Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) au respins vineri cererea DNA de arestare preventivă a viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu, acesta fiind plasat în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență.

Decizia nu este definitivă.

Bogdan Olteanu a așteptat decizia în sala de judecată, însă el va fi dus în arestul Poliției Capitalei, de unde va fi eliberat vineri noaptea, la expirarea ordonanței de reținere, în jurul orei 24,00.

Bogdan Olteanu a fost reținut joi noapte sub acuzația că, în perioada iulie — noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

“În perioada iulie — noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la un om de afaceri ( n.r. — Sorin Ovidiu Vîntu) suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării (n.r. — Liviu Mihaiu). Banii au fost remiși de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic”, susțin procurorii DNA.

Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Procurorii susțin că suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăți înregistrate în SUA și apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remiși lui Bogdan Olteanu la biroul unde acesta își desfășura activitatea, în sediul unui partid politic.

De asemenea, procurorii arată că, în toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmărind obținerea unui mandat de deputat.

În acest context, din dispoziția omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, Olteanu a beneficiat de consultanță politică pentru campania electorală fără să achite contravaloarea serviciilor de zeci de mii de euro.

8 COMMENTS

 1. Ma gandesc ca daca SOV a zis ca a dat bani ca Mihaiu si fie guvernator alDeltei ca sa poata avea el foloase, ma gandesc ca pricurorii aia au intrebat si ce foloase, nu? Aduca logic ar trebui sa ma astept sa fie scarmanat si Mihaiu, sau macar audiat din moment ce cineva declara ca l-a vrut guvernator pt ca avea interese in zona. Sau ma insel creca, nu?!:)

  • Wikipedia:
   Bogdan Olteanu s-a născut la data de 29 octombrie 1971 în orașul București. Tatăl său, ing. Dănuț Florin Olteanu a fost secretar de partid[1] la Institutul de Cercetări pentru Componente Electronice (ICCE – denumit ulterior și CCSIT-CE) inainte de Revolutie și director general la Tehnofina SA din București (după 1989), iar mama sa era fiica cominternistei Ghizela Vass, care s-a născut dintr-o familie de origine evreiască din Basarabia, fost membru al Comitetului Central al PCR și adjunct al Secției de relații externe a partidului.[2]
   ————————————–
   Origini sanatoase de cominternist, ne spune Wikipedia, care ar explica aceasta cariera fulminanta in democratie.

   • @7.4
    .
    Dar a recunoscut și contează( 😀 ), și și-a asumat și trecutul bolșevic ceea ce alții nu au făcut-o. Și când vorbesc de alții vorbesc de liberalii (de dreapta) Petre Roman, Vladimir Tismaneanu, Horia Roman Patapievici, Andrei Cornea și mulți, mulți, alții…
    Pune-o , mental, alături de Bogdan Olteanu, de acest nepot de nomenclaturist, că alături au fost cât ea a too…t parvenit de-a ajuns unde-a ajuns, pe Alina Gorghiu-Dej și-o să vezi marea gaură doctrinar-liberală din capetele și Alinuței, și al lui Bogdănel, atunci când vorbea ea de Ponta-comunistul ca portavoce a lui joshannis
    http://www.evz.ro/cine-este-bogdan-olteanu-nepotul-cominternistei-ghizela-vass-si-fost-partener-de-afaceri-al-alinei-gorghiu.html

 2. Daaa,anii 50 parca-i aud pe Ponta si Tariceanu,cavalerii neinfricati ai Statului de Drept. La fel pateau “dusmanii de clasa” din acei ani,stateau in vilele lor luxoase in arest la domiciliu.La Canal si in puscarii mergeau pokemonii.

 3. Traiesc cu impresia ca nu ni se spune sau nu stim cu adevarat cine este acest SOV, cei care stiu tac malc. Cu certitudine este folosit in ultima vreme ca o sperietoare a celor mai multi potentati ai zilei.

 4. Mi-a placut remarca sotiei cu megalomania lui Vantu !
  Casa (?) ei n-a vazut-o? Seamana cu o manastire…

Leave a Reply