Tasările vertebrale, care se produc prin prăbușirea unuia sau a mai multor corpuri vertebrale, sunt produse cel mai des de osteoporoză, dar pot să apară și în urma unor traumatisme sau din cauza dezvoltării unor metastaze vertebrale. Însă, indiferent de modul în care apar sau de localizare, tasările vertebrale sunt însoțite de durere, care în unele cazuri este atât de mare, încât imobilizează pacientul la pat.

Cu astfel de dureri cumplite, care nu-i mai permiteau nici să se deplaseze și nici măcar să stea în picioare, s-a confruntat și Ionel. În cele din urmă, bărbatul a venit la o consultație la Dr. Dan Benția, medic primar la Spitalul Clinic SANADOR. După un consult amănunțit și investigații complexe, pacientul a primit diagnosticul de tasări multiple pe os patologic tumoral la 5 niveluri. Medicul a decis că este nevoie de o intervenție chirurgicală prin vertebroplastie percutanată. Aceasta este o procedură minim invazivă, care presupune injectarea unui ciment special în vertebrele afectate, pentru a consolida coloana vertebrală.

În cazul lui Ionel, s-a intervenit minim invaziv la 5 niveluri – T12, L1,L2,L3,L4, o premieră pentru Spitalul Clinic SANADOR. Operația a durat două ore și s-a încheiat cu succes, iar recuperarea postoperatorie a pacientului a fost spectaculoasă, acesta fiind externat chiar în ziua următoare, fără să mai aibă dureri.

„La SANADOR, am înțeles cu adevărat ce înseamnă profesionalism – al medicilor, dar și al personalului auxiliar din spital. Fără să exagerez, pot spune că eu nu am fost obișnuit până acum cu așa ceva, sunt realități pe care eu nu le-am atins”, a povestit pacientul la externare.

Radiografia de control și examenul CT vertebral lombar, realizate la o lună distanță de la vertebroplastie, au confirmat poziționarea vertebrală corectă a cimentului, adică succesul operației.

„Rezultatele sunt evidente, se vede clar o îmbunătățire. Nu mai am dureri! Pentru mine, domnul Dr. Dan Benția va rămâne cel mai bun specialist, dar și un om inimos, deosebit”, povestește Ionel. P

Secția de Neurochirurgie din Spitalul Clinic SANADOR dispune de tehnologii medicale și chirurgicale de ultimă generație și de specialiști cu vastă experiență clinică, asigurând astfel intervenții cu recuperare rapidă și un risc scăzut de complicații.

Leave a Reply