Home Articole Iohannis aproba urmarirea penala a lui Petre Roman

Iohannis aproba urmarirea penala a lui Petre Roman

2063
3
SHARE

“Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis marţi, 27 octombrie a.c., Ministrului Justiţiei, domnul Robert-Marius Cazanciuc, cererea de urmărire penală a domnului Roman Petre, fost Prim-ministru al României în perioada 26 decembrie 1989 – 26 septembrie 1991, a domnului Voiculescu Gelu – Voican, fost Viceprim-ministru al României în perioada 28 decembrie 1989 – 28 iunie 1990, şi a domnului Stănculescu Victor Atanase, fost Ministru al Apărării Naţionale în perioada 16 februarie 1990 – 30 aprilie 1991, pentru a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispoziţiilor art. 109 alin. (2) din Constituţia României, republicată, ale art. 12 şi ale art. 18 din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, având în vedere Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008”, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

3 COMMENTS

  1. Well, Roman era prim ministru. Chiar daca a fost doar o paiata, trebuie sa explice cine l-a manuit de nu s-a putut opune salbaticiei. Pacat, insa, ca liberalii,care s-au caznit grozavnic sa-l scoata din Parlament, au acum ocazia sa scape de el, definitiv, fara sa miste un deget. Ba, poate, si cu ceva glorie, daca se ajunge la vreo condamnare, fuziunea cu PDL le-a adus doar faima de giruete politice.

  2. După 25-26 de ani? Un dosar deschis apoi închis poate fi considerat dovada că ”muncim” pentru veniturile primite. Încă o lună sau un an de zile de bălăcăreală şi plîngăceală alături de împroşcarea cu noroi şi ură! Bine că mi-aţi asigurat liniştea şi siguranţa sănătăţii prin acel abonament de la 1 noiembrie. Vă mulţumesc şi poate sînt destui mulţumiţi.

  3. Se vede clar ca “Cineva”,vazand amploarea fenomenului USL in 2012 si ascultand discursul lui Ponta, sau mai ales al lui Antonescu, a tremurat de frica desteptarii romanilor si pericolul unei unitati din ce in ce mai mari in jurul unor obiective de interes national. asa ca a trecut la manevre ,pe cai subterane, de dezbinare a poporului ca sa fie in continuare usor de dominat si exploatat.Si astfel a manevrat ruperea USL cel mai probabil prin presiuni,amenintari sau santaj,prin plantarea si bagarea pe gatul penelistilor a lui iohannis (cu trimiterea pe linie moarta a lui Antonescu),cu bagarea surpriza a pnl-ului in ppe si a unirii pnl-ului cu multscuipatului pdl,si scoaterea lui iohannis ca presedinte cu vreun milion de voturi aparute brusc (cel mai probabil de pe la martieni).Si incercand tot felul de manevre cu care sa tot intretina tensiunea politica la limita exploziei acum s-a gandit sa dezgroape si vechea rafuiala de acum un sfert de secol ca sa nu aiba romanasii ragaz sa isi puna intrebari despre alte nasulii si mai ales sa puna in umbra schimbarile totusi in mai bine realizate de guvernarea pornita in bazele usl si nicidecum ppe-ista.Si uite asa ne-am intors la basmele si legendele de altadata cu feti frumosi care cantau in Piata Universitatii si isi mai aprindeau cateo…cladire de institutie, sau macar un trolebuz, si cu balauri dotati cu bata si lampash care,ca si ceilalti,adica vitejii din 13 iunie ,isi luau nasul la purtare si treceau usor la exces de zel cand se vedeau multi si stapani pe situatie.

Leave a Reply