Vicepreședintele Parlamentului European, Ioan Mircea Pașcu, comentează în termeni duri conflictele din PSD. Acesta susține, pe Facebook, că este uimit de reacția unor colegi din partid legat de violențele de la protestul din 10 august, scrie stiripesurse.ro

“Sunt mahnit de ușurinta cu care colegi din partid, mai de aproape, sau mai de departe, îmbrățiseaza teza celor care au orchestrat violentele din 10 August, ca autoritățile au “supra”-reacționat!?

Sunt uimit și mâhnit sa văd cum, prin “criticile” lor facile, unii colegi contribuie la inversarea rolurilor in episodul din 10 August: adică, nu violenta incontestabila a unora dintre protestatari – de care protestatarii pașnici nu numai ca nu s-au disociat, dar au și protejat-o, intr-o ruptura fata de protestele anterioare – ci reacția autorităților ar fi fost problema centrala!?

In felul acesta, nu cei care au vrut sa dea o lovitura in forța guvernării PSD-ALDE sunt vinovați, ci cei care au împiedicat acest lucru!

Iar asta o susțin PSD-isti cu statura, actuala sau anterioară, sprijinind astfel manipularea post-eveniment a “organizatorilor” tentativei de lovitura, care, in încercarea de a se răzbuna pentru insuccesul acesteia și intimidarea pentru viitor a autorităților, au trecut la atacarea frontala a agenților statului, pentru ca s-au opus asaltului agresiv al celor care urmăreau capturarea sediului guvernului.

S-or fi gândit oare acești colegi cam ce ar fi însemnat capturarea clădirii guvernului, urmată aproape sigur de solicitări – sprijinite de la Cotroceni – de demisie a guvernului (de data asta nu pe Facebook) și instalarea variantei II a “guvernului meu”?

Dacă nu, aceasta înseamnă “infantilism politic”, iar dacă da, ceva cu mult mai grav!

Păcat!”, scrie Ioan Mircea Pașcu pe Facebook.

6 COMMENTS

  1. hahaha asta normal ca are orbul gainii fiind la mii de km de Bucuresti in hoteluri de 5 stele … Firea sta in Bucuresti mana in mana cu prefectul care i-a spus adevarul, sa te ia dracu de oligofren care de imbuibat ce esti tii cu cei care gazeaza si isi ucid propriul popor!

  2. Ce sa-i faceti d-le Ioan Mircea Pascu, poate unele din colegele Dvs. au calcat in ultima perioada, prin mai multe sufragerii.

  3. Un nesimțit care ar trebui sa apere cetățenii, copiii gazați, bătrânii gazați care au murit , și cei 500 de oameni răniți la proteste. Noi il plătim…ar trebui sa demisioneze

  4. “copiii gazați, bătrânii gazați care au murit” si ai un fix cu “demisia” … cred ca traiesti pe alta planeta.

  5. Well, chestia cu “gazarea” populației ar fi bine sa treacă in uitare, și cât de repede posibil, fiindcă nici măcar o societate care umbla in mâini (ca sa nu zic cu fundul in sus) precum cea românească actuala, nu poate sa facă din tâmpenie un stindard. Paralela dintre reprimarea mitingului violent de pe 10 August și Holocaust e exact asta: o tâmpenie pe care nici măcar naziștii calificati n-ar susține-o, cu atât mai puțin un europarlamentar de stânga “clasica”. Mircea Pascu se enervează pe drept—certurile dintre duoul primar-prefect și ministrul afacerilor interne pe tema “exceselor” jandarmeriei sunt o tâmpenie care, încurajată de unii sau alții dintre suporterii combatanților, risca sa rupă coeziunea partidului, și-așa pe cale de destrămare din lipsa unui ideolog și-a unei ideologii conturate. Pe deasupra, se strica și imaginea de deschidere pe care PSD și-a câștigat-o promovând femei in posturi cheie; una e sa se bata Sica Mandolina cu Carmen Jandarmerita, și alta sa se bata “ fetele” din capul primariei și-al prefecturii cu “fata” din vârful Internelor (vorba lui Ștefănescu); bătaia între femei e repede dusa in derizoriu și “handralaii” de colegi ai lui Firea, Cliseru, Dan, care susțin ba pe unele, ba pe cealaltă, pentru plăcerea lor personală, sau la îndemnul unor dușmani ai PSD, îngroasa derizoriul, in cazul de fatza, pana la caricatura. Sa speram ca se aude la timp, apelul la trezire lansat de Pascu, altfel doamnele pesediste vor deveni și mai tare ținta laturilor aruncate de protestatarii profesioniști asupra lor prin parcări și pe unde se nimeresc sa dea nas in nas cu respectivele specimene.

Leave a Reply