Preşedintele Klaus Iohannis a trimis liderilor statelor membre UE un document care precizează poziţia României cu privire la viitorul Uniunii, în care pledează pentru măsuri inclusiviste şi care să evite fragmentarea UE, iar Europa să nu facă paşi înapoi de la principiile pe baza cărora a fost construită.

Iata mesajul presedintelui :
Particip astăzi şi mâine, la Bruxelles, la lucrările Consiliului European. Chiar dacă subiectul legat de viitorul UE nu va fi discutat acum în mod aprofundat, el este totuşi unul fundamental. Poziţia noastră este bine-cunoscută, am exprimat-o în repetate rânduri şi rămâne neschimbată: România îşi doreşte o Uniune Europeană puternică, unită, solidară, iar acest lucru trebuie să îl realizăm împreună, toate cele 27 de state membre. De aceea, nu susţinem variante precum Europa cu mai multe viteze sau Europa cercurilor concentrice. Consolidarea Uniunii Europene poate să aibă loc doar dacă coeziunea între state este întărită, nu slăbită.

“Europa de astăzi se găseşte într-un moment de răscruce, în condiţiile în care ne confruntăm cu un cumul de crize interne şi externe de o complexitate şi intensitate fără precedent. Istoria construcţiei Uniunii Europene a arătat, în mod repetat, că forţa noastră rezidă în unitate, solidaritate, coeziune şi o viziune ambiţioasă, inovativă, cu privire la viitor. Aceste principii şi valori călăuzitoare au reprezentat întotdeauna fundamentul proiectului european. România consideră că acestea trebuie să rămână piatra de temelie a dezvoltării viitoare a Uniunii, în beneficiul nostru comun”, se arată în documentul trimis liderilor ţărilor UE, în pregătirea summitului de la Roma, din 25 martie.

11 COMMENTS

 1. Pai Ghinion Iohannis poate sa ii asigure pe stapanii lui din PPE ca Romania va fi condusa in continuare de dreapta democrata? Ca daca nu le da garantii pe treaba asta il baga aia scurt cu tara lui cu tot pe viteza doi, ca in asta consta Europa cu doua viteze, statele care sunt conduse de “dreapta” populara democrata europeana si restul lumii.

  Asa incat, Ghinion Iohannis poate sa-si asigure stapanii din Bruxelles de la PPE ca Romania va ramane in continuare tot sub autoritatea dreptei democrate, in ciuda votului cetatenilor si a tuturor tendintelor din societate?

 2. Domnul Werner ,ar trebui sa renunte scrieri si alte asemenea si sa se “bata” concret pt cetatenii romani in marea masa UE.Domnia sa ,a ajuns presedintele Romaniei pe un val de incredere foarte mare si pe un alt val de emotie foarte mare.

  Daca domnia sa ,uita si inseala asteptariile cetateniilor romani ,atunci sa mearga si sa se apuce de scrieri!

 3. Apa de ploaie! Ce ai semnat anul trecut strict in favoarea Marii Britanii? E deka tarziu,ai dat cu piciorul viitorului acestei tari

 4. in ce tara a trait nenea joshannis in ultimii 15 ani?cred ca a stat numai in miami.acolo exista coeziunea intre statele membre de care vorbeste.serios vorbind inca o declaratie sforaitoare care nici macar nu va fi citita de cei care conduc ue.sau daca o vor citi vor rade ca la un film cu benny hill.in pericol oricum nu suntem : de consumat din import consumam la greu,de implicat in politica uniunii nu prea ne implicam,bani europeni nu prea accesam in comparatie cu altii,stam cuminti la colt pe coji de nuca daca suntem pedepsiti.in concluzie, tara membra ideala.unde mai gasesc ei asa niste “prosti”?

 5. Citesc ce a scris președinția iar apoi ce scriu psd-iști de pe acest blog și mă îngrozesc. Nu avem Cum sa discutam despre principii europene atâta vreme cât marea masa a cetățenilor romani e prost educata, violenta și plina de ifose.

  • bine, dupa capul meu, sa ai ifose inseamna si sa spui ca altii nu-s educati dar sa pui psd-isti cu un singur “i” la final dar nah, nu ma lua in seama 🙂

Leave a Reply