Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut vineri, 3 februarie a.c., la Valletta (Republica Malta), o declarație de presă în marja reuniunii informale a Consiliului European.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declarației de presă:

„Bună ziua!

Am terminat prima parte a întâlnirii de astăzi, o întâlnire informală. Am avut două subiecte mari pe care le-am discutat astăzi împreună cu liderii europeni. Dimineaţă, tema a fost migraţia şi felul în care trebuie să ne implicăm cu toţii ca să controlăm fenomenul migraţiei, în special pe ruta Mediterană care a fost astăzi tema principală, iar a doua temă, care a fost dezbătută până acum câteva minute, a fost ce fel de relaţie îşi doreşte Uniunea Europeană cu Statele Unite ale Americii, având în vedere că acolo este o nouă administraţie.

Trebuie să spun din capul locului că ambele discuţii au decurs într-un ton foarte pozitiv. Şi una şi cealaltă au lăsat efectiv să se înţeleagă o chestiune extrem de importantă pentru noi: suntem uniţi! Uniunea Europeană ştie ce vrea, liderii sunt convinşi că doar împreună vom putea să rezolvăm problemele cu care ne confruntăm. Doar împreună putem să facem faţă crizelor.

Poziţia României, pe care am exprimat-o în chestiunea migraţiei, este foarte bine cunoscută. Noi suntem dispuşi să ajutăm. Suntem dispuşi să ajutăm pe cei care sunt implicaţi în măsuri de securitate, care sunt implicaţi în măsuri de organizare, de sesiuni de training ş.a.m.d., dar am subliniat şi astăzi că este foarte important să mergem la cauzele migraţiei şi să ajutăm ţările de unde vin cei mai mulţi migranţi.

În partea a doua, relaţia Uniunea Europeană – Statele Unite ale Americii, toată lumea a fost de acord că este o relaţie tradiţional bună şi aşa trebuie s-o păstrăm. Pentru România, evident, această relaţie este foarte specială. Am subliniat de nenumărate ori că pentru România Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii este deosebit de important, este vital şi în acest context, sigur, poziţia României a fost în favoarea unui parteneriat puternic şi am toată convingerea că încolo de îndreptăm.

În afară de aceste două teme, trebuie să spun că am avut în pauzele care au fost atunci programate foarte multe discuţii cu aproape toţi liderii europeni. Lumea a vrut să ştie de la mine ce se întâmplă în România, cum evoluează situaţia şi nici nu aş putea să reiau toate discuţiile, ar dura mult mai mult, însă este important să se ştie că toţi sunt interesaţi, toţi sunt îngrijoraţi şi toţi speră ca România să facă tot ce se poate pentru a rămâne ferm pe calea statului de drept. Toţi au apreciat foarte mult faptul că românii au o voce puternică şi au rămas impresionaţi când le-am spus că sute de mii de români au ieşit în stradă pentru a protesta pentru statul de drept în România. Toţi, repet, toţi ar regreta profund dacă România ar face paşi care ar îndepărta-o de la statutul de stat de drept.

 

31 COMMENTS

 1. Pai s-a dus sa o pledeze direct acasa la stapanii lui care l-au pus logofat peste colonie, s-a dus la PPE-istii lui din Bruxelles “de dreapta” care sustin si promoveaza tot ce vedeti ca se intampla actualmente pe la noi.

  P.S. Sper sa spuna totusi, pana la urma, in fata tuturor la Bruxelles daca tot n-a putut sa o faca in Romania, cu ce bani si-a luat el alea 6 case pe care a zis ca si le-ar fi luat “din banii obtinuti din meditatii la fizica”, cica! Noi romanii asteptam explicatia, totusi!

  Asta ne confunda grav cu suporterii aia ai lui pe care si i-a scos in strada! Pa

  • Cata nerusinare sa ataci Romania si guvernul ei ales democratic in afara! Un tradator de neam si tara! ca sa dea guvernul jos se preteaza la cele mai josnice actiuni! Un presedinte de tara trebuie sa promoveze si sa apere Romania nu sa o destabilizeze! Ati vazut vreun politician din tarile democrate atacandu-si propria tara in afara> Va zic eu nu. Oricat de mult ar fi adversari au un pact de a-si apara tara in afara!

   • TRADATOR nenorocit,

    Ai instigat impotriva unui sistem democratic si a unui guvern recent ales de parlament prin vot.
    Guvernul ales da legi nu strada, nu procuratura.
    Asa e in democratie.
    In dictatura institutii de forta isi aduc oamenii in strada (profesionisiti, naivi, neinformati, idioti, ) sa rastoarne guverne democratic alese.

 2. Sunt interese majore economice si financiare ale celor din afara, acum se vede din satelit despre ce este vorba de fapt cu tara noastra! De cand am aderat la UE in 2007 am devenit piata de desfacere pentru produsele straine din import. Aia de-afara sunt disperati, nu de situatia politica de la noi, ci de firmele lor si de oamenii lor de afaceri care scot banii din tara fara sa plateasca un eurocent impozit pe profit.

  Romania, tara bananiera?! Adica Romania este “o colonie”, asa cum ne spunea Dl. Serbanescu Ilie? Nu pot sa cred, pe cuvantul meu!

  P.S. Sa guvernezi in conditiile astea, e practic imposibil dreac! Eu nu inteleg de ce pe noi nu ne conduc aia din PPE de la Bruxelles direct, ce dreac o mai dam cu toti logofetii “de dreapta” pe care si-i tot pun PPE-istii pe la noi??! Ce dreac o mai aburim cu voturile si cu alegeri?! Pe bune acum! Vai de mama noastra!

 3. cu tot respectul, nu credeam ca voi ajunge sa gandesc asa ceva…. basescu nu ar fi indraznit a faca asa ceva… auzi, au fost impresionati ca lumea a iesit pentru statul de drepti, cred si eu ca liderii europeni s-au minunat ca s-a strigat DANA ESTI IUBIREA MEA! (la Ploiesti)

 4. Astazi avem numele unui tradator. Mai sunt si altii care ne canta pe la PE si UE. Vai de mamitica noastra pe cine am ales.

  • Din intrebarea ta iti dai seama singur cum a iesit Iohannis Ghinion castigator in turul 2 la alegerile din 2014 cu peste 6 milioane de voturi, dupa ce dupa primul tur toate institutele si casele de sondare a opiniei publice il dadeau la 10% procente in urma lui Ponta. Restul e cancan.

   P.S. Stapanirea din Bruxelles! L-a votat diaspora, ce dreac! Iti dai seama…

 5. Unde a precizat Johannis ca sute de mii de demonstranti erau antiguvernamentali? Toti cer retragerea ordonantelor de amnistie si gratiere. Sa stea 4 ani impliniti! Doamne ajuta ! Dar sa respecte statul de drept! In campania electorala nu au zis nimic de gratiere si amnistie! Absolut nici o propozitie! Sa mareasca salariile sa le faca zeci de mii de euro ca toti se bucura!

  • Te referi la Iohannis Ghinion care si-a cumparat 6 case din banii castigati din meditatiile pe care le-a dat la fizica? Ala care a fost angajat toata viata lui la stat, el avand salariu de bugetar?! Da, nici eu nu pot sa imi explic de unde a avut banii, si este clar ca a mintit ordinar atunci cand a zis ca cele 6 case le-a cumparat din banii de meditatii! Cine stie din ce afaceri oneroase a facut rost de banii respectivi!

   Oricum, nu il controleaza nimeni si probabil ca el de-aia se lupta ca chiorul pe “justitia independenta”, pentru ca daca nu o mai controleaza el ramane fara case si el altceva nu are, ca n-are copii. Pa, pa

  • Viperă, şarpe veninos ce eşti…! Îţi hrăneşi orgoliul cu naivitatea “oamenilor tăi”, masa de manevră căreia i-ai inoculat ideea că ea este puterea, când de fapt, ştii foarte bine că nu aşa stau lucrurile…Doar te foloseşti de ei…Un fel de prostituţie politică…Nu te dreanjeză haosul şi nici ce va rămâne în urmă, şarpe greţos! “Ai impresia” că eşti un “mare om de stat”, dar nu eşti decât un instigator josnic, ascuns în spatele unui aparat represiv şi a turmelor incitate, îngrijorat de like-urile lui si de cât de mult i-a scăzut popularitatea după 11decembrie. Se spune că tot ce dai , de zece ori vei primi înapoi…venin dai, de el să ai parte!

  • Dacă și tu, Carmen, care ești pe-aici de ceva timp, o arzi cu ordonanțele… Nu exista ordonanta de AMNISTIE. E vorba de o ordonanta de gratiere. Una foarte în regulă, nu ne afectează cu nimic. Adevaratii infractori misuna pe stazi cu masini de lux, n-au fost prinsi de DNA. Dealtfel DNA este organul cel mai abuziv din Romania. Este definitia infractiunii de ABUZ IN SERVICIU. Percepția mea este ca DNA are ca unic obiectiv executarea membrilor PSD si ai aliatilor lor. DNA nu lupta impotriva coruptiei ci vaneaza ministri PSD si ALDE. Totul la comanda lui Iohannis. Așa cum am aflat, masurile pentru îmbunătățirea condițiilor din penitenciare au fost incluse de PSD în programul de guvernare doar ca forma acestora nu era încă destul de clara. Dacă și președintele CE recomanda gratierea… Acum cred ca e clar ca aceste proteste sunt doar ultimele zvâcniri ale unui sistem totalitar inventat de Basescu și preluat de Iohannis. Sustinut de PDL-ul de culoare galbena si gherila USR. Sunt lansate teme false 100%. Deci abuzul în seviciu nu mai era prevăzut în Codul Penal, fiind practic anulat de o decizie a CCR. Ce-au făcut astia din guvern? La-u reintrodus. Din neștiință probabil, dar prosti or fi de nu il vor scoate prin alt OUG. Acum vedeți cum va apucați sa strigați sa lase articolul așa cum e! Prosti au fost ca nu omis orice referire la aceasta infracțiune, care, repet nu exista în Codul Penal decât scriptic, cu o eventuala adnotare cum ca prin decizia CCR…nu se mai aplica. Sa renunțe PSD la modificarea asta, sa vedem ce mai zice strada! Pai strada zice sa plece guvernul PSD și sa vina al lui Iohannis. Cum? Și pe aia multi, multi de-au votat cu PSD și ALDE nu-i întreabă nimeni? În niciun caz Iohannis!

 6. Iohany in loc sa medieze, se straduie sa distruga linistea constitutionala.Impreuna cu agentii sai , platiti de noi, impotriva noastra.
  VA ROG SA OBSERVATI CA SI IN CAZUL GUV.PONTA, ATUNCI CAND S AU INCERCAT MASURI SOCIALE , S A TRECUT LA DESTABILIZAREA TARII.
  ISTORIA SE REPETA.
  VOR VENI GUVERNE CARE VOR TAIA TOT

  • Pai, fac cum le cere Bruxelles-ul! De ce crezi ca in 2016 am avut “zero” absorbtie la fonduri europene? Asa s-au inteles aia de la Bruxelles cu Ciolos si cu Ghinea. Noi, Romania, executam! Am vrut sa aderam la UE, asta e! Noi ce dreacului credeam, pana la urma?

 7. Dragi antibasisti declarati prin scoaterea denuntului din CP la mai mult de 6 luni de la comiterea faptei va luati adio in a-l mai vedea pe Basescu in catuse cred ca realizati asta dar si de multi basisti care i-au facut jocurile.O sa spuneti ca l-a protejat nu mai stiu cine…Ce facem cu traficantii de DROGURI,de COPII,de ARME etc Pe astia nu-i prinzi(vorbim de marii capi interlopi) decat denuntati de locotenentii lor si asta dupa ani de cautari,infiltrari in sistem,munca sub acoperire toate astea platite greu din banii nostri.unde au fost suficiente 6 luni ca sa-i prinzi astfel incat dosarul sa nu pice ? Voi redactorii de la Antene chiar nu realizati cat sunt de nocive aceste Ordonante ? Sunteti cu hotii din parlament si din sistem sau cu poporul asta amarat si calcat de toti in picioare.Domnul Voiculescu oricum va iesi nimeni nu mai poate da timpul inapoi sa-l opreasca pe Basescu sa-l condamne.Acum Basescu scapa iar noi toti vom trage targa pe uscat ca sa fie hotii lui Dragnea fericiti,liberi si prosperi.

  • Sefule, astea nu va indigneaza? De ce nu iesiti cu pancarte si cu astea?! Ia spune! Moralistii si marii luptatori ai vietii! Succes!

   1. De ce nu cereti ba si sa i se retraga imunitatea Presedintelui Romaniei, indiferent cine ar fi el?

   2. De ce nu cereti ba si legea raspunderii magistratilor, sau “malpraxisul la procurori”, daca in Romania orice categorie profesionala raspunde daca greseste sau daca isi bate joc de meserie si de existenta, ba nenorocitilor ce sunteti?

   3. In calitatea voastra de mari luptatori pentru corectitudine si dreptate care sunteti foarte indignati de furt, de ce nu cereti ba sa va spuna Iohannis Ghinion cu ce bani si-a cumparat cele 6 case, daca el a fost angajat toata viata lui la stat avand salariu de bugetar?

   P.S. Basisti opariti “de dreapta”, voi nu sunteti altceva decat niste alti golani ordinari, cu singura mentiune ca voi sunteti aia “de dreapta”. Sal

 8. Domniilor oare cât sa mai îngăduim aberațiile acestui profesor care sa înbogățit din urma “meditațiilor date unor oameni care doreau adoptarea copiilor fără sa treacă prin procedura legală de adopție , de acea nu toți profesori care dădeau meditație copiilor reușeai sa cumpere 5 case . Dar ce vrei oameni ăștia au avut “GINION”

 9. Nu m-ai pot cu Iohanis , a mers la in Alta poarta sa pirasca romånia . Finvidioas si ofticos din fire acest domn professor care cu greu , leaga doua fraze in lb romåna
  Este o enigma cum a ajuns presedinte.
  Nimeni din EU nu vrea o Romania putrnica , ne vor consumatori , resursa umana si pamintul grinarul europei de alta data.
  Cind ne-au fost furate 7,5 mil de voturi, nu am auzit Bruxelles-ul sau USA sa-si faca griji de directia gresita care se indreapta Romånia.

 10. Zece trepte ale unei lovituri de stat

  1. Alianța PSD+ALDE câștigă alegerile, dar nu își poate instala un Guvern decât după aproape o luna, din cauza opoziției președintelui.
  2. Sub pretextul unor acte normative care, chipurile, atacă statul de drept, președintele Klaus Ioahannis cheamă lumea în stradă și participă la prima manifestație.
  3. Partidele din opoziție și președintele Klaus Iohannis stimulează, zi de zi, demonstrații din ce în ce mai puternice, la care participă și un mare număr de cetățeni de bună-credință, dar ignoranți.
  4. Președintele Klaus Iohannis îi contactează pe reprezentanții partenerilor euroatlantici ai României și îi convinge că Guvernul a declanșat o bătălie pentru oprirea luptei împotriva corupției. Aceștia dau declarații care stimulează și mai mult manifestațiile publice.
  5. În Camera Deputaților și Senat, opoziția abandonează parțial lupta parlamentară, declanșând manifestații directe și violente.
  6. DNA declanșează o anchetă împotriva tuturor reprezentanților Executivului și a colaboratorilor acestora care au contribuit la elaborarea proiectelor de legi penale.
  7. Ancheta in rem se transformă în anchetă in personam, iar premierul României devine suspect, învinuit și apoi inculpat.
  8. Președintele Klaus Iohannis îl suspendă conform Constituției, astfel încât încep negocierile pentru formarea unui nou Guvern.
  9. Alianța PSD+ALDE este fracturată sub presiunea sistemului și a partidelor de opoziție.
  10. Actuala putere cedează în favoarea unei noi construcții guvernamentale, nășită de președintele Klaus Iohannis.

  Sorin Rosca Stanescu

 11. Scrisoare către un prieten aflat în stradă. Nu te voi ierta dacă dai brânci României în brațele Sistemului

  Dragă prietene din stradă !

  Hai, mai întâi, să vedem ce ne apropie și abia apoi ce ne desparte.
  Ne apropie, fără a intra în amănunte, ideea că PSD – ALDE folosesc schimbările din Justiție pentru a-i ajuta pe Dragnea, pe Tăriceanu și pe ceilalți tovarăși de arme.
  Ne mai apropie şi conştiinţa faptului că politicienii au furat, iar fiindcă PSD a stat cel mai mult la putere, a furat cel mai mult.
  Atât ne apropie, în rest, totul ne desparte.
  Ne desparte ideea ta că Iohannis moare de dragul anticorupției. Ecuația arată astfel: Iohannis iubeşte Sistemul, iar fiindcă Sistemul iubeşte Anticorupţia care îi conferă putere, Iohannis trebuie să iubească Anticorupţia.
  De ce iubeşte Iohannis Sistemul ai aflat, pentru că îi e teamă de el că îi scoate scheletele din dulap. Scheletele numite case furate, incompatibilităţi rezolvate şi probabil altele.
  Cred că am folosit greşit cuvântul iubeşte, în fond Iohannis urăşte Sistemul, dar îl sprijină de frică. Drept bonus, Sistemul se sfătuieşte cu Iohannis pentru a identifica împreună persoanele din politică şi afaceri care trebuie eliminate.
  Aşa e în Mafie.
  Fără Sistem, Iohannis e un Mare Zero, nu mai pupă un al doilea mandat şi, mai ales, nu îşi mai poate îndeplini angajamentele faţă de forţele oculte care l-au propulsat în fruntea României.
  Chestiunea cu forţele oculte nu o pot demonstra, dar urmăreşte-l pe acest om şi vei vedea că el are ceva de spus contra şi acţionează contra ori de câte ori avem şansa să se întâmple ceva bun în ţară, cum ar fi, de pildă, înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.
  Să vedem acum ce se întâmplă cu tine, prietene.
  Tu iubeşti anticorupţia, ceea ce e firesc, o iubim toţi cei normali la cap. Iubind anticorupţia, îl iubeşti pe Iohannis şi iubeşti Sistemul. Iohannis şi Sistemul spun că te iubesc şi ei pe tine.
  OK ! Deocamdată.
  Problema este că un segment din lupta anticorupţie este o luptă împotriva politicienilor incomozi şi a capitaliştilor români care nu se dau la o parte din faţa multinaţionalelor.
  Ne trebuie o luptă anticorupţie cinstită, constituţională, fără epoleţi.
  Întâmplător, PSD vrea, cel puţin pentru moment, acelaşi lucru. Spun întâmplător, fiindcă se întâmplă să fie victimă, dar dacă PNL sau USR ar reprezenta vreun pericol pentru Sistem, ar avea şi ei de suferit şi ar fi şi ei, deloc întâmplător, de partea PSD.
  Deocamdată însă tu nu ai, prietene, pe altcineva care să te apere de Sistem decât acest PSD.
  Ori nu vrei să te apere nimeni de Sistem, consideri că Sistemul nu are treabă cu tine deoarece nu eşti nici politician, nici om de afaceri ?
  Dar ce eşti tu ? Un român, nu-i aşa ?
  Dacă eşti un român, nu-i aşa că măcar din dragoste de ţară şi din mândrie de român nu ai vrea să existe un Sistem pe care să nu îl poţi controla prin vot ?
  Poate vei dori şi tu ceva în legătură cu ţara ta în viitor şi vei dori să votezi. Ce să mai votezi dacă legile le face Sistemul, deciziile le ia Sistemul, iar Sistemul distruge pe oricine nu cade la pace ?!
  PSD este în acest moment răul necesar. Iohannis este mai binele care dăunează binelui, adică o iluzie.
  Dacă nu înţelegi asta, îi vei da brânci României în braţele Sistemului şi n-am să te iert.
  Sau te voi ierta dar va fi prea târziu şi zadarnic vom plânge unul pe umărul celuilalt.
  Cu prietenie,
   
   
  Gheorghe Smeoreanu

  http://www.criterii.ro/index.php/en/national/19126-scrisoare-catre-un-prieten-aflat-in-strada-nu-te-voi-ierta-daca-dai-branci-romaniei-in-bratele-sistemului

 12. Serios! Citez din spusele acestui ocupant al principalului scaun/funcţie a ţării care aruncă cu noroi din străinătate în cetăţenii români(aici în România nu e în stare să administreze armonia şi comunicarea):
  ””am subliniat şi astăzi că este foarte important să mergem la cauzele migraţiei şi să ajutăm ţările de unde vin cei mai mulţi migranţi.”’
  Bă nenicule tu nu eşti în stare de ceva bun şi pozitiv în ţara noastră dar să ajuţi migranţii şi ţările respective nici atţt!
  Bre vezi-ţi de scaunul tău şi administrează corect ţara asta în care nu eşti demn de funcţia ocupată!
  Cum ajuţi tu migranţii şi ţările respective?
  Menţinând catăţenii români în sărăcie drastică doar pentru a-ţi atrage avantaje proprii?
  Sper să nu ai parte de alt mandat de la cetăţenii români!

 13. Pozitii pro si contra firesti. Aproape nimeni nu comenteaza succesiunea si conexiunile actiunilor : un miting cu aparenta de spontaneitate, inflamat si instigat de Iohannis, PNL, USR, ONG-uri; ralierea fatisa intr-un cor anti PSD, a DNA, Parchetul General, CSM, Avocatul Poporului; intoxicarea Parlamentului European
  Toate acestea au culminat cu un fapt extrem de grav, deschiderea unui dosar penal fata de initiatorii si semnatarii ordonantelor. Despre acest ultim fapt se comenteaza foarte putin, doar de unii jurnalisti responsabili. O pozitie si actiuni transante pe aceasta chestiune, erau asteptate, in primul rand de la coalitia aflata la guvernare, dar si de la opozitie(intr-o buna zi li se poate aplica si lor).
  Tinerii frumosi si liberi chiar nu vad si nu aud aceste actiuni extrem de grave, acestea cu adevarat de natura a periclita grav statul de drept, atat de clamat. Incepe sa nu se vada padurea din cauza copacilor !
  Daca nu ne trezim, s-ar putea ca pericolul semnalat de Bogdan Chireac sa devina iminent.
  Vecinii din cele patru puncte cardinale, fara exceptie(sa facem o incursiune in istorei), isi freaca palmele.

 14. Alt amărît care are “ungurenii lui”… Doamne, ce specimene populează Cotrocenii în ultimii ani!

 15. Johannis, cel care instiga (impotriva statului si pentru caderea Guvernului; si nu e prima data !), cel care dezbina si nu cel care uneste, cel care dezinformeaza, fiind cu dubla masura (la masuri similare ale ministrului Pruna si ale lui Grindeanu), cel ce nu e mediator (conform Costitutiei), ci partinitor si implicat numai intr-o parte a spectrului politic, cel care minte, cel care ascunde si este „ascuns” de Justitie pe motiv de imunitate (nu poate fi condamnat in mandat, dar cercetarea poate incepe). Daca ar fi plangeri penale, infractiunile pot duce peste 20-30 de ani. Declaratiile sale coincid cu masurile Justitiei, masuri care se dovedesc in numar mare nefondate ! Justitie la comanda politica ! Nenumaratele actiuni fara discesnamant ar putea fi explicate nu medical, ci prin apartenenta la grupul infractional international al lui Soros !
  Numele lui Iohannis apărea, încă din luna iunie 2015, pe lista oficială a membrilor Consiliului ECFR, din care fac parte mai multe personalități internaționale, foști premieri și foști președinți de stat, comisari europeni, ambasadori și miniștri de externe.
  Klaus Iohannis e însă SINGURUL șef de stat în funcție din această listă (mai precis, care a fost in functie 1 an si jumatate), el acceptând funcția de membru în consiliul ECFR după ce a devenit președintele României. Și asta deși Constituția prevede că „în timpul mandatului, Președintele României (…) nu poate îndeplini nici o altă funcție publică sau privată” (art. 84, alin.1), dar și că „președintele exercită funcția de mediere (…) între stat și societate” (art. 80, alin.2).
  După ce subiectul a luat amploare, iar la ANI a fost depusă o plângere prin care se solicită verificarea incompatibilității sale, Klaus Iohannis, întrebat fiind de reporterul România TV dacă este sau nu membru în Consiliul ECFR, a dat un răspuns surprinzător: „Nu sunt și nu este nicio incompatibilitate. Într-adevăr, mi s-a propus să fiu membru în consiliu (n.r – ECFR) și am spus că sunt bucuros să spun că-mi doresc acest lucru după încheierea mandatului de președinte”, a declarat președintele.
  Cu alte cuvinte, președinte explică prezența sa pe lista oficială a Consiliului ECFR prin calitatea de… invitat. Dar figura pe lista oficială a Consiliului ECFR din iunie 2015.
  Alături de președinte, pe lista publicată de site-ul oficial al ECFR, se mai află, din partea României: Daniel Dăianu, Monica Macovei, Alina Mungiu-Pippidi și Ion Sturza. Din cei cinci membri români trecuți pe lista Consiliului ECFR, Iohannis e singurul care-și neagă azi apartenența.
  Contactat de Active News, Daniel Dăianu ne declara că este imposibil să apari pe acea listă, fără să fi membru în Consiliul EFCR. „Nu ești primit în acest consiliu decât dacă ai recomandări. Ți se propune să devii membru și accepți sau nu.”
  In sincron cu declarația președintelui, ECFR i-a șters acestuia numele de pe lista membrilor Consiliului. Operațiunea a fost efectuată în viteză, numele lui Iohannis apărând în continuare pe lista aferentă României, din harta alăturată (vezi Active News).

Leave a Reply