Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, că atât la parada militară care va fi organizată de Ziua Naţională a României la Arcul de Triumf cât şi la recepţia organizată de şeful statului la Palatul Cotroceni nu au fost invitate ”persoane cu probleme penale”.

”Am văzut că există tot felul de discuţii în spaţiul public referitoare la acest subiect şi ţin să precizez încă de la început faptul că nu voi face referire la anumite persoane, nu voi face referire la anumite nume, pentru că nu despre asta este vorba. Este vorba despre nişte criterii care au stat la baza întocmirii listei cu invitaţi şi nu pot şi nici nu vreau să vă ascund faptul că în constituirea acestor criterii care au fost luate în calcul bineînţeles că în primul rând este vorba despre criteriul ca acea persoană să deţină o funcţie în stat, dar să şi respecte nişte criterii de integritate, iar aici vorbim despre inexistenţa unor probleme penale”, a declarat Mădălina Dobrovolschi.

Ea a afirmat că primul moment va fi parada militară care va începe la ora 11.00 la Arcul de Triumf, după care vor fi defilări ale detaşamentelor de militari din cadrul MApN, MAI, SRI, cât şi militari din ţări partenere.

Dobrovolschi a precizat că parada militară de 1 Decembrie este organizată în contextul centenarului intrării României în Primul Război Mondial, motiv pentru care va fi centrată pe prezentarea de tehnică militară esenţială în dotarea sistemului naţional de apărare.

”Al doilea moment al manifestărilor dedicate Zilei Naţionale, zilei de 1 Decembrie, reprezintă recepţia de aici, de la Palatul Cotroceni. Această recepţie va începe la ora 18.00 şi va fi găzduită de preşedintele României, domnul Klaus Iohannis”, a precizat purtătotul de cuvânt al preşedintelui.

Mădălina Dobrovolschi a mai spus că la parada militară au fost invitate 600 de persoane, iar la recepţie – 500 de persoane, scrie news.ro

20 COMMENTS

 1. Dar el(Johannis) de ce participa, el nu are ,,probleme cu justitia” prin dobandirea unor imobile cu acte false?

  • El nu. El a primit hartie de buna purtare de la Livia Stanciu. Si ca veni vorba, credeti ca Livia Stanciu va fi invitata? Sau tortionarii sunt invitati default?

  • Iohannis mai toxic ca basescu.
   Sistemul ticalos cladit cu atata trude de basescu preluat de nesimtitul asta retard iar ticalosiile lui duse mai departe pe noi culmi.

 2. Dar el, el cum rămâne cu casele prin acte cu conţinut fals? A uitat?
  Dar e România doar a lui, în proprietatea personală(cu ce acte)?
  E cumva tarlaua lui ca proprietatar şi încuie poarta?
  Ăsta chiar face ce i se scoală cu românii?
  🙂 🙂 aşa vede el ţara”vrem o ţară ca AFARĂ” deşi afară sunt în funcţii guvernamentale şi nu numai, o groază de foşti infractori şi destui penali dar nimeni nu are dreptul/voie prin lege să limiteze sau să interzică prezenţa oamenilor la o sărbătoare naţională!
  Nu cumva e ceva de drepturile omului(în penal)?

  • Dupa guvernul lui, acum si ziua nationala este a lui, mai ramane sa ii iasa si parlamentul lui dupa 11 decembrie si-i toata Romania este a lui.

 3. Presedintele Iohannis fractureaza tara si mai rau. Daca Doamne fereste ceva i intampla Romaniei, vinovatul este cunoscut.

 4. Well well. Madam Dobrovolschi se joaca de-a Versailles-ul lui Ludovic al XV lea unde tânăra Delfina, Maria Antoaneta, a refuzat ani de zile s-o salute pe doamna Dubarry, amanta socrului sau, regele Franței, pe motiv de lupta împotriva “corupției” moravurilor”, bineînțeles. Sper ca madam Dobrovolschi nu merge pana acolo încât sa-l distribuie pe Johannis in Maria Antoaneta-numai gândul ca l-as putea vedea pe presedinte cu peruca de 60 cm înălțime pe frunte si vreo doua-trei alunițe “asasine” pe decolteu, ma înfioară-dar Paralela se impune de la sine daca stam sa ne gândim cum respectiva doamna purtător de cuvânt al președinției anunța felul in care se vor curăța Cotrocenii de corupție: “penalii” balcanici nu mai sunt invitați la petrecerile neamtului! Bănuiesc ca vor muri de rusine prin colțurile Casei Poporului, sau de inghet, pe sub ferestrele palatului, uitându-se la paranghelia prezidentului pana la ultima suflare. Daca nu cumva madam purtător de cuvânt va muri sub povara ridicolului inainte sa-i moara “balcanicii” de melancolie, insa asta nu cred sa se întâmple prea repede având in vedere rezistența șefului ei la același fel de presiuni din partea bunului simt!

 5. Mai precis, la Ziua Națională nu vor mai participa ROMÂNII (văd că și pe la televiziuni susțin asta numai tineri frumoși și liberi care se împotmolesc rău în limba română). Înțeleg că nu a fost invitată nici primarul general al Capitalei (gazda, cum ar veni).

 6. Chiar a depasit orice urma de bun simt ,acest munte de om plin de ura ,invidie ,dornic de razbunare Pe mine m-a marcat cateva gesturi ce-l caracterizeaza f. bine :
  1-felul murdar cum l-a indepartat pe Crin Antonescu si s-a protapit el presedinte ,
  2-snobismul de care da dovada (a cheltuit milioane sa-si refaca vila lac ,etc,etc)
  3-zgarcenie nerusinata (sa-i platim noi mancarea animalutelor din curte )
  4-inlesnirea plecarii copiilor in Canada ,(ei fiind fara copii puteau sa-i creasca acolo ,acasa la rude ,platindu-le toate ce aveau nevoie) .Isi bate joc de noi si de Romania .Probabil ca va vi huiduit mai ceva ca basescu.Ce om mic …….

 7. Vai, draga, cita rigoare teutonica! Cind e vorba de “dusmani politici”.
  Nu ar trebui, mai ales in campanie electorala, sa incerce sa fie un Presedinte super partes care sa uneasca fie si numai pentru o zi spiritele agitate? Nu stie nimic din ce este diplomatia, faireplay-ul de barbat si om de Stat? De cind a fost ” ales ” a insirat o serie de gafe de neuitat: gen “a trebuit sa moara …” , a continuat cu Guvernul meu, cu Guvernul tau, cu Ciolos al luisi al nimanui. Omul asta se demonstreaza a fi un provincial catapultat din greseala la Cotroceni: e fara speranta dar cultiva aroganta parvenitului. Ce altceva este decit un parvenit? din toate punctele de vedere.
  A sosit la Cotroceni cu un conflict de interese cit caruta in spate, cu procesele, cu casele.
  Apropos: cui ramane toata averea in lipsa de mostenitori? Nu este imaculat cum il descriu sustinatorii lui.

  P.s. – Asa Johannis asa purtatoare de cuvint: M. Puscalau era vipera de serviciu la B1 din cit imi amintesc eu.

 8. ce nu pricep eu e de ce Presedintia trimite invitatii, dupa cum are chef? Pai ce, e ziua lui de nastere, e Sf Werner sau e ziua Romaniei?
  Romania e reprezentata, dupa cum o vrut poporul, de tot fel de indivizi: buni, prosti, penali, civili…. romani, straini…. tigani, unguri, LGBT…. asta e salata cu asta defilam; ar trebui sa fie toti, inclusiv marele muftiu, daca ne pretindem o tara, un popor, solidari, etc daca e sarbatoare nationala.

  Bine, din mintea relaxata a bmw-ului sh ce putea sa iasa? ce poate el intelege din sentimentul national?

Leave a Reply