Home Articole La tampla cui va fi urmatorul pistol al revoltelor?

La tampla cui va fi urmatorul pistol al revoltelor?

5385
41
SHARE

Odată cu demisia premierului Victor Ponta, se încheie un sezon plin. De la prezidenţialele din 2014, Iohan¬nis şi Ponta n-au mai încăput în aceeaşi teacă. Au fost două săbii care s-au ciocnit în văzul lumii. Şi cum se întâm¬plă de secole în orice duel, doar unul rămâne în picioare.
Victor Ponta a fost un personaj politic ce a beneficiat de nişte şanse istorice. Pe unele a reuşit să le valorifice, altele au fost tratate ca o minge de baschet: direct la coş! Un lucru este cert: cu bunele şi cu relele personajului din frunte, Guvernul Ponta a reuşit câteva performanţe notabile, cea mai importantă fiind creşterea economică de peste 3% în fiecare din cei trei ani. Plus beneficiile pentru populaţie şi firme ce au decurs din măsurile sale.
Odată cu plecarea lui Ponta, dorită de foarte multe persoane şi instituţii din arhitectura de putere a statului român, se deschide calea pentru un joc total făcut de Iohannis. Actuala coaliţie PSD-AL¬DE-UNPR spune că rezistă. S-o vedem şi pe asta. Cred că formula cu cele mai mari şanse este a unui guvern care să întrunească voturile unei majorităţi ad-hoc, din care vor face parte absolut toate partidele. De uniune naţională, dacă vreţi să-i spunem aşa. Acest guvern va pregăti alegerile din 2016, locale şi parlamen¬tare.
Protestele însă vor continua. Revolta este împotriva politicienilor în general, împotriva modului viciat în care cei din administraţia centrală şi locală se comportă în raport cu cere¬rile populaţiei, dar şi cu banul public. PNL se iluzionează dacă presupune că revolta nu este îndreptată şi împotriva lor. Întrebarea este: spre care tâmplă politică se va îndrepta următorul revolver al protestelor?

41 COMMENTS

 1. Jokeanus face si el parte din clasa asta politica? Keovesescu, stancescu, slitu sunt vizati de protestatari, fiind numiti politic de aceasta clasa politica?

 2. Sunt anti PSD dar, asa este, correct, PNL-ul sa nu isi imagineze ca ei vor fi crutati, ce e in PSD putred gasesti cu brio si la PNL. PS: in piata am vazut si cereri ciudate (ca sa nu zic altfel), unii vor profita pentru a discredita ceea ce s-a intamplat si se va intampla in continuare in Bucuresti. Insa, marea majoritate a oamenilor de acolo au cereri serioase.

 3. Si iohanis face parte din clasa politica corupta are destule dosare si nici acum nu a spus unde sunt copii ,casele luate si date altor persoane si institutii fara dreptul legal .Daca se ia de la capat sa se ia cu toti si cu toate,,,,,, ce in Sibiu nu a fost si nu este coruptie. Sa aba onoare si sa-si dea si el demisia.

 4. Ce bine ar fi fost ca aceste proteste, fundamentate 100%, sa fi fost si in vara anului 2012 la suspendarea si apoi referendumul de demitere a lui Basescu. Dar vorba romanului, mai bine mai tarziu decat niciodata. Exista si un mare pericol : guvernul sa fie emanatia a 30.000-50.000 de protestatari. Anarhia ar bate la usa. Erau unii care strigau, de exemplu impotriva ANAF. Erau oare din cei cu taxele si impozitele la zi si cu produsele facturate legal ?! Printre protestatarii de buna credinta majoritari, se strecoara si impostori si borfasi ordinari.
  Mai este un adevar de necontestat : clasa politica este rezultanta votului nostru. Cum altfel, dincolo de fraude, Basescu a obtinut 2 mandate ?!

  • Se poate sa stabileasca si ce sfinti merita sa fie in calendarul bisericesc.Au mintea odihnita, asta-i sigur.

 5. Serviciile secrete nu doresc o Romanie puternica, prospera si democratica in adevaratul sens la cuvantului deoarece atunci din cei peste 25.000 de ofiteri ai acestor servicii peste 6/7 dintre ie vor ramane fara obiectul muncii. Ei stiind foarte bine ca numai prin haos, saracie si frica se poate stapani un popor si de aceea actioneaza ca atare. In Romania functioneaza 7 servicii secrete in frunte cu SRI, STS, SPP, DIICOT, Serviciul de Informatii al armatei… ce au peste 25.000 de angajati platiti regeste si care produc efectiv nimic, ei toaca doar miliarde de euro anul de la bugetul statului. Menirea lor principala chipurile pe hartie a acestor servicii este aceea de a apara viata si libertatea cetatenilor Romaniei de actiunile teroriste comise de cetateni autohtoni sau straini in tara noastra. La acest numar se adauga peste 350.000-400.000 de informatori ce sunt subordonati acestor capete de organe. Si bineinteles o zona supravegheata si monitorizata de serviciile secrete sunt chiar cublurile, puburile si restaurantele din Romania dar mai ales cele din Bucuresti mediul propice pentru trafic cu stupefiante si proxenetism. Asa ca in primul rand SRI cunostea adevaratele bombe cu ceas in adormire ce sunt reprezentate de aceste locatii publice, ce pericol sunt ele pentru viata celora care le fregventeaza din punt de vedere al unor eventuale incendii sau cutremure majore. Si daca le cunostea SRI trebuia sa informeze factorii de decizie din conducerea tarii pentru ca acestei sa ia masurile necesare pentru ca puburile, barurile si restaurantele sa fie aduse la nivelul zero de punere in pericol a vietii si sanatatii acelor care le frecventeaza. Faptul ca nu au informat organe abiliate ale statului demonstreaza in primul rand ca serviciiile secrete din Romania nu sunt interesate de apararea vietii cetatenilor tarii ci ele sunt interesante de ghidonarea vietii politice in folosul lor. Iar de la cunoasterea acestei realitati si pana la amorsarea unei bombe cu ceas, ca cea din clubul Colectiv, este doar un pas. O amorsare care declansata la tanc duce la caderea guvernului Ponta dupa 3 ani de crestere economica deschizand astfel calea hotilor si escrocilor din PDL camumflati in PNL sa se instaureze din nou la Palatul Victoriei astfel incat Romania sa fie din nou jefuita si demolata de cei care au mai facut-o sub guvernele Boc si Ungureanu, facandu-i astfel pofta lui Johannis de a avea propriu guvern asa cum acesta s-a dorit inca din seara cand a castigat alegerile prezidentiale in 2014.

   • Ce intrebare de doi bani??? Nu am avut tangenta cu serviciile ba mai mult aceste servicii Secu inainte de Dec. 89 si SRI dupa Dec. 89 au vrut sa ma omoare. Inainte de Dec.89 ca elev de liceu, intr-un liceu de elita bucurestean pe cand eram in clasa a 11 in anii 80, Securitatea a incercat sa ma racoleze atat pe mine cat si alti 2 colegi de clasa. Intr-o ora de geografie am fost fost chemat la conducerea liceului sub nu stiu de pretext. Iesind din clasa m-au abordat pe culoar de 2 securisti bine imbracati insotiti de diriginta mea care mi-au promis 3000 de lei pe luna, 2 costume noi de haine pe an si femei din momentul in care accept sa lucrez pentru Securitate urmand sa urmez cu loc asigurat din start cursurile unei facultatii cu domeniu tehnic aleasa de Securitate. Precizez ca eram tare la matematica si fizica la acea vreme. La sfarsitul convorbirii eu le-am spus ca trebuie sa ma consult cu parintii. Ajuns acasa le-am povestit tarasania parintilor mei si acestia n-au fost de acord sa auda de asa ceva. A doua zi la scoala mi-am anuntat diriginta ca nu sunt de acord cu asa ceva. Urmarea la nici o saptamana eu si un alt coleg care i-am refuzat ne-am imblonavit subit de o gripa cu febra mare care ne-a tinut la pat peste 3 saptamani si din care am scapat cu greu, celalalt coleg care nu i-a refuzat n-a patit nimica. In Iunie 90 dupa mineriada am fost cautat la serviciu la o mare uzina bucuresteana unde lucram de doi civili care mi-au chestionat colegii ce afinitati politice am, acestia spunadu-le ca in mod sigur sunt mort deoarece am participat la rebeliunea legionara de la Universitate. Eu lipsind in acele zile de la serviciu fiind ascuns la un prieten. Aceeasi tovarasi au facut cercetari si-n blocul in care locuiam stand de vorba cu vecinii si responsabilul de bloc. Asa ca stiu foate bine de ce sunt in stare securistii de ieri si srs-stii de astazi. Precizez de asemenea ca nu am fost nici membru PCR, asa ca intrebarea pusa e puerila.

     • Domnule Tudor vă rugăm mult să-i spuneți doamnei Grecu să vă lase pe dumneavoastră să moderați emisiunea LA ORDINEA ZILEI sau să o înlocuiți cu PUNCTUL DE ÎNTÎLNIRE pentru că ne-am săturat de expresii gen ”VĂ OPRESC..” , ”S-O MERMELIM…” , ”SĂ FIE BINE SĂ NU FIE RĂU…” , etc. Știu că dumneavoastră îmi veți spune că s-au inventat telecomenzile , aveți dreptate dar sunt subiecte care ne interesează și domnia sa întrerupe invitații , vorbește peste toată lumea , face bezele cu invitații sau observații deplasate de nu se mai înțelege nimic deși subiectele sunt interesante. Știu că Domnia voastră puteți să-i atrageți atenția că ceea ce face dânsa este de prost gust și complet în afara jurnalismului și face de râs toată echipa de jurnaliști de elită ai ANTENEI 3. Dacă vrea s-o imite la coafură pe Dna Carmen Avram , i-a ieșit prost ! , mai bine ar încerca să învețe jurnalism de la dânsa și am fi toți mai câștigați ! Îmi cer scuze că m-am adresat dumneavoastră dar m-am gândit că dumneavoastră poate reușiți să îndreptați lucrurile înainte ca noi să folosim telecomanda !

   • Cazul clubului COLECTIV
    Responsabili:
    1 Administratorii și patronii
    2 Angajatorul firmei care a organizat focul de artificii (cu tot regretul formația)
    3 Firma care a organizat focul de artificii
    3 Primăria de sector
    4 IGSU care nu a controlat legalitatea autorizației dată de primărie
    5 Părinții participanților minori deoarece minorii nu aveau ce căuta într-un club unde se consumă alcool și tutun și poate chiar droguri
    PUNCT , restul este emoție , ipocrizie , politică și manipulare !
    În ce privește GUVERNUL eu văd problema cam așa :
    1 Premier apolitic (ex: ginerele regelui RADU DUDA)
    2 Guvern de uniune națională stabilit de comun acord de toate partidele parlamentare până la alegeri
    În ce privește viitorul PARLAMENT :
    1 Maxim 300 de parlamentari
    2 2 camere legislative (SENAT și DEPUTAȚI)
    3 Eliminarea imunității pt fapte penale demonstrate și probate concret (inclusiv flagrant) , nu pe suspiciuni rezonabile , doar denunțuri sau interceptări caz în care să nu mai fie nevoie de aprobarea camerelor
    4 Eliminarea traseismului politic prin pierderea mandatului
    5 Interdicția de a candida a celor condamnați definitiv sau a celor urmăriți penal
    În ce privește JUSTIȚIA :
    1 Scoaterea procurorilor din categoria magistraților
    2 Numirea procurorilor , șefilor de parchete , Președinților de Curți de Apel și Președintele ÎCCJ de către CSM
    3 Introducerea răspunderii penale și civile a magistraților și procurorilor
    4 Stabilirea unor limite ale inamovabilității magistraților
    5 Revizuirea tuturor cauzelor soluționate de către procurori și judecători care sunt urmăriți și/sau condamnați definitiv de o instanță în cauze de corupție
    6 Pierderea statutului de magistrat și a privilegiilor ce decurg din aceasta a celor care au fost condamnați definitiv de o instanță
    7 Obligativitatea de autosesizare a parchetelor în cazul semnalării de către presă a unor cazuri de încălcare a legii
    În ce privește rezolvarea dialogului cu STRADA :
    Invitarea la Parlament a tuturor actorilor :
    – PRESA , SINDICATE , ASOCIAȚIILE PENSIONARILOR , ASOCIAȚIILE STUDENȚEȘTI ASOCIAȚIILE ELEVILOR , ASOCIAȚIILE MAGISTRAȚILOR , ASOCIAȚIA OAMENILOR DE AFACERI , ASOCIAȚIILE NON PROFIT , ONG-uri , PROTESTATARI – prin reprezentanți
    De cealaltă parte :
    – PREȘEDINTELE ROMÂNIEI – care va prezida ședința
    – PARTIDELE POLITICE PARLAMENTARE – reprezentați de șefii partidelor

    Ar fi simplu dacă s-ar dori , eu mă cam îndoiesc !

   • Cazul clubului COLECTIV
    Responsabili:
    1 Administratorii și patronii
    2 Angajatorul firmei care a organizat focul de artificii (cu tot regretul formația)
    3 Firma care a organizat focul de artificii
    3 Primăria de sector
    4 IGSU care nu a controlat legalitatea autorizației dată de primărie
    5 Părinții participanților minori deoarece minorii nu aveau ce căuta într-un club unde se consumă alcool și tutun și poate chiar droguri
    PUNCT , restul este emoție , ipocrizie , politică și manipulare !
    În ce privește GUVERNUL eu văd problema cam așa :
    1 Premier apolitic (ex: ginerele regelui RADU DUDA)
    2 Guvern de uniune națională stabilit de comun acord de toate partidele parlamentare până la alegeri
    În ce privește viitorul PARLAMENT :
    1 Maxim 300 de parlamentari
    2 2 camere legislative (SENAT și DEPUTAȚI)
    3 Eliminarea imunității pt fapte penale demonstrate și probate concret (inclusiv flagrant) , nu pe suspiciuni rezonabile , doar denunțuri sau interceptări caz în care să nu mai fie nevoie de aprobarea camerelor
    4 Eliminarea traseismului politic prin pierderea mandatului
    5 Interdicția de a candida a celor condamnați definitiv sau a celor urmăriți penal
    În ce privește JUSTIȚIA :
    1 Scoaterea procurorilor din categoria magistraților
    2 Numirea procurorilor , șefilor de parchete , Președinților de Curți de Apel și Președintele ÎCCJ de către CSM
    3 Introducerea răspunderii penale și civile a magistraților și procurorilor
    4 Stabilirea unor limite ale inamovabilității magistraților
    5 Revizuirea tuturor cauzelor soluționate de către procurori și judecători care sunt urmăriți și/sau condamnați definitiv de o instanță în cauze de corupție
    6 Pierderea statutului de magistrat și a privilegiilor ce decurg din aceasta a celor care au fost condamnați definitiv de o instanță
    7 Obligativitatea de autosesizare a parchetelor în cazul semnalării de către presă a unor cazuri de încălcare a legii
    În ce privește rezolvarea dialogului cu STRADA :
    Invitarea la Parlament a tuturor actorilor :
    – PRESA , SINDICATE , ASOCIAȚIILE PENSIONARILOR , ASOCIAȚIILE STUDENȚEȘTI ASOCIAȚIILE ELEVILOR , ASOCIAȚIILE MAGISTRAȚILOR , ASOCIAȚIA OAMENILOR DE AFACERI , ASOCIAȚIILE NON PROFIT , ONG-uri , PROTESTATARI – prin reprezentanți
    De cealaltă parte :
    – PREȘEDINTELE ROMÂNIEI – care va prezida ședința
    – PARTIDELE POLITICE PARLAMENTARE – reprezentați de șefii partidelor

    Ar fi simpl

  • Sunt convins ca serviciile secrete si presedintii sunt vinovati de nisipul miscator in care se zbat romanii. Au stiut acesti “strajeri ai Romaniei” de toate magariile si nu le-au prevenit. De vreo 10 ani tot imi zic in barba si ma mir, ca aproape niciodata nu vad voce publica sau formatori de opinie care sa spuna clar ca saracia, subminarea industriei, agriculturii si a economiei in general, a fost supervizata de presedinti si servicii in primul rand.
   Inteleg, e fireasca tendinta de coruptie a politicienilor de oriunde, ca deh, puterea corupe caracterele slabe, insa cred ca putea fi atenuata aceasta molima.
   Inteleg ca e complicat pentru un om de stat trebuie sa asigure un echilibru intre interesul romanilor si ceea ce vor puterile straine (contrar Romaniei). Inteleg ca daca te opui feroce acestor forte esti mazilit sau nu ajungi niciodata in functie inalta, dar parca totusi, prea fara coloana vertebrala!

   • Domnule ce-i cu porcaria asta cu trimisul in strainatate a ranitilor din club , si insotiti de tot neamu. Sa va fie rusine , ati jignit si medicii si personalul medical , plus o palmă dată poporului roman ,… pentru copii bolnavi de cancer , ranitii din teatrele de operatii , ranitii din fabrici si santiere nu se fac astfel de sacrificii ca pentr niste unii care s-au dus la distractie. Avem personal medical de nota 10 aici la noi , i-ati trimis in strainatate ca sa faca aia scoala pe suferinta noastra , de ce i-ati trimis si cu familia si nu cu un cadru medical …si cu ce bani , mai bine ii investeati in spitalele si medicilor de aici.
    Pacat ca aceasta tragedie e folosita de iohanis (care vindea copii si isi trage case moca prin Sibiu) ,in scopuri politice. Domnule Pieleanu nu mai manpula cu sondajele alea , daca aia care au fost intervievati de reporteri au facultate inseamna ca am ajuns jos de tot , veniti in provincie si intrebati oamenii sa vedeti raspunsuri. Iohanis a chemat la Cotroceni o adunatura de derbedei in frunte cu Mihaiu , Iohanis sa-ti fie rusine daca tot cere ”strada” alegeri anticipate , daca ai ” sange in instalatie” da-ti demisia ca stii bine cum ai castigat alegerile ,nu te impauna ca n-ai fost ales cum poate iti inchipui…. Si clarifica-ti problemele cu casele si copii , clarifica problemele mafiotilor din pnl ca vad ca aia in ”strada” au uitat. Domnule Dragnea termina cu jigodiile din psd (gen Oprisan si multi altii) , chestiunea e valabila si pt generalu de mucava Oprea…..alo Iohanis , Gorghiu , Blaga , Dragnea , Oprea , faceti ceva pina nu iese restul tarii in strada ca atunci sa vedeti distractie….treziti-va pina nu e prea tirziu !….

 6. Ceea ce mi se pare ciudat, foarte ciudat este aceasta avalansa de proteste de strada. Ma intreb unde au fost timp de 10 ani toti acesti tineri de toata isprava in timp ce le mureau bunicii si partintii din cauza lipsei spitalelor, a coruptiei aprige a timpului basist, a taierilor dramatice de salarii si a cresterii preturilor la toate marfurile de larg consum ?
  Este foarte bine ca s-a iesit in strada, dar tare am impresia ca toti acestia au iesit in strada la chemarile acelorasi papusari care au manevrat, manipulat cetatenii Romaniei mai ales in timpul alegerilor prezidentiale.
  Omul care si-a aruncat paltonul pe capota masinii astazi se crede Dumnezeu. Nici nu-si da seama ce fragil este acest echilibru.
  Schimbarea nu se face in strada ci la urne pin vot liber consimtit.
  Nu vreau sa aduc in actualitate cine facea presiuni prin forta strazii cu multi, multi ani in urma. Modalitatea de chemare si unire este alta, metodele si actiunile sunt aceleasi.

  • Am avut primavara araba, euromaidanul din Ukraina, acum avem euromaidanul din Romania
   Romani cand va veti trezi o sa fie prea tarziu

 7. Imi doresc ca pistolul sa fie la tampla fiecarui politician, sa invete fiecare ca cetatenii l-au trimis acolo in parlament sa-i reprezinte dorintele si drepturile.
  A sosit timp pentru o schimbare din temeli a mentalitatilor fanariote, trebuie degraba implementate “procedurile” celor din vestul si nordul Europei, unde fiecare cetatean este respectat de autoritati, el, cetateanul constituie centrul societatii, totul se invarte in jurul acestuia si in acelasi timp acesta are indatorirea de a respecta legile si dispozitiile autoritatilor.

 8. Problema este nu spre care tampla politica se indreapta revolverul protestelor. A devarata problema este ca cei din strada nu stiu ce vor face dupa…A plecat guvernul, a plecat si Piedone. Acum vor sa plece intreaga clasa politica. Si cine vine in loc, ei de pe bancile facultatilor ??? Sau o propun pe Monica Macovei si pe alti basisti, cum am vazut ieri si la dvs. si la Romania tv cand a aparut lista aceea ciudata…Si poate ca lista nu este chiar asa de neobisnuita atunci cand auzim de consultarile de la Societatea Academica Romana si ne amintim de d-na Pippidi si de alti sustinatori ferventi ai d-lui Basescu.

 9. In 1989 ( eram in clasa a XII a ) ma gandeam ca suntem ultima generatie de sacrificiu , dar nu a fost asa ; acum gandesc ca si copiii nostrii sunt de sacrificiu , deoarece nu mai avem curaj da strigam , sa cerem in strada dreptate .
  Admir acesti tineri dar trebuie sa aiba si finalitate la ce fac . Trebuiesc organizati si indrumati dar nu de actuala scursura de politicieni .
  Cel mai corect ar fii ca acesti tineri curajosi , destepti , sa infiinteze un partid sa avem si noi cu cine vota la anticipate .Sa nu primeasca in randul lor persoane cu istoric corupt . Ma gandeam chiar la denumirea de : Partidul Colectiv .

 10. Cu scuzele de rigoare că îmi permit să mai pun cîte o părere la tine pe blog Radu şi cît îmi va mai permite blogul să scriu sau cît vor mai rezista nervii că nu văd nimic live acasă şi merg prin vecini pentru a vă vedea : mulţumesc ! Ce-ar fi să fie chiar vîrful dunei de nisip pentru cel care primeşte scrisori deschise şi care a primit vestea îmbucurătoare’’a pierdut procesul retrocedărilor cu acte false’’ ? Personal cred cu tărie mai ales că titirezul este învîrtit pe acelaşi loc plan circular de care am fost îmbolnăvit cu toţii de o părere de rău de o ură din punct de vedere al sănătăţii dar şi ‘’vulnerabilitatea’’ timpurilor ce vor veni pentru nesătuii de ‘’cetăţean de onoare’’ pentru care sînt scutiţi de orice impozit sau taxă privind bunurile primite în urma acestui ’’merit’’ şi ulterior constatăm că avem cetăţeni de onoare ‘’infractori’’ dar nimeni nu se grăbeşte să le retragă titlul ! Vedem cum se ‘’screm’’ să nască un premier care cred că se va dovedi apărător al lor şi niciunii din piaţă din cei care sînt reali oameni de bine nu vor fi deacord ! Şi uite-aşa trec cei 2 ani de zile în care va cădea sfînta lumină a celor care cu mînuşi au îngheţat la vot(Ponta a fost începutul, amintiţi-vă că prin august-septembrie am scris ‘’că dacă tece de noiembrie-cea mai grea lună, va fi totul ok’’ dar vin şi pdl-acii pnl-acii că nu o să vrea madam dna să-i sară oamenii-strada în cap). Vom vedea.

 11. Ce gluma sovietica. Vasile Dancu premier ? Sigur PSD joaca ruleta ruseasca si se pare ca cineva din interior incarca mai mult de un cartus.Sa fie oare Dragnea ? PNL anihilat de sistem,probabil urmeaza PSD.Ce ne ramane ?

 12. Marea problema a lui ponta a fost intotdeauna aroganta lui, s-a crezut stapan si invincibil…El nu a putut colabora nici cu Basescu dar nici cu Johannis. Din moment ce nu a putut colabora cu 2 presedinti inseamna ca avea probleme. Trebuia demult sa-si dea demisia pentru ca nu avea nici o credibilitatea in exterior. Capacul l-au pus parlamentarii germani care au spus ca nu au ce discuta cu un premier trimis in judecata.

  • Trimis in judecata tot de ei, prin pionul iohannis si slugile lui, pentru ca Ponta nu a vrut sa le vanda Hidroelectrica,ci a avut neobrazarea sa o curete de capuse si sa o salveze de faliment.

 13. Dupa modelul tipic romanesc, urmatorul pistol se va indrepta spre propria tampla. De cate ori nu si-au dat romanii singuri foc la valiza in decursul istoriei?
  Ridic cateva intrebari:
  1) cand 20-50mii de oameni ies in strada si schimba prin forta un guvern sau o majoritate aleasa democratic de o majoritate relativa a populatiei (nu doar de 0.x%) vorbim de democratie sau de anarhie
  2) daca un guvern ar trebui sa-si dea demisia de cate ori se intampla cate o nenorocire in tara atunci ce-ar fi trebuit sa facem in 2012 cand au murit pe soselele patriei cam 32oameni/saptamana ?
  3) care este gradul de reprezentare a societatii de catre politic vs. gradul de reprezentare a societatii in ansamblu de catre cei iesiti acum in strada?

  Eu cred ca cei iesiti in strada se reprezinta doar pe sine intr-o masura probabil la fel de mare pe cat politicienii se reprezinta pe ei si/sau gasca din care fac parte. Daca iei romanul dintr-un cap in altul al satului si-l intrebi cum vede situatia curenta parerile sunt polarizate catre extrem de multi poli si relativ foarte diferiti.

 14. Pentru ca zece ani am stat numai in scandaluri politice,intre ei,basescu era tartorul ce dadea tonul,traind intr-o astfel de atmosfera inspiri si tu acest aer!Johannis vroia si el un guvern al lui caruia sa-i dicteze si astfel haita sa fie intregita!Sasul odata ajuns la cotroceni trebuia sa lase politica la o parte si sa fie presedintele tuturor romanilor,si al meu desi nu l-am votat,nu sa faca partizanat politic,iar rolul de mediator a fost de ochii lumii!pnlpdl ce vor,vor instabilitate pentru tara clamand anticipate,si pe cine sa alegi tot pei cei 600,legea electorala permitandu-le accesul la un nou mandat cu atatia in parlament!Eu zic ca trebuie sa ne gandim bine daca vrem sa mai stam in evul mediu,pentru ca facem ce facem si distrugem toate rezultatele pozitive!Avem,cu toata cresterea economica cel mai scazut nivel de trai din ue,pensii mici,salarii mici,tineri fara viitor!S-au invatat sa arunce firmituri populatiei si ei,politicienii isi fac jocurile functie de interesele lor de grup!Lor nu le pasa isi fac rotatia la guvernare si caruta se batzaie in timp ce-si umplu buzunarele!Doua sabii in aceeasi teaca nu pot fi, cand este in joc starea natiunii trebuie armonie si colaborare!Cand ai scopuri obscure se ascut si incepe lupta,asa au facut politica si la asta s-a ajuns!!

 15. ”Divide et impera!” Mă tot întreb dacă ceea ce se întâmplă pe la noi și ce e la Chișinău e o simplă coincidență. Și eu nu cred în coincidențe! Oare Putin să fie străin de lucrurile astea? Dezbinarea e arma secretă a rușilor. Sper ca-n România să nu se instaureze haosul. Să fie doar teoria conspirației?

  • @my_blue
   O intrebare pertinenta pe care si eu mi-am pus-o nu de putine ori. Dar atunci se naste intrebarea: din moment ce avem dupa SUA cel mai mare nr de servicii si ofiteri pe cap de locuitor, ce fac serviciile? Sunt deja pe statul de plata al FSB-ului?

   Unii mai glumeti spun ca serviciile sunt in strada :))) dar din ’50 incoace asta nu mai e o noutate.

 16. Pai ce mai conteaza cand deja rasculele si stapanul lor Iohannis, prin manevrele lor de smecheri si manipularea spalatilor pe creier,cu facaturi in justitia corupta de Basescu si preluata intacta de Iohannis, au distrus guvernarea Ponta,au dat o lovitura de stat cu “vocea strazii” care vrea tot felul de aberatii de lupta cu coruptia,in care toti politicienii si parlamentarii sunt automat corupti ca asa vor ei si Iohannis coruptul si manglitor de case, ei fiind cu coruptii in spate (adica nu vad cum se fac musamalizarile in ograda lui Kovesi,nu au vazut cazul Rarinca,etc,ba unii o vor in noul guvern pe Monica Macovei sau pe Udrea,iar altii mai primesc si ei niste bani ca sa mai strige una alta-au aparut si niste filmari pe la rtv ) si astfel au lichidat cresterea pensiilor,salariilor si a salariului minim pentru tinerii angajati bugetari si in mediul privat.Iar scaderea taxelor…ASTEPTAM SA CANTE CUCU? Si asta este numai inceputul porcariilor iohanniste impotriva romanilor.Ce a facut intr-un an de zile Iohannis in afara de a sabota si a unelti impotriva guvernului Ponta,in a ataca Parlamentul,in a-si face excursiile fara numar cu nevasta si a-si proiecta luxul si palate pe banii fraierilor?

 17. Ce este extrem de interesant este faptul ca la interval de citeva zile Rusia ameninta Romania cu represarii militare daca nu renunta la scutul antiracheta ,apoi pentru as dovedii puterea scoate rusofonii in strada la Chsinau si doboara guvernul legitim ales pentru ca mai apoi in alte trei zile sa cada si guvernul de la Bucuresti pe exact acelas scenariu ca la Chsinau : Supararea contra coruptiei desii in Romania lucrurile mergeau excelent din punct de vedere economic si oamenii incepeau sa guste din cresterea economica si din cresterile salariale ! Asta mi se pare o “COINCIDENTA” ABSOLUNT NEINTIMPLATOARE ! ASTFEL SE MAI CREAZA O PROBLEMA IN CURTEA nato DUPA CRIZA EFUGIATILOR ,SE PUNE PUNCT CRESTERII ECONOMICE A ROMANIEI ,SE OPRESTE BRUTAL POTENTIALUL SPRIJIN AL REPUBLICII MOLDOVA DE CATRE ROMANIA CARE ACUM ARE PROPIILE EI BATAI DE CAP SI PROPIA EI INSTABILITATE POLITICA ! Da cel mai interesant lucru este ca Johanis DEJA ANUNTASE CA VA AVEA GUVER NOU PINA IN 18 NOIEMBRIE ! Cum dracu stia sasul asta ? Fusese la vrajitoare sau treaba ASTA CU CLUBUL era aranjata dupa reteta americana ?

 18. FMI si Banca Mondiala sunt doua institutii ce finanteaza tari cu probleme de coruptie si birocratie. Daca Romania vrea o schimbare REALA poate crea un sistem de autofinantare precum il fac cele doua institutii mondiale. CUM?

  Fiecare localitate si judet sa se ocupe de legislatia anti-coruptie si anti-birocratie in timp ce Guvernul si consiliile judetene sa ocupe locul FMI si Banca Mondiala. BANII sunt generatori de birocratie si coruptie.

  Fiecare localitate ar trebui sa-si gospodareasca propriile investitii, taxe si impozite iar din totalul de bani stransi sa contribuie cu 10% la Judet si alti 10% la Guvern. Astfel LOR le-ar ramane 80% din total.

  Care ar fi efectul? Oamenii nu s-ar mai duce la bulgari sa-si inmatriculeze masinile ci o vor face in localitatea sau judetul care decide scutirea sau reducerea taxei auto.
  S-ar stopa contrabanda si evaziunea fiscala la nivel local pentru ca va fi in interesul lor sa-i denunte, pentru a beneficia de 80% din taxele si impozitele ce ar ramane la nivel local. Acum se inchid ochii pentru ca oricum banii merg la Guvern si ei nu vad nici un leu, doar maruntis.

  Ultimele 2 judete care ar face mai putin profit ar fi monitorizate de catre Guvern, in timp ce primele 2 judete care ar realiza cel mai mare profit ar primi mai multe fonduri guvernamentale. Consiliile Judetene si Guvernul s-ar transforma in FMI si Banca Mondiala.

 19. Ma uit la televizor si ma minunez: politicienii astia nu au inteles nimic din ce se intampla de cateva zile!
  Nu au inteles ca nu-i mai vrem, ca nu le mai suportam minciunile si promisiunile caraghioase. Nu le mai toleram aroganta si ingamfarea.
  Il ascult pe Liviu Dragnea cum vorbeste de parca nu au fost ei in masura sa faca si autostrazi, sa educe noi generatii. Doamne, cata meschinarie!!!! Nu au inteles ca nu mai vrem aceleasi figuri pe care le stim de 25 de ani, ca ne-am plictisit de Ecaterina Andronescu, Zgonea si Georgian Pop. Ce mari perfomante au ei in toata cariera politica?
  Cat despre Alina Gorghiu si Vasile Blaga: cat tupeu! Sa apari dupa 4 zile de la tragedia acelor tineri si sa adresezi condoleante familiilor. Cata prefacatorie mai puteti afisa? Unde ati fost zilele acestea? Cat tupeu sa vorbiti despre “oamenii care nu mai tolereaza clasa politica” de parca n-ati face si voi parte din ea. Ah, da ceilalti sunt rai doar voi aveti intentii bune si morale. Va spun doamna si domnule ca nu va mai vrem nici pe dumeavoastra.
  Sa vorbim si despre domnul Presedinte Johannis: cum a iesit la pupitrul de la Cotroceni ieri, la pranz sa ne spuna ce s-a discutat la summit. Asta era important! In rest, ce daca tara nu mai avea premier si guvern? Ce-a urmat seara… Sa profiti de nenorocirea de vineri si sa arunci cu sete cu venin asupra fostului Prim-ministru. Ma intreb unde este o altfel de relatie intre presedinte si premier, de care vorbeati in campania electorala? Ce “convenabil” ca au murit oameni la #Colectiv. Acum este momentul sa va aduceti “guvernul meu”. Aceeasi aroganta, acelasi dispret fata de noi toti: Guvernul este al Romaniei, nu al dumneavoastra personal. Poate ar trebui sa mai cititi putin. Sau, mai bine v-ati intoarce la Sibiu unde sa mai scrieti in liniste niste carti si intre 2 volume sa mai calatoriti putin impreuna cu Prima Doamna care, avand atat de incarcata agenda nu a avut timp sa mearga sa aprinda o lumanare pentru acei tineri. Poate nu-i place muzica rock.
  Prezenta voastra, a tuturor celor de pe scena politica romaneasca ne provoaca foarte mult rau!
  Ati inceput sa va faceti calculele obisnuite: cum va puteti alia sa faceti majoritati ca apoi sa veniti sa ne mai aruncati in fata grija pentru popor si binele pe care-l nutriti pentru noi. Ati avut la dispozitie mandate dupa mandate, ati fi putut sa faceti lucruri de care Romania sa fie mandra in Europa. Ati fi putut face multe daca nu ati fi avut atata dispret fata de romani. Dispret pe care nu-l mai puteti stapani nici chiar in fata camerelor de televiziune. Degeaba il trimiteti pe dl. Calimente sa candideze la bulgari. Nu a gresit cu nimic, saracul de el pentru ca asta este atitudinea voastra, a tuturor asa zisi conducatori fata de noi, cei pe care ii considerati importanti doar la alegeri.
  Ce n-au mai inteles politicienii astia este faptul ca ne-am saturat sa fim tara viitorului in care: vom analiza, vom face, vom, vom, vom.
  Gata, trebuie sa punem punct!
  Sunt convinsa ca exista in tara asta specialisti in finante, in invatamant, in economie, in transporturi, in sport care sa nu faca parte din niciun partid si din sistemul asta corupt.
  Va rog pe voi, cei care sunteti cu adevarat romani, care va iubiti tara si va doriti sa fim mandri de ea, iesiti din anonimat! Aveti curajul sa candidati! Doar asa mai avem o speranta intr-un viitor mai bun!

  • @Andreea Barsan, dorinte, dorinte si iar dorinte. Atunci cand toata Arhiva fostei Securitati va fi facuta publica pe Internet, toti ofiterii Secu ce detin posturi de conducere in SRI vor fi trasi pe dreapta, numarul capetelor de organe de la 25.000 va fi redus cu 6/7 la nivelul tarilor europene raportat la 100.000 de locuitori, SRI nu va mai avea voie sa desfasoare activitati economice iar ofiterii acoperiti din mass-media romaneasca si Justitie vor fi retrasi si bineinteles Dosarele Revolutiei si Mineriadei vor ajunge pe rol si se vor sfarsi cu condamnari grele pentru cei vinovati tot SRI va fi papusarul vietii politice din Romania cu toate schimbarile sincere pe care le doriti.

 20. AM FOST APROAPE AM PIERDUT SANSA CE PACAT.DOREAM UN PRESEDINTE AL NOSTRU.UN PREMIER AL NOSTRU.UN GUVERN.PARLAMENT AL NOSTRU..DAR PACAT. AM FOST PACALITII. AM MERS INAPOI IN ANUL 1800 IN TRECUT SA NE FIE RUSINE DE DECEBAL.STEFAN CEL MARE .MIHI VITEAZUL.ALEXANDRU IOAN CUZA.

Leave a Reply