Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că proiectele celor 10 legi ale securității naționale, publicate în exclusivitate de G4Media, sunt doar ”un prim draft” ce nu era destinat publicului larg. ”Cineva, și știm cine, a considerat că e bine să le dea pe surse. E o eroare majoră, oamenii sunt îngrijorați”, a spus Iohannis într-o conferință de presă la Buzău.

Președintele Iohannis a spus că proiectele de legi urmează să fie dezbătute în guvern și în CSAT înainte de a fi trimise în Parlament.

”Dacă anumite abordări din primul draft nu sunt corecte, vor fi corectate. Nu își dorește nimeni o restaurație a vechii Securitati. Sunt speculații pur și simplu eroante, eronată e și scurgerea acestor prime forme către media și, în final, am trecut de această fază. Personal mă voi îngriji ca acolo unde draftul nu a avut o formă corespunzătoare timpurilor noastră să fie corectat. Ingrijorarile nu sunt necesare”, a răspuns marți șeful statului la o întrebare adresată de Euronews România.

Întrebat dacă mandatul șefilor de servicii ar trebui să fie limitat, Iohannis a spus că ”e o discuție care se poartă și în final, când vom avea proiectele care să fie prezentate publicului, aceste chestiuni vor fi scrise acolo. Nu vreau să mă pronunț acum”, scrie g4media.ro

 

Leave a Reply