Presedintele Klaus Iohannis a dat o declaratie de presa la finalul intalnirii cu premierul Sorin Grindeanu si ministrul de finante Viorel Stefan.

Iata cateva din declaratiile presedintelui :

“Am ascultat argumentele Guvernului, dar raman ingrijorat in legatura cu angajamentele privind deficitul”

“Bugetul, la o prima analiza, este unul problematic si riscant”.

“Cei care protesteaza in Piata Victoriei si-au pierdut increderea in Guvern, in PSD”

“Oamenii care protesteaza la Palatul Cotroceni au tot dreptul sa o faca si sa-mi ceara demisia. Eu nu imi dau demisia”

“Am sa va explic ce inseamna rolul de mediator. Mediator inseamna sa atrag atentia atunci cand cineva greseste”.

“Voi anunta zilele urmatoare data si intrebarea pentru referendum”.

Chestionat pe recomandarile Parlamentului in privinta referendumului, Iohannis a raspuns zambind: “Alta intrebare”.

 

40 COMMENTS

  • pai nu or demisionat hotii si vardistii dupa ce au iesit milioane de oameni in tara si in strainatate si a demisiona ca au demostrat vreo 10000 de oameni la Cotroceni? si aia vai de capul lor de platiti pe caiet…ce filmare draguta cum li se cerea datel;e din buletin…

  • Saracul!
   Poate a crezut ca e vorba de MEDITATOR. :))
   Ca el se pricepe. :))
   MEDIATOR, baaa… fizicianul lu’ peste prajit!

 1. mediator nu inseamna ce spune presedintele …mediator inseamna sa asculti ,impartial ,opiniile tuturor …nu sa te plasezi din start de partea unei parti …cat despre buget , e clar ca nu i-au dat bani de ratuste …

 2. eu nu-mi dau demisia …in subsidiar , sa plece psd …cam asa se intelege …sa plece mediatorul natiei …

 3. Cand s-a plasat in fruntea protestatarilor, cu pozitii virulente impotriva guvernului si parlamentului, inseamna ca a atras atentia celui care greseste ?! Chiar ne ia de fraieri.
  Cu privire la promulgarea legii bugetului, afirma senin ca va lua o decizie ,,in urmatoarele zile”. Inca o dovada ca face tot ce poate pentru a impiedica realizarea programului de guvernare. Diabolic personaj. Il face invidios pana si pe Basescu. Somn usor romani ! Dati-i tare in continuare cu catusele si DNA !

  • Daca erau studenti, veneau cu trenu’, gratis:)) Ghinion !
   Da’ Grindeanu ar cam trebui, in mintea ta, nu ?! C-au iesit poporu’ chinez& poporu’ indian la Victoriei…
   Inteleg ca la Cotroceni, nene, au venit mai putini; dar, totusi, de la doi incolo se cheama ca e plural. Si “cere” se acorda cu “oameni” (ori e un om, si cere, ori sunt peste doi, si cer… crede-a, au fost mai multi !
   Ca, parca v-a-nvatat gramatica aia din penele, nemtoaica…

 4. omul e complet dobitoc… sau are un tupeu incredibil…
  sa ridem cu si de nea Klaus: “Mediator inseamna sa atrag atentia atunci cand cineva greseste”.
  e nu zau? ia de citeste:

  MEDIATÓR2, -OÁRE, mediatori, -oare, s. m. și f. Persoană (fizică sau juridică) care mijlocește sau intervine pentru a stabili o înțelegere, un acord între două părți adverse (persoane, state etc.); mijlocitor, intermediar.

  A mediator is a person who helps negotiate between two feuding parties.
  When a married couple is considering getting divorced, they sometimes hire a mediator to help them come to an agreement, and possibly even avoid divorce.
  The word mediator goes back to the Latin word medius, which means middle. A mediator is supposed to remain in the neutral middle rather than taking one side over another, in order to help both sides resolve a dispute. Mediators negotiate between employers and employees, disputing couples, and in schools helping kids work out their conflicts peacefully rather than fighting on the playground or lunchroom.

  Mediation law refers to a form of alternative dispute resolution (ADR) in which the parties to a lawsuit meet with a neutral third-party in an effort to settle the case. The third-party is called a mediator.

  médiateur, médiatrice. Personne qui s’entremet ou qui est choisie pour mener un accord entre des parties adverses, pour faciliter une négociation : Il a servi de médiateur entre les héritiers. Dans les quartiers sensibles et les transports en commun, personne chargée d’apaiser les conflits avec les autorités.

  Mittelsmann
  eine Person, die zwischen zwei Parteien vermittelt, weil diese nicht direkt miteinander Kontakt haben können oder möchten (Durch einen Mittelsmann hat der Präsident von den Drohungen erfahren.)

   • pai, da’ “El” m-a jignit primul cind a dat “Definitia Lui” a mediatorului.

    Deci ar fi 1-1, no big deal. E asa o stare de echilibru si armonie intre noi de parca ne-ar fi asistat un mediator adevarat (btw, sunt mediator cu acte in regula, Consiliul de Mediere, samd…deci spre deosebire de alogeni eu stiu ce vorbesc, macar in domeniul asta).

    Dar fata de dv tot e cazul sa-mi cer scuze, ceea ce si fac.

   • Baciule , Inainte mergator al turmei de “Oi, cu lana de aur si lapte ca mierea”, ramasa-i doar cu bastonul vorbelor in gura, caci sunetul talangilor gingaselor Miorite se aude dincolo de Balta, prin care tu voiai sa le treci-INECANDU_LE!….<Si muta-ti maie gura , de-i cere ajutor, Si surd auzul meu , la strigat DE-AJUTOR! Cum te gandeai aiurea ca-ai fi Mediator al istui Brav Popor? Te-nneaca-n Balta Rece , pe unde iti doreai, Mioarele a trece, nepriceput Cioban. Cu mana -ntinsa poate , vei castiga vreun ban, sa poti plati Tributul pe Scaunul ce stai, Caci tu ne esti doar MUTUL , ce canta , azi, la. N-AI—- vorbele de duh si spirrit , fiind prea ipocrit si cinic! Fa bine si de maine , tu singur te alunga din ist Zavoi pe lunca Si n-astepta Berbecii sa vina sa te-mpunga. Te du spre Tara cea pustie ,de unde-ai fost impus pe Tronul Rommaniei si spune-le clar, raspicat: – " Javrelor , sa fiu iertat, ROMANII s-au desteptat, alta soarta si-au gatat….Ce doreati , 'napoi si-au luat!"

  • Viconte, ai dreptate IN TOT CEEA CE SPUI, repet – IN TOT CEEA CE SPUI, așa că eu, spre deosebire de domnul Radu Tudor, nu găsesc motive de despărțire; cei care le avansează ar trebui să constate că li se prezintă o alternativă, adică au posibilitatea de a opta fie pentru “complet dobitoc”, fie pentru “tupeu incredibil”. În opinia mea, pot fi acceptate simultan ambele ;-P

  • Apropo de mediatorul din el . D-aia s-a dus in piata .Ca sa le atraga atentia alora de strigau ” Codruta presedinte ” ca gresesc . Pai nu?

 5. Cand a avut guvernul lui, Ciolos 0, a tacut malc, n-a mai semnalat nicio greseala, nici o ordonanta data peste noapte de pruna. Nu este impartial. A pornit un razboi, o dezbinare in toata tara. Presedinte toxic si mincinos!

 6. profesor analfabet

  MEDIATÓR, -OÁRE, mediatori, -oare, s. m., s. f., s. n. 1. S. m. și f. Persoană, guvern etc. care mijlocește o înțelegere între două părți (adverse), care face un act de mediație; mijlocitor, intermediar. 2. S. n. Intermediar chimic care asigură transmiterea influxului nervos. 3. S. f. Perpendiculară dusă pe mijlocul unui segment de dreaptă; locul geometric al punctelor situate într-un plan, egal depărtate de capetele unui segment de dreaptă. ♦ (Adjectival) Plan mediator = plan perpendicular pe mijlocul unui segment de dreaptă. [Pr.: -di-a-] – Din lat. mediator.

  sursa: DEX ’09 (2009) adăugată de LauraGellner acțiuni

  MEDIATÓR, -OÁRE, mediatori, -oare, subst. 1. S. m. și f. Persoană, guvern etc. care mijlocește o înțelegere între două părți (adverse), care face un act de mediație; mijlocitor, intermediar. 2. S. n. Intermediar chimic care asigură transmiterea influxului nervos. 3. S. f. Perpendiculară dusă pe mijlocul unui segment de dreaptă; locul geometric al punctelor situate într-un plan, egal depărtate de capetele unui segment de dreaptă. ♦ (Adjectival) Plan mediator = plan perpendicular pe mijlocul unui segment de dreaptă. [Pr.: -di-a-] – Din lat. mediator.

  sursa: DEX ’98 (1998) adăugată de LauraGellner acțiuni

  MEDIATÓR1, -OÁRE, mediatori, -oare, adj. (Geom.; despre drepte sau planuri) Care este perpendicular pe mijlocul unui segment de dreaptă. Locul geometric al punctelor egal depărtate de două puncte date este plamd perpendicular pe segmentul format în mijlocul său. Acest plan se numește plan mediator al segmentului. GEOMETRIA S. 40. ♦ (Substantivat, f.) Dreaptă perpendiculară ridicată pe mijlocul unui segment de dreaptă. Dreapta CD, perpendiculară pe mijlocul segmentului AB, se numește mediatoarea segmentului AB. GEOMETRIA P. 18.

  sursa: DLRLC (1955-1957) adăugată de blaurb. acțiuni

  MEDIATÓR2, -OÁRE, mediatori, -oare, s. m. și f. Persoană (fizică sau juridică) care mijlocește sau intervine pentru a stabili o înțelegere, un acord între două părți adverse (persoane, state etc.); mijlocitor, intermediar. V. arbitru. El avu mulțămirea a aduce la bun sfîrșit negoțiația păcii cu turcii în care Franța intră ca mediatoare. NEGRUZZI, S. II 151.

  sursa: DLRLC (1955-1957) adăugată de blaurb. acțiuni

 7. Fals!
  MEDIATÓR, -OÁRE, mediatori, -oare, s. m., s. f., s. n. 1. S. m. și f. Persoană, guvern etc. care mijlocește o înțelegere între două părți (adverse), care face un act de mediație; mijlocitor, intermediar.
  Sursa: dexonline

 8. Reducere de costuri

  Din 11 septembrie 2001 lumea incepe sa cunoasca o alta era. In numele combaterii terorismului DECLARATIA UNIVERSALA A DREPTURILOR OMULUI adoptata de ONU in 10 decembrie 1948 a inceput sa fie sistematic incalcata.In toata lume se dau legi care incalca articolul 12:
  “Nimeni nu va fi supus la imixtiuni arbitrare in viata sa personala, in familia sa, in domiciliul lui sau in corespondenta sa, nici la atingeri aduse onoarei si reputatiei sale. Orice persoana are dreptul la protectia legii impotriva unor asemenea imixtiuni sau atingeri”
  Speculind frica cetatenilor s-au dat legi care incalca acest articol ,s-au incalcat tratate internationale ,s-au dus razboaie de agresiune.
  De 16 ani se duce “lupta impotriva terorismului”,terorismul nu numai ca a fost stopat,ci infloreste. E normal,nu s-a mers la cauzele acestui fenomen,nu s-a dorit asta,se doreste acceptul populatiei de a fi supravegheata ,controlata;s-a dorit ca populatia infricosata de spectrul terorismului sa renunte la dreptul ei de intimitate.
  Aceasta lupta impotriva terorismului e un pretext pentru sporirea mijloacelor materiale si umane de intruziune si control in viata cetateanului platita prin impozite de insasi acest cetatean.
  De fapt terorismul e intr-o simbioza oportuna cu cei ce spun ca lupta impotriva lui; se iau decizii suspecte la nivel UE privind migratia unor populatii din zone unde lesne se pot infiltra persoane suspecte de terorism,sau pot prin structura lor culturala,religioasa sau sociala sa constituie un factor ridicat de risc .
  Se doreste crearea,cresterea factorului de risc privind terorismul in scopul obtinerii acceptului populatie bastinase de acceptare a sporirii mijloacelor tehnice si umane de supraveghere , control si represiune;acceptului de a fi controlat de aceste forte.
  In Romania unde factorul de risc privind terorismul e foarte mic,se proclama alta “lupta”: ” Lupta impotriva coruptiei”.Similar luptei impotriva terorismului nu se doreste gasirea si eliminarea cauzelor ce duc la coruptie si nici nu se devoaleaza scopul coruptiei.Nu banii sunt scopul corupatorului final ci puterea asupra semenilor.
  De 27 de ani cu concursul clasei politice neexperimentate,indolente,corupte ,justitia nu si-a facut treaba ,nu a stopat si pedepsit faptele de distrugere economica, deoarece nu a fost interesata de acest lucru. In schimb,ca orice organism birocratic,a crescut ca numar de membrii,ca venituri,ca drepturi speciale si mai ales a obtinut lipsa de raspundere civila si penala.O evolutie speciala o au procurorii,trec din zona functionarilor publici cu raspunderi in zona magistratilor fara raspunderi ; acesti procurori,ca sa isi justifice numarul si banii primiti au nevoie de lucru,de material de ancheta,de interceptari si articole de cod penal cu care pot sa abuzeze majoritatea populatiei.Se sporeste in acest timp si bugetul Serviciilor,Jandarmilor,in general institutii de forta ale statului.
  Acest bugete uriase( pentru posibilitatile statului roman) acordate justitiei si institutiilor de forta nu produc stoparea sau diminuarea fenomenelor economico-sociale carora se adreseaza aceste institutii.La baza acordarii bugetelor acestor institutii nu exista nici un calcul de estimare a beneficiilor banesti sau sociale,nu exista de fapt beneficii care sa justifice valoarea investitiilor din punct de vedere economic sau social.Ca niste tesuturi canceroase , institutiile de forta cresc,cerind in fiecare an din ce in ce mai multi bani.
  Sesizind potentialul acestor institutii,Basescu si PDL le-au folosit din plin in lupta politica(spectacolul catuselor) si in politica mizerabila opresiva de taieri de salarii asupra populatiei-asta in timp ce s-au dat tunuri imense de gasca PDL,bugetele DNA .PARCHET,SERVICII,JANDARMI,au crescut exponential.
  Acum aceste structuri de forta nu mai vor si nici nu mai pot fi folosite de politicienii romani deoarece au fost predate de Basescu in schimbul imunitatii lui si a acolitilor sai.
  Au fost predate unor puteri,ce pina atunci cheltuiau serios energie ,timp si bani in mite acordate politicienilor si presei,o investitie excelenta pentru pretul acordarii citorva imunitati penale.
  Tot tambalaul de acum ,protestele tinerilor frumosi si liberi pentru “Lupta impotriva Coruptiei” inseamna “reducerea costurilor” acestor puteri.
  Practic pe gratis,intrucit justitia si institutiile de forta sunt bugetate din taxele cetatenilor,dobindesc puterea si controlul asupra platitorilor de taxe.
  Cu legi strimbe ,cum ar fi articolul abuzului in serviciu paralizeaza exercitarea prerogativelor constitutionale de catre parlament,guvern,administratie,pun presiune pe o larga patura de functionari publici ai statului.De fapt avem infaptuit scopul final al coruptiei:puterea injusta si arbitrara asupra cetatenilor.
  Cu sprijinul celorlalte institutii de forta,sunt suprimate toate drepturile cetatenilor stipulate in CONSTITUTIE si DECLARATIA UNIVERSALA A DREPTURILOR OMULUI ;se obtine rezultatul dorit:SCLAVIE !

 9. mamutul baga batul prin gard din ce in ce mai insistent.asta isi cere demiterea in ideea ca mitingistii il vor salva la referendum.

 10. Off-topic:

  D-le Tudor,

  Sinistru! Se tot vehiculeaza varianta conform careia povestea cu decizia data de tribunalul din Alba nu ar fi insemnat ca “s-a dezincriminat abuzul in serviciu”, ci in cazul respectiv persoana a fost achitata pentru ca “incalcase doar o Hotarare de Guvern”, si de-aia!!!

  Cu tot respectul, nimeni nu poate fi condamnat “PENAL” la 3 ani de puscarie pentru incalcarea unei Hotarari de Guvern, ci numai in cazut savarsirii unor fapte penale prevazute de CODUL PENAL! Pedepsele privative de libertate sunt posibile numai in cazurile savarsirii unor fapte prevazute de Codul Penal!

  P.S. Ba nene, basistii astia opariti cat de nebuni la cap trebuie sa fie totusi pe aceasta lume, ale creierului spume?!

  • Justitia : constata dezincriminata fapta prevazuta de art. 297 alin.1 C.pen. rap.la art. 13 ind. 2 din Legea nr. 78/2000 pentru care a fostcondamnat contestatorul

   • Pai da! Ramai incremenit cu toti nebunii astia care habar n-au de capetele lor, efectiv habar n-au pe ce lume sunt!

    P.S. Sunt ferm convins ca asta nu este finalul si ca suntem in cadere libera ca nivel inetlectual al societatii! Vom ajunge mult mai jos de-atat

 11. daca esti sas cel mai bine e ca atunci cand nu intelegi limba romana sa te interesezi ce inseamna un cuvant sau altul. de exemplu in dexse spune destul de clar pentru cine vrea sa inteleaga urmatoarele: MEDIATÓR, -OÁRE, mediatori, -oare, s. m., s. f., s. n. 1. S. m. și f. Persoană, guvern etc. care mijlocește o înțelegere între două părți (adverse), care face un act de mediație; mijlocitor, intermediar. oare ciolanis hotul de case din sibiu nu intelege ce inseamna mediator? pentru el a instiga o parte mica a populatie, acesti tfl-isti rasi pe creier, contra majoritatii populatiei inseamna a fi mediator? dupa acest indivd o rusine a politicii si a functiei de presedinte al romaniei, doar ce spun romanii lui e important? doar ce vrea minoritatea aia trepanata si prostita de servicii are revendicari reale? aia care-i contesta mandatul si ii cer demisia nu insesamna nimic? putregaiul asta dela cotroceni ce a realizat in cei 2 ani si ceva de cand e presedinte? sa ne spuna analistii care se tot perinda prin studiouri, sa ne spuna pupincuristii basisto-penelisto-johannisti care-i iau in permanenta apararea ca niste slugi jegoase, sa ne spuna curva aia politica de tinel, mult apreciart de dana grecu, sa ne spuna idioata aia de brand, sa ne spuna sorosistul plicusor ban omul care e implicat in frauda electorala si care a “uitat” ce a facut cu 100 000 de euro, sa ne spuna papagalii aia gen orasanu care au nesimtirea sa vorbeasca inciontinuu , sa ii intrerupa pe ceilalti invitati si care demonstreaza cat de prosti sunt sa ne spuna…..si ce lista lunga vaem de impostori si mincinosi se perinda prin studiouri si sunt lasati de realizatori sa minta cao gazeta de perete comunista.vad ca tfl-istii astia de cacao nu-si pun problema ca ua fost mintiti si manipulati in legatura cu ordonanta 13, vad ca nu-si cer scuze public ca au fost prosti, nu vad “celebritatile” care au iesit in piata sa-si ceara scuze, vorba lui dinica, ca fara sa aiba curiozitatea macar sa citeasca ordonanta sa isi arate dispretul fata de ea sa-si ceara scuze, nu vad ca liderii basisto-penelisto-johannisti sa-si ceara scuze memebrilor lor de partid, in special primarilor in frunte cu robu ca mint in legatura cu ordonanta si pot continua cu multe exemple.si falsificatorul asta din sibiu incearca sa bage bete-n roate guvernului acum la jumatatea lunii februarie incercand sa amane cat poate intrarea in vigoare a legilor bugetulu? cat de nesimtit e hotul asta ordinar?

 12. Citez din Iohanis cu completările de rigoare:
  1.”“Am ascultat argumentele Guvernului, dar raman ingrijorat in legatura cu angajamentele privind deficitul””
  🙂 🙂 atât de îngrijorat încât vacanţele sunt pe primul loc!
  2.”’“Bugetul, la o prima analiza, este unul problematic si riscant”.”
  🙂 🙂 dacă era a lui Cioloş/tehno/guvernul meu, nu era riscant!
  3.”’“Cei care protesteaza in Piata Victoriei si-au pierdut increderea in Guvern, in PSD””’
  🙂 🙂 serios! nu cumva s-au făcut de tot râsul că s-au lăsat duşi în eroare, încât, de la Cioloş legalistul tehno până la descoperirea mizeriei a fost dezâncriminat abuzul în funcţie?
  4.”’“Am sa va explic ce inseamna rolul de mediator. Mediator inseamna sa atrag atentia atunci cand cineva greseste”.”’
  🙂 🙂 :)))))) mai pune mâna pe dicţionarul explicativ al Limbii Române şi te vei convinge că eşti în totală eroare dar intenţionat!
  ABIA AICI AI DREPTATE DAR PARŢIAL: ”’“Oamenii care protesteaza la Palatul Cotroceni au tot dreptul sa o faca si sa-mi ceara demisia. Eu nu imi dau demisia””’ 🙂 🙂 🙂 O SĂ PLECI TU SINGUR CÂND VEI FI STRÂNS CU UŞA!

  • COMPLETARE:
   ATÂT DE ÎNGRIJORAT EŞTI ?
   Dar de ce nu ai fopst îngrijorat când ”’Datoria externa a Romaniei a crescut cu 2 miliarde euro in 2016 în timpul guvernului Cioloş”’? Bă, nu mai minţi atâta că ies toate la vedere rapid!
   Termină dracu cu manipularea, bă mincinosule!

 13. Ok, nu va demisiona si pe buna dreptate, a fost ales prin sufragiu universal insa, sa ne lase cu ce inseamna mediator, nu de alta dar am vazut in ultimile saptamani cum sta treaba. Peste tot pe unde a calcat a dat exemplu de ce inseamna sa nu fii mediator.

 14. Cei care au protestat in Piata Victoriei NU AU AVUT NICIODATA incredere in PSD sau in govern! Asta inseamna sa fii jeg uman! Sa utilizezi sofisme pentru a-ti argumenta actiunile!
  OK, am inteles cum e cu mediatoare! Dar cu mediana, sau cu bisectoarea, cum ramane?

 15. “Acest referendum este necesar, de aceea am început demersul. Ce voi face o să vă spun în zilele următoare. (…) Exact în zilele următoare o să vă spun când se convoacă referendumul”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni. https://www.dcnews.ro/data-referendum-iohannis-este-necesar_532635.html
  Cât de i***t trebuie să fii ca să asociezi “exact” cu “zilele următoare”?
  Precizare: i***t trebuie citit ca inteligent și nu ca “inept”

 16. Bugetul nu este bun pentru ca nu s-au prevazut banii pentru referendumul lui. Nici pentru acesta nici pentru cele viitoare. La mintea lui odihnita probabil va dori sa faca cate un referendum in fiecare luna.

 17. “Bugetul […] problematic si riscant”.

  Johannis e un admirator al ordoliberalismului. Care e aplicat in Germania: nu s-a permis cresterea salariilor si pensiilor in pas cu productivitatea (Lohnzurückhaltung), a existat un pact cu sindicatele sa se faca economii, asa ca poporul german si conducatorii sai ordoliberali nu privesc cu ochi buni cresterile de salarii in celelalte tari din Europa .
  Germania are excedent de cont curent de 9%, facut mai ales prin exporturi in UE, dar practica austeritatea pentru propriii lucratori: cei care lucreaza pt exporturi au salarii mari, dar majoritatea celorlalte joburi create sunt “micro”, juma’ de norma.
  Cu toate acestea, nici acum, cu hambarul plin, clasa politica germana nu vrea sa puna capat austeritatii si sa dea drumul la salarii, in primul rand pentru ca ignora cum functioneaza de fapt economia, in al doilea rand pentru ca bogatii industriasi isi umfla conturile neplatindu-si lucratorii.

 18. Fără nici o legătură cu dulapul din deal, ci doar așa…: “Prostul nu e prost destul dacă nu e și fudul” – e din înțelepciunea poporului, n-am descoperit-o eu, iar dacă fudulu’ mai scoate și un rânjet după ce “editează”…

 19. ” Am ascultat argumentele Guvernului, dar raman ingrijorat in legatura cu angajamentele privind deficitul”.
  Si noi am luat nota despre ingrijorarea lui Iohannis, dar atat.
  Angajamentele privind deficitul sunt LUATE si ASUMATE de Guvern – nu de Presedentie.
  Daca Presedintele e Guvernul si inlocuieste atributiile si angajamentele Guvernului, sa stim. Sa isi asume personal rolul asta. Guvernul sa plece si sa conduca Iohannis SINGUR.
  Poate Guv. sa isi asume atributele Prezidentiale?. NU.
  Atunci sa se respecte separatia puterilor in stat.

  “Bugetul, la o prima analiza, este unul problematic si riscant”.
  Afirmatie sustinuta de ce? argumente economice, calcule financiare?.
  Care experti in materie din partea Presedentiei s-au exprimat cu privire la buget -problematic si risc.
  Sa se intalneasca expertii in materie ai Presedentelui cu cei ai Guvernului. Baza: argumente clare, sustinute de dovezi, nu afirmatii goale.

  “Cei care protesteaza in Piata Victoriei si-au pierdut increderea in Guvern, in PSD”
  Nici noi nu am avut incredere 1.in Opozitie, 2.Guv. Tehnocrat de la inceput, cu toate acestea nu am protestat in strada. De fapt, ref. la Guv. Tehnocrat, asta ni s-a IMPUS. Presedintele a IMPUS Guv. Tehnocrat=o putere nelegitimata prin alegeri.
  Poate ne explica Presedintele Romaniei -Romania, tara democratica-membra UE, cum se numeste impunerea unui Guvern nepolitic?.
  Presedintele sa multumeasca romanilor ca nu au protestat din prima zi in Piata V. impotriva unui Guvern impus, nerezultat in urma unor alegeri libere democratice.

  “Oamenii care protesteaza la Palatul Cotroceni au tot dreptul sa o faca si sa-mi ceara demisia. Eu nu imi dau demisia”
  Da au dreptul fiindca a venit ca o reactie la o actiune a altora. Lipseste solutia : actiune-reactie -SOLUTIE.
  Presedintele nu considera DIALOGUL si RECONCILIEREA, ci doar atituidini ale sale de pe pozitii de forta. In 2019 sa fi convins ca nu se va uita.

  “Am sa va explic ce inseamna rolul de mediator. Mediator inseamna sa atrag atentia atunci cand cineva greseste”.
  Nu, gresit, in DEX scrie ce este un mediator, asadar rezultand si rolul acestuia.
  Atragerea atentiei cand cineva greseste -o poate face oricine, (inclusiv si mai ales presa) care trebuie! sa semnalizeze : abateri, greseli, fapte si actiuni ilegale sau incorecte.
  Dar! presa nu are rolul de mediator, asta e diferenta!.

  Intrebarea pe care Presedintele ar trebui sa si-o puna DAR a uitat. (“Cei care protesteaza in Piata Victoriei si-au pierdut increderea in Guvern, in PSD”)

  Cati romani si-au pierdut increderea in Presedinte?
  Cei de la Cotroceni sunt 1 %, sa se astepte insa la f. multi. Si s-ar putea sa vada un protest MARE.

Leave a Reply