Ministerul Justiţiei transmite, luni după-amiază, că “nu este preocupat să elaboreze un proiect de lege privind modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală”, susţinând că în prezent centralizează deciziile pronunţate de Curtea Constituţională cu privire la aceste acte normative. Anunţul este făcut la câteva ore după ce ministrul Justiţiei, Florin Iordache, spunea că MJ eleborează un nou proiect de lege pentru modificarea codurilor penale, care va fi pus în dezbatere luni şi va rămâne în consultare publică 30 de zile.
La scurt timp de la anunţul Ministerului Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunţat că a primit, luni, de la acest minister proiectul de lege pentru modificarea codurilor penale, pentru avizare.
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunţat că a primit, luni, de la Ministerul Justiţiei proiectul de lege pentru modificarea codurilor penale şi că urmează să stabilească data la care va fi luat în discuţie pentru avizare.
“Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea codurilor penale a fost trimis azi de Ministerul Justiţiei la CSM pentru avizare”, potrivit reprezentanţilor Consiliului.
Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă pentru abrogarea OUG 13/2017, trimis tot luni de Ministerul Justiţiei pentru avizare, va fi discutat marţi în şedinţa plenului.
Astfel, pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a plenului CSM se află şi solicitarea Ministerului Justiţiei privind avizarea proiectului de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pentru abrogarea OUG 13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii 286/2009 privind Codul penal şi a Legii 135/2010 privind Codul de procedură penală.
Solicitarea de avizare a proiectului de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pentru abrogarea OUG 13/2017 a fost înregistrată la Ministerul Justiţiei duminică 5 februarie, în ziua în care OUG 13 a fost abrogată de Guvern.
În solicitarea trimisă CSM, semnată de Florin Iordache, numărul legii privind Codul penal este scris greşit, repectiv “Legea 268/2009”.
Ministerul Justiţiei a transmis, luni după-amiază, două comunicate de presă. În primul dintre ele se menţiona că MJ “nu este preocupat să elaboreze un proiect de lege privind modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală” şi că în prezent ministerul centralizează deciziile pronunţate de Curtea Constituţională cu privire la aceste acte normative. În documentul ataşat acestui comunicat, însă, document datat 6 februarie, se menţiona doar că MJ centralizează deciziile pronunţate de Curtea Constituţională cu privire la aceste acte normative. Ulterior, MJ a transmis un alt comunicat de presă, în care şi în documentul ataşat se menţiona că MJ “nu este preocupat să elaboreze un proiect de lege privind modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală” şi că în prezent centralizează deciziile pronunţate de Curtea Constituţională cu privire la aceste acte normative.