Trimisul special al AGERPRES, Doroteea Purcărea, transmite: Întâlnirea între vicepreședintele american Joseph Biden și premierul Dacian Cioloș a început, marți, în jurul orei 13.10 – ora locală (20.10 – ora României), la Casa Albă.

Conform programului oficial, întrevederea ar urma să dureze circa 30 de minute.

Întâlnirea are loc în Roosevelt Room, o sală din aripa de vest a Casei Albe, situată în imediata apropiere a Biroului Oval.

La final, premierul Dacian Cioloș va susține o declarație de presă în fața Casei Albe.

Prim-ministrul este însoțit de ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, ministrul energiei, Victor Grigorescu, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, de șeful Cancelariei primului ministru, Dragoș Tudorache, consilierul pe politică externă al premierului, Călin Ungur, și purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Vicepreședintele Joe Biden este însoțit la întâlnire, printre alții, de ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, asistentul secretarului de stat pentru afaceri europene și euroasiatice, Victoria Nuland, consilierul pe securitate națională al vicepreședintelui SUA, Collin Kahl, adjunctul asistentului secretarului apărării pentru NATO și Europa, James Townsend.

Din delegația americană mai fac parte și doi asistenți speciali ai președintelui Barack Obama.

Potrivit unor surse oficiale, pe agenda discuțiilor se va afla pregătirea summitului NATO de la Varșovia, cu accent pe necesitatea consolidării flancului estic al Alianței. Totodată se va discuta și pe tema cooperării economice dintre România și SUA.

Întâlnirea cu vicepreședintele american a fost precedată de alte două întrevederi: cu secretarul agriculturii, Tom Vilsack, și cu secretarul comerțului, Penny Pritzker.

După discuția cu Joe Biden, Dacian Cioloș va fi prezent la o masă rotundă cu personalități din mediul de reflecție organizată de Atlantic Council.

De la ora locală 18.30, premierul participă la o recepție la Ambasada României din SUA, la care sunt așteptați peste 100 de membri ai comunității românești din zona Washington.

5 COMMENTS

  • I-au chemat stapanii lor sa ne mai bage pe gat niste fiare vechi si datorii la FMI? Dupa care figurantii sunt rasplatiti cu poze,cu care ,cred ei, ca ii incanta pe romani.

 1. de la anul dam 2% din PIB la armata, deci trebuie stabilit ce mai cumparam de la ei.
  Deocamdata, azi avem o veste: fosta fabrica de tancuri (otel inalt aliat, se turnau turele, supertehnologie…) din sos Oltenitei va asambla Jeepuri, ca americanii nu se mai simt asa de in siguranta in Egipt.

 2. Asta a fost o intalnire de campanie electorala. S-au intalnit sa discute problemele Tariceanu si Ponta. Ciolos o sa transmita ordinele mai departe catre DNA si SRI, si vom vedea care e rezultatul. Probabil Ciolos va primi si indicatii referitoare la cum sa se fure cat mai multe voruti la alegeri. Cam asta e. Explicatia ca scopul intalnirii e NATO si alte balarii cu flancul estic e apa de ploaie.
  https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2016/05/20/comedia-lui-iohannis-securismul-lui-ciolos-si-lupta-gabrielei-baltag/

  • Ciolos a facut prostia sa anunte in prealabil ca se duce in State ca sa obtina ajutor economic din partea americanilor. S-a intors cu coada intre picioare si acum o scalda cu intarirea cooperarii etc si bla-bla.
   Evident, daca tacea, agricultor raminea!
   De fapt, scopul vizitei a fost “comunicari de ordine”! Ma rog, nu chiar ordine, ca alea vin de la Bruxelles, ci … sugestii. De-alea care nu se discuta, ci … Sa-l vezi acum incercind sa impace capra potomaca, cu varza de Bruxelles!

Leave a Reply