Home Articole Iohannis : “Intoleranța aduce crimă”

Iohannis : “Intoleranța aduce crimă”

2792
11
SHARE

Aflat la New York, presedintele Klaus Iohannis a postat un mesaj pe pagina de Facebook : 

“Am fost foarte mișcat să pășesc, la New York, pe locul fostelor Turnuri Gemene, acest spațiu al tragediei americane de la 11 septembrie 2001. Atunci, am fost cu toții martorii unui adevăr dureros și ai unei lecții categorice: intoleranța aduce crimă și terorismul trebuie combătut în fiecare zi. Lumea noastră nu trebuie să mai cadă pradă urii, care răpește vieți și mutilează destine. În toți acești ani, românii și-au arătat solidaritatea cu poporul american nu din obligație, ci din credința că libertatea este cea mai importantă valoare a omului și că rănile unei națiuni pot fi alinate doar prin solidaritate și prin acțiune concretă împotriva celor care atentează la valorile sale.”

 

11 COMMENTS

  • Da,frumos si inaltator.Cred ca se gandea la tortionarii lui Rarinca si la cetatenii aruncati in strada, cu batrani si copii, de “retrocedarile” regimului basisto-iohannist.Ca doar ceva experienta la “retrocedari” are si el.

 1. De acord ”Intoleranta aduce crima”, nimic nou, omul de pe strada, popoarele stiu acest lucru! Oamenii de stat ”uita” de obicei promisiunile, limbajul diplomatic nu are a face cu faptele concrete, din teren ! Am sa-l cred pe Iohannis, cand am sa vad clanurile politico-financiare din RO, JUDECATE, CONDAMNATE si PREJUDICIUL RECUPERAT!

 2. mesajul ca si cum ar fi de aici …de acasa ..
  dar un steag al Romaniei nu se afla in imagine , cu toate ca la 11 septembrie 2001 au murit si romani acolo…
  “solidaritatea” cu poporul american am avut , iar “americanii” au aruncat in momentele Referendumului 2012 minciuna ca “s-au furat 2,50 milioane de voturi”….
  pai , ori suntem solidari si corecti ori primim “numai sfaturi in toate domeniile” inclusiv in justitie..??
  de cate ori s-a amestecat Romania sau un om politic in “treburile interne” ale SUA ??
  vrem intradevar INVESTITII , dar corecte , asa cum este normal intre tari membre ale NATO , nu cu subestimarea poporului roman si traditiilor romanesti !!

  • ce surpriza! inca nu s-a aflat ca numai noi trebuie sa fim “solidari” cu americanii, cu ue cu oricine in schimb ailalti nu trebuie sa fie “solidari” cu noi? in loc sa te mandresti si noi alaturi de tine, ca iata ambasada americana la bucuresti ne indruma, ne sfatuieste si ne arata pana si cine trebuie sa fie arestat, ca ditamai congresmenul ii traseaza sarcina ambasadorului sa aiba grija de noua ana ipatescu din fruntea dna etc etc etc vad ca incep sa carai. ce ai vrea sa vina rusii sa ne ajute? pe rusi i-am asteptat noi zecile astea de ani sau pe americani? si cum nu au investit americanii la noi? pai ce au facut aia de la bechtel? au “investit” in finantele noastre reusind probabil un adevarat record mondial in ciordit pe km de autostrada! si apropo frumoasa poza de familie( mai sunt si altele pe facebook) in care “porumbeii” prezidentiali, vorba lui cristoiu, au mai bifat o tara de cand au ajuns la cotroceni. dar cu ce folos pentru tara asta?

Leave a Reply