Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, referindu-se la modificarea legilor justiției, că ar fi nevoie de o nouă negociere a conținutului acestora cu sistemul de justiție.

În opinia sa, oamenii din sistem sunt “foarte bine calificați”.

“Înțelept ar fi să se revină la faza de discuție cu sistemul”, a adăugat președintele, aflat la Tallinn, în Estonia.

 

9 COMMENTS

 1. Pana si aia care au votat pozitiv, la observatii aveau sa nu treaca Inspectia Judiciara la ministru, sa nu se scoata presedintele din decizie si sa nu se limiteze varsta de accedere la procuror si judecator pt ca este lipsa de cadre in sistem.

  De fapt si faimoasele UNJR si AMR care tot sunt invocate de PSD au scris asta in observatiilor lor din august.

  Dar Tudorel va da drumul la proiecte asa cum sunt si ii va lasa pe Dragnea si Tariceanu sa faca ei ce vor in Parlament.

 2. F. suspecta absenta ministrului de la dezbaterea si votul proiectului Legilor Justitiei din sedinta CSM, iar explicatiile total neconvingatoare. In opinia mea, omul face din nou joc dublu.

  • Nu e suspecta deloc. Omul stia dinainte rezultatul votului, avizul este consultativ, prezenta lui ar fi fost doar pierdere de timp. Eu am apreciat ca a aparut la televiziune si a vorbit cu populatia.

   • Nu-l putea sti cu certitudine, putea presupune ca va fi la limita in defavoarea proiectului. Deci cu atat mai mult, fiind pe deplin constient ca fiecare argument si vot in plus conteaza, era obligatorie prezenta sa. Intr-adevar, e consultativ, dar rezultatul va fi speculat de catre Iohannis, tineri frumosi si liberi, ambasade, o anumita parte a presei, europarlamentari patrioti etc. Intrebare: este Tudorel omul sistemului? Realitatea: 1. Fara acordul serviciilor n-ar fi fost desemnat in veci de catre Iohannis; 2. In aproape 8 luni de ministeriat nu si-a asumat nicun fel de decizie pt. a opri abuzurile din ograda sa, n-a propus revocarea sefei DNA si a Procurorului General (nici macar dupa finalizarea raportului de evaluare), s-a limitat doar la un lamentabil ping pong cu CSM sau CCR. 3. A absentat nemotivat de la avizarea modificarii Legilor Justitiei. E propria-mi opinie.

 3. Ca Johannis spune prostii, oridecateori are ocazia, e lucru stiut; ca e si arogant pe deasupra nu mai încape îndoială. Atunci de ce sa ne mirăm ca ministrul Toader il tratează ca pe unul din studentii lui “codași”, de la facultate, care încearcă sa treacă clasa pe motive politice? Bine ca nu-l tratează ca pe “loazele” din CSM, care vin cu votul/teza scrisă de-acasa sau copiază Ad-hoc după șmecherul clasei, Lazar, al cărui nume nici nu merită sa si-l aminteasca–măcar pe Johannis il trece la categoria “demnitari” deși ii desființează discursul. Cat despre absența de la ședința CSM, e lucru stiut ca, daca participi la o mascaradă, chiar si forțat, tot trebuie sa-ți pui costum de paiață si sa lași celelalte paiațe sa te împroaște cu ouă impuțite! Deci, ministrul Toader nu s-a lăsat improșcat cu zoaie iar paiațele johanniste s-au văzut cu buzunarele pline de ouă stricate si fără putința de-a le sparge in capul ales drept țintă. Neavand ce face cu muniția din dotare, in stilul cunoscut de la manifestațiile din Februarie, johannistii din CSM s-au răzbunat pe proiectul ministrului si-n loc sa-l plimbe pe Toader in zeghe deasupra “mulțimilor” i-au tras in suliță legile. Vai de mama proiectului, ca tata s-a retras la timp!

 4. stați liniștiți, actuala coaliție PSD și ALDE luptă împotriva SISTEMULUI cu foștii șefi SIE ( Harnagea și Meleșcanu) și cu fostul ofițer SRI, Daniel Savu.

Leave a Reply