Dupa ce a declarat ca Guvernul nu este pregatit pentru preluarea presedintiei UE, preşedintele Klaus Iohannis le-a spus, miercuri, membrilor Guvernului prezenţi la ceremonia de învestitură a lui George Ciamba în funcţia de ministru delegat al Afacerilor Europene, că suntem cu ”o secundă înainte de ora 12.00” pentru a pregăti preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. ”Cred că încă se poate”, a spus Iohaniis, iar lui George Ciamba i-a urat succces în această activitate.

George Ciamba a depus, miercuri, de la ora 10.00, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură ca ministru delegat al Afacerilor Europene.

”Vă doresc să reuşiţi, împreună cu ceilalţi membrii din Guvern, să intrăm în linie dreaptă pentru pregătirile preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Vă doresc mult succes”, i-a spus preşedintelui lui George Ciamba.

Ulterior, şeful statului s-a îndreptat către membrii Guvernului prezenţi în sală, între care prmierul Viorica Dăncilă, şi a spus: ”Şi dumneavoastră vă doresc mult succes în acest sens. Este o secundă înainte de ora 12.00 ca să mergem într-o pregătire rezonabilă pentru preşedinţie şi cred că încă se poate”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, la reuniunea Asociaţiei Municipiilor din România, că ţara noastră nu este pregătită pentru a prelua preşedinţia Consiliului UE şi că Guvernul Dăncilă – Dragnea, pe care l-a numit un “accident al democraţiei”, trebuie înlocuit.

Tot luni, premierul finalndez Juha Sipilä a exprimat disponibilitatea ţării sale de a prelua preşedinţia Consiliului UE având în vedere tensiunile de la Bucureşti, însă oficialii români au spus că România îşi poate asuma această sarcină, conform programului deja stabilit.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi seară, la Antena 3, că România este pregătită să preia preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, fiind făcute chiar pregăririle pentru Summit-ul care va avea loc în 2019 la Sibiu.

Tot marţi seară, Ministerul Afacerilor Externe a transmis că România este pregătită pentru preluarea, la 1 ianuarie 2019, a mandatului preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, iar pregătirile se desfăşoară conform calendarului. În plus, MAE susţine că exercitarea în bune condiţii a mandatului ”este un exerciţiu comun, care trebuie să aibă la bază un consens politic între toate instituţiile statului şi un dialog deschis şi onest”, scrie news.ro

 

7 COMMENTS

  1. Interesant? Cred ca “delirant” e cuvantul potrivit. Probabil dl. Iohannis bea apa din paharul de whiskey al dlui. Basescu.

    • N-a fost adresat romanilor, sa nu exageram!
      S-a adresat unora din parlament. Era un indemn sa aleaga o cale de mijloc, pt ca extremismul stingist al PNL si USR este o boala, pt ca asta este marxismul cultural pe care-l propaga, probabil fara sa stie ce fac, ca doar sint romani noi, mai diluati si combinati cu mult globalism, fost internationalism.

  2. Sorry, nu văd nimic interesant in discursul de azi al lui Johannis—e foarte probabil o încercare de a șterge prostiile spuse ieri, și in ultimele săptămâni, pe seama imposibilitatii de a prelua președinția consiliului Europei cu guvernul actual/Ăștia, prostie care i-a explodat in fata cu oferta premierului finlandez de a devansa preluarea mandatului in favoarea țării sale. Ca sa nu mai vorbim de idiotenia cu “nevasta-mea nu vine la parchet ca are alta treaba și e și nevinovata pe deasupra” pe care pana și geopoliticianul de serviciu, liderul partidului Realitatea (!) nea Gușă, in speța, i l-a scos pe nas de la primele ore ale dimineții—asta e atât de groasa încât nici cu sapun nu se duce (metoda bunica-mi când spuneam vreo idioțenie in copilărie). Plus ca, dacă -l apuca nervii mâine, sau deseară, spune alta gogomanie și tot așa, omul e incontinent și vai de capul susținătorilor lui politici, ii paste azilul de nebuni dacă o țin tot intr-o justificare a fiecărei “gafe” comisa de “generalul” cu care insista sa defileze la prezidențialele din 2019.Deși, dacă stau sa ma gândesc, apărarea nevestei, chiar și făcută împotriva rațiunii, e un gest cavaleresc ce trebuie salutat—Basescu, se știe, a stat “sub masa” intr-o situație similară!

Leave a Reply