Am cerut un raspuns de la DNA in legatura cu informarile SRI de ani de zile privind firma Hexi Pharma si eventualele acuzatii de coruptie. El era pregatit pentru a fi difuzat duminica la Punctul de intalnire, dar moartea patronului Hexi Pharma nu a mai permis difuzarea si comentarea comunicatului.

Iata raspunsul DNA :

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Nr. 1055 /VIII/2

Către, ANTENA 3

În atenţia, Radu Tudor

La solicitarea dvs. din data de 19 mai 2016, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele:

DNA primeşte în mod constant informări de la serviciile de informaţii pe diferite aspecte susceptibile a face obiectul unor dosare penale.

Procurorii analizează aceste informări şi acolo unde consideră că sunt indicii de comitere a unor fapte penale de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie se dispune sesizarea din oficiu şi se deschide investigaţia penală.

Sesizările din oficiu au ca obiect strict infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei, aflate în competenţa de soluţionare a DNA.

Subliniem că DNA nu are în competenţă infracţiuni care pun în pericol sănătatea publică ori infracţiuni cauzatoare de moarte.

În anul 2015, ca urmare a sesizării din oficiu au fost înregistrate 808 cauze pe domenii diverse, reprezentând 14% din totalul cauzelor înregistrate la DNA. Dintre acestea, 90 de dosare au la bază sesizări SRI, 22 sesizări DIPI, 4 sesizări DGIA, iar restul sesizări ale procurorilor în baza unor memorii/articole mass media/petiții.

În ceea ce priveşte conţinutul sesizărilor, respectiv al dosarelor constituite ca urmare a unor sesizări, în Ghidul privind Relaţia dintre Sistemul Judiciar din România şi Mass-Media, la art. 25, alin.1 se stipulează următoarele: “Comunicarea de informaţii privind stadiul actelor de cercetare reprezentanţilor mass-media poate fi făcută numai după ce există suspect în cauză. (…)”. În acelaşi articol la alineatul 3 se precizează că Informaţiile privind existenţa unei plângeri sau denunţ pe rolul organelor de urmărire penală referitoare la posibila săvârşire a unor fapte de natură penală, precum şi datele cuprinse în aceste acte de sesizare nu sunt publice. (…)”

Prin urmare, conţinutul sesizărilor, indiferent de felul acestora (sesizări din oficiu, plângere sau denunţ) nu poate reprezenta criteriu statistic de gestionare a datelor referitoare la cauzele penale instrumentate în cadrul DNA.

În consecinţă pentru a intra în posesia informaţiilor solicitate, vă rugăm să vă adresaţi instituţiei emitente, respectiv S.R.I., fiind singura în măsură să se pronunţe asupra caracterului public/ nepublic al acestora.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

PS : Mi s-a semnalat ca intr-o postare destul de recenta, Catalin Tolontan a scris ca EXISTA UN DOSAR LA DNA !

Iata fragmentul cu numarul de dosar !

Șeful Comisiei SRI din Parlament: ”Garantăm cetățenilor că vom spune ce a făcut SRI în problema infecțiilor și dezinfectanților astfel încât să nu mai existe nicio controversă!”

Numărul dosarului de la DNA

Informația potrivit căreia DNA audiază deja martori a fost confirmată ieri, neoficial.

Dosarul Hexi de la DNA a fost înregistrat cu numărul 322/P/2016. El va viza corupția din sistemul medical care a favorizat extinderea Hexi în peste 350 de spitale din toată țara.

Veste proastă pentru Condrea: procurorul de la Parchetul General e o legendă în magistratură

Celălalt dosar, deschis de Parchetul General, îl are drept procuror de caz pe Romulus Varga.

Fost prim-procuror la Satu Mare și specialist în crime complicate și în dosare cu victime dispărute, Varga are o reputație excelentă în procuratură.

13 COMMENTS

 1. Şi nu e totul dar în cel mai scurt timp veţi auzi destule. Mai sunt multe de descoperit(moaca şi vorbele lor confirmă multe dosite)

 2. DNA ; un buget urias, salarii uriase..competente Ioc..Se ocupa de Rarinci..abuzuri..pai si coruptia? Pai si Videanu? pai blaga ,nutzy?

 3. Ce zici ma de astia (Kovesi,ca e mai multi)? Sanatatea pubilca nu e in competenta lor, nu depaseste ma meleonu de iepuroi? TARE MA!!! De laba (mana de urs) va ocupati? Bine , ma , ca “a mintit Tariceanu” si trebuie “anchetat”….

 4. pai au dreptate! e de competenta oficiului pentru protectia consumatorului, ca nu au respectat ce scria pe eticheta :-), produsele “nu erau conforme”.

 5. No (interjecție ardeleneasca), una-i una si-alta-i alta: DNA se ocupă de asanarea morala a clasei politice, sănătatea fizica a membrilor acestei clase nu contează, ca tot sunt condamnați dinainte politicienii pe care ii ia la asanat si nu are nici o importantă cum merge condamnatul la groapă, sănătos sau pe targa-morala publică va fi fost curățata de prezenta lui precum o pivnița după deratizare. No, daca nici acum nu pricepeți, va lămurește madam Rifai!

 6. Tara asta nu va merge bine atat timp cat sunt inca o gramada care inghit gogosile lui kovesi. Aici e buba Romaniei. ”Eroina anticoruptiei” doar mimeaza lupta anticoruptie. Sunt foarte multe achitari.
  Asa zisele arestari sunt de fațadă, altora le inventeaza dosare, pe altii ii baga cateva luni la arest doar pentru a inchide gura proștilor, cu toata dragostea (vezi udrea, mircea basescu – la asta din urma doar pentru ca au aparut filmele la Antena 3). Desigur ca traian basescu si restul greilor basisti n-au nici o problema in continuare la dna. Suntem in mai 2016.

 7. Cu ceva timp în urmă am scris că şi-au asigurat pe ascuns beneficiile financiare în afaceri pentru o perioadă îndelungată toţi mârşavii care se dau mari afacerişti oneşti doar cu cei care fac afaceri şi o să dureze un timp până vor fi descoperiţi. Debutul oneroşilor privind devoalarea a început de ceva timp dar o să vedem mult mai multe f. bine ascunseîncît şocul va fi uriaş şi trebuie să ne menţinem puternici privind sănătatea proprie!
  Mult succes şi daţii-i pe micile ecrane indiferent ce au făcut la limita legii sau ilegal !

 8. Dupa perdaua de fum pe care incep sa o puna, avem in perspectiva inca un caz ”NUP/CALSIFICAT/INGROPAT”! Vrem sa schimbam sistemul, sau ramanem cu ei pe cap?

 9. Sunt sigur ca nici un roman intreg la minte nu-si doreste anarhie!Stim, cioclii din E/V sunt si privesc prin gard la ceva mortaciune, ceva nou de lucru! Dar nu se poate continua la nesfarsit cu toate aceste afaceri oneroase, facute pe trupul nostru sub obladuirea institutiilor de stat! Sincer imi doresc, ca in cazul in care Presedintele/PM/Parlamentul/institutii precum DNA/SRI/DGIPI etc nu clarifica lucrurlie, sa iesim masiv in strada, pentru ca in joc este sanatatea si libertatea noastra!

 10. minte incompetente de kobesi, la constanta lucratorii de la dna se ocupa de directorul de spital. cei de laa hexi au dau spagi, sictir dna

Leave a Reply