Daniel Zamfir, senator PNL, a făcut afirmații șocante în direct la Antena 3, în emisiunea ”Punctul de Întâlnire”, despre marile firme care nu au plătit redevențe uriașe României, scrie DC News.ro

Totul a pornit de la postarea pe Facebook a senatorului :

”INCREDIBIL!!!! INIMAGINABIL!!!
Astazi la audierile din Comisia economică a Senatului, ministrul economiei, Gheorghe Simon, confirma jaful pastorit de Agenția Națională a Resurselor Minerale!
Am aflat că sunt societăți comerciale care n-au plătit NICIODATA, rețineți NICIODATA, niciun leu redevență Statului Roman, deși exploatează resurse de peste 20 de ani!!!
Angajații Statului n-au urmărit, și când au urmărit și au constat că nu plătesc, nu le-au retras licentele și nici nu s-au preocupat de recuperarea datoriilor!
Am solicitat de urgență conducerii nou instalate a ANRM sa recupereze de urgență sumele datorate Statului român și să prezinte un raport detaliat al situației.
S-a tot vorbit de jaf in tara, dar așa ceva, de atâția ani, cu complicitatea autorităților Statului, eu nu mi-am imaginat!!!
Apropo, n-ar trebui sa intervină și alte organe ale Statului??” a scris Daniel Zamfir pe Facebook.

Senatorul PNL a precizat că a fost constatat de către Corpul de Control al Guvernului că ”din 69 de societăți verificate, 32 nu au plătit niciodată, numai una avea plata redevenței la zi”.

”Toate conducerile ANRM în acest moment cred că sunt ridicate de mascați, nu?” a întrebat analistul politic Bogdan Chirieac.

Daniel Zamfir a mai spus că-n ”perioada 2000-2014, ANRM a aplicat 497 de amenzi. În proporție de 80%, nu au fost urmărite ca să fie încasate. Aici nu mai vorbim de neglijență. Eu nu cred că e vorba de neglijență în serviciu”.

Mai mult, liberalul spune că ANRM are doar 39 de angajați care gestionează toată avuția României, iar centrele teritoriale, multe dintre ele, au sedii în clădiri ale firmelor pe care urmează să le controleze.

”Eu sunt gură cască, nu mai am oxigen” a spus Radu Tudor, în direct, la aflarea acestor informații.

340 de societăți îmbuteliază ape minerale la negru

”Știți cât încasează statul român redevențe pe tot ce înseamnă resursă, în afară de petrol și gaze? 196 de milioane de lei, pe tot ce înseamnă resursă: lignit, huilă, calcar, marmură, ape minerale. Știți că la ape minerale sunt vreo 400 de societăți care îmbuteliază, din care doar 60 au licență.” a mai spus Daniel Zamfir.

Raportul, trimis către Ponta cu trei săptămâni înainte de demisie

Liberalul a afirmat că raportul a fost de două ori pe masa lui Mihai Tudose, când era ministru al Economiei. Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD, a precizat: ”Când era Tudose ministrul Economiei și a început prima dată analiza, au început cu cele 31 de firme cu capital românesc 100%. Din 31 de firme controlate, 29 plătiseră totul la zi, două dăduseră faliment. Când s-a trecut la firmele mixte, companiile străine, s-a ajuns la această situație. Tudose a făcut primul raport către prim-ministru, atunci Victor Ponta. A fost cu trei săptămâni înainte de demisie și venirea lui Cioloș. Raportul a rămas la Guvern și s-a reluat controlul când a ajuns prim-ministru Mihai Tudose.”

Chirieac: ”Eu cred că aici se ascunde ceva”

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat: ”România este jefuită programat, resursele minerale trebuiau să asigure miliarde de euro la bugetul de stat și asigură cât v-a spus Daniel Zamfir, cam 40 de milioane de euro. Un nimic! Noi consumăm din desaga copiilor, nepoților și strănepoților noștri- resursele, majoritatea, sunt epuizate-  și nu punem nimic în loc. Nici măcar nu construim șosele, locuințe pentru ei, ceva. (…) Eu cred că aici se ascunde ceva. Ori sunt companii prea puternice, cu ambasadori foarte hotărâți, ori sunt baroni locali, transpartinici, în zona asta.”

”Dl Chirieac știe ceva, știe” a afirmat Codrin Ștefănescu.

”Lucrul acesta nu se putea face fără o complicitate” a mai precizat Zamfir. ”De ani de zile trebuia schimbat nivelul redevențelor” a adăugat acesta.

https://www.dcnews.ro/daniel-zamfir-mari-companii-epe-date-romaniei-zero-lei-la-stat-din-ape-minerale-marmura-minereu_569487.html

 

17 COMMENTS

  1. Sincer am ras cu lacrimi. Domnilor! Daca va nasteati acum doua zile si trebuia sa stiti ca fuseseu la furat toata gasca epocii de aur. Lumea se plange din 1989 de furaciunile celor 15000 de specialisti care nu patesc nimic spre sfidarea celor care daca fura un covrig ajung la puscarie. Aveti arhiva ziarelor din 89 pana azi si gasiti acolo tot top 500 pana la top 30000. Padurile de palate crescute pana in creierul muntilor si pana in marea cea mare si averile uriase din ce sunt facute? Palatele cumparate prin americi si alte continente din ce? Iata unde am ajuns: un comentator la un post de radio intern prezenta o statistica din care ar fi rezultat ca romanii sunt saraci pentru ca sunt puturosi . Nemuncita mai sustinea o tema asemanatoare. Trebuie sa se defineasca o parte din cei care lucreaza institutiile de forta: ori sunt in cardasie cu acesti banditi ori sunt inapti serviciului si sa se epureze. La asta se refera americanul cand ne atragea atentia.

    • O “radiografie” a starii de fapt cat se poate de buna. Cred intr-o cardasie monstruoasa, altfel nu se pot explica toate astea pe care le traim.

  2. L-am vazut pe Codrin Stefanescu nu mai stia cum s-o intoarca si cum sa explice, desi sunt din 2012 la putere.

    Asta se intampla cand cei care vin la putere preiau ei afacerile si intelegerile si comisioanele si parandaraturile in loc sa indrepte lucrurile.

  3. Pai mizeria asta nu au facut-o ei liberalo-pedelistii? S-a trezit acum Zamfir de cand viseaza sa devina presedintele pnl? Nu l-am auzit nici cand era la pd si nici cand a trecut la pnl. A dormit cam mult baiatul asta

  4. Domnule Tudor, o emisiune foarte buna! Felicitari! Regret ca nu-mi dati foarte des ocazia sa ma exprim laudativ, dar cind e, o fac cu placere. Chiar daca n-am lecturi!

  5. Felicitări pentru emisiune. V-am urmărit de aici din SUA cu multă plăcere. Ma bucur ca intotdeauna o pune la punct domnul Fenechiu pe doamna Anghelescu. Referitor la jegurile scoase pe gura de ipocritul nicolaescu nici nubare rost sa comentam. A jignit jignit de cand este in parlament …problema este ca tipul asta de jeg conduce comisii in parlament, isi voteaza legi ca sa nu fie atins nici macar cu o floare de cineva darămite de vreun procuror …ca la judecator nici nu se mai ajunge. Deci “alta intrebare” vorba altui sef de comisie parlamentară românească. Legat de neplatirea redeventei … pesedeul niciodata nu a urmărit respectarea legii… chiar și acum cu legile justiției vedeti ce aberatii legislative propun, sa scape ei hotii!

      • Serban nicolae…autocorectia este de vina. Ar fi ceva nemaiîntâlnit în presa sa-i cereți ăstuia care reprezintă votanții pesedisti cu cinste sa nu mai jigneasca…ca uite ne influențează

  6. Genul asta de combinați sant sursele de bani ale celor care sant la putere gen politicieni și grupuri de interese .Sant multe afaceri de acest gen care grevează buzunarul cetățenilor.Nimic nou sub soare.

  7. Politicienii astia maine o sa afle ca nici industrie nu mai avem, o sa afle ca tot ce a fost bun fie a fost distrus fie a fost privatizat pe 2 lei. Poate chiar o sa afle ca Ceausescu nu mai e la putere, va dati seama ce o sa fie atunci? Breaking News ce sa mai….

    Ori politicienii sunt prosti cu totii ori ne i-au pe noi de prosti, altfel nu se poate.

    Nu poti sa vi dupa atata timp sa spui “bai esti nebun? astia nu platesc taxe…. azi dimineata am aflat ca astia nu platesc taxe de 20 de ani”.

  8. Justitia este sub comanda (Politie politica). Daca traim in Romania, nu ne-am mira. E vorba de interese si modalitati de a deturna vointa poporului (democratia). Cand unii nu pot conduce tara, o varianta sigura ramane aceea de a juca dosarele celor care ar putea conduce. De ce penalii prezentati NUMAI LA MOMENTUL POTRIVIT nu au beneficiat de judecata dosarelor in timp util si real, iar dosarele (majoritatea, la comanda) sunt scoase DE LA SERTAR cand “trebuie” ? Romanii sunt chiar atat de prosti ? Chiar daca sunt prostiti cu tot felul de manipulari media, virtuale, romanii vad, dar majoritatea sanctioneaza numai la 4 ani, Insa, cred, nu si pentru multa vreme de acum incolo. Daca faceti un sondaj, din electoratul celor contra Globalizarii, nu toti sunt cu PSD, ci impotriva Politiei Politice si Marilor Furturi facute de/cu Institutiile de forta (in ultimii 14 ani, de 1.000 de ori mai mari decat cele dinainte, care incorect, pot deveni uitate datorita MATEMATICII).

  9. Radu Soviani spune de mult timp asa ceva si nimeni nu aude sau vede! Credeti ca se va schimba ceva!? Nu cred!
    Apropo de USR-isti,citez” Vlad Voiculescu: Mergeti la Parlament,o gasca de golani vrea sa-si treaca tara pe persoana fizica”!
    Lasa sa se inteleaga ca nu lasa gasca,vin ei lacomii deindata la guvernare si o trec ei definitiv alaturi de tot ce inseamna drepturi si bugetul de stat! Astia chiar ne cred fraeri?!
    Am vazut valoarea si pretul acestor lacomi care urla dupa ingrasarea buzunarelor,aseara si nu numai dar live!

  10. Respect pentru Slovenia. Singura țară din UE care a introdus în Constituție că apa nu este bun comercial iar exploatarea ei revine exclusiv statului. Este interzisă comercializarea apei de către privați. Vizionari, nu cocote politicianiste dâmbovițene!

  11. Stimate Domn in ceea ce priveste apa minerala naturala,redeventa platita catre stat este de 4 euro/mc care trebuie platite firmele care sunt titulari de licente cum ar fi Aqua Carpatica,care pot fi imbuteliatori sau catre Societatea Nationala a Apelor Minerale(SNAM) care la randul lui o vinde la pret de 8 euro/mc catre imbuteliatori apelor minerale naturale cum ar fi Borsec,Dorna,Perla,Bucovina,Izvorul Minunilor.

    In Europa redeventa medie este de aproximativ de 1-2 euro/mc pe apa minerala naturala imbuteliata(fara pierderi economice).

    Din pacate in datele de care dispune domnul Zamfir,cu toata stima pentru dumnealui,a fost dezinformat cu multe date. In acel raport se face confuzie intre apa minerala naturala (care este singura resursa minerala pe care se plateste redeventa) si apa de izvor sau apa de masa imbuteliata unde intradevar pretul apei achizitionate de la Apele Romane este de 57 lei/1000 mc.
    In schimb balastierele de pe malul raurilor nu sunt in obiectul de control al ANRM ci la Apele Romane.

    Oricand aveti nevoie de informatii privind apele minerale naturale,va stau la dispozitie.

    Cu respect Radu Lazaroiu Dierector General Romaqua Group Borsec respectiv Presedinte Apemin(patronatul imbuteliatorilor de ape minerale naturale),membru in Consiliul Director a asociatiei europene a imbuteliatorilor de ape din Europa European Federation of Botled Water.

    P.S. nu am prezentat calitatile mele ca sa ma laud ci ca sa va arat, ca intradevar in ceea ce priveste domeniul apelor minerale naturale cunosc tehnologie si legislatie nationala si europeana.

Leave a Reply