Un inginer român a fost răpit de bărbați înarmați care s-au năpustit asupra lui și a echipei sale în Agbor, statul Delta, din sudul Nigeriei, a informat marți poliția nigeriană și cotidianul nigerian Daily Post.

Potrivit sursei citate, la locul incidentului s-a produs un schimb de focuri sporadic între gărzile de securitate ale românului și răpitori.

Un purtător de cuvânt al poliției din statul Delta a confirmat incidentul pentruDaily Post, menționând că românul a fost răpit luni seara.

Românul este căutat de polițiști în zona Owa Oyibo, unde bărbatul a fost răpit sâmbătă seara, a afirmat Celestina Kalu, o purtătoare de cuvânt a poliției din statul nigerian Delta.

El este angajat al firmei de construcții Dextron Nigeria, a afirmat Celestina Kalu.

Sudul Nigeriei a fost lovit de un val de atacuri ale militanților asupra instalațiilor petroliere și de gaze naturale. Militanții se luptă pentru a obține o parte mai importantă din veniturile din petrol pentru statul Delta, de unde provine o mare parte din producția de petrol a Nigeriei, scrie Agerpres.

5 COMMENTS

  1. Nu ştiu de ce, dar emisia voastră Radu şi Dana s-a întrerupt de 2 ori până la ora 19.00, apoi…Cannot load M3U8:crossdomain access denied, Cannot load M3U8:404 not found sau erorr pe site A3 live online! Şi nici pe altă platformă de transmisie nu furnizaţi live online! Nu motivaţi: ploaia sau bufniţele, că bufniţe sunt pe toate gardurile şi în orice birou!
    Poate reuşim să vedem emisia în seara asta. Mulţumesc

  2. Ce se mai aude de românul răpit anul trecut sau acum 2 ani?
    Guvernul meu pas cu pas în ritm de tehno, e pe muzică rapp sau manele cu căştile pe ochi şi ochelarii pe găurile urechilor!

  3. Cu certitudine acolo se intampla sa si in Romania vin unii sa le ia bogatiile. Aia mai nedusi la biserica au pus mana pe arme si-si fac dreptate. Inginerul roman este unul din victimele colaterale ale razmeritei din Nigeria.

Leave a Reply