Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Madalina Dobrovolschi, a declarat, marţi seara, că şeful statului “nu a avut sub nicio formă intenţia de a încălca dreptul la demnitate al persoanelor care suferă de autism”, referindu-se la o afirmaţie făcută de Klaus Iohannis în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu tinerii câştigători ai concursului Civic Avengers, organizat de Iniţiativa România.

“Preşedintele României nu a avut, sub nicio formă, intenţia de a încălca dreptul la demnitate al persoanelor care suferă de autism. Preşedintele României îşi cere scuze dacă în urma afirmaţiei dumnealui sunt persoane care s-au simţit lezate”, a spus Dobrovolschi, pentru Agerpres.

Preşedintele a declarat la întâlnirea cu tinerii că discuţiile din spaţiul public privind iminenţa unei ordonanţe de urgenţă privind amnistia şi graţierea nu pot fi ignorate, având în vedere impactul social pe care l-ar avea.

“Iar dacă ne uităm în urmă, ce s-a mai întâmplat cu aceste guverne pesediste, pot să vă spun că nu putem să ne facem că suntem autişti şi că nu se discută despre ordonanţă pe amnistie şi graţiere. Se discută despre ea! Ultima dată când s-a dat o astfel de ordonanţă, am avut aproape o revoluţie – deci, o problemă majoră de ordine publică. Or, nu poate doamna prim-ministru sau cineva din Guvern să-mi spună că nu pot să particip, dacă se discută amnistia şi graţierea, dacă după aceea este posibil să avem chestiuni de ordine publică”, a susţinut Iohannis.

PS : Cand gresesti, iti cer scuze personal, nu prin intermediari. Parerea mea…

4 COMMENTS

  1. Errare humanum est. Si dl. Daea a gresit asemanator. Diferenta este ca dl. Daea si-a cerut scuze personal.
    Acest individ va ramane in istorie ca cel mai slab presedinte dar hei!… asa tara, asa lider.

  2. Utilizarea acestui cuvânt in sens clar peiorativ denotă lipsa de empatie a “cetățeanului” de la Cotroceni față de persoanele cu astfel de dificultăți! Nicio scuză, chiar exprimată personal nu-i poate șterge acest defect din suflet. Vorba ceea, daca nu are copii!?!

  3. Toti gresim pe lumea asta, insa tradarea de la cel mai inalt nivel al statului este impardonabil de neiertat. In disperarea sa, nu mai are masura in nimic, jigniririle sunt aruncate cu toptanul, iar scuzele sunt tardive mai ales cand nu sunt facute personal.

Leave a Reply