Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că premierul Dacian Cioloș va trebui să răspundă, în perioada următoare, dacă rămâne independent sau dacă își declară simpatia ori adeziunea pentru un partid politic.

“Este o întrebare la care dl Cioloș cred că va trebui să răspundă în perioada următoare, fiindcă mulți își pun întrebarea dacă Dacian Cioloș rămâne un premier independent și după aceea se retrage sau dacă dorește să își continue anumite proiecte, și recunosc că personal cred că ar face bine să continue, are proiecte bune începute, dar atunci să își declare măcar simpatia sau adeziunea sau preferința pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, după alegerile parlamentare. (…) Dacian Cioloș ar putea să continue foarte bine proiecte importante dacă acum, când ecuația este încă incertă, își declară intențiile de viitor și mai devreme sau mai târziu ar trebui să declare și cu cine vrea să pună în continuare în practică aceste lucruri”, a explicat Iohannis, întrebat dacă este de luat în calcul o apropiere a lui Dacian Cioloș de PNL.

Președintele a spus că după ce premierul Dacian Cioloș va lua o decizie probabil îl va anunța.

“Eu cred că atunci când dl Cioloș va considera că trebuie să-mi spună că a luat o decizie sau că vrea să intre într-un fel în această campanie electorală va ști să mă anunțe și să vină la o discuție”, a mai afirmat șeful statului.

Klaus Iohannis a participat joi la reuniunea Biroului Grupului Partidului Popular European, care are loc la București.

8 COMMENTS

 1. Pe modelul Kovesi sau Stanciu care sunt rotite in toate functiile din justie asa si Ciolos va fi rotit unde e util: premier, sef de partid, din nou premier etc. Asta e modelul sorosist de a pastra oamenii obedienti in functii de conducere pt a fi manipulati.

 2. Radu , unde scrie în fișa postului președintelui României că Cioloș trebuie să-i răspundă ca să-i facă un fel de ofertă de muncă în fostul său partid.N-o fi cumva trafic de influență ?

 3. Toti astia joaca un vodevil ieftin, o gluma greu de urmarit pentru marea masa a cetatenilor cinstiti si cu asteptari imense, plictisiti de marile hotii si faradelegi din ultimii 10-20 de ani, au ruinat o tara, o putere economica sud-est europeana, care nu se ridica nici macar la nivelul pamantului, niste scurmatori.

 4. 🙂 🙂 Ia-l acasă bre, că nu ţi-e deajuns prima ta doamnă!
  Apropo: bre nenicule ai citit bine Constituţia?
  Ştii că trebuieşti urgent…trimis la plimbare precum Băsescu, el din cauza prostiilor lui şi tu din cauză că nu te conformezi Constituţiei acestei ţări?
  Presupun că ţi-e prea bine ca…turist în România !

 5. Liberalii vor schimba candidatii la functia de premier ca si la primaria Bucurestiului .Ce proiecte a inceput acest guvern ,zero barat .A inceput Iohannis campania electorala si cand il vad ca apare zilnic in fata jurnalistilor ca un pelican cu gusa umflata ,arogant ,mers apasat si o privire peste ,imi vine sa-l trag de maneca si sa-i spun ca romanii sunt mai informati ,au deja o parere facuta despre politica ,oamenii politici ,vor merge masiv la vot si vor vota cu cine cred ei ,nu-i necesar sa ne sugereze cu cine sa votam ,stim cum s-au facut dosarele .Daca nu respecta majoritatea ,mergem la anticipate si poate il demitem si pe el .

 6. ‘Klaus Iohannis a participat joi la reuniunea Biroului Grupului Partidului Popular European, care are loc la București.”
  .
  Și…nimic , nicio reacție? Niciun comentariu?
  Ba, le luăm și interviuri amabile PPE-iștilor ca și când nu știm ce-i de capul lor, cum , cu băsescu-l lor, ne-au furat Referendumul toți dând vina din ”comoditate”, sau ceva mai rău pe Ponta care, cică, ne-a ”trădat”. Ne-au furat până și PNL-ul istoric și précis acum, în toamnă, îl vor alipi PMP-iștilor lui băsescu (sarcină de partid pentru că inainte de a fi cu Țara, cu interesele Țării, ”noi” , de pragmatici ce suntem (pragmatic în acest caz vine , sigur de la…pramatie), suntem din aceeași ”famiglia”
  Parcă președintele nu trebuie să facă_politică? Aud? Aaaaa…asta era valabil doar pentru băsescu?!? . Am înțeles. Și cum rămâne cu asta, că joshannis nu e un băsescu doar mai inalt și cu legături strânse cu ceea ce se numește gard. E un neadevăr, o ”jicnire” așa cum spune mereu @parere cu trei puncte, nu?
  Parcă-n 2014 atunci când băsescu participa (ca ”Șef de Stat” ca și joshannis acum , la această reuniune dar , sigur și-n toamnă la Congres pentru Campania PNL) era de pork, nu?. Acum nu mai este. Am înțeles…
  Singurul ”Șef de stat” la Congresul PMP, băsescu și-n viitor (doaar totu-I pregătit…joshannis). Și să mai deschizi televizorul…
  .
  PS Asta cu somatia, cu ingerințe în viața politică internă, e un mizilic din câte se vede

  • Precizări: De ce spun ”cu amabilitate” á la Ursu,? Inspirat din acest comentariu (dau link-ul mai jos) era necesar, și de aceea mă întreb retoric de ce nu s-a întâmplat acest lucru, ca în cadrul interviului său să-l întrebe, pe dl. Manfred Weber dacă ”domnia sa”, ca actual Președinte al grupului PPE din Parlamentului European, face distincție intre Șef de Stat (de regulă, dar și la noi, APOLITIC și Șef de Guvern(de regulă)?????
   Pentru că , sigur, ”domnia-sa” ar fi dat-o-n gard la o astfel de întrebare și nu putea fi pus într-o situație penibilă…Țara, cu repercusiuni inimaginabile.
   http://radu-tudor.ro/ponta-da-voi-candida-la-presedintie/#comment-157691

Leave a Reply