Președintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, că este devreme să se discute despre un șef al Parchetului european, arătând că România abia a semnat în urmă cu câteva zile scrisoarea de intenție de a face parte din acest proiect.

“Este cam devreme să discutăm aceste lucruri. La noi este uzual ca, abia început un concept, deja să existe analiști care prevăd finalul procesului. Nu, abia acum România a semnat acum două sau trei zile scrisoarea de intenție de a fi parte în proiectul Parchetului european, deci mai este cale lungă până când se ajunge la o cooperare consolidată, cum am numit-o eu, și să se treacă la următoarea fază. Deci, este mult prea devreme să discutăm așa ceva”, a declarat Iohannis, întrebat cu privire la scenariile potrivit cărora procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, ar putea fi propusă pentru șefia Parchetului european.

Președintele Klaus Iohannis se află în Malta, unde participă la Summitul PPE, scrie Agerpres.

4 COMMENTS

  1. O raza de soare: semnarea de către România a acordului privind înființarea instituției Procurorului European. Păcat însă ca o întreagă societate vede salvarea venind doar dinspre Ministerul Public și instante. Parlamentul se compromite pe zi ce trece cu doi infractori în fruntea lui; presa cu foarte mici excepții (Noroc ca mai exista un Hotnews) este penibil de aservită iar guvernul este condus de o marioneta ce ne conduce cu pași repezi către dezastrul economic dîn 2018.

  2. Kovesi a demonstrat ca nu cunoaste nici Constitutia, nici legile in general. Ce facem noi, o avansam! Pana se infiinteaza Parchetul european, poate o propunem ca secretar general al ONU.

  3. Personal, cred ca e prea târziu pentru ca madam Koveși.sa zboare la vârful Parchetului European.(nici o aluzie la cucuvele, mai degrabă la șoimi). 4% plagiat poate părea o nimica toata in Piata Victoriei sau in birourile de la Cotroceni, dar in orice alte sfere de putere contează cat un pietroi agățat de piciorul zburătoarei . Basca sustinerea șoimului Klaus, delestat, ce-i drept, de căsuța din Sibiu luată cu acte false, dar târând după sine prostia cu mitingurile #rezist, tot lucruri “grele” care-i atârna de palton ca pietrele de moara–asa susținere mai rar!

Leave a Reply