Iata ca mizeria, mai devreme sau mai tarziu, iese la suprafata. Actualul presedinte al Romaniei si actualul director al SRI au fost dati pe mina malaxorului politic de la ANI chiar de SRI-ul regimului Basescu. Raul facut de acei oameni, comanda politica si nu in ultimul rand consecintele grave asupra familiilor celor anchetati din ordin politic va ramane brandul celui mai mizeriabil regim pe care l-a avut Romania dupa comunism !

 

Claudiu Manda, șeful comisiei de Control SRI din Parlament, a aruncat o nouă informație-bombă! Conform lui Manda, SRI a informat ANI despre o posibilă incompetibilitate a lui Klaus Iohannis chiar în ziua în care acesta se înscria în PNL și devenea președintele liberalilor.

”Când a cules SRI acele informații despre Klaus Iohannis? De ce nu le-a transmis la momentul respectiv, dacă le-a avut?Pentru noi a fost interesantă data la care SRI informa ANI. Era exact data la care Iohannis devenea membru PNL și devenea președintele PNL. Nu putem să concluzionăm dacă e o coincidență sau nu. Vrem să vedem de când aveau în arhivă această informație. Horia Georgescu ne-a adus la cunoștință o notă și un număr, fără să spună ce persoane erau și care e contextul. S-a vorbit despre poliție politică sau țintă, nu e concluzia noastră.

O altă notă viza mai mulți miniștri USL, printre care și ministrul Eduard Hellvig. Pe nota respectivă e un număr de mai multe persoane, nu doar domnul Iohannis.

Se încadrează în ceea ce a spus Horia Georgescu, se invoca articolul invocat și care ar fi starea de incompatibilitate.

Am solicitat mai multe detalii despre ceea ce înseamnă beneficiari secundari. Am decis să facem o vizită la unitățile care se ocupă de interceptare și redare a interceptărilor, să vedem cum se fac. Vom face o altă solicitare care e baza legală prin care SRI informa ANI despre spețele care erau de competența Agenției.”, a spus Claudiu Manda.

 

4 COMMENTS

 1. Pe vremea comunismului oamenii își inventau trecut de ilegaliști, când voiau sa obțină avantaje—sa-nțelegere ca Johannis și Hellvig fac același lucru reinventându-se ca “incompatibili” cu regimul Basescu? Hellvig nu intereseaza pe nimeni, iar cei pe care ii intereseaza îl lauda deja cât ii țin bojocii, așa ca nu văz cu ce s -ar pricopsi de pe urma mitului de “persecutat” al lui Basescu—Johannis, însă, ar trebui sa se țină departe de asemenea titlu, ca ilegaliștii comuniști erau tot “penali” și presupun ca și incompatibilii lui Basescu tot cu un picior in pușcărie stăteau pana-i ierta Horica de la ANI (sau nu, și-atunci intrau cu ambele picioare)—ce avantaj sa obțină Johannis din festivalul penalilor audiați la comisia Mandă? Ca doar nu i-o redeschide careva procesul cu casele, sa-i trebuiască statut de “victima” in fatza presei “ostile”, si like-URI pe FB nu se obțin dacă nu te arați inflexibil in tâmpeniile date pe gura in public—va fi innebunit Horica de stat la beci și-și face o cariera de denunțător pe spinarea “conducătorilor”, asta trebuie sa fie cheia cimiliturii.

 2. “SRI-ul regimului lui Basescu”
  SRI-ul regimului lui X sau Y… MEREU asa a fost si este!
  Doar avem exemplul : Securitatea lui Ceausescu….
  S-a schimbat ceva? NU! Securitatea lui Ceausescu vs SRI-ul regimului lui X sau Y. Care e deosebirea? nu exista, desi unii pot crede asta in naivitatea lor.
  Vi se pare ca aceasta instititie e sanatoasa sau cangrenata cum sunt atatea institutii in Romania? A lucrat /lucreaza in limita si litera legii? Realitatea arata nu!
  Vi se pare ca SRI slujeste Romania si interesele romanilor, sau SLUJEA /SLUJESTE REGIMUL LUI X, Y? MEREU!, exact ca inainte de 1989.
  Prietenia la catarama dintre oameni din SRI si politicieni face parte din fisa postului lor?, daca nu pe fata, au timp inca sa o mentioneze in fisa postului!.Oricum nu s-a opus nimeni, caci ei sunt ZEI!
  A venit Helvig la conducere si SRI a devenit Fecioara Maria brusc si peste noapte asa fara nimic, doar fiindca il are pe Helvig sef?. Desigurrrrrr…..se numeste metamorfoza hahaa

  O tara bolnava! Un cancer al institutiilor la cel mai inalt nivel. In 28 de ani toti si-au batut joc de romani fara nicio jena. Din aceste “jocuri” murdare ale lor numai noi romanii am avut de suferit!.
  Au slujit pe X, Y si au tradat poporul.
  Asta e radiografia mizeriei -mafiote care a cuprins Romania.
  Va lua cineva masuri radicale -corecte? va face curatenie -DREPTATE? Nu! Nici vorba!
  Fiindca asta e mecanismul LOR de putere si bani! LOR = cei pe care ii intereseaza UN SINGUR LUCRU : interesul personal.
  Cum sa fie stricat asa “frumusete de mecanism” ca doar merge uns!.
  ROMANIA e saraca, tara mafiota? si ce daca si cui ii pasa de fapt? Tara mafiota exact asta inseamna : mafia se imbogateste -restul 90% saraci, bolnavi si fara nicio speranta!.

 3. Asta demonstreaza ca Ponta si Basescu erau pe blat si de fapt se alimentau cu scandal unul pe altul si fiecare isi imparteau sferele de influenta.

  Dar si mai mult, spre neplacerea lui Badea si Ciuvica, e ca in SRI exista si o tabara PSD si ca daca s-ar bate cu “statul paralel” s-ar lupta si cu ei insisi !

Leave a Reply