Mihai Gâdea a prezentat, la Antena 3, o înregistrare șocantă cu ministrul Sănătății Vlad Voiculescu, postată de medicul Sorin Paveliu,pe blogul personal.

Unul dintre jurnaliști, după ce s-a terminat această poveste, a simțit nevoia să o dea altcuiva. Probabil că nu aș fi făcut-o (să o publice înregistrarea- n.r.) dar mă simt atât de sufocat de prea multă imagine pe care o generează ministrul Sănătății fără să fie dublat de fond, încât mi s-a părut ca diferența între imaginea publică pe care și-o promovează și personajul autentic din această înregistrare este foarte mare”, a spus Sorin Paveliu, la Antena 3.

În înregistrarea dată publicității, ministrul le spune jurnaliștilor, la un moment dat, că în Turcia s-a putut ridica un spital într-un timp relativ scurt pentru că acolo ”este dictatură”.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, arată, într-o postare pe Facebook, motivul pentru care a vorbit „fără perdea” despre investiţii, tăieri de panglici şi „şpârle” ale prim-miniştrilor, într-o întâlnire cu jurnaliştii, în luna august.

El susţine ca, fiind vorba despre o discuţie “off the record”, şi-a permis să descrie pe scurt profilul clasic al politicianului român şi felul în care înţelege să promoveze investiţii.

În opinia lui Voiculescu, trebuie să spunem lucrurilor pe nume, în condiţiile în care “şpârla, şpaga, şmenurile” au poluat pentru prea mult timp domenii precum sănătatea.

În august 2016, m-am întâlnit cu 20 de jurnaliști ca să vorbim deschis despre investiții in general și spitalele construite în parteneriat public-privat. Mi s-a spus că este o întâlnire off the record, i-am crezut pe cuvânt și am vorbit fără perdea. Mi-am permis atunci să descriu pe scurt profilul clasic al politicianului român și felul în care înțelege să promoveze investiții: “fiecare prim-ministru, cât de tâmpit sau de hoţ ar fi, poate că vrea să facă nişte investiţii şi să taie nişte panglici. Şi la modul ideal să le şi facă bine ca să îi rămână numele. Dacă mai ia şi o şpârlă pe lângă, e şi mai bine”. Ăsta e profilul politicianului care ne-a umplut orașele de panseluțe, de borduri și barocamere, scrie Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

 

15 COMMENTS

 1. 🙂 🙂 cică se luptă cu corupţia şi cu evaziunea fiscală! Pe când toate aceste infracţiuni sunt pornite direct din guvern şi restul se conformează ”dictatelor”! Ce mai încredere dacă toţi se fac că…muncesc sau că combat orice doar prin diferite acţiuni de imagine sau cum e în acest caz concret….fapte!
  🙂 🙂 hai cu dictatura nemerniciei tehno cu baza fiecăruia în politică din naştere apoi spălaţi şi porecliţi …tehno …
  🙂 🙂 doar tehnic printrun proces tehnologic tacit sau din priviri pui în practică planul pentru …şmenuri!

 2. Bravo lui ca spune lucrurilor pe nume! Bravo guvernului Ciolos ca a incercat macar sa calce in picioare sistemul putred de corrupt lasat de politicienii nostri de 27 ani. Coruptia trebuie starpita dar nu cu politicienii care ne-au condus pana acum. Ciocoii vechi trebuie deconectati definitiv!

  • Macar psd-isti nu sunt ipocriti nu mesteca minciuna asta cu lupta anti-coruptie pe care o vomita in fiecare zi de un milion de ori PDL=PNL si USR.
   Sa va mai reamintesc cum s-au ascuns cu lasitate 80% din basisti in PNL? Parca era ingrozitor PNL-ul dadea lovitura de stat prin 2012. Da uite ca fuse bun pentru lasii astia. De ce nu si-a pastrat PDL numele daca erau atat de imaculati?

  • E un cantec…. “Sa nu dea Dumnezeu cel sfant….” … vreau sa te asigur ca primii care vor fi salutati cu respect, vor fi cei ca tine! Iti doresc o zi placuta!

  • Cum sa ataci un prim ministru mincinos care a mintit ca preia conducerea doar pana la alegeri?
   Dar un presedinte care si-a luat sase case din meditatii si deja instanta a spus ca una e cu acte false? Zau suntem urati si infioratori.

 3. Domnul Tudor ati cam schimbat directia acuzei (juste dealtfel) din incheietura mainii..acolo se spunea “Prim-miniştrii” adica referinta se facea in extenso la toti cei care au ocupat acest scaun,hai sa spunem din 2000 incoace cam de cand au inceput sa se dezvolte la o cota alarmanta aceste mizerii in sistem … Cand spui prim ministru este cumva o invitatie sa te gandesti imediat la cel de acum dupa care o ia bulgarele la vale,propaganda retevisto-basista abia asteapta “subiecte” noi pt burtiera.

 4. nu mi se par ca a zis ceva incriminator; e un limbaj mai popular, liber, dar atita. Pe fond poate chiar are dreptate, cine stie? ca toti mint prin omisiune…

  asa gindim toti, asa vorbim toti (daca nu mai rau…); sa nu ne mai dam puritani si politically correct, la o adica Gadea de multe ori a fost si “mai pe linga” in public, live… faptul ca ala e ministru nu-l transforma automat in vorbitor academic. Eu unul prefer oamenii cu limbaj mai popular -nu vulgar, ceea ce nu cred sa fi fost cazul aici – dar care spun ceva pe fond decit vorbe-degeaba gen Iliescu si multi altii….

  e un non-event prilejuit de deranjarea unor mafii – nu stiu daca in scopuri nobile sau mercantile, dar e clar ca multe mafii din sanatate par a fi rau deranjate de ceva vreme…. cel mai probabil, istoric vorbind, sunt deranjate de alte mafii care le rivnesc locul si banii.

 5. Anuntam si noi programul prin care managerii de spital trebuie sa tina un concurs pe bune ?
  Alta blocada media.

 6. Deci cum domnu Radu Tudor niste “jurnalisti” au facut public discutii off the record?

  S-a dus dracu meseria asta.

Leave a Reply