Intervenție chirurgicală complexă, la Spitalul Clinic SANADOR

 

Steliana, o pacientă în vârstă de 54 de ani, a fost luată prin surprindere de diagnosticul de cancer cervical, dar nu s-a descurajat. A urmat tratament pentru cancer întâi chirurgical, apoi prin brahiterapie. Inițial, totul părea în regulă, dar câțiva ani mai târziu a început să resimtă dureri abdominale, de spate și la urinare, însoțite de o senzație de usturime. Pacienta a pus toate acestea pe seama chimioterapiei pe care o urma în acea perioadă. După câteva luni în care disconfortul s-a menținut, Steliana a decis să se prezinte la un consult de nefrologie. După câteva investigații, medicul nefrolog i-a recomandat un consult de urologie. S-a programat la Conf. Dr. Constantin Gîngu, la SANADOR, iar după mai multe investigații diagnosticul a fost stabilit: recidivă tumorală de bont vaginal și fistulă vezico-vaginală.

Tratamentul recomandat a fost o intervenție chirurgicală de pelvectomie anterioară, prin care au fost rezecate organele din pelvis atinse de recidiva bolii oncologice, cu deviație urinară de tip conduct ileal Bricker. Deși a fost o intervenție chirurgicală complexă, totul a decurs fără probleme, operația finalizându-se cu succes.

„Conf. Dr. Constantin Gîngu mi-a explicat mereu tot. A venit la mine și înainte de operație, și după. Îmi transmitea o energie pozitivă. După operație, a venit la mine și mi-a spus că sunt un caz fericit și că totul a decurs normal. După intervenție nu am simțit dureri. Treptat, am început să mă simt tot mai bine”, își amintește pacienta. Steliana a avut o evoluție favorabilă, iar în prezent continuă tratamentul oncologic cu imunoterapia și revine periodic la control. Cel mai important, are puterea să zâmbească din nou: „Sunt foarte fericită! Datorită Conf. Dr. Constantin Gîngu pot să zâmbesc din nou. Acum mă bucur de tot, mă bucur și când văd soarele!”, mărturisește Steliana. P

Conf. Dr. Constantin Gîngu, coordonator pentru Chirurgia Urologică Oncologică și Reconstructivă la Spitalul Clinic SANADOR, realizează intervenții de mare complexitate, pentru diferite afecțiuni urologice, cu rezultate remarcabile, atât prin chirurgie clasică, cât și prin chirurgie minim invazivă – laparoscopică sau asistată robotic. Atunci când există indicații pentru chirurgie robotică în urologie, operațiile sunt efectuate cu ajutorul celui mai performant robot chirurgical existent în acest moment în lume, da Vinci Xi, cu multiple avantaje pentru pacienți: incizii de mici dimensiuni, risc de complicații redus, recuperare rapidă și spitalizare de scurtă durată.

Leave a Reply