“În România, statul de drept este funcțional, iar declarațiile unor persoane puse sub învinuire sau trimise în judecată care pun sub semnul întrebării ori contestă acest lucru sunt lipsite de credibilitate. Sunt încrezător în ceea ce fac instituțiile statului și, alături de întreaga opinie publică, așteptăm efectele pozitive ale activității acestora. În același timp, etichete de tip <stat mafiot> pot afecta imaginea României în lume, pot conduce la decredibilizarea unor instituții și, nu în ultimul rând, dovedesc incapacitatea unor persoane care dețin sau au deținut funcții publice importante în statul român să-și asume rolul pentru care au fost numite sau alese”, afirmă șeful statului, potrivit unui punct de vedere transmis AGERPRES de Administrația Prezidențială.

Reacția acestuia vine după ce președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, i-a cerut să verifice la nivel instituțional veridicitatea unor afirmații făcute de liderul PMP, Traian Băsescu, potrivit cărora România s-a transformat într-un ”stat mafiot”.

“Cu câteva zile în urmă, fostul președinte Traian Băsescu a făcut o serie de afirmații care pun sub semnul întrebării tot ceea ce credeam că am reușit să construim în România pe baza valorilor democrației și statului de drept. Ieri, fostul președinte a reiterat și întărit aceleași idei. De mai bine de un an, sunt unul dintre cei mai critici politicieni în privința abuzurilor, care au transformat DNA și lupta anticorupție într-un instrument politic împotriva adversarilor incomozi, și în privința amestecului ilegal al SRI în Justiție și, mai nou, în activitatea ANAF. În perspectiva celor spuse pe 24 iulie de fostul președinte al României, criticile mele apar ca o palidă reflectare a realității”, a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu, într-un comunicat.

Potrivit președintelui Senatului, afirmațiile lui Traian Băsescu au descris “o situație inacceptabilă, în care DNA și SRI sunt scăpate de sub orice control civil”.

“Afirmațiile lui Traian Băsescu, potrivit cărora România s-a transformat într-un stat mafiot, au fost lipsite de orice echivoc, ele descriind o situație inacceptabilă, în care DNA și SRI sunt scăpate de sub orice control civil, au acaparat și exercită puterea într-un mod nelegitim în locul instituțiilor democratice alese de cetățeni”, a susținut președintele Senatului.

Totodată, Călin Popescu-Tăriceanu a făcut apel la președintele Iohannis să verifice la nivel instituțional veridicitatea afirmațiilor făcute de Traian Băsescu, iar în cazul în care acestea se vor dovedi adevărate “să-și asume responsabilitatea demiterii șefilor celor două instituții”.

“În cazul în care demersul pe care îl solicit va demonstra că Traian Băsescu a spus adevărul, președintele României va trebui să-și asume responsabilitatea demiterii șefilor celor două instituții, pentru a readuce România la normalitate, o Românie în care drepturile cetățenilor și libertățile lor nu sunt la discreția procurorului-șef al DNA, Laura Kovesi, și a adjunctului SRI, Florian Coldea”, a mai afirmat Tăriceanu.

43 COMMENTS

  • Sper ca o sa ajungi si tu Klause, impostorule intr-o zi in puscarie si atunci sa o zici pe aia cu “am incredere in justitie” .
   Refren:
   Vine o zi, vine o zi cand se va sfarsi.
   Nimeni nu va sti, nimeni nu va sti oare cand va fi.
   Din depresia Holografului…patetic…

 1. Maleficul Basescu l-a descris impecabil pe Iohannis : nu este implicat sufleteste ci doar pentru reprezentare. Trist si dramatic.

 2. Haoleu, numai analiza politica damboviteana, sa moare mama!

  In Romania toata lumea stie ca tara noastra este condusa de SUA si serviciile secrete pe fata!

  “Planul de tara” al lui Iohannis pentru parlamentarele din noiembrie se refera de fapt la planul Bruxelles-ului de a avea o tara la granita UE cu Estul in care tara sa guverneze dreapta europeana intarita, respectiv toate partidele de sorginte PPE-ista. Toti astia cred ca romanii nu inteleg ce dracului se intampla! Restul e cancan!

 3. Haide ba nene, sa ne mai slabeasca cu aburelile “neamtu”!

  Noi intelegem cum e cu “mafia din Cluj” si cu “presedintele neamt” care trebuie sa conduca Romania ca sa dea bine la inaltele porti din Vest, cum ca sustinem minoritatile din Ardeal si sasii cooptandu-i in conducerea statului roman. Am inteles asta, dar daca e pe baza de minoritati pe care trebuie sa le favorizam ca sa dam bine in cancelariile occidentale foste habsburgice, austro-ungare si nemtesti, nu ar trebui totusi in ordine sa favorizam minoritatea tiganeasca, daca tot avem in jur de 4 milioane de tigani in tara noastra? Pai n-ar trebui sa incepem in primul rand cu ei? Sau daca inaltele cancelarii nu sunt in India trebuie sa incepem cu aia sasi si austro-ungari, ca sa dam bine la stapanii din vest, nu? Hai pa, pa, ca ne-am prins toti oricum cum sta treaba, sa ne lase dl. presedinte neamt cu vrajeala si cu harneala! Restul e cancan.

  https://www.youtube.com/watch?v=dfeuGFzjais

 4. D-le,

  Este adevarat ca presedintele “neamt” Iohannis e o sluga a “stapanilor” care ni l-au impus pe el si pe Basescu, ca amandoi au fost niste simplu yes mani, niste simple slugi si executanti ai ordinelor stapanilor care ne conduc? Este adevarat ca toti acesti au fost si sunt niste slugi cu spinarea aplecata care executa ordinele administratorilor UE de la Bruxelles pusi de americanii de peste ocean sa le administreze marele proect de globalizare numit UE?

  Ce dreac o mai tot frigem cu atata abureala si cu atata politica exclusiv damboviteana? Pe bune acum, doar nu suntem toti romanii chiar atat de idioti!

  https://www.youtube.com/watch?v=Oa_h8MBWw-Y

 5. “Nu vreau să vă întristez, însă trebuie să spun adevărul. Cruzimea nu s-a oprit la Auschwitz și la Birkenau”,
  “Astăzi, de asemenea, atâția prizonieri sunt torturați pentru a fi făcuți să vorbească. Este îngrozitor (…) Numeroși bărbați și femei, în închisori suprapopulate, sunt tratați ca animale”
  La Auschwitz, “am văzut cruzimea de acum 70 de ani. Astăzi, același lucru se întâmplă în atât de multe locuri”, a adăugat Suveranul Pontif.

 6. Daca înțeleg eu bine, orice om care e urmărit, anchetat, trimis in judecată, condamnat e, din pornire , decredibilizat, asta e esența discursului președintelui Johannis. Desigur, toate aceste situații decredibilizatoare se isca numai in dreptul PENAL; in dreptul CIVIL, fiecare acuzat, cercetat, trimis in instanța, condamnat, fiind alta mâncare de peste-ca proba, domnia-sa dl. Johannis, care isi păstrează credibilitatea chiar si condamnat fiind, cu sentința definitiva, pentru uz de fals in achiziționarea unui imobil. E, de altfel, teza caraghioasa, repetata Ad nauseam, de mulți oameni serioși, cu state vechi in PNL/partidul prezidențial (Mișu Voicu, de pilda, sau Cristian Busoi s-au înroșit gotca, ori albit precum creta, oridecateori au trebuit sa replice vreunui ziarist “încăpățânaț” de la A3 ca verdictul dlui Johannis, fiind dat in “civil”, e ALTCEVA decat condamnarea lui Dragnea in “penal”) dar faptul ca Johannis o reia pe post, fara nici o nuanță, te duce cu gândul ca ori e prost, ori e prost cine l-a sfătuit s-o preia, ori amândouă ipotezele sunt valabile. Si asta dăunează la imaginea Romaniei cam tot atat de mult ca si cazurile de corupție scoase din mocirla denunțurilor de către DNA.

  • @Cristina Gorgos,
   .
   Înainte de toate tot ceea ce spuneți este correct și perfect valabil dar…totuși,”mai incet cu pianul pe scari” stimată Cristina . Antena 3 este onorată, după cum știți bine, de prezența domnilor Mihai Voicu , Cristian Bușoi, dar și de nelipsitul Ben Oni Ardelean(oh, doamne! ce nume și la ”ăst” senator votat și de mine(?!) și asta doar ca să-l diferențieze, să-l individualizeze, de… ” munteanul” Sinulescu, evident) creații promovate doar de către acest post. Din câte cunosc, ei nu sunt promovați de către niciun alt post TV și nu-I o laudă cum s-ar părea la prima vedere.
   Apropo de nume de persoane revin la ”ardelean” …cu toată dragostea.
   Dvs. , care văd că le cunoașteți pe toate(pe bune, fără nicio tentă de malițiozitate, eu admirându-vă necondiționat și dintodeauna) cunoașteți, și dacă, da, spuneți-mi și mie de unde senzația asta , care se manifestă cu toptanul , și asta poate doar la mine, că oamenii ăștia, ardelenii, sunt niște oameni(cum să fac să nu-I supăr?!) …neterminați și că, neterminați fiind, încă și nu și-au spus ultimul cuvânt in granițele acestei (deocamdate) Țări . Cu toate că ei acum conduc Țara.
   Ca să fiu mai bine înțeles, dvs. cunoașteți de ce ”la ei” munteanu e muntean, olteanu e oltean, ardeleanu e ardelean, moldoveanu e moldovan, păcuraru e păcurar, valeriu e valer, moraru e morar, draganu e drăgan, țăranu e țăran… ăsta e ăst, nostru e nost și alte…. și alte nume, nume derivând din nume normale dincoace de arcul carpatic… și ciuntite dincolo, peste…?
   Întreb și eu, așa, din simplă curiozitate, zicând că poate cunoști și acest ”domeniu” că eu , din câte am căutat, nu am găsit și DE CE? aceste …mutații toponimice(?!) care fac să-mi pun întrebări. Și asta pentru că eu ghicesc ce s-ar ascunde prin abundența de aceste prescurtări de nume dar aș intra pe un teren pe care nu-l stăpânesc. (de felul …”eu mi-s ardelean nu-s mitic”, ”noi suntem fruncea” etc…etc… 😀 )

   • Prietene ,explicatia nu-i prea grea,ardelenii(nu generalizez ci ca referinta la o mai mare majoritate) scurteaza cuvintele ca sa compenseze faptul ca vorbesc taraganat si le este teama sa nu adoarma ascultatorii,pana termina ei o fraza.Ceea ce nu stiu si ma intreb din curiozitate si nefiind ardelean,este de ce vorbesc ei asa de taraganat. Cred ca ar fi vreo trei ipoteze.Adica ori sunt mai lenesi,mai comozi din firea lor,ceea ce nu prea cred,ori gandesc mult,profund si la alte lucruri aiurea chiar si in timp ce vorbesc si nu pot face lucrurile astea in acelasi timp decat mai dificil ,ori vorbesc asa cum gandesc,adica foarte,foarte lent,iar asta o spune cam multa lume despre ei.Dar asta nu ar fi o mare problema in tara noastra unde sunt multi care vorbesc mult si repede,dar gandesc mai pe seara la ce au vorbit,sau chiar nu gandesc deloc.Ei se considera “fruncea” pentru simplul motiv ca intr-adevar incearca sa fie mai civilizati ,mai cinstiti,mai cumpatati,mai ordonati,se autocenzureaza,ceea ce nu este deloc rau,dar toate astea devin doar aparente cand se lovesc de interesul lor direct si imediat,iar atunci renunta la “calitati” si sunt mai rai si mai ipocriti decat oricare altii.Asta ca influenta de la unguri si nemti care sunt si aia tot la fel.Generosii,politicosi cu adevarat si nu de fatzada,gentelmenii si cu adevarat civilizati, cei mai civilizati oameni din lume si cu doza de ipocrizie cea mai mica “pe cap de locuitor”, sunt mai incolo,mai in…Anglia.

 7. Facind abstractie ca din titlu lipseste (cel putin) un cuvint, constat ca la asa-zisul sef al statului revine din nou aceeasi mentalitate comunista: nu e bine sa vorbim despre porcariile care se intimpla, ca STRICAM IMAGINEA! Pai daca aia care vorbesc despre porcariile cu care ne confruntam, strica imaginea, atunci aia care FAC PORCARIILE RESPECTIVE, sint OK?
  Este la fel cu ineptia ca daca vorbesti despre niste nereguli din justitie, ii strici reputatia. Reputatie pe care aia care fac neregulile nu o afecteaza cu nimic, nu? Si atunci, ca sa nu stricam reputatia, ce facem? Bagam gunoiul sub pres?
  Bravos, natiune! Iate-ne inapoi, la al XIV-lea congres, cu iohanis reales! Vii si cutremuratoare aplauze. Spre Comunism, in zbor!
  Totodata, iohanis nu pierde ocazia de a ne oferi intreaga masura a capacitatii sale de intelegere a lucrurilor.
  In primul rind, el are impresia ca este un baiat (iohanis) care vorbeste cu alt baiat (Tariceanu), in care nu prea are incredere. In realitate, e vorba despre un dialog intre institutia prezidentiala si seful Parlamentului, dialog institutional pe care chiriasul de la Cotroceni il abordeaza cu cizmele!
  In al doilea rind, daca un NIMENI zice ceva despre Tariceanu si, in mintea lui iohanis, acesta si-a pierdut, instantaneu, credibilitatea, ce sa mai zici? Probabil doar ca atit il duce capul!

 8. Stie tot, vede si se face ca nu vede, este produsul lui, si mai mult decat atat ,bucuria lui este razbunarea un mod de a gandi a vechilor stapani .Imnul este de actualitate .,

 9. Deranjează adevărul pentru cei care s-au înfipt în funcţii şi care nu mai au legătură cu realitatea şi cu umanizarea?
  Ăsta e adevărul şi vă cred că e destul de greu de înghiţit sau digerat! Mai coborâţi cu picioarele pe pământ şi vă veţi convinge! Că nu vreţi voi? E problema voastră! Aveţi o gravă problemă voi cu voi care se răsfrânge asupra populaţiei din interiorul ţării?
  Aşa că:
  – Nu vă mai hrăniţi singuri şi nu-i mai hrăniţi şi pe alţii cu aberaţii care nu au legătură cu realitatea zilnică din teren!

 10. oare cilolanisul asta nesimtit ne crede prosti pe toti? vad ca mai sunt postaci acre inghit pe nemestecate orice …….slobozit de la cotroceni. statul de drept? ce stat de drept e in gura falsificatorului de acte ? nu cumva pentru flas si uz de fals folosite in cazul mmanglirii unor case prin sibiul pastorit atatia ani a pierdut famiglia ciolanis niste case? nu cumva nesimtitul asta, da e un mare nesimtit, nu era de acord cu sentinta data ? atunci nu mai e cazul unui stat de drept daca sentinta nu ii e favorabila lui malai mare? cam cati bani de la buget haleste administratia prezidentiala? daca era baseala la mijloc era facut praf pe la anumite televiziuni. dar acum nesimtitul asta de plavan mare care-si bate joc de banii nostri ai tuturor vad ca ne da si lectii de buna purtare. ce a patit rascoapta de la sibiupentru fals si uz de fals demonstrate in instanta? are si nevasta plavanului imunitate sau legea si statul de drept e numai pentru prosti? hahalera asta de la cotroceni mai ieri se lauda ca impus la varsovia ca romania e un stat corupt si trebuie luate masuri. deja prostia si nesimtirea caracteristica plavanului de la cotroceni intrece orice limita. nu credeam ca poate exista un presedinte mai prost si nesimtit decat baseala. iata ca ne-am pricopsit cu unul.

   • cand un individ penal ( mai pe romaneste a ciordit case prin fals si fals lucru dovedit intr-o hotarare definitiva si irevocabila a unui tribunal + nu a dovedit inca modul in care a pus mana pe o gramada de case in sibiu ++++) isi bate joc de banii contribuabililor de cand a ajuns presedinte ( la fiecare jumatete de an a papat banii alocati administratiei prezidentiale pe un an intreg) aproape nu exista weekend in care sa nu faca naveta la sibiu cu toate cheltuielile si neplacerile aferente pentru cei din trafic, gramada de bani cheltuiti aiurea pe modernizari si schimbari ba la vila lac 3, ba la vila de la neptun, ba la vila de la predeal, ba schimbarea masinilor, unele sub steagul ssp altele chiar de catre adminsitratia prezidentiala, gramada de vizite externe fara rezulate concrete pentru tara asta, plimbarea “ravasitoarei” prin lumea intreaga doar doar ca sa bifeze inca o tara vizitata, lipsa de caracter, prostia si aroganta de care da dovada in permanenta , toate astea si altele pe care nu le-am mai scris ca sa o lungesc, repet toate astea in sarcina unui singur personaj care-si bate joc de romani si banii lor, toate astea au un nume si asta e nesimtire! pentru astfel de individ( si nu e singurul din politica si nu numai dar e reprezentativ) e singurul cuvant care-l caracterizeaza: nesimtirea!

     • probabil ca civilizat inseamna sa faci praf banii de la buget pe tot felul da dorinte idioate. dupa ce am scris primul raspuns o cunostinta mi-a transmis telefonic ca pe un post de stiri s-au transmis ultimele dorinte ale lui ciolanis , sute de mii de lei cheltuiti ba pe gazonul prezidential, ba pe fantanile prezidentiale, ba pe produse de curatenie, ba pe schimbarea instalatiilor de climatizare. sute si sute de mii de lei in ultimul timp cheltuiti pe ce? aia sunt banii lui ciolanis de acasa cumva? cheltuielile se fac din salariul sau de presedinte, marit in mod nesimtit de oprea? sau din salariile marite si alea ale consilierilor sai? sau din salariul “ravasitoarei” care si ea saracuta a tot primit o serie de mariri in ultimul timp de cand e barbatul presedinte? nu fie ca nu convine unora precizarea asta, toate dorintele nesimtite ale lui ciolanis se fac din banii c elor multi pentru care ce sa vezi, ciolanis si “guvernul meu” nu gasesc fonduri. si,ca sa ii raspund unui postac, nu sunt exigent ci doar incerc sa arat de ce sunt in stare unii sa faca pe banii tuturor, inclusiv al celui atat de “intelegator” cu toate tampeniile lui ciolanis! apropo r.t. oare decizia curtii de apel brasov din 12 noiembrie 2015 nu a fost definitiva si irevocabila? in sentinta scrie clar acest lucru! faptul ca pentru ciolanis nu a contat o hotarare a statului de drept atat de mult invocat si a apelat la o cale de atac exceptionala( oare pentru cati oameni de rand din tara noastra se accepta asa ceva dar se mai face stramutarea procesului?) ne arata cat de mult pret pune penalul ciolanis pe “statul de drept” pentru el nu e bun, asa cum singur declara, dar pentru restul e obligatoriu ca orice sentinta sa nu fie critica ci doar acceptata. serios?

     • Domnule Tudor, s-a purtat justitia romana cu iohanis asa cum s-ar purta si cu mine, daca as fi facut ce-a facut el/ nevasta-sa? I-a oferit caile de atac pe care mi le-ar fi oferit si mie? Nu se vede de la Washington ca, usor usor, iohanis e mai curat si mai uscat, asa cum s-a procedat si cu basescu, in cazul multor (!!) probleme cu justitia?
      Nu cumva hotarirea aia irevocabila se va da cind mandatul (nu ala de arestare!) ii va fi expirat?
      Pina cind sa fim civilizati, in timp ce galeti de laturi ni se varsa in cap?
      E ca-n bancul ala: taci si inoata!

   • Domnule Tudor, toţi suntem de acord cu un comportament adecvat şi o exprimare civilizată, dar eu înţeleg omul supărat….s-a răcorit şi el oleacă aici pe blogul dumitale….nu l-a trimis la “origini” şi nici nu i-a dat un meniu bun de mâncat…nici nu i-a făcut vreo făcută. Primul şi Prima merită multe, “civilizate” sau “necivilizate”!
    Am tot respectul pentru munca d-voastră….faceţi o echipă perfectă cu Dana Grecu, una din jurnalistele mele preferate. Vă urmăresc cu interes emisiunile, când îmi permite timpul…Succes amândurora!

     • Pesedistii astia E niste obraznici enervanti si lipsiti de Manera pentru ca se scandalizeaza fata de faptul ka Karmaciu’ le toaca banii cu fandoselile lui de Groff,asta in timp ce toti ceilalti iobagi E pentru ca sa plateasca FARA NUMAR pentru binele si multumirea Incompetentului Frecator de Menta pe bani multi.

  • Bine mai exigentilor faceti voi un club al vostru al nemultumitilor,nostalgici dupa Iliescu sau dupa Basescu asta ati uitat sa precizati.

   • atunci cand astia “exigentii” scriu de regimul basescu tu nici nu existai pe acest blog. asa ca mai scuteste-ma de “deontologia” ta de doi bani

    • “scriau despre regimul Basescu” cred ca ai vrut sa spui …pe acest blog nu dar pe altele cu siguranta eu nu “scriam” eu il demolam efectiv pe scelerat

     • Corect,l-ai facut praf de nu-si mai revine.Din cauza ta o sa mai bea cateva cisterne cu whisky dupa care…trece numai pe demisec.

 11. Dar eticheta ”import legume-fructe” care imbolnăvesc şi ucid oameii, nu afectează imaginea României?
  Da, tocmai azi s-au împrăştiat în ţară la magazinele mici cleopatra roşii din Serbia! Nu cumva sunt distribuite din depozitele în care sunt respinse şi ca să nu piardă afacerea, împrăştie totul în provincie, dar fără menţiunea”ţară de provenienţă”? Sau e scris ”produs românesc”!

 12. Ce nu stie dl. Presedinte al Republicii este faptul ca Romania a fost si este un stat functional mai de stanga, mai de drept, in schimb sub inteligenta lui si a lor conducere, Romania s-ar putea sa-si piarda functionalitatea si dreptul.

 13. Baştane plimbător, robot vorbitor, turist de wekeend pas cu pas, în acest video nu te ţine o vână interioară care te face să urli ???
  Câţi ani mai trebuie să treacă să te simţi cetăţean român, bugetar cu pretenţii uriaşe, când de fapt, poporul e sărăcit în forţă doar pentru a vă menţine vouă un nivel de trai peste limita bunului simţ şi de pe urma ta cu ai tăi, nu se vede nimic bun pentru ţară şi popor!
  https://www.facebook.com/RadioSimpluRo/videos/1089001917803965/

Leave a Reply