Inspecţia Judiciară îl acuză pe procurorul general, Augustin Lazăr, de încălcarea codului deontologic al magistraţilor, după ce i-a numit pe parlamentarii din comisiile speciale “inculpaţi de rang înalt”, raportul fiind înaintat Secţiei pentru procurori a CSM.

“Apreciem că există indicii cu privire la încălcarea de către domnul procuror general Augustin Lazăr a obligaţiilor deontologice stabilite prin dispoziţiile art. 17 din Codul Deontologic al Judecătorilor şi Procurorilor”, se arată într-un raport prezentat miercuri seară de Antena 3.

Sesizarea din oficiu a Inspecţiei Judiciare cu privire la încălcarea de către procurorul general Augustin Lazăr a obligaţiilor deontologice stabilite conform art. 17 din Codul Deontologic al judecătorilor şi procurorilor s-a înregistrat pe 23 martie 2018.

Declaraţiile lui Augustin Lazăr au fost făcute pe 8 decembrie 2017.

“Noi suntem îngrijoraţi şi societatea civilă e îngrijorată. Trebuie transparenţă şi să se funcţioneze în mod legal. (…) În tot cursul anului 2017, Ministerul Public şi în general instituţiile din justiţie au format obiectul unor atacuri concentrice, ele s-au văzut. Am folosit expresia «hărţuit» pentru că am găsit-o în raportul de la Geneva, unde scrie «Procurorii din DNA sunt hărţuiţi prin campanii media, prin chemarea în faţa unor comisii speciale». Dar acolo cine îi convoacă? Nişte inculpaţi de rang înalt, care vor ca discuţiile să aibă loc în alt mediu în afară de cel judiciar. Procurorii sunt invitaţi să dea seama într-un mediu care nu e judiciar. Am folosit această expresie pentru ca o foloseşte nu numai redactorul acestui raport, ci o vedem noi din ceea ce vedem noi prin atacuri media şi alte acte care sunt evident neprietenoase procurorilor, cum ar fi aceea să scoatem cuvântul «independent» din textul legii privind statutul şi care într-o manieră subtilă, dar dubioasă a dorit evident să îndepărteze statutul procurorului de statutul de magistrat şi să-l ducă în zona Executivului”, a declarat, la acea vreme, procurorul general al României.

Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii va decide dacă Augustin Lazăr va fi sau nu sancţionat disciplinar.

 

5 COMMENTS

 1. IJ este la cheremul antenei3? Daca dragnea si tariceanu erau simpli cetateni erau inculpati de nici un rang, dar pentru ca dragnea este al treilea om in stat adica presedintele Camerei deputatilor, iar tariceanu al doilea om in stat adica Seful senatului si sunt inculpati in diverse procese ei sunt INCULPATI DE RANG INALT. Cu ce a gresit Lazar? Stim ca incomodeaza actuala putere si Lazar deoarece “daca nu avem justitia nu avem puterea”

  • Ministrul justiei trebuie sa-l demita urgent si pe acest procuror sef care patroneaza abuzuri inclusiv cele de la dna care e in subordinea lui.

   Ca sa nu mai vorbim de comentariile lui despre legi , baiatul asta nu are de ce se comenteze legile el le aplica.

  • Inspectia Judiciara e condusa de un PSDist mason cu dosar de santaj la DNA. In 2012 LUJU spunea ca e omul lui Haineala, in 2014 spunea ca e “cascat” care a facut un accident, acum e numai bun de acuzator pt Tudorel contra DNA.

 2. Va fi pedepsit si asta? Il vom auzi recitand ca pe Dragnea:” de 20 de ani muncesc in folosul comunitatii”! V-ai stricat rau la caput,munca in folosul comunitatii e gratuit si nu primesti bani,e voluntar sau in urma unei hotarari judecatoresti definitive! Ba nene,Dragnea a incasat gras financiar: bonusuri si facilitati in afara de indemnizatia lunara, cat si de pe unde a putut si a mers,acum se da muncitor in folosul comunitatii pentru a nu fi pedepsit?! Wow! Cata nemernicie si minciuna! Cetateanul de rand nu are drepturi fiind nevinovat in realitate si panaramele astea care au saracit cetateanul traitor in tara,dar si scaunarii alergatori dupa functii platite gras,nu vor pedepse?! Bine bre,doar cetateanul de rand sa fie calcat in picioare de nemernicii scaunari!

 3. Pai ce mai asteapta Tudorel? Sa il revoce si pe Lazar, ca (teoretic) a rezolvat-o cu Horodniceanu si Kovesi!

  Tara asta a ajuns mai rau decat pe vremea lui Stanoiu!

Leave a Reply