Președintele Klaus Iohannis, cel care în noiembrie 2018 spunea că Guvernul român nu este pregătit pentru preluarea președinției Consiliului UE, laudă acum performanțele, spunând că România a reușit să încheie peste 100 de dosare.

“România a reușit să închidă aproape 100 de dosare, ceea ce e cam dublu decât ce au realizat alții. România a reușit să organizeze un summit care a pus bazele strategiei pentru următorul mandat în UE. România a demonstrat că are și oameni buni”, a declarat, miercuri, Klaus Iohannis, conform Mediafax.

Președintele, care critica Executivul român, cu doar o lună înainte de preluarea mandatului președinției Consiliului UE, pe motiv că nu este capabil de asemenea responsabilități, spune acum că meritele revin echipelor tehnice.

“Criticile pe care le aduc guvernanților rămân și nemulțumirile pe care le exprim rămân, trebuie spuse, dar avem și oameni foarte buni în echipele tehnice, în echipele de la Bruxelles, cele de negocieri, și iată am reușit, cu toate că avem un guvern fără stategii viabile, cu oamenii pe care îi avem, să mișcăm lucrurile unde nu s-a așteptat majoritatea în Consiliul UE. Ce rămâne după președinție: realizările tehnice practice, care se datorează multor specialiști și votului de la referendum, care arată că nu doar specialiștii sunt pro-europeni, ci și românii.(…) Contrar unei guvernări catastrofale, România are oameni foarte buni”‘, a mai spus Iohannis.


O ţară nu se poate considera “membru complet” al Uniunii Europene dacă nu a prezidat Consiliul UE, România îndeplinindu-şi acest rol “cu brio”, a afirmat, marţi, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, la conferinţa “The Europe NEXT Project. A New Political Ambition for Europe”.

“Capacitatea pe care o ai ca preşedinţie este o dovadă clară a ceea ce numim sfârşitul tranziţiei în România. Nu eşti membru complet dacă nu ai stat în capul mesei, dacă nu ai prezidat Consiliul, nu ai fost membru deplin. Acesta a fost un prim test pe care l-am trecut cu brio şi este bun şi pentru egoul şi starea de spirit a României. Am fost la înălţime şi acest lucru nu ar trebui să fie uitat curând”, a afirmat Ciamba.


4 COMMENTS

 1. Nu poate sa spuna ca guvernul Romaniei a fost cel care si-a indeplinit aceasta sarcina cu profesionalism. Bate moneda cu specialistii vietii. Au cazut din cer acesti specialisti? I-a adus dumnealui de’acasa? A fost o echipa de specialisti trimisi acolo de guvernul Romaniei, PSD-ALDE. Nu suporta sa mentioneze aceste trei cuvinte GUVERN,PSD si ALDE in legatura cu niste realizari evidente, intr-un context in care mreitele trebuiesc relevate si laudate. Peste faptul ca nu este mentionat guvernu’ DELOC, sunt strecurate Summit-ul de la Sibiu si REFERENDUMUL. Hai ca summit-ul ar mai avea o legatura logica sa fie tangential legat de presedintia Consiliului UE dar ce treaba are votul de la referendum? Are doar in contextul in care Herr Werner trebuie sa apara in poza neaparat, neavand, de fapt, un aport la succesul obtinut doar de guvern.

  • Mîine, poimîine vă spune că este chiar meritul lui că Președinția Consiliului UE a avut așa mare succes..
   BRAVOOO GUVERNUL ROMÂNIEI
   BRAVOOO PREMIERULUI ROMÂNIEI
   BRAVOOO MINISTRILOR SI SPECIALISTILOR
   BRAVOOO PARTIDELOR DE GUVERNĂMÂNT
   BRAVOOO PSD& ALDE

Leave a Reply