Reputatul istoric si academician Dinu C Giurescu implineste azi frumoasa varsta de 89 de ani. I-am urat “La multi ani !”, sanatate deplina si putere sa-l sarbatorim la 90 de ani.

“Acum cativa ani am pornit cu dumneavoastra, la Antena 3, o serie de emisiuni pentru valorile istoriei nationale. Ma bucur mult ca am avut prilejul sa spun la <Punctul de intalnire> si in alte emisiuni ce gandesc si ce simt. Imi doresc sa pot continua alaturi de dumneavoastra si Antena 3 demersurile in favoarea educatiei, a istoriei, a valorilor acestui neam.

Sunt foarte preocupat, chiar ingrijorat ca centenarul Marii Uniri din 2018 sa nu ne apuce cu statul destramat. Nu credeam sa ajungem pina aici, sa discutam acest subiect, dar acesta e adevarul. Sa fim sanatosi si sa ne spunem gandurile cu demnitate si curaj”, a fost mesajul pe care mi l-a transmis azi profesorul, istoricul si marele roman acad. Dinu C. Giurescu.

 

14 COMMENTS

 1. In primul rand doresc sa adresez pe aceasta cale domnului academician un sincer La Multi Ani !, cu sanatate si viata cat mai lunga.
  Dl. Giurescu fiind unul din putinii stalpi ai sustinerii valorilor si istoriei Romaniei, gasesc ca sunt mai mult decat intemeiate temerile dansului.
  E o contradictie in societatea romaneasca cu rar s-a mai vazut, aici referindu-ma la ultimile subiecte propuse de Dvs. domnule Tudor.

 2. la ingrijorarea academicianului putem adauga si asta http://www.dcnews.ro/salvatorul-hidroelectrica-se-revolta-ca-i-efi-de-multina-ionale-sunt-la-beciul-domnesc_497291.html. avem o tara pe care conducatorii o vand bucata cu bucata, o tara in care servilismul lor dar si al nostru, duce la distrugerea economiei, o tara in care “elitei” intelectuale ii e rusine de apartenenta la acest popor si alaturi de noi toti nu stie ce sa mai faca pentru distrugerea identitatii noastre nationale, o tara in care mass medie fabrica “vedete” din toate analfabetele, pardon asistentele, care apar pe oriunde ( cele mai multe prin dosarul prostituatelor dar ce sa vezi ele sunt “vedete”), o tara in care putinii conducatori care au incercat sa refaca economia si nivelul de trai au sfarsit rau fiind injurati de cei pentru care au facut tot posibilul sa le faca bine. e clar ca veacurile in care am stat sub jugul dominatiei straine a lasat o grava racila in mentalul nostru, servilismul la adresa ocupantului, a stapanului devenind o trasatura dominanta si in zilele noastre ( vezi pelerinajul la ambasadele straine in special a marelui licurici, vezi para zilnica la inaltele porti de la bruxelles etc). e din ce ce in ce mai clar ca nu ne mai facem bine, ca nu avem, din pacate, decat putini oameni care atrag atentia asupra pericolului care ne paste de a nu mai avea o tara, de a nu mai fi un popor. iar academicianul e unul dintre cei putini care mai au curajul sa spuna acest lucru.restul nu vorbesc fara indicatii de la marele licurici.

 3. Îngăduiţi-mi, mai întâi, să-i urez distinsului academician, om de ştiinţă şi de cultură Dinu C. Giurescu – coborâtor dintr-o veche şi vrednică spiţă cărturărească, ce a reprezentat şi slujit istoriografia românească, neîntrerupt, pe parcursul a trei generaţii – sanatate deplină, linişte sufletească şi capacitate creatoare, spre a oferi colegilor de breaslă şi discipolilor Domniei Sale, cel puţin până la centenar, modelul de conduită profesională, morală şi civică, pe care l-a preluat de la înaintaşi, spre a-l transmite, neîntinat, urmaşilor. LA MULŢI ŞI FERICIŢI ANI, DOMNULE PROFESOR !
  În al doilea rând, nu pot să nu-i împărtăşesc îngrijorarea, provocată, întreţinută şi amplificată în cei peste 26 de ani de “democraţie” mioritică, prin hidoşenia, fariseismul, hoţia, neputinţa şi complicitatea criminală a epigonilor politici din lăuntru cu hienele din afară, în direcţia anihilării identităţii naţionale româneşti şi a primejduirii viitorului acestei naţii. Cum vom întâmpina, oare, centenarul Întregirii naţionale, când temele “la zi” ale celor proţăpiţi în fruntea ţării sunt reductibile la propriile pensii, salarii şi privilegii ? Iar rânduiala “democratică” la guvernare a ajuns a fi stabilită de noua securitate, prin instrumentul numit DNA ? La ce să mai sperăm ? Singura speranţă rămâne în Cel de Sus, pentru că cei de jos au alte treburi !

 4. Prevăzută de mult, încercată fără succes în decembrie 1989, dar încă pe lista TODO a licuricilor mari și mici… Altă părere?

 5. La multi ani,Maestre!Multa sanatate si putere si sa ne mai vorbiti despre Romania,incotro! Suntem alaturi de voi, Antena 3!Chemati-ne si vom veni,sunteti oaza de adevar din toata cloaca asta!

 6. Incredibil! Am primit factura la apă-canalizare aquavas şi mă îngrozii! Fiecare societate îşi calculează preţul plus pierderile din reţea conform Aviz ANRSC nr.400065-1/08.01.2016 HCL nr.345/17.12.2015, în care, deşi preţul apei potabile sau nu, e 3.9000 lei pentru 3 MC apă =22.74 lei plus TVA 9%=2.05 şi mai adunăm canalizarea menajeră tot 3 MC preţ1.9500 lei plus TVA 20%=2.27 dar cantitatea nu este 3 MC încasat la plată, ci 5.83 MC înscris întrun chenar la vedere dar separat pentru ambele servicii furnizate. Aşadar, pentru un consum de 3 MC apă potabilă sau nu şi aceeaşi cantitate canalizare menajeră 3 MC(parcă menajul e doar în casa ta obligatoriu!) plătim 12.81 lei. De fapt plătim 5.83 MC pentru fiecare serviciu şi beneficiem doar de o parte din servicii!
  Un talmeş balmeş în facturi şi totul generalizat că se poate!
  – Cum să plătim noi consumatorii pierderile din reţea(2.833 m.c/pe unitate imobiliară pierderi)?
  – Vă puteţi închipui ce inundaţii era dacă curgea o asemenea cantitate de apă: 2.833 metri cubi?
  Ne-au minţit că dacă ne montăm apometre vom plăti cît consumăm! Ce să vezi: plătim ce şi cît vor ei altfel deconectarea de la sursa de furnizare!
  În ce hal s-a ajuns şi ce reforme imbecile intenţionat puse în practică pentru ca, consumatorul să fie dator şi să-l scoată din casă în stradă pentru a-şi recupera cheltuielile!
  :)) reaţi ai dreacu de paraziţi politici (o hoardă de adunături din toate partidele politice)cu legile voastre care obligă omul să acţioneze violent!
  – Unde merg banii ăştia furaţi prin consiliile locale politice?
  La voi în Bucureşti am înţeles tot de la voi jurnaliştii că e de 5 lei metru cub şi în Constanţa îi luaseră pentru 8 lei MC dar în alte zone nimeni nu stopează furăciunile prin hotărîri de consilii locale!
  De ce?
  Nu cumva e complicitate între absolut toate instituţiile care au puterea şi creionul pentru furt prin lege?
  Mi se pare că DA!
  În provincie preţul politicienilor e mult mai mare şi găunos pentru buzunarele omului de rînd!
  :))) corupţie?
  Care corupţie?
  Cea care este tipărită în facturi umflate?

  • Nici eu n-am butelie:))
   “parere”, ai institutii, nene… incearca la d-alea cu “protectie”… cu “libera”…
   Eu n-am incercat, ma descurc si fara butelie:))

 7. Minunat om !!! Sper din tot sufletul sa nu fie vizionar !!! Un ultim mohican care se zbate pentru identitate nationala si aprecierea valorilor…..multi vad, putini pricep… si mai sper ca postul care-i face auzita vocea sa nu dispara, avand in vedere actiunile ANAF-ului de azi…ati incercat sa fiti corecti cu “regimul meu”, dar din pacate, conform celebrei expresii “pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti”, acesta nu a inteles nimic, mergand in aceeasi directie care presupune obedienta totala fata de el, si, prin urmare veti capota in fata valului distructiv al acestuia. Vom avea “guvernul meu”, “televiziunile mele”, “procurorul meu”, “partidul meu” pentru o perioada lunga de timp, in care, cei care nu se vor conforma “viziunii mele”, vor fi reeducati astfel incat sa urmeze “ideologia mea”…..felicitari domnule Tudor ca mai prezentati valori care au ceva de spus….din pacate, sunt convins ca nu pentru mult timp……

 8. :))) cîtă mizerie! Au scăzut TVA-ul dar au lăsat(a se citi creat) portiţă pentru scumpiri masive sau plăţi en-gros pentru ceea ce vor ei! Pentru un mic procent adăugat la salariii şi pensii vom plăti de 5-10 ori mai mult şi cică: sărăcia va fi eliminată!
  – Cum?
  Prin scumpirea şi plata mărită a serviciilor furnizate?
  Prin scoaterea omului în drum cu haine şi mobilier pentru sumele uriaşe impuse pentru servicii, că-i scoate casa la licitaţie?
  :)))) Avem Fondul Proprietatea care ne uşurează de deţinerea unei proprietăţi!

  • “parere”, da’ tu chiar esti insistent, tata !
   Banuiesc si ca esti “de dreapta”… sau ceva !
   Cu gandirea economica stai mai slab, da’ daca scrii mult, nu se vede:))
   Sa-ti explic : a trecut aia cu “economia centralizata”, nu mai poate sa vina statu’ si sa zica : “lu’ “parere” ii dati mai ieftin, ca a scazut TVA-ul !
   Da’, cum toti suntem capitalisti (practicanti, unii, sau doar guralivi, altii), vedem noi cum trecem si d-asta :))

 9. Cazul Camelia Bogdan este asemanator cu cel a lui Mircea Basescu. Ati atins un punct sensibil. In acest caz va fi contra Intact celalalt a fost impotriva lui Voiculescu.
  Acum se intelege atacul de forta impotriva sefului ANAF.
  ACUM mai mult ca oricand este necesara dezbaterea unui subiect: desfiintarea unei institutii profund corupte si ilegale DNA.

 10. E adevărat ce se scrie online? A3 şi fiscul?
  De cînd am găsit online proiectul lui Dragnea şi cu ceva timp în urmă a unei ”guri tari” v-am spus că totul se va întinde pe orice şi-n orice! Nu numai ”gura închisă” ci şi urmările acestei legi susţinută pe ascuns cam de ”toţi” politicienii. Vă amintiţi cît promiteau legea cu libera exprimare în scris şi oral? A durat cam 1-1/2 ani pînă s-au hotărît şi cînd s-au hotărît au început bolovanii să cadă fix împotriva a ceea ce promisese!
  – Dar recuperările de la ceilalţi cînd se face?
  Voi emiteţi contra unei sume abonament pentru care v-aţi asumat emisia tv şi prin cablu live online, aveţi activitate şi sînteţi cu taxele plus impozitele la zi în comparaţie cu alte televiziuni.
  – Care e motivul plauzibil pentru care vor închiderea emisiei?
  Nu găsesc un motiv real pentru ceea ce se întîmplă în afară de eliminarea de pe piaţă! Un deranj real pentru mulţi.
  De ce nu vor să încheie un contract de închiriere între voi şi stat pentru care să plătiţi o chirie dar nu imensă sau în bătaie de joc?
  Pentru alţii se poate şi pentru voi NU?
  – Nu cred că e vorba doar de recuperarea prejudiciului! Pentru recuperarea prejudiciului sînt multe foorme legale pe care le pot folosi!

 11. LA MULTI ANI , DOMNULE ACADEMICIAN ȘI LA MULTE REALIZĂRI , CĂCI TOT MAI PUȚINI SUNT ROMÂNII CARE GÂNDESC ROMÂNEȘTE ! ! !

 12. La Multi Ani! D-lui Academician. E dureros ca este umbrita senectutea valorilor romanesti. Cu aceeasi durere in suflet pentru PATRIE s-a stins marele Octavian Paler.

Leave a Reply