Informatii si imagini despre racheta cazuta in Polonia.

Mai multe conturi de Twitter detinute de analisti militari sau specialisti in probleme de aparare incearca sa decripteze pe baza imaginilor originea rachetei cazute aseara pe teritoriul Poloniei.

Unul din cei mai buni analisti militari ai razboiului, americanul Chuck Pfarrer, fost comandant Navy Seals, argumenteaza ca racheta cazuta este una ruseasca, un Kh-101 din cele utilizate de Rusia ieri pentru bombardarea Ucrainei :

Rachetele de croaziera Kh-101 sunt lansate de Rusia in razboiul impotriva Ucrainei cu ajutorul bombardierelor strategice Tu-22, Tu-95, Tu-160. Raza maxima a rachetei este de 2500 km.

Imagine

Un site ucrainean compara si el resturile rachetei din Polonia cu resturile unei rachete ce a lovit teritoriul ucrainean pe 30 octombrie si ele par similare :

Un alt site ce analizeaza razboiul Rusiei in Ucraina compara craterul exploziei generat de rachetele Kh-101 in Kiev cu cel din Polonia. Si ele par similare :

Un alt site posteaza informatii potrivit carora amprenta magnetica a rachetei Kh-101 ar fi fost depistata pe radare pana la Varsovia, in evolutia extrem de scurta, de cateva secunde, pana la cadere pe solul polonez.

Nu avem o concluzie 100 % clara, dar in momentul de fata sunt doua opinii.

Prima spune ca racheta cazuta in Polonia este un rest al unei rachete trasa de sistemul S300 ucrainean ca sa elimine rachetele rusesti trase asupra orasului Liov, aflat in apropierea frontierei poloneze.

A doua spune ca racheta cazuta in Polonia este una ruseasca Kh-101, ce are un grad mare de precizie si care ar fi fost trasa intentionat de Rusia ca un avertisment de tip amenintare asupra Poloniei.

Indiferent de concluzia la care se va ajunge, ipoteza de lucru e una singura : bombardamentele rusesti asupra Ucrainei sunt cauza incidentului grav de ieri. Daca nu ar fi existat, nu aveam nici una din variantele expuse mai sus in legatura cu incidentul din Polonia.

Surse de la Kremlin au precizat ieri ca Rusia ia in considerare lovirea convoaielor cu ajutoare civile si militare occidentale adresate Ucrainei, pentru ca aceasta tara invadata sa sucombe cat mai rapid.

Polonia joaca un rol crucial pentru livrarea ajutoarelor occidentale.

 

Leave a Reply