor Internaționale.

– Ora 17-18: Reprezentanții Academiei Române și Academiei de Stat a Republicii Moldova, ai Bisericii Catolice și ai celorlalte instituții ale Credinței.

La ora 18.00, corpul neînsuflețit va fi transportat de la Castelul Peleș la Sala Tronului din Palatul Regal (Calea Victoriei), unde va ajunge la ora 20.00. Ceremonia va avea caracter privat. Cu această ocazie, va fi oficiat un scurt serviciu religios ortodox.

Toți cei care vor dori să depună flori și să se închine la catafalc vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal:
– Miercuri, (…), între ora 20.30 și ora 22.00;
– Joi, (…), între ora 08.00 și ora 22.00;
– Vineri, (…), între ora 08.00 și ora 22.00.

Cei prezenți la Palatul Regal pentru a aduce un ultim omagiu, sunt rugați să respecte următoarele reguli:

Să fie îmbrăcați în ținută corespunzătoare, cu culori închise

Să nu poarte sacoșe, genți ori bagaje voluminoase de niciun fel

Să nu vină însoțiți de copii sub 7 ani, nici cu cărucioare de copii

Să nu folosească aparate de fotografiat, telefoane mobile ori alte instrumente electronice. Fotografierea și filmarea sunt interzise, din respect pentru solemnitatea ocaziei

Să aibă la ei un document de identitate

Nimeni nu va putea depune florile personal, la catafalc.

Florile vor fi așezate în grădina din fața Palatului Regal sau pe trotuarul din fața grilajului Palatului.

Personalul Casei Majestății Sale va fi la fața locului, pentru a îndruma publicul participant

Persoanele care vin la catafalc sunt rugate să nu aducă volume, scrisori, ilustrate, timbre, documente sau fotografii.

Toate acestea pot fi trimise ulterior, prin poștă, pe adresa Palatului Elisabeta

În incinta Palatului Regal, fumatul și vorbitul la telefonul mobil sunt strict interzise.

În ziua de sâmbătă 16 decembrie, la ora 10.30, după finalizarea ultimelor gărzi la catafalc, ce vor începe la ora 10, va fi oficiat un scurt serviciu religios ortodox.

La ora 10.55, sicriul cu corpul neînsuflețit va fi așezat pe un catafalc în Piața Palatului Regal. Acolo vor avea loc un scurt serviciu religios ortodox și o ceremonie militară. Accesul publicului în Piața Palatului este liber, în zonele special amenajate pentru participanți. Accesul presei este liber.

De la ora 11.35 la ora 12.15, Cortegiul funerar va merge, cu viteză redusă, pe traseul Piața Palatului Regal – Calea Victoriei – Splaiul Independenței – Piața Unirii – Intrarea pe Dealul Mitropoliei. De la ora 12.30 la ora 14.00, la Catedrala Patriarhală va avea loc slujba de înmormântare. Publicul și presa nu vor avea acces în catedrală.

Sambata, 16 decembrie, intre ora 14.15 și ora 18.15, cortegiul funebru se va deplasa la Curtea de Argeș, pe ruta Piața Unirii, Piața Universității, Piața Romană, Arcul de Triumf, Chitila, Titu, Găești, Topoloveni, Pitești, Curtea de Argeș. Cortegiul funerar nu se va opri, de-a lungul călătoriei, dar va încetini viteza în localități. La ora 18.30, va avea loc slujba de îngropare în Noua Catedrală de la Curtea de Argeș.

Ceremonia va fi privată, în prezența Familiei Regale a României și a membrilor Familiilor Regale străine prezenți la eveniment. Publicul va avea acces doar în fața porții de intrare în parcul Arhiepiscopiei de Argeș.

Pe parcursul zilelor de miercuri, joi și vineri, în timpul priveghiului de la Palatul Regal, preoți ortodocși vor înalța rugăciuni, între orele 19-22, cu posibilitatea ca acestea să fie prelungite

8 COMMENTS

 1. Am văzut pe Digi24 imagini din 1994 după ce pesedistii l-au întors de atatea ori de pe aeroport umilindu-l necontenit atatia ani. M-am săturat ca azi am vazut vorbind oameni care nu si-au cerut scuze pentru acea umilire care fac parte din același partid condus pe acea vreme de odiosul Iliescu. Aceeași odiosi securisti acum.mari regalisti. Manipulare crasă. Am văzut un milion de “sorosisti” care il aclamau pe rege in Bucuresti. Sunt aceeasi “sorosisti” care au iesit in strada din ianuarie pana acum. Cei din strada sunt regalisti…la televizor sunt securisti…Aceeași securisti care l-au dat pe rege jos și il și ingroapa! Of…

  • @Carmen,am vazut si auzit ce spuneau cei de la digi24 dar tu nu ai inteles decat ceea ce inseamna “entitate care blocheaza”! Stii bine ca sub conducerea lui iliescu s-au intamplat toate astea si nu tot fsn-ul sau psd-ul! Daca luam asa, laolalta toti politicienii din acea perioada, inclusiv pnl,pdl,udmr,statul paralel si dstui capi,pot intra in categoria despre care scrii! Eu nu-l gasesc vinovat decat pe iliescu,lui ii era teama sa nu piarda puterea,cat si acolitii lui care au ‘reusit’ distrugerea nucleului acestei societati romanesti vii si a acstei tari! Tot aseara si tot la digi sunea ca poporul nu a reactionat si nu a fost interesat de a pune regele pe tron pentru a schimba imaginea si viata omului! Astia chiar s-au tampit! Dar cat si cu ce au contribuit galagiosii in educarea poporului care habar nu avea despre rege si regalitate? Toti guristii arunca cu dejectii in toate partile si ei nu au nicio vina! Lasati regele si regalitatea in paza domnului si nu va mai agatati de mort si familia mortului! Nu v-ati saturat de circ si imoralitatea la care contribuiti!? Macar de sarbatori sa fim mai linistiti!

   • Ai văzut cât sunt de piosi pesedistii, cum au profitat de moartea Regelui și au trecut legile justiției fără dezbateri ? Sa-i ia dracu pe toti pesedistii urmași ai bolșevismului!

 2. Nu cumva exageram cu fostul rege? Nu am obosit sa fim prosti? Santem Republica sau regat? Ce a facut el bun pentru tara asta, astfel incat sa il preamarim? Bucurestiul nu a fost sub ocupatia germana? Nu erau vanati de Siguranta Statului cei care luptau pt eliberarea tarii de sub ocupatia fascista? Nu a renuntat regele la Basarabia, numai cu o semnatura? Pe vremea aceea era un tanar sters, lipsit de vointa, care de-abia daca reusea sa articuleze cateva cuvinte, el avand un handicap, apoi a abdicat fara sa se fi remarcat cu ceva si a plecat mai departe cu un tren incarcat cu valori. Stramosii lui au venit cu o valiza in tara noastra si acum el primeste de la stat, bani, castele, pamanturi case, rente, etc. De ce? Nu ne mai saturam de atatea minciuni?Acum vad ca vorbim si de ”regina Margareta”. Regina cui? A florilor? Cat de penibili sa fim?? Cred ca toate tarile vecine rad de noi si de prostia noastra. Ceausescu a construit o tara, din care s-au infruptat si s-au imbogatit si inca se imbogatesc multi, si il omoraram. Dar suspinam, instituim doliu national, ne jelim pentru un personaj care pentru istorie era mort de mult. Si care avea 96 de ani totusi, nu cred ca se astepta cineva sa fie nemuritor. Nici propria familie nu il regreta atat, dar afiseaza numai falsitate. .
  Au fost oameni mai valorosi si patrioti care au facut cu adevarat ceva pt tara asta si nu au avut parte de atata parere de rau si onoruri. JENANT!

 3. Inmormantare la 18.45? Pe intuneric ca hotii> Biderica Ortodoxa permite o inmormantare seara, dupa apusul soarelui?
  ceremonie privata pe banii romanilor?

Leave a Reply