Sa asteptam invierea Domnului nostru Isus Cristos cu smerenie si speranta.

29 COMMENTS

 1. Asa sa fie, doar ca oamenii nu invata nimic din toate aceste simboluri si instrumentari in a ne accepta si sustine ca fiinte constiente de noi insine.Ura, raul, necuratul se dezvolata pe an ce trece din ce in ce mai puternic, este mai pregnant in viata noastra, povetele si toate cele sfinte incep a nu mai insemna decat foi dintr-o carte pe care-o rasfoim daca vrem doar odata pe an.Iubirea de aproape va devei o dihonie, oamenii vor deveni masini si stereotipuri ale vietii inconstiente.Averile si banii, lupta pentru suprematie vor face ca tot ce se spune in aceste zile sa paleasca in viata pamantului.
  PASTE FERICIT TUTUROR!

 2. Fie ca Lumina Sfanta a Invierii sa va aduca multa fericire,sanatate,liniste sufleteasca alaturi de cei dragi.
  Paste fericit dumneavoastra si cititorilor acestui blog.

 3. Cu speranta ca dusmanii poporului român se vor topi ca ceara de la faţa focului.
  Paşte fericit,domnule Radu Tudor!

 4. Domnule Tudor, sa nu va suparati – doi ‘i’: Iisus.

  Iesus, Gesù, Jésus, Jesus – in nicio alta limba nu i-a trecut cuiva prin minte sa modifice etimologia corecta. Doar in romana a aparut aceasta inovatie. Macar in acest spatiu spiritual sa nu scriem ca pe twitter…

  Sper sa nu mi-o luati in nume de rau, am scris cu cele mai calde ganduri.

  • Este bine de precizat că argumentului etimologic pentru scrierea “Iisus” i se adaugă faptul că, pe lângă limba greacă, sursa tuturor limbilor europene pentru numele “Iisus”, atât în ebraică (Iehoşua, Ieşua), cât şi în limbile europene începând cu latina (Jesus, în care “j” nu este cel din franceză, ci aproximantul latin [j]) numele este pronunţat cu două sunete înainte de primul “s”, anume [i-e/i] sau [j-e], iar în limbile moderne sunetul iniţial poate fi [ž] (fr. Jésus) sau [ğ] (eng. Jesus). Aceste paralele etimologice motivează pe deplin utilizarea a două litere înainte de “s” şi în Limba Română. Dar să nu uităm că Limba Română este o limbă fonetică, deci folosirea transcripţiei fonetice a etimologicului “Iisus”, respectiv “Isus” nu reprezintă o problemă de corectitudine. Sărbători fericite!

 5. PNL il inteapa pe Dusa: ”Armata romana nu este in stare sa ocupe posturile NATO care ii sunt oferite…
  Autor: inpolitics
  PNL il inteapa pe Dusa: ”Armata romana nu este in stare sa ocupe posturile NATO care ii sunt oferite!”
  Din pricina lipsei fondurilor necesare, brava armată română nu este în stare nici măcar să ocupe posturile NATO care îi sunt oferite, afirmă deputatul liberal George Scutaru, într-o declarație politică.
  ”Prezenţa militarilor români în structurile NATO este inferioară posturilor alocate ţării noastre în urma negocierilor avute la nivelul Alianţei. Nerezolvarea acestei probleme poate avea ca rezultat periclitarea imaginii României ca aliat. Un exemplu în acest sens este cel de la baza aeriană de la Geilenkirchen, unde operează avioane AWACS, în care, deşi avem alocate cinci posturi, ocupăm doar trei. Acelaşi lucru se întâmplă şi la Comandamentul Operaţional Întrunit de la Brunssum, unde avem alocate şapte posturi, dar ocupăm trei. Situaţii similare există şi în alte zone de responsabilitate NATO. Este vorba de posturi în structuri multinaţionale ale Alianţei, negociate şi asumate de România. Militarii noştri îndeplinesc nişte misiuni împreună cu colegi din alte state NATO, iar dacă de la noi lipsesc patru din şapte persoane înseamnă că misiunile celor absenţi trebuie îndeplinite de militarii din alte ţări. Această situaţie ridică semne de întrebare asupra seriozităţii noastre, mai ales că vorbim de angajamente asumate. Motivul absenţelor noastre îl constituie lipsa banilor. Este păcat ca o imagine pe care România şi-a construit-o cu greu şi îndelung, chiar şi cu pierderi umane, să fie ştirbită pentru că uneori nu ştim să ne stabilim nişte priorităţi sau fiindcă nişte birocraţi angajaţi prin ministere cred că vor fi decoraţi dacă fac economii tăind din posturile pe care le avem la NATO”, precizează George Scutaru. (R.G.)

 6. Luni,rog cetățenii Bucureștiului să ocupe toate piețele și Palatul Cotroceni,iar Diaspora și noi,din celelalte orașe ale României,vom susține în piață acest musai protest împotriva măsurilor grotești și inutile luate acum 3 ani,dar e mai mult de-atât!
  Știu că e a doua zi de Paște,dar pe 6 mai a ieșit Băsescu să ne spună că nu sunt bani,că se taie salarii și pensii și se mărește TVA,iar 3 ani mai târziu descoperim că au fost bani pentru Videanu și Sebastian Ghiță și alți nefericiți!
  Le urez acestor nefericiți care s-au înavuțit pe spinarea noastră și scuza CRIZEI GLOBALE(care nici nu exista sau din care am ieșit) să îi prindă Paștele,departe de familiile lor și să rămână SINGURI!
  Oameni buni!Jandarmii nu ne pot lua pe toți,și vor fi prea copleșiți dacă-l dăm JOS pe Băsescu,a doua zi de Paști!E chiar acum ori niciodată!A doua zi de Paști,pe mine cel puțin,mă va găsi în stradă strigând JOS BĂSESCU JOS REGIMUL!Hristos a înviat,Băsescu suspendat și mai multe!

 7. Nu se numeste Iisus Hristos? Isus Cristos a inviat la Roma de vreo luna si ceva. Ortodocsii il asteapta pe Iisus Hristos. Hristos a inviat!

 8. Sarbatori Pascale, cu sanatate, liniste si pace, alaturi de cei apropiati si dragi, tuturor celor care cred in Lumina. Ea este speranta.

 9. Sunt curios dacă această Koabitare lui Băseasca de la Hargita-Covasna-Cotroceni,cu premierul îi conferă posibilitatea Băsesascăi să ia lumină în noaptea Învierii?Data trecută a trimis un bodyguard să-i aducă lumină

 10. CNA-ul nu se autosesizeaza in cazul Kanal D ? Intrebarea in aceasta zi de Paste era pusa “vedetelor” asa: Este mai intens sexul dupa post ? Unele spuneau ca n-au tinut post. Problema nu ar fi neaparat intrebarea, ci ora la care sunt prezentate aceste emisiuni care invata copiii cum sa se prostitueze. Era ora 19:45, nu 01:45, asa cum ar fi fost normal sa dea astfel de emisiuni.

 11. Sfintele Sarbatori de Pasti , sa ne
  lase o raza de lumina in sufletele
  noastre , sa fim mai buni , mai sinceri
  si sa nu ne pierdem Speranta in Dumnezeu !
  Multa sanatate familiei d~vs d~le Radu Tudor !
  Hristos a Inviat !

  Sincere felicitari d~le Radu pentru stilul
  si emisiunile d~vs , sunteti pivotul de
  opinie al ANT.3 – pentru mine , singurul
  poate ramas pentru care mai urmaresc ANT.3 !
  (restul , usor usor si-au pierdut substanta)

Leave a Reply