Liderii principalelor partide parlamentare, Victor Ponta, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, au ajuns la un nou acord între Putere şi Opoziţie, de data aceasta în ceea ce priveşte numărul de parlamentari din viitoarea Legislatură. Potrivit unor surse politice, PSD şi PNL au hotărât că Parlamentul va fi compus din două Camere, alcătuite din 457 de aleşi.

Înainte de votul privind dublarea alocaţiilor la copii, premierul Victor Ponta a discutat cu Vasile Blaga, Alina Gorghiu, Daniel Constantin şi Kelemen Hunor despre legile electorale în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. La întâlnire a participat şi liberalul Mihai Voicu, preşedintele Comisiei de Cod Electoral, dar şi social-democratul Florin Iordache, principalul „sforar“ al PSD. „Avem un acord. Ne-am înţeles pe formă şI pe calendar. Liderii partidelor am dat undă verde pentru lege. Să meargă legea la promulgare până în iunie“, a spus Ponta, după întâlnirea cu ceilalţi lideri politici.
Potrivit unor surse parlamentare, liderii politici s-au pus de acord ca Parlamentul să fie în continuare bicameral, în ciuda referendumului din 2009. Camera Deputaţilor va avea 329 de membri, 308 deputaţi urmând să fie aleşi în ţară şi doar patru parlamentari aleşi în Diaspora. Minorităţile naţionale vor avea tot 17 reprezentanţi. Camera Superioară va avea 126 de senatori, iar 2 dintre ei vor reveni Diaspora.

14 COMMENTS

 1. Cand, il ia la judecata pe sticlist?! Mai dureaza mult? De ce nu vorbiti cu americanii, sa dea accept la judecata pentru alcoolic? Daca stati dupa justitie, o sa pierdem iar referendumul, ca il trimit iar americanii pe Philip Gordon si il anuleaza!! De ce nu vorbiti totusi cu americanii, ca sa nu mai dureze atat?! Eu inteleg ca au tot fost M. Gadea, A. Ursu si M. Badea in America, dar aia atat de greu sa inteleaga totusi sa ne lase sa il judecam pe betiv?! ‘Traiti!

 2. 457 de aleşi la cîtă populaţie vie şi cu drept de vot în ţară? Cîţi sînt în diaspora ca număr de români? INS-ul scrie verzi şi uscate în referate, primăriile dau numărul în funcţie de proprietăţi(5 case pe străzi diferite=10 plus votanţi, nu cum este realitatea: 5 case pe străti diferite o singură familie cu 2-5 votanţi), sub nicio formă nu mai sîntem 18 milioane în ţară şi nici 7-8 milioane în diaspora. Este domnul care a demonstrat în instanţă cîţi suntem în realitate, l-aţi avut în emisiuni, parcă că la Gîdea. Totuşi să vedem pînă la urmă cîţi infractori dovediţi sau în dovedire pe liste şi în primul rînd, lupu-şi schimbă părul, dar naravul ba, se vor schimba şi înţeleşii cînd e vorba de candidaturi. Să vedeţi ce schelălăială va fi!

 3. Apel catre urmatorii comentatori ai blogului: Vio, geo, gemil, alexph, Citizen, Protestez, Paris, Stan Petru Paul, Johnson Flota Mihaileanu (JFM), Anonimul, Probleme Cotidiene, si bineinteles, de la mare distanta, Parere:

  Ba vakkarilor, nu va mai jigniti intre voi pe-aici, chiar daca sunteti toti retardati mintal si analfabeti! Nu e frumos sa va jigniti, distrusilor ce sunteti!

 4. Dezgustător,Repugnant,Odios și Înfierător!Grețos,Bleagh!Desigur,luna iunie e luna în care,probabil și anul ăsta are loc parada minorității LGBT
  Atitudinea politicienilor,în mod involuntar,promovează un stil de viață nesănătos LGBT

 5. Bună dimineaţa site de ştiri live! De la ora 7 tot îl salut şi nu răspunde, e cu spatele la noi. De ce nu funcţionează?

 6. e interesant de aflat totusi ce a stat la baza acestui numar de parlamentari. vad ca unii inca merg pe cifra avansata de baselu de 300 de parlamentari, probabil ca betivanul isi terminase paharul si in loc de 4 cuburi ramasese cu 3 cuburi de gheata in pahar. in rest sa asteptam forma finala a legii. penelistii au sarbatorit 140 de ani de la infiintarea partidului. astazi, cumulul asta basisto-liberal nu mai are legatura cu liberalismul, apartenenta la ppe diluand la maxim ideile liberale in amalgamul crestin conservator si apropiindu-l mai mult de pntcd. la aceasta sarbatoare cica, johannis 6k si mi quintus ar fi facut glumite intampinate cu ropote puternice de aplauze. glumite? daca la johannis 6k scrasnetele din dinti sunt asimilate cu glumitele la mircea ionescu quitus apropoul cu plagiatul probabil ii face pe simpatizantii basisto-liberali sa uite de notele informative scrise cu abnegatie pe la securitate de “tanarul” quintus si sa mai si starneasca ropote de aplauze. unii imbatranesc urat iar mi quintus la aia 98 de ani ar trebui sa se retraga pe langa nepoti si sa nu ne demonstreze ca varsta inaintata aduce formele de senilitate de care da dovada tot mai des. plimbarile prin parcuri ii sunt mult mai necesare pentru recreerea creierului si organismului. sau poate rememorarea notelor informative catre securitate ii vor aduce ceva remuscari pentru victimile sale.

 7. De ce nu 322? Ar fi un numar mai rezonabil si ar avea si o rezonanta istorica… Sau, daca tot se corecteaza, “in sus” mai bine 894. Are balta peshte, ce naiba!

Leave a Reply