Bursa de la Bucureşti a deschis şedinţa de miercuri în cădere liberă din cauza măsurilor fiscale anunţate de Guvern. Astfel, indicele principal BET afişează un minus de 6,78%, în timp ce  BET-TR,  care reflectă evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni listate la BVB, afişează un minus de 6,92%, anunta Ziarul Financiar.

https://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/prabusire-imensa-bursa-bucuresti-cauza-masurilor-fiscale-anuntate-guvern-taxa-bancara-pilonul-ii-au-trimis-actiunile-bursei-minus-7-dupa-cinci-minute-inceputul-tranzactionarii-banca-transilvania-17790742?fbclid=IwAR25y1dEOHjhG_6wEv1RCE0EWT0IwQL-7zb9v_dmJ-6_V6aUysZufLJySzE

BET-FI, compus din Fondul Proprietatea (FP) şi cele cinci SIF-uri, afişează o scădere de 3,87%, iar BET-NG, format din cele mai importante companii energetice listate pe piaţa de capital românească, a scăzut cu 4,73%.

În ceea ce priveşte principalele acţiuni cotate, toate se află în scădere miercuri dimineaţă cu minus 15%, Banca Transilvania,  BRD, minus 10%. Romgaz, minus 10%, Petrom, minus 5%.

Petrom este cel mai mare contributor la bugetul de stat, cu peste 1 miliard de euro anual taxe si impozite.

Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat marţi seară noi taxe pe activele bancare, pe societăţile din energie şi telecom, cu ajutorul cătora vrea să-şi cârpească bugetul găurit pe 2019.

Potrivit unor surse apropiate guvernului, suma aşteptată este de 10 mld. lei. Doar din taxa pe activele bancare, în funcţie de ROBOR, guvernul vrea să strângă 10 mld. lei.

Alte măsuri avute în vedere: o creştere a taxelor pe companiile din telecom, dar şi un preţ maxim la energie, scrie zf.ro

3 COMMENTS

  1. Indrazneste sa crezi ! Ce zici Radu ,bun slogan ,nu-i asa ?deci planu ala de guvernare are update acum !
    Cred ca o sa fie si mai rau ! Si indraznesc sa cred ca asa va fi !

  2. Actiunile Purcari au scazut, deci romanii consuma mai putin vin. Rezulta ca sunt mai sanatosi, prin urmare au scazut si actiunile Medlife. Unde mai pui ca nu se mai uita asa mult la tv si socializeaza, deci implicit au scazut actiunile Digi. O fi chiar asa de rau ca bursa mai scade? Cand a cazut Facebook de ce nu a zis Trump nimic?

  3. Ma convig pe zi ce trece ca purtati un anumit rucsac in spate..tind sa cred ca cel al unui erviciiu,nu stiu care( romanesc doar cu numele) !,ca prea antiromaneste va exprimati..probabil va convine ca Romania sa fie o COLONIE !…

Leave a Reply