Presedintele Klaus Iohannis a declarat azi intr-un interviu acordat unui cotidian central ca nu are de gand sa schimbe conducerea SRI. “Postul de sef al SRI e ocupat, institutia merge bine, nu are rost sa discutam de vreo schimbare”, a declarat Iohannis.

iohannis la smg

Iohannis este si presedinte al CSAT, institutie ce coordoneaza activitatea curenta a SRI. Chestiunile de aparare si securitate nationala sunt gestionate de presedintele Romaniei prin Departamentul Securitatii Nationale, condus de un consilier prezidential cu rang de ministru. In aceasta functie a fost numit fostul deputat liberal George Scutaru. In echipa acestuia, ca si consilier de stat, a fost cooptat recent si Sebastian Huluban, fost secretar de stat in MApN in guvernarile PNL.

Conducerea SRI este asigurata de George Cristian Maior ca director si de generalii Coldea, Voinescu, Grosu si Cocoru ca adjuncti ai directorului.

thumb-conducere

 

26 COMMENTS

 1. Nici nu aveam nici cea mai mică așteptare că va fi altfel.

  Va plăcut cum un vânzător de copii ales președinte a ales să acorde primul interviu ca președinte – exceptând cel de la porcăria aia locală sibiană “turnul sfatului” – nu la televiziunea națională – dacă tot ne spune că e președintele tuturor românilor – ci la ziarul unui alt vânzător de copii?

  Din acest punct de vedere, România pe scurt:

  Un președinte aflat în campania electorală pentru un al doilea mandat despre care se află – cu dovezi video – că a lovit un copil când se pregătea să fie ales pentru primul mandat și care se apără strigând “trucaj” este re-ales.

  Un președinte despre care se află că a intermediat mai multe adopții se apără spunând că el, profesor de fizică, a avut doar rolul de șofer, iar soția sa, profesor de limba engleză, a fost translator, este ales președinte și dă primul interviu de președinte la ziarul unui vânzător de copii din anii ’90 despre care toată lumea a aflat dintr-un documentar american de la acea vreme.

  Țară de rahat sau, mai exact, țara lui “lasă bă, că merge și așa”.

 2. Dacă a zis asta, odată, Ponta(securistul de Ponta…accentuez) era tare ”nasol”, să-nțeleg?:
  http://radu-tudor.ro/ponta-il-vrea-tot-pe-maior-la-sri/
  Acum, foarte relaxat , Iohannis ce spune? Egzakt aceleași lucruri 😀 …și totul ni se pare anormal de normal (după acele multe mii de ”urmăriri”… ca-n filme 😀 ). Bat câmpii cu grație, așa-i? Una-i una alta-i alta, să-nțeleg, nu?

  • Care “securist” ma, ca asta in decembrie ’89 avea 16 ani?! Care securist? Esti si tu din ala nascut dupa revolutie, de nu stii despre ce vorbesti si habar n-ai ce scoti pe gura?! Care “securist”?

   • Pompiliu e ironic… Citește-i comentariile de la aproape oricare articol despre politică de pe acest blog.

    Știe și el că placa “Ponta – securist” e una dintre manipulările băsisto-iohanniste.

    • @Mădălin,

     Îți mulțumesc pentru… ”umăr”. Rămân dator 😀
     Am greșit din…greșeală 😀 dar omul, un cunoscut de-al meu, dealtfel, dacă n-a citit și contextul, s-a aruncat precum rața la muci.

   • @parnae victor,

    Iar “mă superi”, măi dragă ”pusjkerie de karnat uman” 😀 !
    În primul rând te corectez : Afișezi greșit! Eu nu am scris ”securist” așa cum scrii și mă acuzi tu. Eu am scris însă, din greșeală, securist , fără ghilimele și așa trebuia să scrii și tu. Corect? Deci: ”Care securist, mă, că asta in decembrie ’89 avea 17 ani?!” (nu, cum scrii tu , 16ani 😀 )
    Vezi că eu știu mai multe decât crezi tu despre mine. https://www.youtube.com/watch?v=fU3Zqgal7EE
    Scor 3-O 😀
    In altă ordine de idei , văd că n-ai mai plecat in Australia, la Perth. Sau ești mai nocturn , că acolo-i 23:00H . Nu ți-au dat ăia viză, hai? Cu tot CV-ul tău impresionant, plin doldora de comentarii de pe acest blog din anii trecuți. Parcă spuneai că pleci in MARTIE? Probabil (nu mă mai uit în urmă) n-ai precizat anul. Nu-mi spuneai asta numai mie ci și prietenei noastre comune @nimabe care, ”amețită de cap” de către domniile-voastre cu cine sunt și cine nu sunt eu, a hotârât să nu mai comenteze pe aici. Păcat, mare păcat. Fosta liberală, acum, după marea fîsiune PNL-PDL, din câte o cunosc cred că-i cu Tăriceanu. Sigur.
    Ai avut loc suficient loc de mine, anul trecut. Nu te-am deranjat cu nimic, in toate aparițiile tale și de anul trecut și de anul acesta. Ți-aș fi dat ”ignore”, e prea tentant însă așa că-ți răspund. Să văd dacă reiei obsesiile alea vechi, ale tale, alea de grămătic al blogului 😀 , tu atacând întotdeauna forma și fondul celor scrise. Nu ca acum, constat. Puteai să faci efortul să citești în context (eu uitând de niște ghilimele). Văd că nu ai mai corectat d.p.d.v gramatical mai pe nimeni de un an de zile. Nici măcar pe @paris care a mai dialogat cu tine neștiind ”sireacul” cu cine se încurcă iarăși. Oricum și tu ai fost mai ponderat 😀 . Am urmărit mai tot ce ai scris. Ai scris la fel, aceleași teme dragi ție dar n-ai mai avut un același ”nebun” ca mine(vezi că aici, fiind vorba despre mine nu am uitat să pun ghilimelele uitate la Ponta), care să te încurce .Care să-ți spună că până la ĂIA, de care vorbești tu, mai mereu, (lucruri cu care am fost și sunt de acord , în linii mari) trebuie dați, mai întâi, jos toți bandiții noștri , indiferent de partidul ce-i promovează și puși măcar, vorba lui Ciuvică, ăia care credem noi că fură măcar la jumatate decât primii.
    Mi-am adus aminte de tine, având amândoi același of, atunci când am scris acum câteva ore de …”Seful Statului” la Antena 3
    http://radu-tudor.ro/sobolanii-dosarelor-la-deratizare/#comment-235563

    Hai, pa! (vorba ta)
    Sper să nu te superi dar închei aici conversația. Asta, că mă ia iarăși la rost nevastă-mea, că iar mă-ncurc cu cel cu care, timp de juma de an, la finele lui 2012, mi-am măcinat forțele fizice și psihice, forțe de care încă mai dispun și-i mare păcat(zice ea) să mi le risipesc aiurea 😀
    Mai ales că eu nu am nevoie de astfel de conversații pentru completarea CV-ului.
    PS. Apropo, acum o lună am primit viză pentru Australia in 20(douăzeci) de minute. Parole dʹ honeur! 😀

    • @pompiliu,am stiut mereu cand am “dialogat” cu persoana care se semna odata “karnat stan” pentru ca are un stil inconfundabil,dar nu am avut decat ceva diferende “de forma” si nu de fond,omul, poate cu ceva exagerari,zic eu,cam… combate bine.Acum uite ca se mai intampla si banale neintelegeri.

     • @paris,

      Doamne-ferește , nu-ți imputam nimic. Disputa între voi a fost (după incidentele din 2012 avându-ne in vizorul șlui) rezonabilă, la obiect și pe alte teme și tu (ca și eu) ne mai fiind bombardați cu fixurile domniei-sale (fixurile știindu-se, fiind urmare unor obsesii așa cum am și eu, și domnia-sa referitor, de exemplu. la ”Șeful Statului” atunci când … înnebunesc( : D îți reamintești, desigur, speculația privind un”n” in minus) auzind și văzând la Antena 3 așa ceva.

      Ca și acum, si nu ma adresez neaparat tie, la antena.ro…in regim de BREAKING NEWS. Adică_când baronul nu mai este baron(etichetat vreo mie de ani) ci un victorios al unuia impotriva justiției și a regimul băsescu încă ne decedat.

      ”Şeful” Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a obţinut o victorie în instanţă bla….bla…bla….
      Boală grea la Antena 3 asta cu ”Șeful” in sus, ”Șeful” in jos.Ăl de scrie pe site-ul antena3.ro scrie la ”plesneală”( vorba Șefuuuuului Ion Cristoiu, cel cu găina care a născut pui vii) , el neștiind că NU EXISTĂ așa ceva nici la nivelul Consiliilor, și nici la nivelul cel mai înalt al conducerii Țării această noțiune jegoasă de sorginte libidinos-comuniste.
      ”Șefuuuu …!”, pronunțat mai lung și cu buze țuguiate( buze asemănătoare, desigur, inconfundabilei Andreea Pora), este un cuvânt care transcende vremurilor deja apuse (amintite de mine mai sus), un apelativ tipic, dus pe treptele cele mai înalte ale pupincurismului băsist.
      Ehee-hee ! Acum, când toată lumea caută teroriștii veți zice că se trezește unul ca mandea să scrie prostii pe blog. Așa vor considera,desigur, unii.Așa-i? (întrebare retorică)

     • Nicio problema de imputare,doar ne cunoastem de ceva vreme.Am facut doar o precizare.In rest sunt “pe aceeasi frecventa” cu ce spui.Important este sa iti fie un an nou mai bun,sanatate si nu mai pune la inima toate aiurelile ce ti le arunca unul sau altul pe aici,caci nu se merita.Ardei din fuga calului,ca mongolii.

     • @paris,

      La mulți ani și ție și multe bucurii 😀 ! Așa cum îi spuneam și Ioanei S.București dacă ai multe bucurii, ai și sănatate, ai și pe cei dragi aproape, ai și realizări și satisfacții in ceea ce faci. Și, normal, dacă are colegul @paris bucurii am și eu bucurii. Prin ricoșeu empatic 😀

 3. La SRI n-are cum nene, sa fie schimbari, ca poate cel mult sa il schimbe aia direct pe el, aia care ei l-au pus, ei cu SIE care-a organizat vrajeala cu diaspora. Cel mai probabil, via camatarii internationali de la Bruxelles, ca doar asta e suveica la ora actuala. Asa incat, pe cine sa schimbe Iohannes la SIE? Scuze, SRI am vrut sa spun.

  Oricum, orice post tv de stiri (nu am zis de propaganda!), acum, dupa expirarea mandatelor lui Basescu, trebuie sa isi regandeasca, sa isi reorganizeze, sa isi decida care va fi noua directie a politicii editoriale. Observam la fostele posturi pro-basiste o tenta anti-Iohannes, iar la antena 3 o tenta pro. La urma urmei, ar mai fi si vreo alta varianta?! Oricum, toata decizia e pe baza de privit in viitor, pentru a putea sa te decizi in ce directie e bine sa o iei, adica sa il ataci pe Iohannis, sau sa il sustii. Oricum, Traian Basescu a fost foarte bun pentru media romaneasca, ma refer la faptul ca foarte multor posturi tv le-au crescut incasarile din spatiul de publicitate vandut, ca au avut rating maxim din intriga cu acel inversor chel (chior). Acum, pentru a nu scadea totusi incasarile si scorurile (rating-ul), politica editoriala trebuie aleasa cu f mare atentie. De-aceea, trebuie sa privesti in viitor, pentru a allege directia mediatica corecta. Hai sanatate, bafta si tacam complet.

 4. Mi-e greaţă de excesul utilizării în orice frază şi comentariu a expresiei,,securist”!!! SECURITATEA e una, şi SECURIST e alta, la fel şi cu PLAGIATOR/PLAGIAT!!! Bă, terminaţi odată cu excesul de,,prostie indusă” de toţi nemernicii care nu ştiu altceva decît să înţălineze ura şi minciuna non-stop între noi!!!
  Dacă e singura opţiune, e alegerea lui ca preşedinte, nu?

 5. Sper sa inteleaga si Tariceanu ceva din razgandeala lui Maior. Inainte de alegeri anunta cu gurita lui ca va depune mandatul noului presedinte caci asa i se pare normal. Acum s-a razgandit cu mandatul si spera sa ramana mai departe la conducerea SRI. De ce oare? Foarte simplu. Cum toti erau ferm convinsi ca Ponta va castiga alegerile, inclusiv Maior, era convins si avea si intelegere cu Ponta sa fie viitorul premier. Chiar s-a discutat mult despre aceasta varianta care scuze, era varianta corecta in cazul in care iesea Ponta presedinte. Triceanu era plimbat si aratat de Ponta ca viitor premier exact cum il plimbau si pe Antonescu ca viitorul candidat la presedentie. Maior ar fi fost premierul lui Ponta dar, cum nu a ajuns presedinte cine spera el nu are alta variant decat sa faca tot posibilul sa ramana la conducerea SRI. Mai ales ca este si membru PSD si ceva legaturi cu Ponta. Care au fost nasii lui Ponta la a cele doua casatorii? Nu meritau amandoi sa fie in govern in cazul in care ajungea presedinte?

 6. Da-mi voie sa imi arunc toata VOMA pe conducerea SRI-ului! Sigur vor avea mari realizari,la bilant,si eterna amenintare teriorista,pentru care au nevoie de eternele mariri de buget! Totul e roz,dar mizeria sub pres.

Leave a Reply