Cel puțin trei persoane au murit și în jur de o sută au fost rănite, numeroase dintre ele grav, într-un accident feroviar care s-a produs joi dimineață la Hoboken, statul New Jersey, în apropiere de New York, informează autoritățile, citate de AFP.

Trenul de navetiști, plin la acea oră de vârf, nu s-a oprit la intrarea în gara din Hoboken, un oraș situat chiar în fața zonei Manhattan, de cealaltă parte a râului Hudson.

Numeroși răniți în accidentul de tren sunt ‘în stare gravă’, a declarat purtătoarea de cuvânt a autorității de transport din New Jersey, Jennifer Nelson, pe postul Fox News.

Până în prezent nu a fost avansat un bilanț oficial al accidentului produs cu puțin timp înainte de ora locală 09.00 (13.00 GMT) și în care a fost implicat un tren al companiei New Jersey Transit.

* SUA: Peste 100 de răniți în accidentul de tren din statul New Jersey


Accidentul de tren de joi dimineață din gara Hoboken, statul New Jersey, joi dimineață, s-a soldat cu peste 100 de răniți, informează ABC și CNN, preluate de AFP.

Potrivit autorităților, numeroși răniți ar fi ‘în stare gravă’ după accidentul de tren din apropiere de New York, informează AFP.

Trenul, plin cu navetiști la o oră de vârf, nu s-a oprit când a intrat în gara din Hoboken și a intrat pe peron în plină viteză, un oraș situat față în față cu Manhattan de cealaltă parte a fluviului Hudson.

Cauza accidentului este încă necunoscută.

Autoritatea de transport din New Jersey a anunțat că serviciul feroviar este suspendat spre și dinspre gara din Hoboken și precizează că pasagerii vor fi preluați de autobuze și alți operatori de transport.

Imaginile postate de la fața locului pe rețelele de socializare cu accidentul feroviar arată vagoanele deteriorate de impact ajunse pe peron și o secțiune din acoperiș care s-a prăbușit.

Un utilizator de Twitter a postat mesajul: ‘Trenul meu tocmai a intrat cu toată viteza în gara din Hoboken’, relatează media americane.

Un alt utilizator din New York a scris la rândul său: ‘Norocos să fiu în viață… eram în al doilea vagon al trenului care a făcut accident la Hoboken.’

Gara din Hoboken deservește zilnic în jur de 50.000 de navetiști, potrivit media americane, scrie Agerpres.

 

4 COMMENTS

 1. Se intampla si la case mari, unde tehnica si tehnologia e acasa la ea. Un accident nedorit si nefericit, sufera publicul calator.
  Pana la urma sa spunem “saru’ mana” ca la noi viteza de circulatie medie (economica) este intre 40-60 km/h, ajungem cand ajungem la destinatie, intr-o zi lumina in maxima siguranta. Pana la urma mult injuratii cfr-istii fac minuni in acesta tara ruinata de tot felul de golani cu gulere albe.

 2. 🙂 🙂 drogaţii ăştia! Aproape tot tratamentul care-l au pe piaţă are la bază narcotice!
  🙂 🙂 Hai băieţii: importaţi din americuţa !

 3. Obama si Piedone imediat demisia ! Tinerii ies in strada si ambasadorul american ii felicita ca au iesit la protest asa cum a facut in cazul Colectiv.
  ——–
  Altfel o intamplare tragica, saracii oameni…

 4. uite ALT ACCIDENT SOCANT, in Afganistan:
  (antena 3): “O dronă americană a bombardat estul Afganistanului. Cel puţin 15 civili au fost ucişi, iar alţi 13 au fost răniţi”
  sau asta nu mai e socant, e deja statistica?! 🙂

Leave a Reply