Europarlamentarul Renate Weber :

Dupa aproape patru ani in care am actionat ca om politic independent si dupa o lunga perioada de introspectie, am decis ca nu e momentul sa ma retrag din viata politica, desi, dat fiind contextul actual, cel putin al politicii romanesti, aceasta ar fi fost cu siguranta cea mai comoda optiune pentru mine personal. Dar in viata nu e mereu despre noi… e si despre ceilalti si despre ce crezi tu ca ai de oferit celor din jurul tau.

Asadar, azi am decis sa ma alatur oficial partidului ALDE Romania, pentru ca a face politica, a lupta pentru un ideal, a-ti pune in practica un crez, toate sunt imposibile fara un partid care sa te sustina si sa te ajute. ALDE a fost si ramane singura mea optiune politica.

Este singurul partid din Romania care se fundamneteaza pe valori in care cred si pe care le impartasesc, pe principii liberale autentice. Pe respectarea si protejarea drepturilor si libertatilor fundamentale.

Pentru mine asta este sfant si asa ceva nu se tranzactioneaza, nici macar in politica. Sper ca prin prezenta mea in ALDE sa contribui la dezbaterile si deciziile partidului si impreuna cu actuala conducere sa covingem ca prosperitatea individuala, prosperitatea economica a Romaniei pot fi sustinute cu si prin respectarea drepturilor civile, politice si sociale ale romanilor.

14 COMMENTS

 1. Renate Weber a făcut o alegere bazată pe experiența mandatului trecut, când a acționat ca independent cu sprijin punctual, pe proiecte, din partea ALDE european; in baza aceluiasi tip de experiența, Mircea Diaconu a ales sa nu mai candideze, ceea ce înseamnă același lucru, si-anume, faptul ca e aproape imposibil sa impui un proiect de lege, sau sa concretizezi orice inițiativa parlamentara din poziția de independent. Diaconu, om bătrân, cum singur se definește, a renunțat fiindcă nu vrea sa se mai înroleze in nici o tabăra, porcăria cu expulzarea din PNL i-a fost de-ajuns ca sa priceapă pericolul inrolarii. Weber, mai tânăra ca vârsta, și lipsită de opțiunea artistica de care dispune Diaconu, se înrolează in tabăra care practica aceeași filosofie politica (liberalismul) ca și a ei. Și, dacă ne uitam la peisajul electoral românesc și la miscarile, cât se poate de dubioase, care se petrec zi de zi (vezi alianța PNL-Basescu, și nu numai) ne putem da seama cum vor sta lucrurile la europarlamentarele 2019; urmează o bătălie total lipsită de scrupule între PPE și restul formațiunilor și cine rămâne sa se bata pentru principii în vânzoleala asta de interese contrare, nu poate s-o facă de unul singur. Din păcate pentru liniștea mea (și-a altora din diaspora neinrolata la armata johannista șau ciolosista) dacă mai adera câțiva oameni serioși precum Weber, la ALDE, voi fi silită sa ies la vot in primăvara viitoare!

 2. Ma bucur ,a facut o alegere buna ,probabil o sa mai aiba un mandat de europarlamentar, sper sa ramana fata de interesele României ca pana acum.

 3. Ei si? Daca a intrat in alde madam,ii intra mai multi bani in buzunar cetateanului de rand? Le creste nivelul de trai cetatenilor majoritari? Totul e doar pentru ei perindatii in politica!

 4. Alta fripturista. Cand ii auzi cum se sacrifica ei saracutii, sa nu ti se faca greata?
  Ailalti care nu s-au orientat la fel de bine cica se intorc acasa sa se implice in lupta la baioneta, pentru romani la ei acasa. Aceeasi ipocrizie dar cu alta palarie.

 5. Sincer! Pentru ce tot ies mitingii in strada cand li se pune pata(marilor capi)? Ies in strada doar pentru haos,ura si violenta?!? Sau ies in strada pentru a-si face loc altii la “furaciuni”!? Asa se vede,asa lasa ei de inteles prin micile ecrane de oriunde ai privi!
  In loc sa iasa cu un program serios care are legatura reala cu tara si cetatenii romani,ies pentru a bulversa memoria cetateanului! Prin imaginea din strainatate la toate modificarile genetic plus destule socante, o idee de bun simt se poate pune in practica!
  Daca as fi organizator de mitinguri, le-as propune sustinatorilor ceva socant dar bun pentru natiune si tara! AS CERE SA FIE VOTATI TOT ACEIASI SCAUNARI PE FUNCTII CU ANUMITE CONDITII STRICTE SI ANUME:SA ADUCA TARA SI CONATIONALII LA STADIUL DIN 1990-1991 CAND TARA FUNCTIONA FOARTE BINE SI CETATENII AVEAU UN NIVEL DE TRAI MULT MAI BUN FATA DE ACTUALITATE,AGRICULTURA CEL PUTIN LA ACELASI NIVEL(Fara Euri bolnavocioase),INCLUSIV INDEMNIZATIILE SI FACILITATILE LOR ANULATE,TOTUL PENTRU BUNASTRAREA TARII SI CETATEANULUI TRAITOR IN TARA, DACA NU RESPECA, IESIM CU PARUL SA LE MULTUMIM PENTRU RESPECTUL ACORDATCETATENILOR TRAITORI IN TARA! Atat de multi perindati politic, care s-au imbogatit din politica incat trebuie,chiar bligatoriu, sa se intoarca bunerangul in defavoarea lor!
  E doar o idee si nu trebuie sa sariti cu mizerii!

 6. Inca o mostra de “manipulare”,de necredibilitate acordata si indusa votantilor PDS-ALDE!
  https://m.capital.ro/olguta-vasilescu-avertisment-catre-pensionarii-vor-fi-direct-afe.html
  Lasa bre,cine va vrea in continuare,va vor vota si cei care nu prea mai au incredere in voi,va spulbera!
  De ce atata sete si alerta sa ramaneti tot voi la guvernare?! Nu cumva tot voi ati gresit enorm fata de proprii sustinatori,scotandu-i in fata ca baza a majorarii salariilor si pensiilor,cand de fapt ati majorat pana la triplat la ai vostri colegi si restul cetatenilor din tara cu picatura!
  Ufffff, ce gandire si cocept mizerabile!

Leave a Reply