Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, după participarea la bilanţul SRI, că România a fost lipsită de surprize de ordin strategic, iar acesta este în bună măsură meritul Serviciului Român de Informaţii, care a contribuit, totodată, la lupta împotriva corupţiei.

“România a fost lipsită de surprize de ordin strategic, iar aceasta este în bună măsură meritul SRI. În pofida unor evoluţii regionale şi internaţionale îngrijorătoare pentru România, (SRI) a rămas în anul 2014 un reper de stabilitate al construcţiei euroatlantice”, a declarat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis, după ce a participat la bilanţul pe anul trecut al SRI.

Şeful statului a subliniat “recunoaşterea clară a valorii Serviciului în comunitatea euro-atlantică”, precizând că se bucură să constate că SRI e “considerat un partener serios şi eficient”.

“Sunt domenii importante, precum antiterorismul, contraspionajul, combaterea criminalităţii organizate, în care rolul SRI este puternic apreciat de partenerii strategici”, a spus Iohannis.

SRI a contribuit “semnificativ la lupta împotriva corupţiei şi la consolidarea securităţii”, a mai spus preşedintele.

Totodată, Klaus Iohannis a precizat că la cei 25 de ani de existenţă, pe care SRI îi aniversează la 26 martie, se constată o “despărţire definitivă de trecut”. “După 25 de ani putem spune că este meritul celor care au acţionat până acum cu profesionalism şi seriozitate de a fi lăsat în urmă complet trecutul şi de a fi transformat acest serviciu şi percepţia faţă de el. SRI a cunoscut în ultimii ani un proces amplu de modernizare şi de reorganizare şi a devenit un vector de stabilitate naţională. În aceeaşi măsură cu performanţa, principalul câştig al serviciului este respectul faţă de regimul democratic, ca parte a culturii organizaţionale”, a afirmat Klaus Iohannis.

Preşedintele a subliniat că instituţiile statului “nu trebuie să uite niciodată că servesc cetăţeanul, iar serviciile de informaţii au misiunea de a apăra democraţia”, adăugând că SRI trebuie să-şi asume “o poziţie de neutralitate şi integritate”.

 

2 COMMENTS

  1. Nu am nimic cu institutiile statului si cu personalul care isi vad de treaba, in primul rand pentru Romania! Este momentul sa se faca curatenie, daca vor sa faca curatenie cu adevart, nu rotire de cadre! Nu uitam nici un moment numele celor dintre ei, care au aparut in scandaluri de trafic de influenta, coruptie etc, alaturi de afceristi, politicieni, interlopi s.a. De asemenea, daca un presedinte nu a tinut sema de informarile corecte ale serviciilor, este o dovada in plus si fara tagada de acuza!

  2. Iohanis sa si vada de integralitate si impartialitate.lasa basitii ioooohaanisss!du te dracu cu ei cj tot,tu esti presedintele ocultilor simjefuitorilormde tarasajmce mm esti?vezi cu politica externa si constitutia .noi astia obisnuiti cum de n am fost implicati in trafic de copii?n am fost soferii nevestelor translatoRe la vanzatorii de organe,n am vandut flota,nu eram in limba disperati sa slujim poporul si imploram rumanii sa. Ne aleaga in fruntea tarii.

    Mai frate,dar astia toti au antecendente deaztea iesite din comun! Curve analfabeti lichele cumul de toate “calitatile”,astia ajung “mascului alfa”.ci plamea e cu taRa asta gresit in gene frate?
    mai nene,si altii au lichele,dar ca aici numai jigodii ce si vand tara pe zorzoane nu mai vezi!aia trag la ei,astia dau tot pt niste bani si chestii lucitoare isi omoara tara si neamul ftulemneamu in bas?!nu poate fi organizare sociala aici.legea junglei ca in africa neagra este sg mod de a egaliza,curati,reseta gunoiul asta de tara.ori invie ori se duce dracu de popor

Leave a Reply