Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretele de numire în funcţii pentru o serie de procurori pe care iniţial i-a respins pentru că nu îndeplineau condiţiile legale şi pe care ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a propus în acelaşi timp cu nominalizarea Adinei Florea pentru şefia DNA, scrie news.ro

Potrivit unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, Klaus Iohannis, a semnat marţi următoarele decrete:

 • Decret pentru numirea doamnei Antonia-Eleonora Constantin în funcţia de procuror-şef al Secţiei Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe o perioadă de 3 ani;
 • Decret pentru numirea doamnei Iuliana Nedelcu în funcţia de procuror-şef adjunct al Secţiei Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe o perioadă de 3 ani;
 • Decret pentru numirea doamnei Elena Giorgiana Hosu în funcţia de procuror-şef adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, pe o perioadă de 3 ani;
 • Decret pentru numirea domnului Bogdan Felician Voicu în funcţia de procuror-şef al Secţiei de combatere a traficului de droguri din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, pe o perioadă de 3 ani;
 • Decret pentru numirea domnului Doru-Gabriel Stoica în funcţia de procuror-şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor de terorism şi a criminalităţii informatice din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, pe o perioadă de 3 ani;
 • Decret pentru numirea doamnei Alina Albu în funcţia de procuror-şef al Secţiei de combatere a criminalităţii organizate din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, pe o perioadă de 3 ani.

În noiembrie anul trecut, preşedintele Klaus Iohannis a respins numirea Adinei Florea la conducerea DNA. De asemenea, şeful statului a respins alte patru numiri pentru funcţii de conducere în Parchetul ICCJ şi la DIICOT. În toate cele cinci cazuri, preşedintele a considerat că nu sunt întrunite condiţiile de legalitate. Prevederile invocate de preşedinte se referă la colaborarea cu serviciile de informaţii şi la existenţa unui interes personal al celor numiţi în funcţii de conducere.

6 COMMENTS

 1. Interesanta candidatura LCK pentru functia de procuror european. Propunerile sunt facute de catre tari si guverne in cazul LCK a fost facuta propunerea de un stat sau guvern paralel, care este in umbra.
  Logic vorbind, Romania este in relatii bune cu Germania (la nivel de servicii), Germania este in relatii bune cu Rusia (la nivel politic), putem presupune ca in aceasta situatie exista ecuatia: ROMANIA, GERMANIA, RUSIA?

  Sa fie oare o legatura stransa intre acest stat paralel romanesc si celelalte 2 tari (serviciile secrete ale acestor tari)?

  Propunerea LCK sa fie o propunere a serviciilor secrete romano-germane-ruse?

  • Tot statul patalel a facut kg de cartofi 3 lei ,ceapa 4 lei ,combustibilul ,factura de energie ,e.c.t mai scumpa …. cred ca este timpul sa incetam am sa mai fim ipocriti pe bani si salariile noastre si sa dam vina pe entitati imaginare !

   • Sigur ca sunt entitati doar “imaginare” care le-au inventat dosare penale reale celor care le stateau in cale mafiotilor si capuselor lor.Unora chiar si preventiv li s-au intocmit dosare penale ca sa nu cumva sa le taie smecherilor calea vreodata.Praduitoarelor lor, care au hotzit miliarde de la romani,nu le-au deranjat viatza de liniste ,lux si plaja la Monte Carlo,Miami si alte multe alte locuri de suferintza.Imaginarii au simulat cateva cazuri mai grele,cu Micro-fass si EADE-fass care,dupa ce au facut putine valuri si lovituri minore, au fost apoi trase sub musama. Au jumult-o si pe Ridzi, Udrea,pe Bica,care ,vinovate sau nu,au fost bagate ca sa se mai contrabalanseze imaginea de credibilitate Iar ceapa ,cartofii,benzina si energia ti le-a scumpit pesedeul care vinde cartofi si ceapa la taraba in timp ce scoate petrol din curtea aia a lui Dragnea ,aia la doua strazi cu iesire pe camp,pe la Teleormanica.Asa ca si eu sunt de acord sa nu mai fim ipocritzi pe banii nostri nici atunci cand trebuie ca Kiovesi sa raspunda in faza legii si sa intre la reeducare,plus la plata de despagubiri pentru ca,atunci cand l-a adus pe Popa ala din Indonezia,nu l-a adus cum era procedura obisnuita si cu cheltuieli normale pana la maxim 5-6 mii de dolari,ci l-a adus pe ala in interesul politic al luii Basescu,intr-un mod a carui urgentza nu avea nicio justificare legala,astfel pagubind statul roman cu peste 50 de mii de dolari la care “regizorul” actiunii, ca donatie ilegala,considerata trafic de influenta,asa precum este toata aceasta actiune ,a mai luat dolari gramada si de la privatul Ghita pentru pretul transportului.

  • ” Propunerile sunt facute de catre tari si guverne ”

   Esti prost informat. Pentru Sefia parchetului european candidaturile sunt individuale. Dar unde nu-i cap vai de picioare si de acolo pleaca o intreaga teorie a conspiratiei a unui nebun.

 2. Alibitu’ cat sa mai stea capra?Ce justificari mai are cand bilantul e jalnic,adunatura de prosti,incompetenti,aserviti,acoperiti si alte specimene!Cu un tatuc augustin,corupt din nascare,senil,vopsit pana la ultimul neuron cu oameni mai corupti decat coruptia ucide,un rahat total dar….dragnea,ciuma rosie si incalzirea globala,ei albi ca zapada!Peisaj naiv pentru acelasi segment,usr,pnl si un ciolos,umflati in sondaje!Arata-ti muschii verner,ca ramai cu ranjetul la vot!Primul,examenul,europarlamentarele!N-ai nimic cu tara si cu TOTI cetatenii ei,esti un infractor spalat cu multe datorii de achitat!

Leave a Reply