Preşedintele Klaus Iohannis a comentat joi apelul transmis de ambasadele a douăsprezece state care se declară îngrijorate de modificarea legislaţiei penale, el spunând că acestea au “perfectă dreptate” şi că astfel de atenţionări sunt transmise de mult timp şi de el, dar şi de alţi români.

“Au perfectă dreptate. Este lucrul pe care l-am spus eu de multă vreme – legile justiţiei se pot modifica, dar modificările trebuie să fie de aşa natură încât să îmbunătăţească independenţa şi eficienţa sistemului de justiţie. Iar aceste atenţionări, sigur, sunt exact lucrurile pe care le spun şi eu de multă vreme şi lucrurile pe care le spun mulţi români”, a declarat şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut aceste declaraţii la Bruxelles, unde participă la reuniunea Consiliului European.

18 COMMENTS

 1. Exact ce se aștepta de la președinte, o revanșa după umilința istorică administrata cu ocazia lansării candidaturii in curtea școlii de la Sibiu; din nefericire, aceasta mediocritate umflata numita Johannis mai are un an și jumătate de mandat, adică tot timpul din lume pentru a-și lua revansa după revansa la modul meschin cu care ne-a obișnuit. Și, evident, nu-l va demite nimeni in ajunul preluării președinției CE pur și simplu nu merita bătaia de cap; as avea totuși o sugestie, anume sa fie tratat de presa independenta pe măsura nimicniciei care-l caracterizează: cu cât mai putine apariții pe post. Fiindcă nimicul in cantitate prea mare sfârșește prin a irita chiar și mințile cele mai adormite.

  • Gest mafiot presupune ca parlamentar sa schimbi codurile penale în favoarea ta. Nu iti convine o decizie a justiției și tu imediat schimbi articolul din codul penal prin care ai fost condamnat. Pentru toti parlamentarii există modificarea articolelor asta este cel mai abject t, jegos, rușinos, condamnabil și incalificabil gest din partea parlamentului României. Pentru asta se demonstrează de peste 600 zile cu milioane de oameni in strada, pentru asta am fost apostrofati de toti partenerii strategici prin ambasade prin reprezentați de seama ai lor…S-au oripilat. Nu pot sa-l uit pe Timmersman cand s-a exprimat ” Pentru numele lui Dumnezeu nu schimbati legile in favoarea voastra”

   • @Carmen, citez din scrierea ta:” Pentru asta se demonstreaza de peste 600 zile cu mlioane de oameni in strada,pentru asta am fost apostrofati de toti partenerii strategici prin ambasade prin reprezentanti de seama ai lor…S-au oripilat….”
    “Peste 600 zile cu mlioane de oameni in strada….” cum?
    – noaptea ca manipulatii si naivii sponsorizati !?
    – filmarea de jos sa para mai multi?!
    Habar nu aveti cat de mintiti si manipulati sunteti! Cereti bani oameni buni pentru porcaria asta,cel putin sa aveti de castigat!

   • mai Carmen, crezi tu ce vrei, da putina logica si ratiune nu strica nimanui:
    “Nu iti convine o decizie a justiției și tu imediat schimbi articolul din codul penal prin care ai fost condamnat. ”
    1) Pai daca ai fost condamnat deja, ce rost mai are sa schimbi articolul? Plus ca daca ai fost condamnat, pina seara te duci la Rahova si nu mai poti sa schimbi nimic…
    2) ce inseamna “imediat” pentru tine? Ca eu vad ca astia se ciciie de mai mult de un an sa schimbe ceva si tot nu prea au facut ceva… banuiesc ca pentru tine “imediat” e sinonim cu “deindata”, dupa DEXul lui Iohannis, nu?

    Altfel, eu doresc tuturor tefelistilor, oengistilor, civicilor si aparatorilor justitiei (inclusiv si mai ales securistilor de stil vechi sau nou) sa fie anchetati pe baza de o declaratie fara probe, ascultati fara motiv ca poate se gaseste unul, sa stea in arest preventiv citeva luni, sa stea prin tribunale citiva ani si la final sa fie achitati. Ar fi dovada, apud securistul procuror sef, ca avem o justitie impartiala si indepenenta.
    Dupa aia citiva ani pierduti, dupa o avere consumata pe avocati si o viata, familie si cariera distruse, va astept la miting pentru justitia voastra independenta si impartiala.

 2. da, partenerii externi au dreptul să fie îngrijorați dar dl Președinte trebuie să respecte decizia judecătorilor de la CCR.
  decizia CCR nu se negociază se aplică.

  • Nici parlamentul nici guvernele nu au aplicat hotărârile CCR… referendumul din 2009 Cand 75% din cei care au fost la vot au cerut 300 parlamentari nici acum nu a fost pus in aplicare desi CCR a cerut uite ca au trecut 10 ani și nimic. Președintele trebuie sa aplice constituția

   • @Carmen,
    Președintele Iohannis când a depus la jurământul pentru funcția de președinte a promis conectarea administrației prezidențiale la Constituția României.
    am multe de reproșat actualei majorități parlamentare dar cred că dl Iohannis trebuie să fie altfel.
    și dl Dragnea a pus în paranteză decizia ÎCCJ din dosarul Referendumului – este condamnat penal, prezumția de nevinovăție nu mai poate face obiectul discuției și totuși dl Dragnea este Președintele Camerei Deputaților.

    • Carmen, deci daca si altii au incalcat Constitutia, o poate si face si el pt ca e “for the greater good”?? :))) Misto logica. Democratia e buna, dar daca nu iese ca noi, facem scandal…dar e democratie si ne place.
     Lasa ca au respectat altii deciziile CCR ca lasii cand era pus la zid tatucul Base. Norocul nostru ca PSD-istii astia au respectat Constitutia si deciziile CCR la referendum si ni l-au lasat pe chior pe cap in continuare.
     V-a placut marinelu’, a dat exemplu bun de incalcare a Constitutiei si nu ati mai sarit ca arsi, ba chiar va convine ca a creat un precedent sa faca si altii acelasi lucru, dar doar cand va convine voua si va confirma opiniile regurgitate pe fb.
     Mila mi-e de voi….cand v-oti trezi. Dar mai mila mi-e de noi pentru rahatul in care ne bagati cu fanatismul vostru incarcat de pasiunea justitiei 🙂

  • partenerii externi isi vad de interesul lor..adica sa ramina acea individa acolo sa le acopere ilegalitatile facute de cei din tarile lor..ilegalitatil pe care nu comit acasa la ei…doar se poate si altfel

 3. Ba nene,covobala asta respecta legislatia romaneasca,Constitutia Romaniei sau e un infractor politic trimis sa sustina afacerile si excrocheriile strainataturilor?!

 4. Donald Trump le-a spus aliaților occidentali, la summitul G7, că „NATO este la fel de rău ca ALENA” (surse)

  Deci cine ne apara de rusi mai Radu Tudor, americanii, sau tarile din UE care se inarmeaza ?
  NATO va disparea. Europenii nu suporta hotia si bolsevismul PSD ALDE. Grea decizie pentru tine.

 5. Nu se poate ca o astfel de ticalosie sa rămână nepedepsită. A pățit el imperiul roman. Și a pățit rau. A pățit el Ceaușescu. Și a patit rau. Dragi ticalosi, fiți liniștiți! Istoria ne arată că nota de plată nu rămâne neplatita.

 6. Un gest profund antiromanesc, lipsit de orice licar de patriotism, tact, de demnitatea unui Presedinte al unei tari UE, si unde, departe de tara, la Bruxelles. Domnia sa mai vrea un mandat de Presedinte ? Ne-a tradat asteptarile si nu de azi de ieri.

Leave a Reply