”Asta e din capitolul hoțul strigă hoțul. Eu, Klaus Iohannis, nu am fost niciodată urmărit penal, în nicio calitate. Această coaliție anti-justiție formată din penali celebri încearcă să se spele aruncând așa ceva în spațiul public. Nu am avut probleme, cei cu dosare nu au ce căuta în vârful politicii”, a spus azi presedintele Klaus Iohannis ca replica la acuzatiile lui Tariceanu.

“Nu vă ascund că am şi anumite îngrijorări şi îngrijorările mele provin din faptul că semnalele din ultima vreme indică faptul că preşedintele nu va ţine cont de votul exprimat de majoritatea românilor. Eu cred că acestea sunt mai degrabă declaraţii electorale cu scop tactic, care urmăresc de fapt îndepărtarea românilor de la vot”, a declarat co-presedintele ALDE Calin Popescu Tăriceanu.

El a declarat că nu şeful statului este cel care stabileşte criteriile de desemnare a premierului, ci votul cetăţenilor.

“Preşedintele nu stabileşte criterii. Pentru alegerea premierului există un singur criteriu: votul cetăţenilor, nimic altceva. În Constituţie nu se pun condiţii suplimentare, în Constituţie se vorbeşte foarte clar că premierul este dat de partidul sau de cei care reuşesc să facă o majoritate în Parlament, aşa cum este în orice democraţie”, a precizat Tăriceanu, la BEM, la depunerea listelor electorale pentru alegerile parlamentare.

 

El a adăugat că, în primul rând, trebuie aşteptat rezultatul urnelor. “După aceea, desemnarea premierului este treaba practic a partidelor şi aşa cum am mai spus preşedintele formalizează acest lucru. Vă dau exemplul din 2014. Cu toate că Băsescu nu l-ar fi pus sub nicio formă pe Ponta, rezultatul urnelor a fost clar şi a trebuit să-l pună pe Ponta prim-ministru. Şi domnul Iohannis va trebui să facă acelaşi lucru”, a spus Tăriceanu.

El a declarat că prezumţia de nevinovăţie trebuie să funcţioneze pentru toată lumea, “aşa cum şi pentru preşedintele Klaus Iohannis se pare că a funcţionat”.

“Din ce ştiu eu, în România există numai două categorii – cei care sunt nevinovaţi şi cei asupra cărora instanţa a stabilit printr-o decizie definitivă vinovăţia. Aşadar, cred că în România, aşa cum şi pentru preşedintele Iohannis se pare că a funcţionat, prezumţia de nevinovăţie trebuie să funcţioneze pentru toată lumea. Vreau să readuc aminte că preşedintele Iohannis a candidat la alegerile prezidenţiale din poziţia de penal, aşa cum foloseşte el această stupidă expresie, cum atribuie această calitate unora dintre cei care participă la procesul electoral. Deci Iohannis a fost penal şi s-ar putea încă să fie considerat ca atare, pentru că ştiu că a făcut uz de o cale de atac excepţională care până de curând nu era accesibilă tuturor cetăţenilor români şi sigur că are o problemă în plus faţă de noi, că el este şi condamnat. Aşa încât i-aş recomanda preşedintelui să fie mai rezervat şi să nu mai folosească dubla măsură”, a afirmat Tăriceanu, după depunerea, la Biroul Electoral Municipal, a listelor cu candidaţii ALDE Bucureşti la parlamentare.

El a adăugat că Iohannis este ”penal sadea”, afirmând că dosarul său a fost instrumentat de DIICOT şi trimis la DNA. ”Dacă preşedintele foloseşte această terminologie este bine să ştie că toţi oamenii şi preşedintele a beneficiat în ochii românilor, pentru că l-au şi ales, de această prezumţie de nevinovăţie, cu toate că ulterior a fost găsit vinovat pentru înşelăciune şi abuz în serviciu în dauna intereselor publice. Dosarul lui a fost instrumentat de DIICOT şi trimis la DNA. Deci, penal sadea! Despre ce vorbim”, a mai spus Tăriceanu.

 

8 COMMENTS

 1. Despre casele lui Iohannis de știa din timpul campaniei electorale… De făcea și bascalie, pornind de la” Năstase patru case”… ajungând la Iohannis șapte case… După cum știm suspiciunile s-au confirmat în instanță chiar dacă acest lucru nu convine.

   • Infractorul de la Cotroceni a pierdut in proces civil o casa smanglita cu acte false. O spune instanta ca actele erau false in hotarare definitiva.
    Normal era ca sa urmeze procesul penal pentru fals si uz de fals obtinere de foloase necuvenite plus evaziune fiscala. Dar niciun procuror nu se ocupa de asta. Sistemul neo-securist se ocupa doar de adversari nu si de slugile lui.
    Hotul de la Cotroceni striga intr-adevar prindeti hotii cu un tupeu si o nesimtire colosala.

  • Despre cele 7(sapte) case ale lui Ponta nimic,ai uitat ? Impropriu spus case,la Cornu are chiar un domeniu sa fie in nota cu alt mare colectionar de imobile din PSD.Nu-i nimic amnezia se trateaza,mai ai sperante.

 2. eh, acum daca Tariceanu ar avea cojones, l-ar da in judecata pt calomnie. De ce ii spune hot, a fost condamnat definitiv tariceanu pe ceva?
  Dar asta e adevarata fatza a lui Iohannis: face pipi pe ce spune si face justitia, el are parerile lui personale care n-au nicio treaba cu un stat de drept, dar are pretentia ca altii sa nu-l faca penal pe el. un penibil. Si tariceanu un moiceanu

 3. Presedintele este garantul democratiei si bunastarii poporului, trebuind sa ne apere ca urmaritii penali, condamnatii definitiv sa nu mai ajunga niciodata in fruntea tarii!

Leave a Reply