Home Articole Iohannis : “Dacă se respecta legea, niciunul nu ar fi trebuit să...

Iohannis : “Dacă se respecta legea, niciunul nu ar fi trebuit să moară”

4546
39
SHARE

Presedintele Klaus Iohannis in aceasta seara :

“În data de 20 octombrie a avut loc un accident. Polițistul Bogdan Gigină care conducea o coloană oficială a murit într-un accident. Acest lucru a produs multe emoție, multă indignare. După zece zile, în 30 octombrie, a avut loc tragedia de la Clubul Colectiv. Această tragedie a afectat, dacă pot să mă exprim așa, nervul națiunii, a atins cel mai sensibil nerv al națiunii române. Oamenii, care inițial au fost doar indignați, au devenit revoltați. Au așteptat acțiuni, au așteptat rezultate, au asteptat, de ce să nu spunem, demisii din partea unor politicieni care, evident, au eșuat. Oamenii au așteptat ca cineva să-și asume răspunderea să apară în clasa politică românească acea responsabilizare politică. Majoritatea politicienilor nu au înțeles aceste cerințe decât foarte târziu. Foarte târziu au înțeles că nu pot face orice, nu pot ignora voința poporului. Acele accidente, și cu polițistul care a murit într-un accident, și tragedia de la clubul Colectiv, s-au produs fiindcă legi și norme au fost ignorate, fiindcă cei care au fost responsabili de verificarea, care au fost responsabili de impunerea legii nu și-au făcut datoria și atunci oamenii, la început mai timid, pe urmă tot mai vocal, au cerut o schimbare.

Aseară, indignarea românilor s-a transformat într-o revoltă autentică. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă pentru a-și arăta indignarea, revolta, nemulțumirea. Majoritatea, în București, dar și în multe alte orașe, s-a ieșit în stradă și trebuie să recunoaștem, manifestanții au avut dreptate. Ei au solicitat lucruri de bun simț, au solicitat demisiile celor vinovați, au solicitat răspunsuri, au solicitat clarificări. Aseară au avut loc, după părerea mea, cele mai potrivite manifestații de stradă pe care le-am văzut eu. Oamenii au ieșit, au protestat, au mers în diferite locuri, unde și-au spus nemulțumirile, practic nu au fost incidente, nu au fost încăierări, nu au fost abordări nepotrivite, dar oamenii au arătat clar ce așteaptă: schimbarea.

În fine, târziu, foarte târziu, Guvernul a demisionat. A fost nevoie să moară oameni ca această demisie să se producă. Dacă s-ar fi respectat și dacă s-ar fi impus respectarea normelor și a legilor, niciunul nu ar fi trebuit să moară. Acum avem o situație nouă, un guvern demisionar. Aștept ca prim-ministrul demisionar să îmi înainteze demisia, demisia Guvernului, și, imediat după aceea, voi lua legătura cu partidele politice parlamentare și voi convoca consultări cu partidele. Aceste consultări, în varianta optimală, vor avea loc deja mâine, cel târziu poimâine. Vreau încă în cursul acestei săptămâni să finalizez prima rundă de consultări politice pentru a avea o imagine despre cum văd partidele soluționarea acestei situatii. Vom avea un Guvern interimar, vom avea o soluție pe care o voi comunica atunci când ea se cristalizează. Sigur, astăzi deja și partidele și analiștii au vehiculat fel și fel de variante. Nu vreau astăzi să intru în detalii tehnice. După ce vom parcurge următorii pași și după prima rundă de consultări, voi veni în fața opiniei publice, voi expune primele concluzii și voi expune opinia mea în ceea ce privește demersul ulterior. Însă, aceste schimbări sunt doar un nou pas, un pas important, dar doar un pas în direcția schimbării politicii românești, în direcția îmbunătățirii performanței clasei politice românești înspre o politică așa cum ne-o dorim cu toții: eficientă, pragmatică, transparentă. Mai e mult de făcut.

Nu putem să credem că o simplă schimbare a guvernului rezolvă problemele României, nici măcar problemele clasei politice românești. Este nevoie de mult mai mult. Eu sunt dispus să-mi asum aceste demersuri, care, în final, vor duce la un alt fel de politică în România, o politică pentru cetățeni, o politică previzibilă și transparentă. Și, apropo de solicitările de altă natură care au apărut în cursul ultimelor zile și care au fost formulate în cursul demonstrațiilor de aseară, este adevărat. Și demonstranții aici au făcut un lucru simplu: ne-au spus ce cred ei că trebuie să se întâmple în viitorul previzibil. Cred că aceste solicitări sunt corecte, sunt solicitări de bun simț. S-a vorbit despre clădirile din București care sunt supuse riscului seismic și unde trebuie intervenit. Perfect adevărat. S-a vorbit despre îmbunătățirea situației din spitale. Perfect adevărat. Au fost făcute propuneri care cu siguranță trebuie să fie luate în seamă de politicieni. Și oricine va fi în următorul guvern va trebui să ia seama de aceste chestiuni și va trebui să vină cu soluții. Pentru asta este nevoie de consultări, este nevoie de consultări publice și politicienii vor trebui să se obișnuiască să asculte pe cel care i-a trimis acolo, pe cetățean. Și atunci vom putea împreună să rezolvăm mult mai repede, mult mai eficient o serie de probleme care ne sunt cunoscute. Dacă e să fim cinstiți, noi știm aceste lucruri. Doar că unii care au guvernat au preferat să le amâne sau să le ignore. Sper că următorii guvernanți nu vor repeta această greșeală.

Vă mulțumesc !”

 

39 COMMENTS

 1. Legea dormea in sertarele guvernului de 5 luni.Normele de aplicare daca erau finalizate si publicate in termenul prevazut de lege clubul ar fi trebuit sa fie inchis mai demult iar in acea seara nu ardea nimeni de viu acolo !Va place sau nu va place asta este situatia.Oricum ar fi in acest moment toti dar toti politicienii ar trebui sa faca un pas inapoi,unul important.Cred ca in cei 26 de ani si-au dovedit pe deplin ticalosia,neputinta,impostura…Ca au trecut de la un partid la altul sau de la o coalitie la alta.Un singur om politic si-a meritat stima si respectul celor care i l-au acordat in acesti ani,unul singur.Corneliu Coposu !!! Din pacate a plecat prea repede la Dumnezeu iar noi am ramas cu aceste gunoaie de politicieni care ne-au adus in sapa de lemn in timp ce ei au prosperat de la o zi la alta.

 2. Cel mai superb e ca mitomanul plagiator a disparut de pe scena politica!

  La brutarie! O asteptam pe Kovesi cu forte noi!

 3. Ce-am inteles ca-n piata se vrea schimbare totala ?
  Prin forta strazii ?
  Pai ce sunt legionari ?
  Au avut cu totii, noi toti cetatenii Romaniei, mult clamata diaspora, am avut ocazia sa votam pe cine ne-a dictat constiinta.
  Ceea ce se vrea acum este vecin cu-n razboi civil, unii chiar vor asta, neamtul inconstient a chemat la asa ceva si este impardonabil ce se intampla in marea democratie romaneasca. Tocmai ca nu este de departe o democratie.

 4. “Guvernul meu” ca sa-l citez pe d-nul presedinte ia nastere din cenusa unor nevinovati, astept sa-i vad cum vor bea sampanie la numirea primului ministru si a echipei sale de la pnl fiind mandri de ceea ce au reusit…de parca ei nu au nici o vina, doar Ponta, Piedone si Oprea, care da, sunt vinovati fiecare in dreptul lui!

  • Un foarte mare adevar. Daca in Romania nu se eluda legea Iohannis nu ar fi ajuns niciodata presedinte.Si tocmai pentru ca cineva a modificat legea anterioara inlocuind-o cu o criminala hotarare de guvern in 2006 care a permis declaratia pe propia raspundere declaratie prin care se putea respecta scriptic legea dar paradoxal toti pacaleau realitatea, am avut aceasta tragedie.De raspundere ministeriala ne vorbeste domnul Iohannis sau cand e vorba de colegii din partidul dumnealui de suflet se face ca nu pricepe? Reducand la absurd as vrea sa il vad si eu pe inteligentul care a gandit legea urcandu-se in taxiul al carui conducator a declarat la primarie pe propie raspundere ca e apt de condus si nu are antecedente rutiere grave.

 5. “Un presedinte necrofag!!! Când un preşedinte încurajează protestele de stradă împotriva guvernului din propria ţară, într-un moment de extremă sensibilitate socială, acel preşedinte este un necrofag care zdrobeşte între maxilare ultima fărâmă de speranţă şi decenţă a României.
  Decidenţii din ţara noastră, la fel ca şi cei din stradă, sunt prea tineri, prea lipsiţi de experienţă, de memorie, prea dependenţi de alţii pentru ca imaturitatea să nu fie uşor şi decisiv manipulată înspre ceea ce vor cei care nu au legătură cu România.

  Nimic nu este mai dezgustător decât să vezi un individ care se hrăneşte cu cadavre carbonizate, inspirând impasibil mirosul dulceag al revoluţiilor imbecile în fruntea cărora se află de un an de zile. Necrofagul simte momentul prielnic al sentimentului de revoltă care nu poate fi ignorat, care poate fi exploatat politic. Necrofagul se ascunde sub haina liderului naţional, sub masca sistemului, sub litera legii sau a mesajelor seci, aidoma călăului care descăpăţânează fără să-i poţi vedea rânjetul de satisfacţie care umple golul de sub masca socială.”

  • In mintea lui ponta ca si a lui geoana vor fi cele 5 milioane de voturi de la prezidentiale pentru care au cica o datorie sa nu predea tara unui babau negru si pentru care ponta a mai stat ca o fantoma politica inca un an la guvern cand din 2014 trebuia sa isi prezinte demisia de onoare si sa lase psd sa se reformeze dupa infrangerea de la prezidentiale .In schimb ponta oprea si ghita au tinut de scaune cu dinti si iata unde sa ajuns daca nu respecti o regula de aur a democratiei si anume ca nu conteaza cate voturi iei daca pierzi alegeri pleci acasa nu stai ca un penibil premier mai ales dupa tot scandalul din alegerile prezidentiale din 2014.

  • Bad news. Oamenii nu ii vor nici pe blaga, gorghiu si basescul tau drag. Ce te faci acum, baseala ?

 6. Klaus, omul Noii Securitati care a incalecat biata Romanie a iesit sa-si puna “guvernul meu” de basisti. Deja MRU in strainatate lucreaza pentru el, face agitatie propagandista ca da bine la prostime cu Paris si Londra…

 7. Cum adica”a fost nevoie sa moara”?Cata nesimtire!Sasului i s-a cam urcat la cap!Crede ca daca a iesit lumea in strada o poate manipula cum vrea,ca si-o poate revendica?Face si el parte din politica murdara,cu oamenii din vechiul regim,cameleonici si corupti!!! Sa se gandeasca bine ca 5 mil. nu l-au votat,eu nu l-am votat!Asa ca,sasule,mai usor cu aruncatul cu vorbele!

 8. “A fost nevoie sa moara oameni ca aceasta demisie sa se produca”
  Pentru o asemenea declaratie de nemernic, Iohannis nu poate fi decat Ein Grosse Schwein.

  • Pentru ca se putea produce aceasta demisie atunci cand a fost maimutoiul pus sub urmaire penala. Ai inteles acum sensul? Ca nu s-au respectat legi si reguli elementare de catre patroni in cardasie cu autoritatile locale si functionary publici. Acum ai inteles sensul? Ca peste tot primariile si structurile publice sunt pline de oameni pusi politic si rudele lor. Acum ai priceput sensul? Ca toata ziua auzi de la acesti corupti care au generalizat coruptia in Romania ca sunt victim politice si beneficiaza de prezumtia de nevinovatie. Acum ai priceput sensul? Ca ai presedinte de partid condamnat in prima instant care mai are si nesimtirea sa propuna premier. acum ai priceput sensul? Ca ai avut premier urmarit penal si vicepremier care considera politia mosia lui. Acum ai priceput sensul? Daca nu l-ai priceput iti traduc eu. Ca trebuia sa isi dea demisia cand a fost pus sub urmarire penala nu dupa ce au murit 32 de oameni si a iesit lumea in strada.

 9. Rectific:singura fraza sincera din discurs se refera la moartea care, in sfarsit, l-a scos din neputinta si deci, din ridicolul primului sau an la Cotroceni. Restul e o salata de raspunsuri si garantii la cererile extinse ale multimii condimentata cu piosenie si modestie oportunista.

 10. Lasa demersurile ca am vazut ca te pricepi la vile si cncedii. Daca erati mai buni luptati sa corectati legile sa nu se ajunga aici.

 11. Modul in care antena3 prin Badea,Oana Stancu si ciuvica l-au atacat pe reprezentatul studentilor care demonstreaza in Bucuresti, este revoltator si scarbos. Daca aceasta “revolutie” nu a fost organizata de antena3 nu inseamna ca trebuie batjocorita de niste jurnalisti pontisti pesedisti. Este pentru prima data dupa revolutie cand oamenii s-au rasculat spontan si lupta impotriva coruptiei si a schimbarii clasei politice. Oameni care protesteaza frumos si pasnic sunt acuzati de jurnalistii antenei3 ca sunt influientati de Pipidi care a afost aparatoarea regimului Basescu, mai fiind invocati si altii. Mai bine faceti emisiuni numai cu Ponta ca va ies frumos.

   • Mi-a placut enorm de mult fetele jurnalistilor din studioul antenei3 agitate si contrariate crişcând din dinti ca ” revolutia” a indepartat regimul corupt pontist pe care l-au adus la putere si l-au promovat si vad ca il deplang. Daca pe dictator l-ati indepartat aducand in strada 10000 de protestatari acum ati ramas perplecsi ca regimul ponta a fost indepartat de 150000 de protestatari care nu au fost adusi nici de Gadea nici de Badea. Tipul de jurnalism care a folosit pentru a manipula telespectatori cuvantul “basist” a disparut cu aceasta revolta minunata. Jurnalistii sper ca au inteles in ultimul ceas ca menirea lor nu este sa aduca un regim la putere si sa-l mentina sus indiferent cat fura, jurnalismul inseamna buna credinta, informare corecta, impartialitate si respect! Doamne ajuta!

    • Cât de ticăloasă poți să fii să spui așa ceva ?
     Ce dracu v-a furat Ponta de-l urâți așa de tare ?
     Vino cu probe concrete și apoi venim și noi ceilalți care nu gândim ca tine să-ți aducem dovezi despre mafiotul național „ Scufundaseu ” care a nenorocit o țară întreagă și guvernul aceasta a reparat totul după el ; din cauza unor slugi jegoase care contra evidenței mai pot ține cu acest infect și purulent național , această țară a stat pe loc 10 ani .

  • Nu trebuie sa judeci niste cetateni care pur si simplu sant suparati ca ponta a fost inlaturat asa de brutal de cetateni romaniei .Uni din media se mai mira si acum de ce a plecat ponta sant tot aceiasi jurnalisti care luni si marti spuneau ca piedone nu are de ce sa plece la fel se intrebau de ce sa plece oprea in cazul Bogdan Cosmin Gigină.Sant interese mari in media multi sant partizani mai ceva ca membri de partid .Media e un fel de portavoce politica a partidelor ,este dreptul lor sa sustina pe ponta pana in panzele albe.Un gest normal era ca ponta marti seara sa le fi dat un telefon sa le spuna mai baieti nu ma mai aparati cu atat inflacarare ca eu miercuri dimineata imi dau demisia.Dar normal ca ponta nu da doi bani pe cei din media sa folosit de ei si acum i-a lasat cu ochii in soare. Asa a facut si in 2014 cand badea il intreba: Domnule ponta nu ar fi bine intai sa numarati voturile toate si apoi sa ne spuneti ca a castigat johannis?Asa a facut ponta si cand a plecat din fruntea psd .Chiar si azi uni sant asa rupti de realitate incat spun ca ponta a plecat onorabil si ca e un on de mare demnitate cand adevarul este ca a plecat cu coada intre picioare si un sut in fund dat de cetateni patriei .

  • Da,rascule foarte “spontane” (dirijate de agitatori platiti de iohannis si oamenii lui,noua penelime) contra “intregii” clase politice,numai contra coruptului iohannis nu.IOHANNIS SE VREA DICTATOR CU UN GUVERN AL LUI DE MARIONETE folosindu-se de tragedia unor tineri pe care avea obligatia sa-i protejeze.Striga rasculele: CORUPTIA UCIDE!!! Pai cine a votat coruptii,cine a votat din nou basimea,cine l-a votat pe coruptul mare tartor pe care nu-l intereseaza decat sa se foloseasca de fraierii care cred ca fac ei guverne stand pe strada,la Centru Vechi sau pe bordurile lui Videanu.? RASCULELE basisto-iohanniste acum ataca Parlamentul tarii ca sa terorizeze parlamentarii si sa voteze vreo marioneta dorita de iohannis.O MIZERIE.IOHANNIS DEMISIA!!!

 12. A scris Flrin Chilian un articol cum ca incendiul ar fi fost o manevra politica, avand in vedere ca baietii cunochi albastri au legalizat droguri sa aduca bani la buget ma astept la orice de la criminalii astia. E posibil orice inclusiv o manw criminala ramane de vazut ce gaseste Nitu.

 13. Pentru referendum , pentru dna Rarinca , pentru abuzurile procurorilor si ale unor judecatori , pentru chinul de zece ani sub TB , pentru spitale inchise , etc., etc. nu a iesit nimeni in strada . Se vede manipularea grosolana facuta de asa-zisul PNL si de asa-zisul presedinte . Moartea tragica a tinerilor din club este de fapt terfelita pentru scopuri politice , iar finalul acestor manipulari va fi o noua mizerie pe care o vom indura din nou , ani de zile .

 14. OPERATIUNE PUR SECURISTA ORGANIZATA DE NISTE NEMERNICI IN TOATA TARA ,SLOGANE TRASE LA INDIGOU ”JOS PONTA” JOS PARLAMENTUL?? IMI ESTE SCARBA DORITA LUI JOHANNIS ”VREU GUVERNUL MEU” DAR CINE SE CREDE ACEST NESIMTIT??
  ACEST INDIVID NUMITUL JOHANNIS INFATUAT FARA EDUCATIE PRIMARA (7 ANI DE ACASA) CHIAR NE CREDE TAMPITI ?
  K/W/ JOHANNIS CU UN TUPEU MAXIM FACE O AFIRMATIE ABOMINABILA ”AU TREBUIT SA MOARA OAMENI CA SA FIE SCHIMBAT GUVERNUL?” CAT FARISEISM LA ACESTUI MAIMUTOI PARVENIT CARE CALCA IN PICIOARE MOARTEA PRIN GAZAREA A 32 DE OAMENI
  DEMISIA ESTE POSIBILA SI PENTRU MAIMUTOIUL DE K/W/ JOHANNIS
  UNICA SOLUTIE ESTE MONARHIA CONSTITUTIONALA
  REFERENDUM IMPOTRIVA LUI JOHANNIS -NU A FACUT NIMIC INTR-UN AN PENTRU ROMANIA SI ROMANI ESTE NUMAI UN CARAGHIOS CARE SE PLIMBA PE BANII NOSTRI IN TOATA EUROPA IMPREUNA CU DOAMNA SA NELIPSITA CARE ISI AFISEAZA TOALETELE SCUMPE SFIDAND SARACIA ROMANILOR PRIN APARITIILE EI ABSOLUT NEPOTRIVITE

 15. Tineri frumoși și liberi ” cretini ce sunteți ( unii dintre voi cărora li s-a luat interviu în Piață , habar n-aveau să spună ceva și se bâlbâiau îngrozitor – asta arată sărăcia vocabularului dar și a ideilor – iar alții spuneau niște aberații de-ți stătea mintea-n loc ) , una e să -ți arăți nemulțumirea și alta să dai jos tot ce există politic fără să iei în calcul că apare anarhia și că ne întoarcem în urmă cu 26 de ani .
  Dacă aveți sânge în instalație atunci constituiți-vă într-un partid puternic , veniți la alegeri și dacă sunteți votați pentru ideile revoluționare ce pot schimba țara și care arată că vechea clasă politică e depășită , atunci veniți la putere ; dacă nu , atunci forțați clasa politică să se reorienteze spre adevărata democrație , să devină corectă și cinstită cu oamenii care au votat-o și să caute soluții de stârpire a corupției și redresare a țării .
  Până atunci , pregătiți-vă bine și foarte bine ( învățați foarte mult că sunteți varză ) pentru responsabilitatea pe care vreți să v-o asumați , fiindcă a face politică nu înseamnă să fii analfabet și total paralel cu problemele ce trebuie rezolvate , ci să fii un vizionar și să ai o perspectivă a ceea ce trebuie făcut .
  PS Așa ați făcut și cu Iohană Prostul ; l-ați votat că ați crezut că e Mesia care o să vă facă o viață numai lapte și miere , dar de fapt nu e decât un gângav care n-are o idee proprie și care acum vine să arate ce corect e el și ce mizerabil e Ponta .
  Și încă ceva : cum e posibil să spună că politicienii n-au respectat legea când el însuși ca primar la Sibiu a stat într-o Primărie fără autorizație , dar de idiot ce e , nici măcar n-a știut acest lucru . De ce nu-și dă demisia , că a pus în pericol oamenii care intrau în Primărie sau el e mai presus de lege ?

 16. La Sibiu Legea s-a respectat d-le Presedinte? Chiar primaria Sibiu si alte locatii nu au avizele de securitate impotriva incendiilor, stire radio de astazi. Daca se intampla la Sibiu nu v-ati mai fi legat de morti! Trist este ca de fiecare data se inta in jocul politic! NU UITATI CA ROMANII VOR SCHIMBAREA INTREGII CLASE POLITICE! VOI SUNTETI INRAITI IN HAINE RELE, NU VA MAI VREM!

 17. pentru cei care au creierul spalat de propaganda basisto-penelista nu ar strica sa citeasca ce mai spune si un liberal, nu un pupincurist abject johannist.http://www.dcnews.ro/dupa-o-demisie_488633.html
  din pacate am constatat iarasi cat de spalati pe creier sunt amaratii de pe feisbuc. o simpla plimbare printre ei, fie pe trotoarul din fata teatrului fie la fantana arata cat de infantila si usor de manipulat e aceasta generatie feisbucista. nu faptul ca, ca de obicei la simple manifestari, apar aceiasi si aceiasi agitatori de serviciu sau de la servicii, care ii indemnau sa plece in mars fortat spre guvern si sa ceara demisia lui ponta, ci putinatatea ideilor dar mai ales credinta ca sunt cei care pornesc o noua “revolutie”, ca intreaga clasa politica trebuie sa plece si sa le faca lor loc. aici nu inteleg pupincuristii basisto-penelisto-johannisti ca la universitate se cere plecarea tuturor politicienilor actuali inclusiv a lui malai mare de la treicoceni.probabil prin studiourile tv “analistii” isi dau c cu parerea, ca de obicei, in functie de simpatiile politice. problema e ca strainii, atat de mult invocati, nu mai inteleg absolut nimic din “maretele” manifestari din ultimele zile. o vicepresedinta a unei mari companii multinationale in omeniul informaticii sosita de urgenta in tara dupa moartea in celebrul de acum colectiv a mai multor programatori ai comapaniei ne spunea ca evenimentele din ultimele zile arata de ce tara noastra ramane pe locurile codase din ue. in nici o tara civilizata nu isi da demisia un guvern sub presiunea strazii mai ales cand nu are nici o vina pentru ce s-a intamplat. mai remarca un lucru pe care nici “faimosii” nostru analisti nu il inteleg. demisia actualului guvern in conditiile in care se pregatea lansarea unor legi importante dar mai ales al noului buget al tarii si probabile tensiuni politice inerente acestui moment, vor crea disfunctionalitati majore si mai ales o lipsa de incredere a starinilor in ceea ce va urma. ca o prima consecinta a fost cresterea rapida a cursului valutar. iar ceea ce va urma, viteza de reactie a clasei politice, a masurilor rapide luate de guvern, dar mai ales stabilitatea politica sunt fapte de care tin cont toti investitorii. in rest prostiile debitate de un ins a carui aroganta depaseste nivelul de nesimtire care il caracterizeaza ne arata ca intre “sasul civilizat” si betivanul national nu sunt atat de mari diferente si ca pentru viata acestei tari, malai mare de la cotroceni va lua decizii care vor duce iarasi roamnia pe o panta descendenta. dar asa a vrut marea masa a feisbucistilor, aas a vrut diaspora dar mai ales asa au vrut serviciile. mai conteaza ce e bine pentru tara asta? asteptam cu incredere noile guverne feisbuciste nascute la universitate pe la opt seara si moarte deja pe la miezul noptii cand ultimii “revolutionari” se retrag pe la casele lor.

Leave a Reply