Problemele interne in PSD se extind. Presedintele Organizatiei Municipale Iasi anunta ca e solidar cu Mihai Chirica, vicepresedintele care critica partidul si pe Liviu Dragnea. Iata scrisoarea publicata chiar de agentia guvernamentala de presa Agerpres.

 

Scrisoare deschisă

Am urmărit cu mâhnire afirmațiile unora dintre colegii noștri din Organizația Județeană Iași a PSD și din alte structuri ale partidului cu privire la declarațiile recente ale colegului nostru, domnul primar Mihai Chirica, președinte al Organizației Județene Iași și vicepreședinte al PSD. Respectăm punctele de vedere ale domnului vicepreședinte Ovidiu Laicu și ale domnilor primari Mihai Mihalache și Costică Postârnac, însă nu putem fi de acord cu acestea. Poziții precum cele ale colegilor noștri Laicu, Mihalache sau Postârnac nu sunt și nu ar putea fi niciodată asumate de o organizație politică modernă precum este Organizația Municipală Iași a PSD.

Considerăm că domnul Mihai Chirica are legitimitate deplină pentru a exercita în continuare atribuțiile funcțiilor de vicepreședinte al PSD și de președinte al Organizației Municipale Iași a PSD. Indiferent de opiniile noastre personale, este evident că domnul Mihai Chirica s-a exprimat în calitate de vicepreședinte ales al PSD și de primar al municipiului Iași. Domnul Mihai Chirica, așa cum este și normal, înțelege să fie primarul tuturor ieșenilor, inclusiv al miilor de persoane care au ales să se manifeste pașnic în stradă, nu doar al membrilor PSD. Aceasta este și atitudinea noastră, a celor care suntem onorați cu demnitatea de consilieri locali ai municipiului Iași.

În 2015, când domnul Mihai Chirica a fost reales în funcția de președinte al Organizației Municipale Iași a PSD, ne-a chemat alături de el pentru a construi împreună ‘un nou început’ pentru PSD Iași. Domnul Mihai Chirica s-a ținut de cuvânt, iar acest ‘nou început’ al Organizației Municipale a însemnat mai multă deschidere a partidului către ieșeni, către tineret, intelectualitate și societatea civilă, posibilitatea de a discuta liber și deschis despre problemele comunității și ale partidului, atât în sediul PSD, cât și public, precum și crearea și menținerea unei atmosfere de colegialitate și prietenie între membrii Organizației. Așa cum a promis, domnul Mihai Chirica a respins programatic politica ‘pumnului în gură’ și a ‘pumnului în masă’, militând pentru normalitate, dialog și colaborare, astfel încât putem spune că în prezent Organizația Municipală Iași este una dintre cele mai dinamice, dar și mai performante din țară.

Acest ‘nou început’ al PSD Iași și-a arătat beneficiile nu doar în privința atmosferei interne din cadrul filialei, ci și în ceea ce privește funcționalitatea și performanța politică a Organizației. Așa se face că, la cele două scrutine de anul trecut, Organizația Municipală Iași a PSD a obținut cele mai bune rezultate din 1992 încoace, iar aceasta într-un centru universitar important în care partidul nostru a avut întotdeauna dificultăți să se impună: candidatul PSD la Primărie, domnul Mihai Chirica, a fost ales cu 47% din voturi, lista de candidați PSD la Consiliul Local a obținut 42% din voturi și majoritatea simplă în legislativul local, iar la alegerile parlamentare s-au primit peste 40% din voturi. Rezultatele Organizației Municipale au contribuit la succesul obținut de Organizația Județeană Iași a PSD care, la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, a obținut 48,5%, cu 2,5% peste media națională.

Iată, deci, că demersurile de reformă internă a Organizațiilor Municipală și Județeană Iași, demersuri inițiate și susținute de domnul Mihai Chirica, au dus nu numai la modernizarea PSD Iași, ci și la rezultate electorale notabile. De aceea, dincolo de relațiile profesionale și personale excelente pe care le avem cu domnia sa, ne declarăm public susținerea domnului Mihai Chirica în funcțiile de președinte al Organizației Județene Iași și de vicepreședinte al PSD.

Prof.univ.dr. Paul Corneliu Boișteanu

Președinte al Organizației Municipale Iași a PSD

Consilier local PSD

6 COMMENTS

  1. e o mare problema la iasi in randul pesedistilor. dupa ce un vicepresedinte si mai multi primari au iesit public sa critice declaratiile lui chirica iata ca apare comunicatul unui presedinte al organizatiei pesediste. problema e ca nu se stie daca e dat comunicatul in nume personal, chiar daca semneaza ca presedinte al organizatiei municipale sau a dat comunicatul in urma consultarii organizatiei pesediste. e cert in schimb ca in pesede sunt cativa indivizi care au cautat sa iasa in evidenta acum. chirica, ministrul de la imm-uri, o fosta nu mai stiu ce prin pesede sau ivan sunt totusi niste voci singulare oricat incearca propaganda basisto-penelisto-johannista sa umfle artificial o nemultumire in randul membrilor pesedisti. s-ar parea ca s-a uitat cam repede cazul varului lui mihai viteazul, zgonea. apropo mai exista ca disparut din spatiul public. si iata ca presa aservita cotroceniuluji, cea care ridicat in slavi “dizidenta” nu mai pomeneste nimic de zgonea. probail ca asa se va intampla si cu acest primar sau cu ivan.

  2. Bănuiesc altceva. Ăştia iau faţa pentru a anihila scandalurile politice la nivelul ţării şi să termine cu imaginea gravă din ochii alegătorilor. Dar ei sunt toţi pentru unul şi unul pentru toţi, nu se rupe şi nu se împrăştie, că n-or fi fraeri.

  3. E si normal.

    E al treilea guvern PSD care a taiat de la fonduri autostrada Iasi-Bucuresti !

    Citez: “Teleormanul primeste investitii in infrastructura cat cele 6 judete din Nord-Est la un loc”.

    Ma mir ca nu au aparut inca si alti contestari din alte judete. Dar probabil nu au curaj inca, insa vor actiona cand va fi nevoie sa cada capul cum s-a intamplat si cu Iliescu, Nastase, Geoana, Ponta, cand nimeni nu se astepta la un contra-candidat.

Leave a Reply